Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agnes']E tam wstyd, moja 5 lat sie tego uczyla ;)
Agnes, tylko ja Lunę nauczyłam bardzo szybko wszystkiego w krótkim czasie. Z Kleo o wiele trudniej. O to chodzi, że nie mogę się przyzwyczaić do tego... Ale się nie poddaję i postaram się osiągnąć wszystkie cele, jak z Luną osiągnęłam. Muszę tylko duuuuużo czasu poświęcić:roll:

Posted

Wiem Asia wiem, ale z takimi psami niesamowita frajde daje jak juz cos osiagniecie, do czegos dojdziecie. To, ze Aza zalapala aport, aportowala tez pilke w wodzie, jest coraz grzeczniejsza na spacerach, biega przy nodze daje niezlego kopa i powera. Bardzo fajne uczucie. Wy juz duzo osiagnelyscie, Kleo jest u Ciebie krotko tak na prawde. Jest inna, wariatka z adhd, ale to tez mozna fajnie wykorzystac :)
Ladny avatarek :)

Posted

Agnes napisał(a):
Wiem Asia wiem, ale z takimi psami niesamowita frajde daje jak juz cos osiagniecie, do czegos dojdziecie. To, ze Aza zalapala aport, aportowala tez pilke w wodzie, jest coraz grzeczniejsza na spacerach, biega przy nodze daje niezlego kopa i powera. Bardzo fajne uczucie. Wy juz duzo osiagnelyscie, Kleo jest u Ciebie krotko tak na prawde. Jest inna, wariatka z adhd, ale to tez mozna fajnie wykorzystac :)
Ladny avatarek :)

Pamiętam Azę szalejącą w jeziorze z piłką:) Albo w bardzo czystym oczku wodnym:evil_lol:
Dzięki;)

Posted

Asia&Luna napisał(a):
Pamiętam Azę szalejącą w jeziorze z piłką:) Albo w bardzo czystym oczku wodnym:evil_lol:
Dzięki;)

Otoz to ;) A jeszcze dwa lata temu to bylo nie do pomyslenia ;)

Posted

Też z Piegusem długo ćwiczyłam zabawę z aportem. :) Jest u mnie od czterech lat i tak naprawdę dopiero teraz widać jakies efekty. Ostatnio nawet sam mi wyjął zająca z plecaka i zaczął z nim uciekać! Nie do pomyślenia, tak się cieszyłam - jak głupia! :) A naprawdę trudno było nauczyć takiego zachowania psa, który od szczeniaka do 2 roku życia nie miał kontaktu z zabawką, w dodatku lekko nieśmiałego psa. Radość jest ogromna! Naprawdę wiem , co czujesz. :) Z resztą dla mnie każdy maleńki kroczek był wielką radością, choć z boku ktoś by pomyślał ... eee .... co to jest... przeciez on nic nie zrobił.
Osiągnąć, by taki pies czerpał radość z zabawy - bezcenna! :)

Pozostaje powiedzieć - gratuluję! :)

Posted

Agnes nie będę cytować zdjęcia bo nie mam pojęcia które :D wszystkie są super, a Aza taka radosna !! :)

Moja chyba urodziła sie z syndromem zabawy ;) mamy plecak w którym jest łapka do rzucania piłeczek, boomera i czasem gryzak, jak ide schować daną zabawkę do plecaka to ona juz jest przy nim i wyciąga inną ;) dla niej spacer bez zabawy to nie spacer, piłki przynosi i zostawia, ale jak w pobliżu jest inny pies to już mi nie odda :/ i nie mam jak tego poćwiczyć bo z psami z którymi się spotykam nie znają takich zasad i kradną zabawki i później już nie oddają :( i ta się wycwaniła - piłki nie odda i tyle :/ aczkolwiek ostatnio mijał nas pan z miksem bordera i też miał łapkę do rzucania piłek, ja w jedna stronę, on w drugą i psy w ogóle nie zwracały na siebie uwagi, ani na nie swoje piłeczki ;)

Posted

Asia&Luna czekam czekam na wakacje! Suka bedzie miala do tego czasu taka kondycje ze hoho:evil_lol:

Bonsai z moja to bylo inaczej, ona nie byla ani niesmiala, ani nie miala problemu z zainteresowaniem sie zabawka. Tylko ona wolala sie sama bawic, ew zabawke pociumkac, pogryzc co ostatnio sie zle skonczylo. Natomiast mialam to samo z poprzednia suka, ona nie umiala sie bawic, jednak z nia nie zdarzylam tego osiagnac...

zaba14 ja zawsze chcialam psa uniwersalnego, ktory skupi sie na mnie kiedy chce, pobawi sie, ale i pobiega z innymi psami. Mniej wiecej udalo mi sie to osiagnac:lol: Nie chcialam jednak psa, ktory non stop oczekuje mojej uwagi. Nie wiem czy dobrze to okreslilam. Chcialabym z psem pobiegac na agi, pobawic sie dyskami, ale nie ciagnie mnie do psow ktore sa napalone 24h na zabawe z wlascicielem:evil_lol: Wykonczyloby mnie to:eviltong:

Moja wariatka:loveu:

Posted

Tak Katerinas, to jest ten palec najgorszy u Azy :( Przeciete totalnie sciegno. Ostatnio kulala na ta lape, ale pierwszy raz az tak. Mam nadzieje, ze po prostu duzo spacerowala.

Posted

Agnes napisał(a):
Tak Katerinas, to jest ten palec najgorszy u Azy :( Przeciete totalnie sciegno. Ostatnio kulala na ta lape, ale pierwszy raz az tak. Mam nadzieje, ze po prostu duzo spacerowala.
kurcze.... to rzeczywiście wygląda nieciekawie :roll: Toć ten palec jest aż nienaturalnie wygięty :roll:

Justa napisał(a):
A pozatym to mi smutno i rzucałam już dzisiaj 3 razy studia :placz:
Justa - nie daj się! Potem się żałuje, uwierz mi ...

Posted

Katerinas napisał(a):
kurcze.... to rzeczywiście wygląda nieciekawie :roll: Toć ten palec jest aż nienaturalnie wygięty :roll:

on jest wygiety na zdjeciu, jak sucz biega to on po prostu lata. Przeciete jest sciegno em prostownika - Justa to fachowo nazwala nie pamietam:eviltong: - i palec jest po prostu ciagle wyprostowany

Posted

Agnes napisał(a):
A jakiego chcesz rogza?

Nie wyglupiaj sie i nie rzucaj studiow:lol: Praca przy kasie w Tesco nie jest najlepsza opcja:evil_lol: Co sie stalo??

Niebieskiego zaciskowego "miękkie i lekkie:"

Nie rzucę, przecież wiecie ;)
Taki nieciekawy czas po prostu..
Dziś już lepiej i niedługo idę podbijać farmakologię :p

Katerinas napisał(a):
Justa - nie daj się! Potem się żałuje, uwierz mi ...

Wiem wiem, kochane jesteście, że tak mnie wspieracie :loveu:

Na moje mało wprawne oko to nie prostownik ino zginacz ;)