malawaszka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 oooo nie Ty???? :splat: w takim razie musiała to być Marysia od Uny :lol: Quote
Agnes Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Nie nie, ja taka wnikliwa jeszcze nie jestem:lol::lol::lol: Czekam az ta zima sobie calkowicie pojdzie i zaczyna bieganie przy rowerze - mam nadzieje, ze ten sezon bedzie lepszy od popredniego - bo rok temu sucz zdecydowanie nie miala sily biegac przy rowerze. Meczylo ja to bardzo i biegla raczej z tylu niz obok, mimo krotkich odcinkow i wolnego tempa. Quote
Unbelievable Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Agnes']Nie nie, ja taka wnikliwa jeszcze nie jestem:lol::lol::lol: Czekam az ta zima sobie calkowicie pojdzie i zaczyna bieganie przy rowerze - mam nadzieje, ze ten sezon bedzie lepszy od popredniego - bo rok temu sucz zdecydowanie nie miala sily biegac przy rowerze. Meczylo ja to bardzo i biegla raczej z tylu niz obok, mimo krotkich odcinkow i wolnego tempa.[/QUOTE] u nas jest odwrotnie, szczurzy ciągnie a ja nie mam siły :oops: kupię mu nowe szelki i też będziemy jeździć ;) albo doktrekkingować Quote
Agnes Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Moja od poczatku byla uczona biegania obok, ale bieganie za rowerem to juz przegiecie:lol: Nic to...trzeba walczyc kolejny rok o wage suczy!:evil_lol: No to foteczka z wyjazdu:lol: Quote
Asiaczek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Kicie w koszyku - miód na moje serce:) http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Pionki%202010/DSC_5594.jpg pzdr. Quote
Bonsai Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Jeśli chodzi o bieganie, to bardzo polecam ten artykuł: http://www.lukrowi.pl/porady/?p=10&p2=4 Przeczytaj, może dzięki temu uświadomisz sobie swoje ewentualne błędy i być może Azowa będzie bardziej chętna do biegania. ;) Quote
Agnes Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Bonsai tu chyba nie o bledy chodzi - ona biega przy rowerze odkad skonczyla 2 lata...czyli juz sporo czasu i na poczatku nie bylo takich problemow, ja nigdy z psem nie wariuje, pies biegnie rownym tempem najczesciej jest to klus (trucht), czasami jak widze ze ma sile i ochote przyspieszamy na bardzo krotkim odcinku. Bieganie zwykle trwalo 35 zl min, pod koniec sezonu 10 min wiecej max. A w zeszlym roku nie dawala rady 30 min...truchtem Oczywiscie poczytam to co mi podeslalas;) dzieki Quote
brjagata Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 O jaa, ale ja Ci zazdroszczę takiego wyjazdu! :) Bo kiedy to ja ostatnio na koniu siedziałam?? Oba gniadoszki przepiękne, dziewczyna ma najwidoczniej gust w wyborze koni :evil_lol: Aha i czekaj, bo się pogubiłam - ona ma swoją stajnię, gdzie je trzyma, czy po prostu w jakimś pensjonacie? POZAZDROŚCIĆ tak czy siak, ile ja bym dała za własnego konia :placz: http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Pionki%202010/DSC_3854.jpg no nie, już kolejny raz widzę to ogłowie i normalnie umieram! Jest cudowne, a na skarogniadych już w ogóle świetnie wygląda! http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Pionki%202010/DSC_5805.jpg Dlaczego na czarnej? ;) Więcej zdjęć! Quote
Agnes Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 OOO mam koniarza w galerii:multi::lol: [quote name='Agathee']O jaa, ale ja Ci zazdroszczę takiego wyjazdu! :) Bo kiedy to ja ostatnio na koniu siedziałam?? jesli to Ciebie pocieszy to ja porzadnie jezdzilam rok temu, a tak to 2 razy w roku jezdze do znajomej... [quote name='Agathee']Oba gniadoszki przepiękne, dziewczyna ma najwidoczniej gust w wyborze koni :evil_lol: Aha i czekaj, bo się pogubiłam - ona ma swoją stajnię, gdzie je trzyma, czy po prostu w jakimś pensjonacie? POZAZDROŚCIĆ tak czy siak, ile ja bym dała za własnego konia :placz: chyba kazdy kto jezdzi duzo by dal zeby miec swojego kopytnego - ja wiem, ze bede miala jak tylko sobie uloze zycie, znajde normalna prace. Znajoma mieszka w niewielkiej miejscowosci, a 3 km od domu ma swoja stajnie - na 6 koni, ale maja tylko swoje 2 obecnie. [quote name='Agathee'] http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Pionki%202010/DSC_3854.jpg no nie, już kolejny raz widzę to ogłowie i normalnie umieram! Jest cudowne, a na skarogniadych już w ogóle świetnie wygląda! to akurat dosc tanie oglowie i zgadzam sie wyglada bardzo bardzo fajnie [quote name='Agathee']http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Pionki%202010/DSC_5805.jpg Dlaczego na czarnej? ;) em...konik jest mlody i ma glupoty w glowie jeszcze - szuka co jakis czas stracha, zeby odskoczyc itp, jak przyjechalam to podloze bylo sliskie, ja konia nie znalalam a jest on dosc duzy wiec i silny. Czarna byla takim hamulcem, na poczatku ja uzywalam, a pod koniec pobytu sobie wisiala - na wszelki wypadek;) Kon jest do czarnej przyzwyczajony, wiec jemu nie robi to wiekszej roznicy [quote name='Agathee']Więcej zdjęć! sie postaram;) Quote
brjagata Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ja aktualnie jeżdżę bardzo rzadko, bo po prostu nie mam gdzie. Czasem zdarzy się wsiąść też na konie koleżanek :p U nas w Jeleniej nie ma co, bo albo atmosfera beznadziejna, że aż się odechciewa... Albo konie tak styrane rekreacyjne, że żal skazywać je na kolejną godzinę jazdy... Chciałabym zacząć sport, ale... d*pa za przeproszeniem :diabloti: Ostatnio wynalazłam jakąś stajnię w Kowarach, około 20 min pks'em z Jeleniej a słyszałam same dobre rzeczy, więc trzeba będzie sprawdzić ;) Jak na takie spore przerwy to całkiem fajnie siedzisz ;) przynajmniej na zdjęciu :evil_lol: Ja sama to tam na czarnej nie lubię jeździć... Ja dla mnie ma troszkę za duże oddziaływanie na konia. Czasem potrafi nawet całkiem dobrze pomóc, jeżeli jest używana z głową i nieczęsto, gorzej jak ktoś jej nadużywa, nie wie jak stosować lub stosuje do tego, żeby koń ''ładnie wyglądał''... mało zdjęć :diabloti: a jak się nazywają gniadoszki? :) Quote
Agnes Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Probuj probuj ;) ja w zasadzie z jazd rekreacyjnych odeszlam z 6 lat temu...potem bylam samoukiem w stajni gdzie trzeba bylo ruszac koniec, z czasem dorabialam w ten sposob, potem ktos kogos szukal...i tak to sie krecilo kilka lat - teraz mam przerwe, ale mam nadzieje nie tak dluga. Ciezko mi powiedziec jak siedze, bo widze tylko to co na zdjeciach ;) rewelacji nie ma, ale zawsze moze byc gorze j - duzo do poprawienia, ale to jest fajnego w jezdziectwie - w zasadzie czlowiek sie uczy caly czas. Co do czarnej - wszystko dla ludzi, jesli tak jak piszesz wiadomo jak ja uzywac. Gniady pode mna to Honcer, a ciemna to kobyla - Casablanca albo po prostu Casia ;) Teraz dopoki nie zrobie zdjec swojej suki bede wrzucac konskie - nawet koty mi sie pokonczyly Quote
GameBoy Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Aga najwyzej mnie strzelisz w leb live - zapraszamy i prosimy o pomoc CCtom http://www.dogomania.pl/threads/181451-Chanel-Armanii-Lancome-same-zapachy-kalsycznie-na-CC-do-14-03-g-20?p=14260269#post14260269 Quote
Sallcia Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 konie są baaardzo fotogeniczne :) :loveu: - - - - - - - - - www.sallysue.posadzdrzewo.pl Quote
Sallcia Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 konie są baaardzo fotogeniczne :) :loveu: - - - - - - - - - www.sallysue.posadzdrzewo.pl Quote
Agnes Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Gb wrzucaj wrzucaj - im wiecej osob zobaczy tym lepiej Sallcia - zdecydowanie musze sie zgodzic ;) Quote
Asiaczek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Nawet w kubraczku wariuje:) http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Pionki%202010/DSC_5398.jpg Pzdr. Quote
Asiaczek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Nawet w kubraczku wariuje:) http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Pionki%202010/DSC_5398.jpg Pzdr. Quote
Bonsai Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Wiem co to jest kłus. :evil_lol: Dla psa najlepiej jest kłusować, bo to najefektywniejszy chód. Oczywiście w galopik też od czasu do czasu dobrze jest przejść. No, ale to wiesz. I tak uważam, ze artykuł warty przeczytania, choćby dla przypomnienia. Może po prostu inaczej rozłóż jej treningi, faktycznie zaczynając od max . 5 minut biegania przy rowerze na początku i stopniowo zwiększając czas lub intensywność? A na koniach też swego czasu jeździłam . Ale na koniach rekreacyjnych... Dopiero jak pojechałam na obóz, gdzie miałam okazję pojeździć na niezamęczonych konikach, to poczułam co to jest jazda konna. Po czym przestałam jeździć. :eviltong: Wszystko dlatego, że nie podobało mi się, że muszę te konie rekreacyjne ciągnąć za wodze - na łydki były totalnie nieczułe. Teraz od czasu do czasu jeżdżę do przyjaciółki do Łodzi, która ma swojego konika i czasami sobie na niego wsiądę - Merek jest cudowny, tak pięknie czyta najmniejsze przyłożenie łydką! Choć nie zmienia to faktu, że jeżdżę kiepsko, bo bardzo, bardzo, bardzo rzadko. Ale lubię to. :) Quote
Onomato-Peja Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Witam, Czasem wpadam sobie obejrzeć zdjęcia i co widzę? Konie, mmmnnn... ; ) Moja druga miłość ;D Piękne portrety i zdjęcia z szaleństw ; ) Pozdrawiam Quote
Agnes Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Asiaczek konie raczej nie maja problemu z derkami, jak sie juz przyzwyczaja to moga szalec i szalec a i producenci derek staraja sie robic tak, zeby nie krepowaly ruchow konia;) Bonsai tak czy siak to co w artykule zawarte to wiem, bo zanim zaczelam biegac z psem troche czytalam no i sa to jak dla mnie informacje oczywiste jak przy kazdym treningu czy psim czy konskim albo naszym;) Onomato-Peja to zapraszam jak najczesciej, co prawda z konskimi zdjeciami bedzie gorzej, bo nie mam gdzie ich robic ale jak tylko zima pojdzie w niepamiec a ja sie ogarne bede znowu wrzucac Azowe zdjecia;) Co do Azy...mam pewien plan, poki co jest na scislej diecie wg mojego pomyslu:eviltong: a planuje zbadac hormony plciowe, ale to juz po konsultacji z wetem to ktorego mamy daaaleeeko:evil_lol: Quote
Agnes Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Azowe, telefonowe telefon...i po co mi aparat?:lol::lol::lol: Nasza droga do lasu Quote
Agnes Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Wywalac to tak glupio ;) Chodzimy teraz na spacery z nowa kolezanka - goldenka Luna. Poprzednio jak sunki sie spotykaly na spacerze bo moja powarkiwala i gonila, a Luna robila plaszczke i sie bala. Od wczoraj poki co sie super dogaduja, dzisiaj juz byly lekie powarkiwania jak ktoras z dziewczyn miala zdobycz, ale mam nadzieje, ze sie dogadaja. Dobry kompan do zabaw, moja biegala i biegala...i biegala;) Mysle ze co jakis czas taki spacer dobrze im zrobi Quote
Agnes Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 cdn...;):eviltong::eviltong:;) (10 znakow) Quote
Recommended Posts