Agnes Posted May 3, 2005 Author Posted May 3, 2005 no wlasnie...ostatnio nie poznaje swojego psa :roll: cialge spi, przemieszcza sie tylko z miejsca na miejsce, w ogole nie jest spuszczana ze smyczy a mimo to kompletnie nie ma ochoty na bieganie, zabawy itp...czyzby przez ta pogode? u Waszych psow jest podobnie? szaraduszka prawde mowiac myslalam ze Draka tez do spokojnych nie nalezy - przecie to wyzel :o Poprzednio mialam suke raczej leniwa, ale i juz wiekowa - ok 6 lat. Teraz chcialam psa bardziej energicznego ;) Quote
tanita Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 A ja u tajdzi oglądałam sesje zdjeciowe z Agnes i Azą i im więcej wina piłam tym bardziej mi się obie dziewczyny na "A" podobały :wink: 8) Agnes Ty wogóle żałuj, że Cie nie było, bo super atmosfera i jedzonko również :D . I wogóle tak się rozbestwiłam tymi fotkami, że mam postulat : więcej zdjęć, więcej zdjęć dawaj mi tu Agnes :evilbat: :lol: Quote
tajdzi Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 To jedno z moich ulubionych zdjęć Uwielbiam patrzeć na moje Agneski i Azuleczki jak tak razem szczęśliwe są :) Quote
tanita Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Generalnie na szczęście miło popatrzeć, także Agnes Ty się tu nie leń tylko zdaj nam foto relacje ze szczęścia Twego :wink: Quote
asher Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 [quote name='tajdzi']To ja może na smaczek dam: :D śliczne :D Wygląda, jakby Agnes Azę po języczku drapała :wink: Quote
tajdzi Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 asher napisał(a):śliczne Wygląda, jakby Agnes Azę po języczku drapała Nie wiem, czy Aza jest tego samego zdania ;) Quote
tanita Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 tajdzi napisał(a):asher napisał(a):śliczne Wygląda, jakby Agnes Azę po języczku drapała Nie wiem, czy Aza jest tego samego zdania ;) Najważniejsze, że obie wyglądają na zadowolone z tego drapnia języczka :wink: Quote
szaraduszka Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Agnes napisał(a):no wlasnie...ostatnio nie poznaje swojego psa :roll: cialge spi, przemieszcza sie tylko z miejsca na miejsce, w ogole nie jest spuszczana ze smyczy a mimo to kompletnie nie ma ochoty na bieganie, zabawy itp...czyzby przez ta pogode? u Waszych psow jest podobnie? szaraduszka prawde mowiac myslalam ze Draka tez do spokojnych nie nalezy - przecie to wyzel :o Poprzednio mialam suke raczej leniwa, ale i juz wiekowa - ok 6 lat. Teraz chcialam psa bardziej energicznego ;) A no wyżeł... ale flegmatyk :roll: Żywioł wstępuje w nią dopiero w lesie... tropy, sarny, motylki... A teraz to ja już wogóle nie wiem co robić :-? nie chce bawić się z obcymi psami, bo się ich boi, jak idę z nią na psi placyk to przeszkody pokonuje chętnie ale stępem bądź truchtem :roll: piłeczkę aportuje w podobnym tempie... od 5 dni nie była na pożądnym spacerze :roll: (tylko jakieś pół godzinki na smyczy bądź bez... wlokąc się za mną) i wciąż nie wykazuje oznak nadmiaru energii :roll: pomijając to jest zdrowa, ma apetyt, jest w dobrym humorze... i chętnie pobiegałaby ze mną :-? a ja się do biegów nie nadaję Quote
Agnes Posted May 8, 2005 Author Posted May 8, 2005 loj...cos nie wpadalam tutaj, ale i nie mialam z czym :( nadal nie mam...chociaz dzisiaj mialam niesamowity dzien - luzakowalam zawodniczce ujezdzenia, pojechalysmy - ja kolezanka - glowny luzak - i Monika z koniem na pokaz ktory mial sie odbyc podczas przerwy w meczu polo. Troszke zagmatwane, w kazdym razie - dzien pracowity straszliwie, ale jak przyjemny? Pogoda paskudna, wiec wkoncu pokazu nie bylo ale byla rozgrzewka gdzie moglam porobic zdjecia - brat mi pozyczyl aparat i oto efekt :) kon do Polo - juz po meczu rzadko tak mam, ale teraz jestem naprawde bardzo dumna z tych zdjec - uwazam ze wyszly bardzo fajnie, kolorystycznie, sa ostre, oddawaly tamten klimat - burzowe chmury + slonce... Quote
dbsst Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 sa naprawde REWELACYJNE maja takie kolory ze sa az nienaturalne cuuuuuudowne Quote
Agnes Posted May 8, 2005 Author Posted May 8, 2005 debest - ta kolorystyka jest typowo burzowa - po prostu raj dla fotografa :) Zreszta usmiechalam sie, bo obok mnie "latal" za Monika jeden z lepszych fotografow - Marek Zając. A ten aparat w ogole robi zdjecia o pieknej kolorystyce - takie zywe, nie sa blade - jak wychodza z Canona ktorego uzywam na spacery - jest super... Quote
dbsst Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 wez zielen trawy mnie powala na kolana wyglada jak rasowana ;) naprawde suuuuuuuuuuper Quote
Agnes Posted May 8, 2005 Author Posted May 8, 2005 noooo trawa ti tam jest odpicowana ;) Ale tak byc musi - mysle ze na niej sie tez odbywaja treningi polo a do tego musi byc podloze idealnie rowne, trawa rowna itp ;) dziekujem bardzo :oops: Quote
dbsst Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 nie nie moge wyjsc z podziwu sa naprawde rewelacyjne Quote
szaraduszka Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Agnes fotki są GENIALNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tajdzi Draka nie może być zazdrosna, bo on jest na wsi, ona w mieście. A jak już jesteśmy razem na wsi tio nie poświęcam mu zbyt wiele uwagi :roll: to z Draką chodzę na spacery, ona śpi u mnie w pokoju na fotelu... nio i ona go lubi :P Quote
Agnes Posted May 8, 2005 Author Posted May 8, 2005 naprawde sie wam podobaja? to dam jeszcze kilka :wink: przygotowania do meczu a tutaj przyszlo do nas takie malenstwo popodziwiac Chasyta w boksie - widac troszke przerazone :) Quote
asher Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 [quote name='Agnes']luzakowalam zawodniczce ujezdzenia :hmmmm: A tak po polsku - to co własciwie robiłaś? :wink: [quote name='Agnes'] Piękne zdjęcie! :o Quote
szaraduszka Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 [quote name='asher'][quote name='Agnes']luzakowalam zawodniczce ujezdzenia :hmmmm: A tak po polsku - to co własciwie robiłaś? :wink: [quote name='Agnes'] Piękne zdjęcie! :o Tak po polsku luzak to osoba, która pomaga jeźdźcowi. Zajmuje się koniem, czyli: czyści, karmi, poi (czasem biega się z ilomaś wiadrami :roll: ), siodła, rozsiodłuje itp. Do tego często również rozpręża wierzchowca :lol: kolejne dziwne słowo. Czyli rozgrzewa 8) go przed startem. Czyli jeździ lub lonżuje (koń biega w kółko na lince) zanim wsiądzie jeździec. A także po starcie konie stępuje... Innymi słowy luzak to istota niezbędna zawodnikowi szczególnie gdy startuje na kilku koniach. Oraz :roll: gdy (tu głównie chodzi o kilkudniowe zawody) wieczorem zabaluje, a rano ktoś nakarmić konie musi :lol: Nio dobrze, z alkoholem wprowadzili już przepisy zakazujące, bo wcześniej nie dało się zawodnika za bycie w stanie nietrzeźwym ukarać, bo, jak słusznie zauważono, alkoholu nie można zaliczyć do niedozwolonego dopingu :lol: . W jeździectwie na dopingu częściej jest koń... często zupełnie nieświadomie np. nie można koniom przed stratem dawać czekolady, bo zawiera zabronione substancje A co do zdjęcia to zgadzam się jak najbardziej 8) Quote
asher Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 aaaa, to już rozumiem, dzieki :D Luzak to zawsze był dla mnie taki zapasowy koń, który idzie bez bagażu i w tym kontekscie wydawało mi się, że Agnes robiła za bagażową :wink: Quote
Agnes Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 no widze ze szaraduszka wyjasnila :) asher za bagazowego tez robilam ;) trzeba siodlo przytargac i inne "duperele". Ale ja bylam podluzakiem - bo glownym luzakiem tej zawodniczki jest moja kumpela. To czy bede drugim luzakiem zalezy od Azy heh Czy sie wyrobie ze wszystkim i spacerami z Aza po polach... Quote
Recommended Posts