*Iza* Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Agata_B napisał(a):Ja bardzo lubię Papillonki :) To jedna z moich ulubionych ras. Beagla widziałam dziesiatki razy, moja ciocia takiego ma. Yorka rzut okiem? :-o Nie głaskałaś nigdy? :-o Moja znajoma ma 8 yorków (pseudohodowla), taka pani mieszkająca około 1 km odemnie tez ma yorka. Prawie codziennie ją widzę i głaskam yoreczka. Do tego jeszcze przyjeżdzają ludzie którzy mają yorki :) Tzn. jak byłam na wystawie to widziałam yorki.Ale one wyglądały jakby były na jakiś środkach uspokajających. Spały tylko, nawet podnieść się nie chciały. Babka wystawiająca te psy była ze Słowacji i nie kazała głaskać ich. U mnie w mieścinie nie ma żadnego yorka,beagla.... Psów rasowych jest może z 3 na krzyż..:shake: Akurat sąsiedzi mają;) Quote
grrrond Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 u mnie dominuja łaciate kundelki :lol: wszystkie chyba po jednej suczce ktorej wlasciciel porozdawał maluchy Quote
Atena Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 U mnie to albo mieszańce albo pseudorasowce. Tylko w nowej części wsi, na osiedlu można spotkać rasowe psy. Quote
*Iza* Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 U mnie na ulicy są dwa pieski rasowe- lablador i taki drugi, mały:D, cóż to za rasa to do tej pory nie wiem:D. Quote
BlackSheWolf Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 a u mnie to roznie :D i rasowe i nierasowe :D ale co tam :D wszystkie piekne ;P najwiecej w mojej okolicy jest sznaucerow, cocer spanielow, i ONkow ;) Quote
Polna Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 [quote name='grrrond']tak, macie rację, że trzeba by było mieć przedstawiciela danej rasy w polsce... więc pewnie nic by z tego nie wyszło...cieszę się, że chorwat w tym numerze :evil_lol: , ale jednak nadal ubolewam, że zazwyczaj jak jest poruszana jakas rzadsza rasa, to tak pobieżnie... może kiedyś ;) no to dogomaniacy sprowadzamy egozotyczne rasy :mad: :lol: ! Moze za jakiś czas bedzie chorwat w Polsce... :evil_lol: Ludzie nauczcie się pisać rasy psów! labRador, cocKer spaniel Quote
grrrond Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Polna napisał(a):Moze za jakiś czas bedzie chorwat w Polsce... :evil_lol: powiem tak: ooooooo :evil_lol: Quote
*Iza* Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 justys95 napisał(a):Ale off...Boże, ale off...:diabloti: :diabloti: :diabloti: To pisz coś co nie jest offem :lol: Ma może ktoś numer 5/2006, mogłby mi ktoś przeskanować artykuł o Cairn terrierach? Proszę..:lol: Quote
Dagusia1992 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 nie mam tego numeru;] a u mnie na wsi przeważają kundelki i mieszance :D no jest pare pseudorasowców ;] Quote
Cambel&Megi Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 *Iza* napisał(a)::diabloti: :diabloti: To pisz coś co nie jest offem :lol: Ma może ktoś numer 5/2006, mogłby mi ktoś przeskanować artykuł o Cairn terrierach? Proszę..:lol: Mam ten numer, ale niestety brak skanera... :roll: Quote
*Iza* Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Cambel napisał(a):Mam ten numer, ale niestety brak skanera... :roll: Kurcze! A może mogłabyś mi przepisać , fragment: DLA JAKIEGO PANA.. Quote
Cambel&Megi Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 DLA JAKIEGO PANA Cairn Terrier to jedna z najodpowiedniejszych ras dla rodzin z dziećmi. Może być także przyjacielem dla starszej osoby, pod warunkiem, że zapewni się mu odpowiednią ilość ruchu. Jest typem sportowca, dlatego powinien trafiać do ludzi prowadzących aktywny tryb życia. W wypadku tej rasy nie jest potrzebne duże doświadczenie, ale właściciel musi być stanowczy i konsekwentny. A co, masz zamiar kupować Cairn Terriera? :razz: Quote
*Iza* Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 [quote name='Cambel'] A co, masz zamiar kupować Cairn Terriera? :razz: Dzięki..:) Zastanawiam się nad nim... Wpadnij tutaj, a dowiesz się więcej :lol: . Czytaj od strony 140 . Quote
ewelinka_m Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 *Iza* napisał(a): Ma może ktoś numer 5/2006, mogłby mi ktoś przeskanować artykuł o Cairn terrierach? Proszę..:lol: jeśli jeszcze potrzeba mogę podesłać :cool3: Quote
*Iza* Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 ewelinka_m napisał(a):jeśli jeszcze potrzeba mogę podesłać :cool3: Bardzo proszę..:) Quote
Bewarka Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Ja mam artykuły o cairn terrierze z PP i MP ale nie dam :eviltong: a ma ktoś w "psie"??? Bo chyba kiedyś był... Quote
*Iza* Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 justys95 napisał(a):Ja mam artykuły o cairn terrierze z PP i MP ale nie dam :eviltong: a ma ktoś w "psie"??? Bo chyba kiedyś był... A co zastanawiasz się nad CT? Quote
Bewarka Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 *Iza* napisał(a):A co zastanawiasz się nad CT? tak...jestem już prawie pewna, że w przyszłości będe go mieć...lubi biegać, bawić się, łatwy w pielęgnacji, uwielbia spacery, łatwy w prowadzeniu...bardzo podobny charakterem do Niki, a ona niestety żyć wiecznie nie będzie...:roll: ale to jeszcze (mam nadzieje) za jakieś 15 lat :D Quote
*Iza* Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 justys95 napisał(a):tak...jestem już , uwielbia spacery, łatwy w prowadzeniu...bardzo podobny charakterem do Niki, a ona niestety żyć wiecznie nie będzie...:roll: ale to jeszcze (mam nadzieje) za jakieś 15 lat :D :grins: To masz dużo czasu ....:evil_lol: Quote
Bewarka Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 *Iza* napisał(a)::grins: To masz dużo czasu ....:evil_lol: Jeszcze zmienie zdanie :evil_lol: bo właściwie owczarek szet. też jest charakterem podobny do Niki...:roll: no i ja już sama nie wiem... Quote
*Iza* Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 justys95 napisał(a):Jeszcze zmienie zdanie :evil_lol: bo właściwie owczarek szet. też jest charakterem podobny do Niki...:roll: no i ja już sama nie wiem... To chyba każdy tak ma :lol: . Ja też nie moge się zdecydować . Quote
Recommended Posts