Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wciecie to wbrew pozorom zawsze miala ;) Ale teraz schudla w szyi i klacie - po dziurce w szelkach i obrozy.
Widze, ze foto z gopsowej galerii ;) Oba fajne zdjecia, pilka wieksza od psa ;)

Posted

Bylam wczoraj w odwiedzinach z aparatem u znajomych - obcykalam maluchy, po tatusiu Norweski Lesny i mamusi...emmm na kotach sie nie znam:roll::evil_lol:
Bylo juz dosc ciemno, foty sa jakie sa

Posted

Moja jak w stajni kiedys dorwala kociaka, wziela go miedzy lapy i lizala...lizala...lizala, az kociak byl caaaly mokry i uratowalam biedaka:evil_lol: To byl pierwszy taki przypadek

Posted

Takie pięknie - jak rasowe na pewno znajdą szybko domki.. A my mamy w lecznicy tyle bidulek dachowców :( Teraz taki 3-tygodniowy, sierotka przyjechał - mam nadzieje, że damy radę go odkarmić..

Posted

ech wszyscy pisza, ze znajda znajda a kolezanka ma ich 7 na glowie :( i nie z wyboru...wazne zeby faktycznie znalazly :(
o maluchu czytalam u Ciebie, zdrowka duzo przesylamy

Posted

Teraz wakacje, to trudniej o nowych opiekunów, chociaż ostatnio kocia rodzinka - 3 maluchy jakoś poznajdywały nowe domki. Z tym, że my oddajemy koty też na wieś..

Posted

Justa napisał(a):
Teraz wakacje, to trudniej o nowych opiekunów, chociaż ostatnio kocia rodzinka - 3 maluchy jakoś poznajdywały nowe domki. Z tym, że my oddajemy koty też na wieś..

aby miały co jeść, i ręce do głaskania ;)

Ja byłam ostatnio na wsi u rodziny- miłe zaskoczenie, zwierzęta traktowane na równi, kilka kotów i dwa psy- wszystkie zwierzaki podają łapy :evil_lol: przychodzą jak się je woła ;) kocury wykastrowane. Zwierzęta gospodarskie czyste, zadbane, psy nawet zabezpieczone przeciwko kleszczom.

Posted

Na wies to nie jestem taka pewna, czy oddadza ;) Koty ida przede wszystkim przez umowy adopcyjne, to sa rasowce i trzeba jednak byc ostroznym.
Chociaz na dzien dzisiejszy kolezanka ma tak je dosc, ze moze byc roznie z ta wsia:evil_lol:

Posted

Te koty do adopcji często są z odłowów, więc są przyzwyczajone do wolności - czasem szkoda takiego mruczka do bloku z brakiem możliwości kontaktu ze światem. Ale najważniejsze żeby miały domki - tak jak Martyna mówi, jeść pić i ręce do głaskania.
I z tego co wiem to nie ma tu umów adopcyjnych, więc ludzie mniej są odstraszeni formalnościami. Jak koty są starsze to na koszt gminy kastracja/sterylizacja.

Ja się nie dziwię, że ma dość - teraz mając na codzień do czynienia z kotami (szczególnie tymi małymi) też mnie coś strzela pod koniec dyżuru :diabloti: