Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

justys95 napisał(a):
jak będzie to odrazu ci powiem kto wygrał :) (jeśli nie zapomne :lol:)

:) Właśnie otwarłam i budę wygrała......Kinga Radowiecka z Zalesia Górnego!!!

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja bym chciała aby była jakaś inna bo o chorobach psów mam i to nie jako "dodatek" tylko ksiązka kupiona w księgarni :roll: ale sam pomysł jest super :multi:

Posted

Też mam już nowy numer, ale szczerze mówiąc średnio mi się podoba. Większosc rzeczy jest mała ciekawa lub dla mnie znana.
Spodobało mi się jedynie to o kastracji, niektorych rzeczy nie wiedziałam(szczególnie tego, ze wykastrowany pies ma 4 wieksze szanse "złapania" raka prostaty :crazyeye: )

Posted

Madzia_19 napisał(a):
A jaka cena z dodatkiem? Film już mam, więc chyba sobie "Mojego psa" na kompa zamówię :p

taka sama :eviltong: nie zmienili ceny (jest za darmoche :diabloti:)

Elitesse napisał(a):
czy moze mi ktos zeskanowac artykul o sznaucerach srednich ? :modla:

Ja moge tylko potem :) bo narazie mi się nie chce :lol: ale jak przesłac? mailem?

PS:Już calutki MP przeczytany :cool3::p

Posted

(szczególnie tego, ze wykastrowany pies ma 4 wieksze szanse "złapania" raka prostaty )

Why????? Szkoda tylko, ze przez to ludzie sie zniecheca do kastracji........

Chyba musze nowy numer sobie zakupić ;-)

Bellatriks - pozniej odpisze Ci na PW na agilitowym, zapomnialam o nim totalnie!!!

Posted

drzalka napisał(a):
ja bym poprosiła.. o zeskanowanie tego tematu o kastracji/sterylizacji..

w dziale kastracja/sterylizacja jest ten artykuł, nawet uuzpełnieony o więcej informacji

Posted

Nie wiedziałam o tym że cyt."kastracja i psów i suk, zwiększa ryzyko zerwania więzadła krzyżowego przedniego w stawie kolanowym, wystąpienia niedoczynności tarczycy oraz kilku nowotworów (naczyniakomięsaków śledziony i serca oraz mięsaka kości)"
Niespecjalnie zachęca to do kastracji :roll: Dobrze, że piszą zarówno o zaletach jak i wadach, zwłaszcza że o tym jeszcze nie słyszałam... i nie brzmią fajnie

Posted

Koma napisał(a):
Nie wiedziałam o tym że cyt."kastracja i psów i suk, zwiększa ryzyko zerwania więzadła krzyżowego przedniego w stawie kolanowym, wystąpienia niedoczynności tarczycy oraz kilku nowotworów (naczyniakomięsaków śledziony i serca oraz mięsaka kości)"
Niespecjalnie zachęca to do kastracji :roll: Dobrze, że piszą zarówno o zaletach jak i wadach, zwłaszcza że o tym jeszcze nie słyszałam... i nie brzmią fajnie

Rzeczywiście ciekawe i raczej nowatorskie podejście do kastracji. Mnie tam weterynarze namawiali i podawali całkiem racjonalne powody, dla których warto ten zabieg wykonać (i nie chodziło tu o ich zarobek). Uważam, że zanim się całkowicie uwierzy w to co jest tam napisane, należałoby się skonsultować z kilkoma doświadczonymi weterynarzami. Mój Pies jest znany z tego, że pojawiają się w nim różne "kwiatki".

Posted

A czy ja gdzieś napisałam że całkowicie w to wierzę? Nie, raczej mnie to zdziwiło, jaki związek ma np. zerwanie więzadła w stawie kolanowym z kastracją...
Nie mniej jednak, zastanawiając się nad kastracją chciałabym znać wszystkie za i przeciw, dlatego zwróciłam na to uwagę.

• 4 weeks later...
Posted

no juz jest nowy numer, macie? :cool3:
wygralam ta ksiazke "rasy psów" :smilecol:ale fajnie :multi:, jakas rekompensata za wydane chyba z 15 zeta na smsy do przyjaciela psa w tym ich konkursie i nic :diabloti:

pozdrawiam

Posted

Ja też mam...a w jakim konkursie? Bo ja w jednym brałam udział, ale nie patrzyłam nawet...:) tylko szkoda, że trzeba było kupić z książką, bo wg. mnie to jest dodatek zbędny....:roll:

EDIT:Kurka....nie wygrałam w krzyżówce...:cool3:

Posted

shangri_la napisał(a):
no juz jest nowy numer, macie? :cool3:
wygralam ta ksiazke "rasy psów" :smilecol:ale fajnie :multi:, jakas rekompensata za wydane chyba z 15 zeta na smsy do przyjaciela psa w tym ich konkursie i nic :diabloti:

pozdrawiam

Oooo:crazyeye: GraTulUjemy:crazyeye: :multi: My też już mamy nowy nr:p