Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anetta nie ma problemu :) Wiele razy widzialam na allegro ale ja tam sie boje zamawiac :roll:
malawaszka - odrazu wielka ;) Stich to kurdupel i tyle ;)

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ufff wczoraj udalo mi sie wyrwac na chwilke na dzialke - uczyc sie ;) - i Azie sie trafil spacer po lesie :) Byla baaardzo grzeczna, pilnowala sie niesamowicie...dopoki nie wyczuje tropu/zwierzyny jest super :D No a teraz fotki troche lesnego psa ;)

"No to kiedy idziemy? chodzmy chodzmy!!"

patyki sa najlepsze, a tego w lesie nie brakuje ;)

gzybek ;)

Aza pozuje

i znowu sie meczy z patykiem

tu mi aparat zlapal ostrosc na paproc :(

buszujacy w...e trawie ;)

i juz po powrocie

i zblizenie

Posted

a ja uparcie wstawiam foty :roll:

kocha

i kilka fot z dzisiejszego spacerku

spotkalysmy na chwilke jakiegos psiaka ala terrier

zdjecia takie sobie, psow na polu nie ma i w ogole do bani :(

Posted

niunka91 dziekuje bardzo :)
Tylko juz wiecej nowych fot ni mo :( Chcialam sie nafocic na polu a tu gucio - pogoda piekna, ale nie upalnie jakos strasznie i jaki efekt? Puuusto :( Tylko ludziki jacys ktorzy sie opalaja chlip :cry:

Posted

Agnes napisał(a):
niunka91 dziekuje bardzo :)
Tylko juz wiecej nowych fot ni mo :( Chcialam sie nafocic na polu a tu gucio - pogoda piekna, ale nie upalnie jakos strasznie i jaki efekt? Puuusto :( Tylko ludziki jacys ktorzy sie opalaja chlip :cry:

No i czym się martwisz? To dobrze, że pusto, bo mogłas sobie spędzić czas z Aza sam na sam. Przecież szaleństwa z psami tak naprawdę nie są psu do szczęścia potrzebne, pod warunkiem, że może sobie poszaleć z właścicielem. Moje burki jakoś za tym strasznie nie tęsknią, wolą mnie :fadein:

A jak chcesz, to się możemy w tym tygodniu umówić na spacer - ale po południu, bo moja Sabina jest po operacji i nie chcę jej samej zostawiać, a po poludniu bedzie z nia moja mama. Ja wzięłabym osła Bugajskiego (osła, bo uparty :wink: ). Tylko nie nastawiaj się na szaleństwa, Boogie to stateczny pan w poważnym wieku i brykanie mu nie w głowie, woli trzymać dystans :wink:

Posted

asher ale jednak wole jak Aza pobryka - jest zmeczona to i szczesliwa ;) Tak mi sie wydaje :roll: Niestety jak jest sama to biegac nie biega, za pilka biegac tyz nie chce - jakos oporonie idzie z nia nauka aportowania, albo ja taka pierdola, ze nauczyc nie potrafie ;) Ale fakt..spedzilysmy sobie czas razem na lonie natury :) Ja usiadlam na trawce, Aza sie we mnie wtulila i patrzylysmy przed siebie 8)
Co do spacerku baaaardzo chetnie :) Tylko u mnie z popludniami gorzej :-? Najczesciej w tych godzinach jestem w stajni (czyt. w pracy ;) ) I wracam 20-21. Ale mozemy albo rano - o ile chcesz - a tak czy siak wole przyszly tydzien, bo w tym mam ostatni egzamin, a potem juz luuuuz i czasu pelno na spacery :)
Wiec jak sie jakos zgramy to bardzo chetnie :)
I tak a propo - o jest Sabinie? Cos powaznego?

Posted

A w przyszłym tygodniu to już z Sabiną, ale nie wiem, czy będzie mogła uprawiać dugie wedrówki. W poniedziałek zdejmujemy szwy (miała usuwanego guza sutka i przy okazji była sterylizowana, obeszerniej piszę o tym na "Weterynarii" w temacie "Guz sutka u 14 letniej suni", o ile się nie mylę początek na 8 stronie :wink: )

A jak Aza nie chce aportowac, to trza z nią na rower, albo jogging pouprawiać 8)

Posted

No mnie nie było..bo i dogo dlugo nie było :roll:
A poza tym napisałam Ci dlaczego mnie nie było...

Agnes, czy to aparat brata? czy mamy?
Coś nie tak z kontrastem...Część poprześwietlana, a znowuż drugi plan ciemny...Brat na pewno ci to ustawi :)
A Azulec...Już doczekać się spacerku nie mogę!!!! :D

Posted

tajdzi aparat mamy - nie ma co ustawiac...bo raz ze jak zajdzie slonce to te zdjecia wychodza takie jak na ostatnim dwa...jak za szybko robie zdjecie po poprzednim to aprat nie zdazy sie dostosowac i kolorki sie psuja
Ale na sloncu wychodza dosc ladnie te foty biorac pod uwage sprzet ;) I aparatem mamy robie zdjecia w ruchu bo brata nie umiem obslugiwac na tyle coby go ustawiac odpowiednio...
asher - rowerek chce, ale dopiero teraz zaczne - w wakacje - bo chcialam poczkeac az suczydlo skonczy te 1,5 roku coby stawy sie do konca wyksztalcily itp. Lada chwila zaczynamy nauke biegania na smyczy przy rowerze :roll: ciekawe ile razy zaliczymy glebe :-?

Posted

Agnes napisał(a):
Lada chwila zaczynamy nauke biegania na smyczy przy rowerze :roll: ciekawe ile razy zaliczymy glebe :-?

Życze powodzenia :lol: Tylko pamiętaj, że przy rowerze wykluczone są kolczatka, czy dławik :wink:

Posted

hm...a wlasnie myslalam o delikatnej kolczatce :roll: :oops: coby na samym poczatku pies zebow mi nie wybil. Tzn chodzilo mi o to zeby Aza nie biegla z napieta smycza tylko w miare rowno z rowerem...Przy nodze biega dosc fajnie, na poczatku ma glupawke ale po moim ostrym NIE sie uspokaja ;) Nie wiem jednak czy przy rowerze slowne upomnienie wystraczy :roll:

Posted

Agnes,
my z TZ mamy doświadczenie w nauce biegania psów przy rowerze :)
Ja uczyłam Oskarka (co prawda jamnior - ale to uwielbiał i był baaardzo szczęślicwy jak sobie jeździliśmy)
a TZ Trampa - a to wieeelki bydlaczek ;)
To co?
W weekendzik? ;) Możemy do Ciebie na rowerkach przyjechać o ile zapewnisz nam źródełko wody 8)

Posted

zrodelko wody powiadasz, a w lesie sa jakies bajorka 8) a tak na serio - pewnie nigdy nie uda nam sie zgrac coby razem pojechac na rowery ;) to moze zdradz mi tajemnice uczenia psow biegania przy rowerze? ;)
Ja generalnie chce jezdzic rano - 8,9 max wiec byscie musieli wyjechac lojjj wczesnie ;)

Posted

zdjecia z dzisiejszego spacerku - wlasnie wrocilysmy ;)

Najpierw spotkalysmy Łatka, 3 latek ale strasznie chudy :(

Azowy profil

byla tez walka o butelke

a potem wreszcie spotkalysmy naszego klona ;) wreszcie, bo zawsze jak spotykalysmy to nie mialam aparatu. Sucz zaczyna nabierac masy, wiec juz nie jest az tak podobna do Azy, ale jest jeszcze duzo mlodsza, o jakies 6 m-cy. Wg mnie naprawde jest podobna :roll:

Posted

No jak biegną razem, to tylko po lince Aze poznałam :o
A z bliska - bardziej kudłata ta klonica :)
I mówisz, że ma 6 miesiecy?
To będzie ogroooomnaaaaa :o :o

Posted

asher juz poprawilam, bo az sie przestraszylam jak wyslalam posta ;) ale cos mi sie skopalo z programem i bylo nieporozumienie :)
tajdzi prosze czytac ze zrozumieniem ;) napisalam ze ta sucz jest mlodsza o jakies 6 m-cy. Jak miala pol roku - czyli wtedy kiedy Aze przyszla do nas - byla bardzo podobna do Azy...teraz nabrala masy owczarkowej, jest bardziej kudlata itp ale generalnie uwazam, ze naprawde sa jak klony :o
No i dzisiaj wlascicielka Łatka chyba jakos jedyna zapytala sie czy Aza to mix ogara - wreszcie! ;) Wszyscy mysla, ze jak pies jest czarnopodpalany to musi byc owczarek ;)

Posted

anetta pojecia nie mam :( on juz taki jest od roku - widzialam go z rok temu i myslalam, ze psiak ze schroniska jest ale pewnie niedlugo nabierze cialka, ale nie nabral...glupio mi zapytac :roll: