Rahl Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Tak :diabloti:. Polega na napisaniu jakie są rasy wkalendarzu a potem ułożeniu krótkiego (4wersowego) wierszyka :). Ja osobiście wzięłam udział :grins: A możesz mi powiedzieć na której stronie (lub zapodać linkiem) jest ten konkurs w MP? :) Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Tutaj :diabloti: [url=http://www.psy.pl/news/?O=6690]Psy.pl - strony miesi Quote
Rahl Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Kurdę, coś mi tu nie pasuje :eviltong:. Trzy najciekawsze wiersze wygrają książkę :„Drugi koniec smyczy – jak kształtować więź z psem”. W PP dokładnie taka sama nagroda :hmmmm: Quote
Kibaa Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Nera- napisał(a):Czyzbyscie niemialy kochane wlasnego budzetu :diabloti:? :evil_lol: Mam kieszonkowe, ale mój tato osobnie mi daje na gazetę. x33 Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Najwyraźniej te 2 pisma zaczynają ze sobą ostro konkurowac :diabloti: Quote
Aarionne Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Ważne, kto był pierwszy, a pierwszy był konkurs na stronie PP: Pies.pl Z drugiej strony zastanawiam się dlaczego na MP dali taki sam konkurs z takimi samymi nagrodami :roll: Chyba są mało kreatywni... Quote
Coffee&Nera Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Aarionne napisał(a):Ważne, kto był pierwszy, a pierwszy był konkurs na stronie PP: Pies.pl Z drugiej strony zastanawiam się dlaczego na MP dali taki sam konkurs z takimi samymi nagrodami :roll: Chyba są mało kreatywni... Też tak pomyslalam. Zobaczymy co dalej bedą za konkursy... jak dla mnie bezsens :shake: Quote
m@dzi@ Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 w konkursie z MP nie biorę udziału, za to chętnie wzięłabym z tym w PP, tyle że nie jestem pewna co do wrześniowej rasy, tych małych czarnuchów :/ Za to w konkursie PP Świąteczny Skarbiec na pewno wezmę udział :) Jakoś do tego typu konkursików w PP mam szczęście :) Quote
Daga&Maks Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 ja się zastanawiam czy brać udział w konkursach.Akurat w pisaniu wierszy nie jestem zbyt dobra ale może coś tam się uda wymyśleć. Ale to kompletny bezsens że dwa prawie identyczne konkursy i takie same nagrody :roll: Quote
Aarionne Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 W sumie to nie pierwszy raz, kiedy MP posuwa się do takich "chwytów". Kopiują pomysły z gazety, to dlaczego mieliby nie kopiować strony internetowej? Mnie naprawdę już nic nie zdziwi... Quote
Rahl Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Racja, są mało kreatywni :shake:. Już w taki zbieg okoliczności to ja nie wierzę :roll:. Quote
Bewarka Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Macie rację, coś tu jest nie tak. Jak 2 gazety mogły wymyślić prawie to samo w jednym miesiącu? Co prawda różnią się trochę - z tego co widzę: w MP-do końca listopada, w PP-do 10 grudnia, w MP 6 wersów, w PP 4 wersy, w MP w temacie maila należy napisać "Wiersz" a, w PP "Kalendarz" no i w PP jest jeszcze pytanie, a w MP jest tylko wiersz...No i bym zapomniała - w MP trzeba napisać o swoim psie, a w PP o jednej z ras z kalendarza). Hmmm...Nie wiem. Nie podoba mi się to wcale ;/ No ale może to zasługa wydawcy książki? Nie wiem, nie będę oceniać, bo nie wiem czy oni sobie w kulki lecą (?) czy nie... :cool3: Sorry Aarionne, jestem łatwowierna, ale dzięki temu, że wcześniej oczerniałaś jak tylko się dało MP, a PP wychwalałaś jak jakiś ósmy cud świata nie uwierzę Ci dopóty, dopóki nie usłyszę takiej samej opinii od innego dogomaniaka ;) Tak na przyszłość, żebyś nie popełniała znów tego samego błędu. Quote
m@dzi@ Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Dziwne, że dwie gazety nagle wymyślają to samo. A może to PP ściągnęło od MP? W końcu konkursy są w tym samym miesiącu. Myślałam, że artykuły są tajemnicą przed ukazaniem się numeru, zwłaszcza dla konkurencyjnego pisma... :shake: Quote
Daga&Maks Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 ale ten konkurs był pierwszy w PP więc chyba raczej MP ukradło pomysł Quote
Kibaa Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Daga & Maks napisał(a):ale ten konkurs był pierwszy w PP więc chyba raczej MP ukradło pomysł Skąd wiecie.? Quote
Aarionne Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Ależ to nie jest żadna tajemnica - konkurs na PP rozpoczął się 20 listopada, a w MP 21 listopada, wystarczy spojrzeć na datę dodania... Na MP jest napisane, że dodane 21 listopada, a w PP data rozpoczęcia konkursu w zasadach jest 20 listopada, poza tym pierwsze komentarze są z 20 listopada... Justys95 - nigdy nie oczerniałam MP jak tylko się dało, to, że uważam, że PP jest lepsze, nie znaczy chyba, że nie mogę wypowiadać na ten temat swojej opinii... I naprawdę nigdy nie posunęłabym się do tego, żeby kogokolwiek na forum celowo wprowadzać w błąd. Skoro wiem, że ten konkurs rozpoczął się na PP wcześniej i nie ma to żadnego związku z wydawcą książki, to chyba mogę to napisać? Zresztą, tak naprawdę jest mi wszystko jedno co robi MP... Szkoda mi energii na walkę z wiatrakami... Quote
Kibaa Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Ale wyszło MP o jeden dzień później... I co.? Myślicie, że zgapili. Ja w to nie wierze. Co specjalnie kupili gazetę aby zgapić, przecież jeden dzień po wydaniu, już pewnie mieli stworzoną gazetę, więc nie sadzę aby ktoś od kogoś zgapił. Quote
Czarna_Owieczka Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Co sadzicie o kalendarzu w Moim Psie? Bo kalendarz w PP niby ma ładne zdjęcia, ale po co te listki, kwiatki itp. :roll: Dziwi mnie jedynie czemu w obu gazetach w tym roku są kalendarze ze szczeniakami (?) Ogólnie bardziej podoba mi się kalendarz MP, jest zdjęcie, podana rasa, hodowla z której pochodzą szczenięta, krótki opis rasy :razz: Quote
Kibaa Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Czarna_Owieczka napisał(a):Co sadzicie o kalendarzu w Moim Psie? Bo kalendarz w PP niby ma ładne zdjęcia, ale po co te listki, kwiatki itp. :roll: Dziwi mnie jedynie czemu w obu gazetach w tym roku są kalendarze ze szczeniakami (?) Ogólnie bardziej podoba mi się kalendarz MP, jest zdjęcie, podana rasa, hodowla z której pochodzą szczenięta, krótki opis rasy :razz: Bo szczeniaki są słodkie. Tak,, w MP jest o wiele lepszy kalendarz, chodź mogliby dać jakieś takie mało znane rasy, a nie ciągle to samo. :shake: Quote
Chianti Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 tak lepszy ten kalendarz w MP w ogóle chyba nie ma kalendarza z psami w... miskach itp ;D a z PP to taki hm... zwykły? a i zgadzam się z tym że mogliby dać inne rasy ;/ no ale nic nie może być idealne.. Quote
Koma Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 A mi się ten pomysł z psami w garnkach nie podoba :diabloti: W ogóle mogliby wymyślić jakiś inny ten kalendarz a nie co roku taki sam, psy na białym tle. Zdecydowanie bardziej podoba mi się ten z PP ;) Quote
Kibaa Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Koma napisał(a):A mi się ten pomysł z psami w garnkach nie podoba :diabloti: W ogóle mogliby wymyślić jakiś inny ten kalendarz a nie co roku taki sam, psy na białym tle. Zdecydowanie bardziej podoba mi się ten z PP ;) Cóż, każdy ma inne gusta, mnie się osobiście podoba z MP, W PP wszystko jest kolorowe i wszystko na siebie nałożone. Nie lubię tak, bo wszystko mi się wtedy zlewa, a MP to białe tło dodaje takiego ułożenia, czystości nic Ci się nie zlewa. A może to tylko moje poglądy.? Oo' :lol: Quote
Koma Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Kibaa napisał(a):Cóż, każdy ma inne gusta, mnie się osobiście podoba z MP, W PP wszystko jest kolorowe i wszystko na siebie nałożone. Nie lubię tak, bo wszystko mi się wtedy zlewa, a MP to białe tło dodaje takiego ułożenia, czystości nic Ci się nie zlewa. A może to tylko moje poglądy.? Oo' :lol: Kazdemu podoba się co innego ;) Mi 'zlewanie' się tła w PP nie przeszkadza, może dlatego, że stosunkowo rzadko coś zapisuję w ściennym kalendarzu, wisi on raczej tylko dla ozdoby :evil_lol: Quote
Juszes Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Mi kalendarz ok, ale te wciąż powtarzające się "modne" rasy :shake: W konkursach w tym miesiącu nie biorę udziału, bo jakieś takie słabe nagrody ;) A zaprenumeruję chyba od lutego, może będzie jakiś ciekawszy prezent ;)) Quote
m@dzi@ Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Z kalendarza MP łatwo się rysuje :diabloti: A poza tym to ciekawa odmiana po tych wszystkich pstrokaciznach, które wiszą u mnie na ścianie ;) A kalendarz z ONkami który wygrałam w PP nadal nie doszedł :angryy: Powinien dojść 2 dni temu :shake: Quote
Recommended Posts