Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnes
Ja mam podobnie ... niestety same niemiłe doświadczenia z ON-ami. A raczej nie ja, a nasza Gajka, która w pewnym momencie zaczęła się bać dużych psów przypominających ON-y. :roll: :-?
Szczerze - Jak widzę na horyzoncie ON-a to zmieniam kurs lub biorę Gaję na smycz. Nie mam ochoty na kontakty z tymi psami... nawet jeśli właściciel mówiłby mi, że jego piesek jest super łagodny. :roll:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tajdzi']Agnes pewnie i tak jak zwykle, powie, że nieładne, albo, że cośtam

ale co mi tam :drinking:

Tajdzi się rozszalała :P , za jej zdrowie :drinking: :drinking: :drinking: chociaż wypijmy w ramach opłaty. Ale dzięki temu już święta się czuje w powietrzu...... :P

Posted

[quote name='Agnes']chyba tak trzeba bedzie zrobic :(
Agnes myślę że tak będzie lepiej :( Jeśli na każdym kroku będzie miała nieprzyjemne spotkania z ON-kopodobnymi psami to jeszcze jej się to utrwali i może reagować na nie agresywnie :(

Wiem to na przykładzie mojej suczy, jak była młoda miała parę spięć z amstaffopodobnymi psami i do tej pory jeży się na sam widok takiego psa, bardzo się ich boi i reaguję agresją ze strachu.

Więc może lepiej spróbować unikać kontaktów z nieprzyjaźnie nastawionymi ONkami, i może- jak ktoś wśród znajomych ma owczarka, o którym wiesz że zachowuje się OK i Aza go toleruje, to częściej się z nim spotykać żeby sobie Aza nie utrwaliła złych doświadczeń.
Przynajmniej ja tak myślę ;)

Posted

ooo Poswiata ;)
Koma...nawet jak ON jest lagodny to one maja taki a nie inny sposob zabawy...one takie sa :( Moja poprzednia sucz tez lubila gonic inne psy lekko powarkujac - choc ciezko to bylo nazwac warkiem. Nie bylo w tym zero agresji, ale niektore psy sie baly. Byla to sucz ONa...teraz role sie odwrocily.
Dobrze, ze dzisiaj mialam pilke, to sucz mogla sie troche odstresowac...tylko facet mnie wkurzyl, ktory w sumie sprawe olal totalnie - skoro wiedzial, ze pies reaguje w ten sposob mogl nie dopuscic do tego - mogl zabronic zabierania pilki przez jego psa :-?

Posted

aaaa to nie wiedzialam :wink: zagladaj zagladaj, zapraszamy ;)
Ja tez oczywiscie wchodze i do Poswiatki i do zakoconych ;) popodziwiac Twoja gromadke ;)

Posted

Grzecznie to ujęłaś "gromadka" :P , ale w takiej ilości to już gromada :roll: :D .
Jasne że będę zaglądać :P , tylko w tygodniu nie mam za bardzo kiedy i potem w weekend nadrabiam zaległości.

Posted

nie wiem czy to mozliwe...ale w niektorych miastach juz tak jest. Od jakiegos czasu wycinaja dziki lasek brzozowy obok "naszego" pola. Dzisiaj sie dowiedzialam, ze podobno bedzie tam robiony teren dla psow - teren ma byc ogrodzony, jakies przeszkodki i inne bajery. Wierzyc mi sie nie chce, ale jesli faktycznie by tak bylo - to po prostu cudownie! :wink:

Posted

:o no to zobaczymy...teren w kazdym razie jest robiony, przygotowywany - mam nadzieje, ze do tego celu.
Anetta mysle, ze jak pomysl wypali, nikt nie wyniesie przeszkodek czy nie zabierze ogrodzenia ;) to takich miejsc bedzie wiecej w wawie

Posted

Agnes napisał(a):
a tegoroczna sie nie podobala?:( zeszloroczna tyz min moja 8) :wink:

Agnes, przecież wiesz, że robisz najpiękniejsze zdjęcia najpiękniejszej na świecie Azutki :)