Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agata_B napisał(a):
Ja bardzo lubię Papillonki :) To jedna z moich ulubionych ras. Beagla widziałam dziesiatki razy, moja ciocia takiego ma.
Yorka rzut okiem? :-o Nie głaskałaś nigdy? :-o
Moja znajoma ma 8 yorków (pseudohodowla), taka pani mieszkająca około 1 km odemnie tez ma yorka. Prawie codziennie ją widzę i głaskam yoreczka. Do tego jeszcze przyjeżdzają ludzie którzy mają yorki :)

Tzn. jak byłam na wystawie to widziałam yorki.Ale one wyglądały jakby były na jakiś środkach uspokajających. Spały tylko, nawet podnieść się nie chciały. Babka wystawiająca te psy była ze Słowacji i nie kazała głaskać ich.
U mnie w mieścinie nie ma żadnego yorka,beagla....
Psów rasowych jest może z 3 na krzyż..:shake:
Akurat sąsiedzi mają;)

Posted

[quote name='grrrond']tak, macie rację, że trzeba by było mieć przedstawiciela danej rasy w polsce... więc pewnie nic by z tego nie wyszło...cieszę się, że chorwat w tym numerze :evil_lol: , ale jednak nadal ubolewam, że zazwyczaj jak jest poruszana jakas rzadsza rasa, to tak pobieżnie... może kiedyś ;) no to dogomaniacy sprowadzamy egozotyczne rasy :mad: :lol: !
Moze za jakiś czas bedzie chorwat w Polsce... :evil_lol:

Ludzie nauczcie się pisać rasy psów! labRador, cocKer spaniel

Posted

justys95 napisał(a):
Ale off...Boże, ale off...:diabloti:

:diabloti: :diabloti:

To pisz coś co nie jest offem :lol:

Ma może ktoś numer 5/2006, mogłby mi ktoś przeskanować artykuł o Cairn terrierach? Proszę..:lol:

Posted

*Iza* napisał(a):
:diabloti: :diabloti:

To pisz coś co nie jest offem :lol:

Ma może ktoś numer 5/2006, mogłby mi ktoś przeskanować artykuł o Cairn terrierach? Proszę..:lol:

Mam ten numer, ale niestety brak skanera... :roll:

Posted

Cambel napisał(a):
Mam ten numer, ale niestety brak skanera... :roll:

Kurcze!

A może mogłabyś mi przepisać , fragment: DLA JAKIEGO PANA..

Posted

DLA JAKIEGO PANA
Cairn Terrier to jedna z najodpowiedniejszych ras dla rodzin z dziećmi. Może być także przyjacielem dla starszej osoby, pod warunkiem, że zapewni się mu odpowiednią ilość ruchu. Jest typem sportowca, dlatego powinien trafiać do ludzi prowadzących aktywny tryb życia. W wypadku tej rasy nie jest potrzebne duże doświadczenie, ale właściciel musi być stanowczy i konsekwentny.

A co, masz zamiar kupować Cairn Terriera? :razz:

Posted

[quote name='Cambel']

A co, masz zamiar kupować Cairn Terriera? :razz:

Dzięki..:)

Zastanawiam się nad nim...

Wpadnij tutaj, a dowiesz się więcej :lol: . Czytaj od strony 140 .

Posted

justys95 napisał(a):
Ja mam artykuły o cairn terrierze z PP i MP ale nie dam :eviltong: a ma ktoś w "psie"??? Bo chyba kiedyś był...

A co zastanawiasz się nad CT?

Posted

*Iza* napisał(a):
A co zastanawiasz się nad CT?

tak...jestem już prawie pewna, że w przyszłości będe go mieć...lubi biegać, bawić się, łatwy w pielęgnacji, uwielbia spacery, łatwy w prowadzeniu...bardzo podobny charakterem do Niki, a ona niestety żyć wiecznie nie będzie...:roll: ale to jeszcze (mam nadzieje) za jakieś 15 lat :D

Posted

justys95 napisał(a):
tak...jestem już , uwielbia spacery, łatwy w prowadzeniu...bardzo podobny charakterem do Niki, a ona niestety żyć wiecznie nie będzie...:roll: ale to jeszcze (mam nadzieje) za jakieś 15 lat :D

:grins: To masz dużo czasu ....:evil_lol:

Posted

*Iza* napisał(a):
:grins: To masz dużo czasu ....:evil_lol:

Jeszcze zmienie zdanie :evil_lol: bo właściwie owczarek szet. też jest charakterem podobny do Niki...:roll: no i ja już sama nie wiem...

Posted

justys95 napisał(a):
Jeszcze zmienie zdanie :evil_lol: bo właściwie owczarek szet. też jest charakterem podobny do Niki...:roll: no i ja już sama nie wiem...

To chyba każdy tak ma :lol: . Ja też nie moge się zdecydować .