Cyraneczka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 To faktycznie mało ciekawy ten numer, przejrzałam go tylko, ale na razie na czytanie nie mam ochoty. Widziałam, że Mój Pies planuje na wrzesień naklejki na zeszyty, myślałam, że mi się przewidziało, bo naklejki są od lat we wrześniowym "Przyjacielu Psie", mój brat zawsze na nie czeka. Szkoda, że Mój Pies nie ma swojego pomysłu na prezent, tylko zżyna cudze :mad: :cool1:. Mnie zawsze strasznie wkurza, jeśli ktoś kopiuje zdjęcia i pomysły z mojej strony int. Szkoda, że redakcja mojego ulubionego pisma robi to samo, dając zły przykład... Ja bym się wstydziła tak zrobić. Przecież pomysłów na fajny prezent dla czytelników może być wiele, trzeba tylko ruszyć głową. Quote
Bewarka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Cyraneczka, robi tak, ponieważ jest to jeden z najtańszych prezentów i najłatwiejszych do załatwienia. Jakby nam mieli jakieś cuda dawać to by już dawno z torbami poszli, albo byłoby 3/4 pisma w reklamach i wtedy znów narzekanie. :diabloti: Quote
Aarionne Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Justys95 napisał(a):Cyraneczka, robi tak, ponieważ jest to jeden z najtańszych prezentów i najłatwiejszych do załatwienia. Tak, najłatwiej jest z kogoś ściągnąć pomysł... Zresztą może nie dadzą tych naklejek, juz kiedys napisali, że będzie płyta, a nie było nic... Quote
Bewarka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Aarionne napisał(a):Tak, najłatwiej jest z kogoś ściągnąć pomysł... Zresztą może nie dadzą tych naklejek, juz kiedys napisali, że będzie płyta, a nie było nic... No tak, ale strona internetowa MP pierwsza zaczęła prężnie działać. Dopiero po jakimś czasie PP rozwinął swoją - i co? Źle? Nie...poza tym w kioskach widzę dużo gazet (tematycznych, młodzieżowych, dla pań itd.) i w wielu na rozpoczynający się rok szkolny dają naklejki na zeszyty...i fajnie. Mi jakoś to nie przeszkadza. A bardziej lubię MP, bo jest mi bliższy...robi różne akcje (np. "Zerwijmy łańcuchy"), imprezy (ja ta 'najnowsza' na Krakowskich Błoniach) i tym podobne. I to nie tak robią, że tylko w Warszawie, gdzie blisko nie mam, ale w różnych miastach. Quote
shangri_la Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 nie no naklejki na zeszyty to najbardziej oklepany i tani pomysl na wrzesniowe wydanie chyba wszystkich gazet :evil_lol: hehe skzoda ze mi od dawna sie nie przydaja :eviltong: Justys95- mi tez blizszy jest MP bo jest bardziej neiwiem polski ( nei to ze jestem jakas patryjotka co to to nie :diabloti:, ale jest wiecej o naszych polskich psach ktore znam m in z forum czy z zawodow i to mi sie bardziej podoba, a w PP jak trafi sie w ogole fotka z polskim psem to juz sukces, zwykle maja wiecej zagranicznych co mnie irytuje... tak samo bardziej mi odpowiada styl pisania autorow z MP. pozdrawiam Quote
Kinia Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Mi też się MP podoba nie wiem dlaczego lepiej mi się go czyta i właśnie są psy z forum:) Quote
Bewarka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 shangri_la napisał(a):nie no naklejki na zeszyty to najbardziej oklepany i tani pomysl na wrzesniowe wydanie chyba wszystkich gazet :evil_lol: hehe skzoda ze mi od dawna sie nie przydaja :eviltong:Sorry, ale nie mogę wytrzymać ze śmiechu. :evil_lol: :lol: shangri_la napisał(a): Justys95- mi tez blizszy jest MP bo jest bardziej neiwiem polski ( nei to ze jestem jakas patryjotka co to to nie :diabloti:, ale jest wiecej o naszych polskich psach ktore znam m in z forum czy z zawodow i to mi sie bardziej podoba, a w PP jak trafi sie w ogole fotka z polskim psem to juz sukces, zwykle maja wiecej zagranicznych co mnie irytuje... tak samo bardziej mi odpowiada styl pisania autorow z MP. pozdrawiamA no właśnie. Fajnie, jak się zobaczy psa jakiegoś dogomaniaka. :) Quote
Aarionne Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='Justys95']No tak, ale strona internetowa MP pierwsza zaczęła prężnie działać. Dopiero po jakimś czasie PP rozwinął swoją - i co? Źle? Hmm... Jak strona MP zacznie NAPRAWDĘ prężnie działać to dajcie mi znać. Na www.pies.pl jest ciągle mnóstwo nowości, niedługo będą większe zmiany (z pewnością na dobre), zmieni się także grafika, ale na 100% nie jest to "inspirowane" działalnością MP! Quote
ewelinka_m Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 od pewnego czasu nie podoba mi sie to "wywyższanie" pp... nie zachęcacie tym ludzi do kupna gazety a wręcz przeciwnie :shake: w większość gazet, nie zależnie czy typowo psiej czy zupełnie innej pojawia sie gadżet w postaci naklejek, mi również jakoś o wiele lepiej czyta się mp, kiedyś kupowałam obie gazetki, ale zdecydowanie wole artykuły z mojego psa. Quote
Cyraneczka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Ja lubię obie gazety, ale każdą za co innego :-). PP za uporządkowanie, bo tam zawsze wiadomo, czego się spodziewać. A zdjęcia mi się tam bardziej podobają, mają świetne sesje, są ostre zarówno w artykułach, jak i na plakatach, a ja mam słabość do pięknych zdjęć, bo sama zajmuję się fotografią. A w MP zdjęcia są ich najsłabsza stroną, zazwyczaj rozmazane i jakieś nie ostre. Dobrze, ze zrezygnowali z plakatu A4, bo zupełnie sobie nie radzili z jakością zdjęć w takim rozmiarze. I tak naprawdę nie zależy mi na oglądaniu zdjęć znajomych psów, jeśli nie są one fachowo zrobione. Ale nie można się spodziewać cudów skoro nie mają dobrego sprzętu. Znajoma, u której kiedyś robili materiał do gazety opowiadała mi, że osoba fotografująca psy przyjechała z jakimś starym aparatem na filmy i to nie jakimś dobrym, tylko przedpotopowym, więc w dzisiejszych czasach to trochę za mało, żeby zadbać o jakość. Quote
Cyraneczka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 ewelinka_m napisał(a):od pewnego czasu nie podoba mi sie to "wywyższanie" pp... nie zachęcacie tym ludzi do kupna gazety a wręcz przeciwnie :shake: w większość gazet, nie zależnie czy typowo psiej czy zupełnie innej pojawia sie gadżet w postaci naklejek, mi również jakoś o wiele lepiej czyta się mp, kiedyś kupowałam obie gazetki, ale zdecydowanie wole artykuły z mojego psa. W sumie, to nikt nie wywyższa PP. To jest wątek o MP i po prostu zwróciłam uwagę na to co ta gazeta robi. Quote
kasia14 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Co do słabej jakości zdjęć w MP - jest to trochę wkurzające... i zdjęcie na okładce bardzo słabe w tym numerze, że nie wspomnę już o zdjęciu Janowskiego w artykule o nim:shake: Ogólnie są słąbe zdjęcia, szczególnie te, które robi p.Celestyna Król, jakoś reszta wydaje mi sie dużo lepsza:eviltong: ps. do kogo powinnam napisać emaia, jeżeli nie dostałam (czekam 3 miesiace...) prezentu do prenumeraty? Quote
grrrond Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 oj tam i tak najgorsze zdjecia ma PIES wydawany przez zkwp :eviltong: Quote
Cyraneczka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 grrrond napisał(a):oj tam i tak najgorsze zdjecia ma PIES wydawany przez zkwp :eviltong: Hi, hi, to fakt :) Ale to troszkę inny target i inna półka. Ja tam uwielbiam ich okładki, szczególnie, jak trzeba psa szukać gdzieś w wysokiej trawie :) Quote
waljum Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Polecam artykuł o mopsach. Brawo dla Kasi z hodowli Eternal :happy1: Quote
kamilka91 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Ja zdecydowanie wolę MP. Nie wiem nawet dlaczego, po prostu lepiej mi się go czyta i już ;) A nowy numer będę mieć dopiero w poniedziałek-wtorek, bo zawsze mama mi z pracy przynosi, a teraz ma urlop... I już nie mogę się doczekać, ale nie wiem nawet czy warto Quote
grrrond Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Cyraneczka napisał(a):Hi, hi, to fakt :) Ale to troszkę inny target i inna półka. Ja tam uwielbiam ich okładki, szczególnie, jak trzeba psa szukać gdzieś w wysokiej trawie :) haha rzeczywiście! albo w kwiatkach ;) Quote
marti91 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Mnie muszę przyznać już trochę nudzi MP. Jakoś coraz mniej czytania (a może to ja coraz szybciej czytam??) I wydaje mi się że kiedyś nie było tylu reklam w tej gazecie, a za to jest mniej ogłoszeń hodowli. Ale jest fajne o sportach i rasach:) Na zdjęciach sięnie znam, ale jak dla mnie to przynajmniej wiekszość jest całkiem dobra Quote
kamilka91 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 P R E Z E N T ! Co miesiąc dziesięciu czytelników newslettera dostaje od nas prezenty. Niestety, tym razem nie miałe(a)ś szczęścia. Sprawdź za miesiąc. Do zobaczenia! ojj, znowu mi się nie udało... :roll: A przecież miałam duże szanse :evil_lol: Quote
kamilka91 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 czy w ogóle jest ktoś, komu się udało? :roll: (chyba po raz setny poruszam ten temat... :evil_lol:) Quote
Bewarka Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Aarionne']Hmm... Jak strona MP zacznie NAPRAWDĘ prężnie działać to dajcie mi znać. Na www.pies.pl jest ciągle mnóstwo nowości, niedługo będą większe zmiany (z pewnością na dobre), zmieni się także grafika, ale na 100% nie jest to "inspirowane" działalnością MP! A ja uważam, że jest. A wchodzę tam już od długiego czasu (jakieś 3 lata). Kamilka: Ja chyba nie, ale nie wiem zresztą - jakiś czas temu przysłali koszulkę na mój adres i moje nazwisko i nadal nie wiem za co...:lol: Quote
Cambel&Megi Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 kamilka91 napisał(a):ojj, znowu mi się nie udało... :roll: A przecież miałam duże szanse :evil_lol: Ha, też co miesiąc tak myślę :evil_lol::evil_lol: nas znowu nie ma w konkursie foto.......:mad: chyba w końcu wyślę do PP....Może tam będą większe szanse :eviltong: szkoda tylko, że nie można emailem przesłać zdjęcia, tylko wywolane pocztą.. Quote
Recommended Posts