Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak :diabloti:.
Polega na napisaniu jakie są rasy wkalendarzu a potem ułożeniu krótkiego (4wersowego) wierszyka :).
Ja osobiście wzięłam udział :grins:
A możesz mi powiedzieć na której stronie (lub zapodać linkiem) jest ten konkurs w MP? :)

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurdę, coś mi tu nie pasuje :eviltong:.
Trzy najciekawsze wiersze wygrają książkę :„Drugi koniec smyczy – jak kształtować więź z psem”.
W PP dokładnie taka sama nagroda :hmmmm:

Posted

Aarionne napisał(a):
Ważne, kto był pierwszy, a pierwszy był konkurs na stronie PP: Pies.pl

Z drugiej strony zastanawiam się dlaczego na MP dali taki sam konkurs z takimi samymi nagrodami :roll: Chyba są mało kreatywni...

Też tak pomyslalam. Zobaczymy co dalej bedą za konkursy... jak dla mnie bezsens :shake:

Posted

w konkursie z MP nie biorę udziału, za to chętnie wzięłabym z tym w PP, tyle że nie jestem pewna co do wrześniowej rasy, tych małych czarnuchów :/

Za to w konkursie PP Świąteczny Skarbiec na pewno wezmę udział :) Jakoś do tego typu konkursików w PP mam szczęście :)

Posted

ja się zastanawiam czy brać udział w konkursach.Akurat w pisaniu wierszy nie jestem zbyt dobra ale może coś tam się uda wymyśleć.

Ale to kompletny bezsens że dwa prawie identyczne konkursy i takie same nagrody :roll:

Posted

W sumie to nie pierwszy raz, kiedy MP posuwa się do takich "chwytów". Kopiują pomysły z gazety, to dlaczego mieliby nie kopiować strony internetowej? Mnie naprawdę już nic nie zdziwi...

Posted

Macie rację, coś tu jest nie tak. Jak 2 gazety mogły wymyślić prawie to samo w jednym miesiącu? Co prawda różnią się trochę - z tego co widzę: w MP-do końca listopada, w PP-do 10 grudnia, w MP 6 wersów, w PP 4 wersy, w MP w temacie maila należy napisać "Wiersz" a, w PP "Kalendarz" no i w PP jest jeszcze pytanie, a w MP jest tylko wiersz...No i bym zapomniała - w MP trzeba napisać o swoim psie, a w PP o jednej z ras z kalendarza).
Hmmm...Nie wiem. Nie podoba mi się to wcale ;/ No ale może to zasługa wydawcy książki? Nie wiem, nie będę oceniać, bo nie wiem czy oni sobie w kulki lecą (?) czy nie... :cool3:

Sorry Aarionne, jestem łatwowierna, ale dzięki temu, że wcześniej oczerniałaś jak tylko się dało MP, a PP wychwalałaś jak jakiś ósmy cud świata nie uwierzę Ci dopóty, dopóki nie usłyszę takiej samej opinii od innego dogomaniaka ;) Tak na przyszłość, żebyś nie popełniała znów tego samego błędu.

Posted

Dziwne, że dwie gazety nagle wymyślają to samo. A może to PP ściągnęło od MP? W końcu konkursy są w tym samym miesiącu.
Myślałam, że artykuły są tajemnicą przed ukazaniem się numeru, zwłaszcza dla konkurencyjnego pisma...
:shake:

Posted

Ależ to nie jest żadna tajemnica - konkurs na PP rozpoczął się 20 listopada, a w MP 21 listopada, wystarczy spojrzeć na datę dodania... Na MP jest napisane, że dodane 21 listopada, a w PP data rozpoczęcia konkursu w zasadach jest 20 listopada, poza tym pierwsze komentarze są z 20 listopada...

Justys95 - nigdy nie oczerniałam MP jak tylko się dało, to, że uważam, że PP jest lepsze, nie znaczy chyba, że nie mogę wypowiadać na ten temat swojej opinii... I naprawdę nigdy nie posunęłabym się do tego, żeby kogokolwiek na forum celowo wprowadzać w błąd. Skoro wiem, że ten konkurs rozpoczął się na PP wcześniej i nie ma to żadnego związku z wydawcą książki, to chyba mogę to napisać? Zresztą, tak naprawdę jest mi wszystko jedno co robi MP... Szkoda mi energii na walkę z wiatrakami...

Posted

Ale wyszło MP o jeden dzień później... I co.? Myślicie, że zgapili. Ja w to nie wierze. Co specjalnie kupili gazetę aby zgapić, przecież jeden dzień po wydaniu, już pewnie mieli stworzoną gazetę, więc nie sadzę aby ktoś od kogoś zgapił.

Posted

Co sadzicie o kalendarzu w Moim Psie?
Bo kalendarz w PP niby ma ładne zdjęcia, ale po co te listki, kwiatki itp. :roll:
Dziwi mnie jedynie czemu w obu gazetach w tym roku są kalendarze ze szczeniakami (?)
Ogólnie bardziej podoba mi się kalendarz MP, jest zdjęcie, podana rasa, hodowla z której pochodzą szczenięta, krótki opis rasy :razz:

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
Co sadzicie o kalendarzu w Moim Psie?
Bo kalendarz w PP niby ma ładne zdjęcia, ale po co te listki, kwiatki itp. :roll:
Dziwi mnie jedynie czemu w obu gazetach w tym roku są kalendarze ze szczeniakami (?)
Ogólnie bardziej podoba mi się kalendarz MP, jest zdjęcie, podana rasa, hodowla z której pochodzą szczenięta, krótki opis rasy :razz:

Bo szczeniaki są słodkie. Tak,, w MP jest o wiele lepszy kalendarz, chodź mogliby dać jakieś takie mało znane rasy, a nie ciągle to samo. :shake:

Posted

tak lepszy ten kalendarz w MP w ogóle chyba nie ma kalendarza z psami w... miskach itp ;D a z PP to taki hm... zwykły? a i zgadzam się z tym że mogliby dać inne rasy ;/ no ale nic nie może być idealne..

Posted

A mi się ten pomysł z psami w garnkach nie podoba :diabloti: W ogóle mogliby wymyślić jakiś inny ten kalendarz a nie co roku taki sam, psy na białym tle. Zdecydowanie bardziej podoba mi się ten z PP ;)

Posted

Koma napisał(a):
A mi się ten pomysł z psami w garnkach nie podoba :diabloti: W ogóle mogliby wymyślić jakiś inny ten kalendarz a nie co roku taki sam, psy na białym tle. Zdecydowanie bardziej podoba mi się ten z PP ;)

Cóż, każdy ma inne gusta, mnie się osobiście podoba z MP, W PP wszystko jest kolorowe i wszystko na siebie nałożone. Nie lubię tak, bo wszystko mi się wtedy zlewa, a MP to białe tło dodaje takiego ułożenia, czystości nic Ci się nie zlewa. A może to tylko moje poglądy.? Oo' :lol:

Posted

Kibaa napisał(a):
Cóż, każdy ma inne gusta, mnie się osobiście podoba z MP, W PP wszystko jest kolorowe i wszystko na siebie nałożone. Nie lubię tak, bo wszystko mi się wtedy zlewa, a MP to białe tło dodaje takiego ułożenia, czystości nic Ci się nie zlewa. A może to tylko moje poglądy.? Oo' :lol:

Kazdemu podoba się co innego ;) Mi 'zlewanie' się tła w PP nie przeszkadza, może dlatego, że stosunkowo rzadko coś zapisuję w ściennym kalendarzu, wisi on raczej tylko dla ozdoby :evil_lol:

Posted

Mi kalendarz ok, ale te wciąż powtarzające się "modne" rasy :shake: W konkursach w tym miesiącu nie biorę udziału, bo jakieś takie słabe nagrody ;) A zaprenumeruję chyba od lutego, może będzie jakiś ciekawszy prezent ;))

Posted

Z kalendarza MP łatwo się rysuje :diabloti: A poza tym to ciekawa odmiana po tych wszystkich pstrokaciznach, które wiszą u mnie na ścianie ;)

A kalendarz z ONkami który wygrałam w PP nadal nie doszedł :angryy: Powinien dojść 2 dni temu :shake: