Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ten moment tez mi sie podobal ale ciut za ciasno niestety - tak to jest jak foto na szybko robione, bo to sekundy sa...

oglaszam, ze Aza schudla 0 kg w ciagu miesiaca:roll: bylam u weta kolo mnie, wiec na wizyte jako taka sie nie wybieralam, bo mamy swojego weta. Ale tutaj zerknal na Aze i mowie, ze to raczej nie problemy hormonalne, ze wyglada na zdrowego psa, czy przy niedoczynnosci tarczycy to inaczej by sie zachowywala, inna siersc itp itd. Powiedzial tyle, na ile mozna to stwierdzic ogladajac psa - bez badan. Poleca mi mieszanie karmy light ze zwykla...troche sie boje takich kombinacji, zobaczymy... Jednak fakt, ze waga stoi w miejscu....fakt - obecna karma jest dosc tlusta, ale nie zzrezygnuje z niej, bo suka zbyt dobrze ja toleruje, zeby teraz krecic...

Czy ktos wie, czy modzele moga sie robic na tylnych lapach? Aza cos ma dziwnego, troche jak modzel malutki - czyli sucha skora luszczaca sie, ale nie rana. Trzeba bedzie to rowniez pokazac wetowi...

Dzisiaj wreszcie jechalam "ciut" szybciej niz 50 km/h:eviltong: doszlam prawie do 80:lol:

Posted

Bonsai napisał(a):
Tylko czemu taka smutna? ;)

a tam smutna - zamyslona:eviltong: ona juz nie ma adhd i nie rusza sie non stop:eviltong: czasami lubi sobie polezec;)

wczoraj...znowu...Aze dorwala suka...czemu musimy miec takiego pecha:angryy: suka labka...bez smyczy - chlopak nie dopytal do konca czy mam suke a jego juz z zebami leciala do naszej. Moja oczywiscie na smyczy - wieczorem na osiedlu - wiec staralam sie na ile moglam odciagac swoja...tamta bardziej klapala w powietrze, ale stres byl:roll: Chlopak naszczescie zareagowal i jego pies brzydko mowiac oberwal, ale cos musial zrobic zeby sie odczepila od Azy...przeprosil i poszedl - tylko co mi po takich przeprosinach? Aza ma jedna taktyke - probuje klapac i piszczy...kompletnie odnajduje sie w takich sytuacjach, ktorych jest coraz wiecej:shake:

Posted

Tinka:) napisał(a):
współczuję spotkań z psami- u nas są raczej tylko samowolnie biegające, ale takie psy najczęściej nie są agresorami;)

najgorsze ze ja nie wiem jak sie zachowac w takiej sytuacji...przeciez nie bede bronic 40 kg:roll: puszczac, zostawiac jak ona sie nie broni?:roll: co robic po...glaskac nie, bo nie o to chodzi staram sie zajmowac jakas zabawa smakolykami czymkolwiek...staram sie unikac psow ktorych nie znam, ale tu wyszlam ze swojego osiedla i nie bylo szans, na spotkanie 'znajomych'

Posted

Agnes napisał(a):
najgorsze ze ja nie wiem jak sie zachowac w takiej sytuacji...przeciez nie bede bronic 40 kg:roll: puszczac, zostawiac jak ona sie nie broni?:roll: co robic po...glaskac nie, bo nie o to chodzi staram sie zajmowac jakas zabawa smakolykami czymkolwiek...staram sie unikac psow ktorych nie znam, ale tu wyszlam ze swojego osiedla i nie bylo szans, na spotkanie 'znajomych'

też bym nie wiedziała:roll: ja swojego odciągam jak się gryźć zaczyna, a raczej jego gryźć zaczynają bo też bardziej się boi niż walczy ;) no ale grami jest malutki- tak samo jak zazwyczaj jego przeciwnicy... no i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby jakiś pies do niego z zębami podbiegł:roll:

Posted

Dla mnie zadziwiające jest JAK można spuszczać psa, który w jakikolwiek agresywny sposób reaguje na inne stworzenia? :shake:

Nie martw się, kryzysy bywają ;)
A co Ci konkretnie nie idzie?

Ja mam za 1,5 tygodnia praktyka :mdleje:

Posted

Ja zdałam na prawko za pierwszym podejściem. Z tym, że w Kaliszu to było wg mnie proste, ważne by nie zjadł stres - wtedy już z górki. ALE w Warszawie nie odważyłabym się jeździć. :eviltong: Zanim sprowadzę sobie tu jakieś autko (o ile w ogóle) to KONIECZNIE wezmę jazdy doszkalające. :roll:

Posted

Może i tak, ale przerażają mnie rozzłoszczeni kierowcy. :eviltong: Ostatnio widziałam jak gościu stanął sobie na środku ronda i gadał przez telefon! :crazyeye: Początkowo myślałam, że to jakaś stłuczka, ale nie... :roll:

Posted

ja sie ciesze, ze ucze sie w Warszawie, bo potem nie bede miala stresa przed innymi miastami:eviltong:

co mi nie idzie? chyba standard...gasnie - juz do dzisiejszej jazdy luzik jak zgasl to tylko raz a tak to super wszystko szlo..dzisiaj najpierw parkowanie - wszystkie trzy po kilka razy, potem pojezdzic (i tu klops, szarpalam generalnie zle operowalam sprzeglem) a potem na koniec luczek - szedl super, zero problemow...zla jestem, bo to moja wina i to ja nie panowalam nad soba...jutro kolejne jazdy ciekawe jak to bedzie:roll:

co do psow agresywnych...wszystkie nasze starcia byly z psami bez smyczy na polu...i tylko raz Aza sama sie o to prosila - wlazac na suke ktora jej za to oddala. A tak? najczesciej Aza szla sie przywitac i spotykala ja niemila sytuacja...ostatnia "akcja" byla na osiedlu gdzie suka bez smyczy...ale co mi po smyczy jak dwie suki na osiedlu agresory - "lab" i wyzel chodza na flexi 5 m...to prawie jak by byly bez smyczy:roll: ludzie po prostu nie mysla, kaganiec na leb i tyle...albo normalna smycz i kontrola nad psem:roll: moja suka chodzi na osiedlu na smyczy bo wiem, ze nie z kazda suka sie dogada - jestem tego swiadoma. Szkoda, ze nie kazdy...

Justa - koniecznie opisz wszystko jak bedziesz po egzaminie:multi:

Posted

Po warszawie to już cały świat jest Twój :evil_lol:
Mnie trochę przeraża jak już przestane jeździć z ELKĄ na dachu.. jak zaczną mnie traktować jak normalnego uczestnika ruchu. Ale generalnie jestem opanowana, więc się nie dam sprowokowac ! :diabloti:

A która to godzina już?
Dobrze będzie. Mnie przestał gasnąć i zaczełam normalnie jeździć na 20 godzinie ;)

Posted

Justa napisał(a):
Po warszawie to już cały świat jest Twój :evil_lol:
Mnie trochę przeraża jak już przestane jeździć z ELKĄ na dachu.. jak zaczną mnie traktować jak normalnego uczestnika ruchu. Ale generalnie jestem opanowana, więc się nie dam sprowokowac ! :diabloti:

racja...bez Lki bez instruktora - poki co sa dla mnie mili, wpuszczaja mnie na swoj pas ruchu i w ogole;)

Justa napisał(a):
A która to godzina już?
Dobrze będzie. Mnie przestał gasnąć i zaczełam normalnie jeździć na 20 godzinie ;)

dzis 12 i 13h a jutro stuknie mi polowa...to ze zgasnie raz no dwa to ok, ale dzis to jakas porazka byla:roll:

Posted

hahaha a ja słyszałam, że Warszawiacy nienawidzą jeździć na śląsk samochodami bo jest jeszcze gorzej - podobno :evil_lol: ja tam nie wiem bo mi jest bez róznicy jak tylko w miarę znam drogę bo nei cierpię się gubić, a zdarza mi się dość często:angryy: :lol:

Posted

przezylam...dzisiaj zapadla decyzja co do miejsca egzaminu - Radarowa...powod? mam najblizej i to chyba ma sens. Jade tam z 20 min mniej wiecej z domu, wiec mam szanse tam byc jak najdluzej i najczesciej. Dzisiaj polowa i wlasnie wyjazd tam a wczesniej rooondaaa:roll:
Gasnie mi nadal, ale "tylko" w stresowych sytuacjach - rondo, czy inne dziwne rzeczy. Generalnie na swiatlach na prostej na normalnej krzyzowce - nie. Wiec, wina tylko i wylacznie w mojej glowie i trzeba sie przestawic na tryb anty-stres;) Luz...zostalo mi rowno 15 godzin i kupa czasu na zapoznanie sie z terenem egzaminacyjnym...byle do przodu

uffff sie rozpisalam:eviltong: zaraz lecimy z Aza do lasu, ale zdjec raczej nie bedzie - juz nie to slonce w lesie:shake:

Posted

Agnes napisał(a):

uffff sie rozpisalam:eviltong: zaraz lecimy z Aza do lasu, ale zdjec raczej nie bedzie - juz nie to slonce w lesie:shake:

Już nie to słońce w ogóle, zanim ja wrócę z uczelni to szaroooo...

A ronda są super! :multi:

Posted

Bonsai napisał(a):
Już nie to słońce w ogóle, zanim ja wrócę z uczelni to szaroooo...

dzisiaj slonce super, tylko jak sie wchodzi przed 15 do lasu to nie ma co liczyc na zdjecia:eviltong:

Bonsai napisał(a):
A ronda są super! :multi:

oszalala no:stupid:

jak sie jezdzi po zew to moze sa super, ale na wew pasie i jeszcze zjechac zmieniajac pas bleee:eviltong:

Posted

[quote name='Agnes']dzisiaj slonce super, tylko jak sie wchodzi przed 15 do lasu to nie ma co liczyc na zdjecia:eviltong:
Ach... Nawet mi nie mów, pogoda piękna, a ja musiałam na prawoznawstwo i logikę zasuwać. Choć i tak myślami (zwłaszcza na prawoznawstwie) byłam na spacerze. :eviltong: Choć z drugiej strony zimno. :roll:

jak sie jezdzi po zew to moze sa super, ale na wew pasie i jeszcze zjechac zmieniajac pas bleee:eviltong:

No tak - muszę poprawić swoją wypowiedź: ronda normalne są super, a nie koślawe coś a'la rondo. Czyli fajne są takie jak np. Pileckiego i Płaskowickiej. I zjeżdżanie nie jest takie straszne wtedy. :)
Ale te w centrum mnie przerażają. :shake:

Posted

Justa nie wiem czy tam dotre:lol:

Bonsai
wlasnie po tych rondach dzisiaj kursowalam po kilka razy i dla mnie poki co zjazd jest koszmarem w momencie jak mam kogos po prawej stronie - ja jeszcze nie widze gdzie on jezdzie i czy moge jechac:eviltong: Przy realu tez mialam problem z wjazdem, bo tam duzo ludu po lewej...coz - jak sie rozjezdze to bedzie ok :eviltong:

edit: juz drugi raz Fundacja Viva wybrala moje zdjecie do kalendarza 2009. Tym razem nie bedzie to Aza, a pies sasiadow dzialkowych (mieszanka beagle) Serdecznie zapraszam do zakupu, bo cel szczytny

Projekt ma na celu zintegrowanie organizacji zajmujących się statutowo ochroną zwierząt i wolontariuszy w nich działających oraz zebranie środków na pomoc zwierzętom.

Nie wiem czy moge podlinkowac, jakby co - skasuje...

Fundacja Viva! Kalendarz Wybierz Miśka 2009 (480167703) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

Agnes pewnie mozesz reklamowac bo na glownej stronie czasem wyskakuje ta reklama i juz kilka razy mialam Ci napisac ze jest tam znajomy piesek ;) ta jego zmarszczke pamietam... :D