Rottie Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Może w kolejnym wydaniu będzie lepiej? Zauważcie, że teraz został dołączony dodatek, a to napewno są dla nich spore koszty.. Quote
bellatriks Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Rottie napisał(a):Może w kolejnym wydaniu będzie lepiej? Zauważcie, że teraz został dołączony dodatek, a to napewno są dla nich spore koszty.. Przy takiej ilości reklam na pewno mają na pokrycie tego dodatku. Jakby nie mieli, to nie drukowaliby tego i tyle.;) Quote
Rottie Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Ale zarabiać też muszą :evil_lol: Zobaczymy co dostaniemy do rąk za miesiąc i wtedy w pełni ocenimy nową "odmianę" MP. Jeśli reklam mimo braku dodatku nie ubędzie to można to będzie nazwać przesadą. Quote
Chianti Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 no ech... wolałam stary wygląd MP... w ogóle jakoś dziwnie jest to zrobione. Może coś poprawią w następnym numerze.. Quote
ewelinka_m Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Chianti napisał(a):no ech... wolałam stary wygląd MP... w ogóle jakoś dziwnie jest to zrobione. Może coś poprawią w następnym numerze.. a ja patrząc na przestrzeni bodaj 8 lat i widząc wszelakie zmiany stwierdzam że te mi się bardzo podobają :razz: Dudziaczek wiesz jak to jest ludzie usłyszą dobek i od razu wyobrażają sobie że to morderca, niestety nie wiedza i przekonania które panują działaja na niekorzyść tych fantastycznych psiaków :shake: Quote
DuDziaczek Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 ewelinka_m napisał(a): Dudziaczek wiesz jak to jest ludzie usłyszą dobek i od razu wyobrażają sobie że to morderca, niestety nie wiedza i przekonania które panują działaja na niekorzyść tych fantastycznych psiaków :shake: To ja juz nie chce wiedziec co by bylo jakby to byl pit czy rotek :cool3: Ci ludzie sa niesamowici Ja sie tam bardziej boje ze mi sie york przyczepi do nogawki niz ze mnie pit zagryzie :cool1: Wiecie co no tych reklam jest wieeele ale jakos bedzie... W sumie najwazniejsza jest tresc... :roll: A w przyszlym num. moze bedzie wiecej tresci bo nie bedzie tych kuponow :razz: Quote
Coffee&Nera Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Powiem wam dziewczynki ze ten kawałek ksiazki z miejscami zacheca ludzi... A jest to totalnie nieopłacalne wiem bo mam kilka tych takich świskow po kawałku i wkoncu doszlam do wniosku zeby kupic calosc czyli cała ksiazke... Ja MP juz niezbieram, te gazety naprawde przez wiele lat wydawania z przykroscia zrobily sie coraz gorsze przynajmniej wg MOJEGO zdania Quote
Rottie Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Olka_Olga']Moim zdaniem- gazeta jest przejrzysta, lepiej sie czyta. reklam chyba dwie strony, jak nie wiecej;/ ale ogolnie jest lepsza. wyglada jak amierykanskie psie gazety:p Napiszmy do nich list albo petycje "MNIEJ REKLAM":eviltong: Dwie? Reklamy zajmują ok. 1/3 - 1/4 zawartości gazety :lol: :roll: Quote
DuDziaczek Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Naliczylam 17 stron CALYCH w REKLAMACH nie licze tych porozwalanych miedzy artykulami.... Quote
Lunatico Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Przecież oni też muszą zarabiać, a im więcej dadzą reklam, tym więcej kasy dostaną. Fakt faktem, że nie powinni przerywać artykułów reklamami, ale z drugiej strony jakby je dali na sam koniec, to mniej ludzi by je zobaczyło... Quote
Coffee&Nera Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Prawda ale co z tego jak przez te reklamy wiele czytelnikow chociazby sie zniecheci? Pozatym i tak jest podniesiona cena gazety od jakiegos dluzszego czasu i to wprawdzie niewiadomo za co ale te reklamy dobijaja Quote
Cyraneczka Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Nera- napisał(a):Prawda ale co z tego jak przez te reklamy wiele czytelnikow chociazby sie zniecheci? Pozatym i tak jest podniesiona cena gazety od jakiegos dluzszego czasu i to wprawdzie niewiadomo za co ale te reklamy dobijaja No bez przesady! Zniechęcisz się, bo zobaczysz reklamę? Możesz przewrócić kartkę i jej nie oglądać. W końcu to kupuje się gazetę dla ciekawych artykułów, a nie dla reklam, czy ich braku. ja nie znam nikogo, kogo by reklamy zniechęciły do KUPOWANIA jakiejś gazety. A czy akurat artykuły w MP są ciekawe, czy nie, to już zupełnie inny temat :cool3: Quote
Coffee&Nera Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Moim zdaniem ciekawe ale co chwila reklama? Az sie patrzec niechce i porownywac ile jest tekstu a ile obrazkow zachecajacych ;) Quote
Cekinka13* Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 W sumie to czasami na tych reklamach są jakieś fajne promocje, okazje...:razz: Quote
Bzikowa Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Kupiłam nowego MP. Szata graficzna nie jest taka straszna w sumie. 8 stron więcej? :lol: Dobre... Zrobili większe odstępy między wierszami, dali więcej reklam i tyle... :roll: Jest na dodatek artykuł pt 'psy na jesień i wiosnę' gdzie szkoleniowiec poleca westika dla starszej osoby :roll: Powodzenia... :roll: Quote
Inkaa Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Bzikowa napisał(a): Jest na dodatek artykuł pt 'psy na jesień i wiosnę' gdzie szkoleniowiec poleca westika dla starszej osoby Że co, przepraszam bardzo? Mam ochotę kupić ten numer i po przeczytaniu artykułu wysłać do szanownej redakcji MP odpowiedniego maila. Ale się wkurzyłam. Nie no, ja ich zabije jak przyjdzie jakaś moda na westy kanapowe dla starszych osób i różowych lalek barbi, dla których pies to tylko modny gadżet. :roll: Quote
Cekinka13* Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 :-o Żaden terier nie nadaje się dla starszej osoby... :roll: Quote
DuDziaczek Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 no wiecie moze to Wy sie nie znacie :evil_lol::evil_lol: Quote
Coffee&Nera Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Tu akurat dziewczynom przyznam racje - gdziezby terier psem dla staruszka - juz rozumiem terier starszy okolo 10 letni to moze byc ;) Quote
Rottie Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Nera- napisał(a):Tu akurat dziewczynom przyznam racje - gdziezby terier psem dla staruszka - juz rozumiem terier starszy okolo 10 letni to moze byc ;) Mój sąsiad ma conajmniej 7 dych "na karku" i trzyma w domu jagdteriera :cool3: :evil_lol: Mimo wszystko osoby starsze nie powinny mieć terierów.. Zbyt "ogniste" i żywiołowe to psiaki dla nich. Quote
Tilia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 kupiłam zachęcona Waszymi opiniami- szata graficzna mi się podoba, lubię taki styl jasny i czysty z delikatnymi zdobnikami (dlatego koszmarnie razi mnie strona internetowa PP dająca po oczach, brr), ale odstępy między wierszami, zwłaszcza w spisie treści to wstyd po prostu! przypominają mi się szkolne metody pisania wypracowań- coby jak najmniej treści zmieścić, żeby wyglądało na więcej........ Quote
Cockermaniaczka Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Dokladnie,z tymi odstepami mogli sobie darowac:cool1: Ale ogolnie mi sie gazeta podoba.Tylko mam zastrzezenia co do psa dla dzieci:cool1:Najpierw pisza ze pies maly albo sredni a pozniej kilka stron dalej zmieniaja zdanie ze maly pies nie nadaje sie dla dzieci:cool1: Quote
Rottie Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Cockermaniaczka napisał(a):Dokladnie,z tymi odstepami mogli sobie darowac:cool1: Ale ogolnie mi sie gazeta podoba.Tylko mam zastrzezenia co do psa dla dzieci:cool1:Najpierw pisza ze pies maly albo sredni a pozniej kilka stron dalej zmieniaja zdanie ze maly pies nie nadaje sie dla dzieci:cool1: To już nie pierwszy raz w MP. Często artykuły sobie zaprzeczają.. :shake: Quote
Daga&Maks Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 różne artykuły piszą różne osoby,które mają sprzeczne zdania i potem to wygląda jak wygląda :roll: Quote
Rottie Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Daga & Maks napisał(a):różne artykuły piszą różne osoby,które mają sprzeczne zdania i potem to wygląda jak wygląda :roll: Mogliby jednak przed wydaniem gazety do druku sprawdzić całość i coś w niej pozmieniać :cool1: Quote
Recommended Posts