Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eee tamm, glupio ;) Wal prosto z mostu ;)
Ostatnio spotkalam starszego pana, byl na rowerku, z piesem. Akurat bylam z Masajem wiec pieski sobie troszke pobiegaly. Zobaczylam ze suczka taka zaokraglona jest :P wiec prosto z mostu spytalam/ stwierdzialam :lol: " a ona to taka grubiutka jest" :lol: Facet chyba sie troszke speszyl :lol:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

hehe...kiedys jak bylam na polu sama z Aza spotkalam jakas Pania ktora miala wieeeelkiego owczarkowatego psa - wieeeelki bo straszliwie gruby. Ale tak grubego psa to ja nie widzialam...i Pani oczywiscie do mnie prawie z pretensja, ze Aza taka chudzinka - popatrzylam na ledwo ruszajacego sie jej psa i poszlam, ale juz chcialam powiedziec ze wole szczuplego psa (bo byla szczupla, po prostu bez masy) niz takiego ktory ledwo czlapie :(

Posted

musze chyba jakies zdjecia dodac bo temat znowu zaraz zjedzie na druga strone :roll: A poniewaz zdjec Azy nowych nie mam, bo nic sie nie dzieje, to dam wczorajsze ze stajni - sloneczko ladne bylo to i zdjecia calkiem fajne wyszly mimo poziomu sprzetu :wink:

moja cala trojca z ktora pracuje :)

i inne konie ze stajni :)

roztrzepany wariat ;)

nowa kotka stajenna

ogierek ktory juz tutaj byl gdzies w topicu

w promieniach slonca

Posted

Agnes, a kojarzysz rasę fryzyjską? Bo koło mnie pasie się takie przesliczne kare stadko i podobno to sa niejakie fryzy... Ja się co prawda nie znam, ale konie przepiękne, jest nawet źrebaczek :iloveyou:

Posted

Agnes- piękne koniki :iloveyou:

asher :evil: to na co ty jeszcze czekasz? :o aparat i minimum 10 zdjęć-inaczej na dogo nie wpuścimy :evilbat: :lol: :wink:

Posted

asher oczywiscie ze kojarze :D sa to bardzo drogie konie - zrebaki sa sprzedawane od 20 tys w gore, zrebaki mlode konie, starsze konie dorosle duuuzo wiecej. Generalnie jest ich badzo malo w Polsce.
A tu prosze sa fryzyjskie kolo Ciebie :)

i jest tez ten zrebaczek choc u mnie na zdjeciu jest malutki - ma z 2 miesiace? Teraz juz podrosl troszke :)

Konie piekne, szlachetne, fotogeniczne, ale raczej nie uzywane pod siodlem - co najwyzej na pokazy.

zdjecia niestety robione z gory, bo jeszcze jakis czas temu tylko z drogi bylo mozna je fotografowac - teraz mozna obejsc do okola pastwisko i na dole porobic ladne zdjecia :)

Posted

To te same? :o Tio ty koło mnie bywasz i nic nie mówisz? :evil:

A one czasem pasą się na otwartym pastwisku (po drugiej stronie tej dolnej drogi). Mozna ukraść i zwiac :evilbat:

Posted

asher wlasnie o to mi chodzi, ze z drugiej strony mozna fajne foty porobic - o kradzeniu nie pomyslalam :roll: :lol:
Jak tam chodzilam z kolezanka na poczatku popodziwiac to chcialysmy zagadc do faceta czy nie potrzebuje pomocy przy tych koniach, a przy okazji zebysmy mogly na nich pojezdzic :wink: ale jakos malo kumaty byl i nie bardzo wiedzial o co nam chodzi echhh :-?

To te same?

a wygladaja jakos inaczej? :hmmmm:

Tio ty koło mnie bywasz i nic nie mówisz?

ja za konmi wszedzie polece :wink: wiec i tam dotarlam - ale jakos nie pomyslalam ze to blisko Ciebie :lol:

Posted

[quote name='Agnes']

To te same?

a wygladaja jakos inaczej? :hmmmm:

Nie no, wyglądaja bardzo podobnie, tylko nie moge uwoerzyć, że byłas prawie pod moim blokiem i nie dałaś znać :evilbat:

Posted

Agnes napisał(a):
ale jakos malo kumaty byl i nie bardzo wiedzial o co nam chodzi echhh :-?
A może on tak bardziej po fryzyjsku chciał z Wami pogadać? :lol:

Posted

ech...tajdzi to cos powiedziec :roll: zaraz przyleci i wypaple :lol:

no ale sie juz biore do roboty :)
Duuuzo sie dzialo przez ostatnie kilka dni - odwiedzila nas rodzina, m.in. wujek z USA ;) i malutki Szymonek (5 lat) ktory chyba odrazu polubil Aze, a ona jego :wink: Chodzil i tylko wolal Aze, na dzialce ciagle za nia biegal, na spacerze - w lesie - razem biegali ech...cudowny widok :D

zaczelo sie pod wieczor - wszyscy przyjechali na dzialke...
Aza glupiala, aparat tez :roll: ciemnawo bylo a ja pierdola nie wlaczylam lampy :oops: ale wyszlo takie smieszne dyyynamiczne zdjecie ;)

skok przez gozdziki :)

na drugi dzien zaczelo sie od wygrzwania na...gozdzikach :lol:

i Szymon ktory jak pisalam ciagle biegal za Aza, a ta oczywiscie bardzo grzecznie oddawala mu zabawki/kije praktycznie z pyska :o

potem zaczelam zabawe z makro
konik polny

malutki spacerek na dzialke sasiadki gdzie Aza zawsze sie odrazu zalatwia ekhm

:D

i motylek przylecial

i zaraz odlecial ;)

szalenstwa Azy

Posted

wszyscy koniecznie chcieli Azie zabrac pilke :roll:

a potem poszlismy na spacer do lasu i co? Oczywiscie Szymon z Aza ;)

"juz leceeeee"

uwielbiam robic zdjecia dzieciom - takie zdjecia nie pozowane :)

a po to wlasnie przyszlismy do lasu :)

Aza sie zmeczyla :)

i znowu Szymon :)

i nasz las

Posted

a chyba musisz pomyśleć w takim razie o takim małym własnym Szymonku, co by na codzień za Azą biegał

jessuu zartujesz?! Ty wiesz jaki to diabel wcielony? On tylko tak niewinnie wyglada na zdjeciach...iii nie wkrecaj mnie :evil: Ja tam nie wiem kto powinien pomyslec szybciej o malym Szymonku 8)

Posted

Czy to koniec?

Azy tak...reszta to ludzie - kazali mi fotografowac rodzine a nie psa :evil: :lol:

mam jeszcze Aze z poprzedniego dnia - tzn z niedzieli, ale wstawie pozniej wieczorkiem pewnie...choc tez jest ich jakos malo

malawaszka dzieki:)