Agnes Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 [quote name='Justa']Licencjackie ? inzynierskie:eviltong: teraz jest malo licencjackich, szczegolnie na takich kierunkach jak moj - wymog unijny [quote name='Justa'] Hej Agnes ! :loveu: Jak Azulki zdrówko? czesc:loveu: chyba dobrze:eviltong: przez to cale zamieszanie z praca, pisaniem itd nie moglam kupic Azie uroseptu i przerwalam leczenie, ale mam nadzieje, ze nic sie nie stanie. Niestety nie mam blisko apteki nocnej, a w dzien sie nijak nie dalo wyjsc z domu:eviltong: LAZY przydadza sie kazde kciuki! boje sie straszliwie malawaszka chyba nie znam :( a czemu akurat w tych okolicach Ci potrzebna osoba? praca juz wydrukowana, oprawiona, ja splukana:angryy: ale i szczesliwa:multi: zerknelam na chwilke na jeden projekt - znalazlam literowke i juz wiecej nie patrze:evil_lol: druk takiej pracy to straszliwy stres jutro pracke zawoze do dziekanatu, potem czekam na termin obrony i tylemoze bede miala wakacje pozniej:cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Gratuluję napisania!! I doszłaś do dobrego wniosku - jak już praca wydrukowana i oprawiona, to nie należy na nią patrzeć :razz: Quote
Agnes Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 [quote name='Marysia_i_gończy']Gratuluję napisania!! I doszłaś do dobrego wniosku - jak już praca wydrukowana i oprawiona, to nie należy na nią patrzeć :razz: dziekuje:eviltong: tak mi wszyscy mowili, ale - zerknelam:roll:pewnie takich "wpadek" jest wiecej, ale trudno:eviltong: Azutkowa Quote
Justa Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Jaka śliczna zaspana Azutkowa :loveu: Będzie dobrze, mocno trzymam kciuki !!! :multi: Quote
Agnes Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 wzielam aparat na spacer:eviltong:po dluuuuugiej przerwie wreszcie moglam i mialam ochote na zdjecia:multi:cieplo jak...ale dalysmy rade;) to lecim Quote
Unbelievable Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/DSC_8207.jpg długonoga laseczka:evil_lol::loveu::loveu: właśnie, mam pytanie... ty studiujesz w warszawie, prawda? są na twojej uczelni jakieś kursy architektury? chodzi mi o to, że muszę coś umieć zdając tam, czy to jakoś inaczej wygląda? Quote
Agnes Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Tinka:) napisał(a):właśnie, mam pytanie... ty studiujesz w warszawie, prawda? są na twojej uczelni jakieś kursy architektury? chodzi mi o to, że muszę coś umieć zdając tam, czy to jakoś inaczej wygląda? ale to jest arcihtektura krajobrazu - o to Ci chodzi? studiuje na SGGW i u mnie jest tylko architektura krajobrazu - o ile wiem teraz jak jest nowa matura to egzamin jest z rysunku tylko+pewnie na maturze wymagana biologia (aczkolwiek nie jestem pewna) kursy przygotowawcze - tez sa bo do konca nie rozumiem Twojego pytania:oops:jasniej prosze a wszystko wyjasnie;) architektura jest na Politechnice Warszawskiej tylko i wylacznie ew. jeszcze architektura wnetrz na ASP ;) Quote
Unbelievable Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 o to chodzi ; ) Zacznijmy od tego jak się zdaje na architekturę : P są jakieś egzaminy? składa się jakieś prace, czy nie trzeba mieć żadnego przygotowania? Quote
Agnes Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Tinka:) napisał(a):o to chodzi ; ) Zacznijmy od tego jak się zdaje na architekturę : P są jakieś egzaminy? składa się jakieś prace, czy nie trzeba mieć żadnego przygotowania? na SGGW na arch. krajobrazu juz pisalam - egzamin z rysununku jak byla stara matura to na dzienne dodatkowo biologia, na wieczorowe tylko rysunek teraz - napewno rysunek na wieczorowe i dzienne, biologia pewnie na maturze, ale nie wiem cos jeszcze chcesz wiedziec?:)pytaj smialo Quote
Unbelievable Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Agnes napisał(a):na SGGW na arch. krajobrazu juz pisalam - egzamin z rysununku jak byla stara matura to na dzienne dodatkowo biologia, na wieczorowe tylko rysunek teraz - napewno rysunek na wieczorowe i dzienne, biologia pewnie na maturze, ale nie wiem cos jeszcze chcesz wiedziec?:)pytaj smialo Chodziłaś na jakieś dodatkowe zajęcia przed zdawaniem tego egzaminu? waham się między architekturą krajobrazu a wnętrz, wolałabym krajobrazu ale przerażają mnie trochę te wszystkie nazwy roślin, gdzie co kiedy sadzić itp, myślę, że byłabym w stanie sie tego wszystkiego nauczyć, zapamiętać, ciekawi mnie to, a to jest raczej najważniejsze:razz: ale rozważam dwa kierunki, warto się zastanowić głębiej ;) Quote
Agnes Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Tinka:) napisał(a):Chodziłaś na jakieś dodatkowe zajęcia przed zdawaniem tego egzaminu? waham się między architekturą krajobrazu a wnętrz, wolałabym krajobrazu ale przerażają mnie trochę te wszystkie nazwy roślin, gdzie co kiedy sadzić itp, myślę, że byłabym w stanie sie tego wszystkiego nauczyć, zapamiętać, ciekawi mnie to, a to jest raczej najważniejsze:razz: ale rozważam dwa kierunki, warto się zastanowić głębiej ;) na kurs na sggw nie, natomiast mialam zajecia z rysunku prywatnie z kobieta ktora uczy plastyki i jest po ASP inaczej bym nie zdala, bo ja rysowac nie umialam totalnie ;) a egzamin m i poszedl bardzo dobrze;) jesli sie czujesz na silach i wiesz ze jestes dobra z rysunku, masz podstawy, umiesz rysowac w plenerze jak i w budynku na konretny temat - to dasz rade :) tematy nie sa tak trudne, chociaz potrafia czasami zaskoczyc. Moge sie dowiedziec jak mi sie uda jak przebiega egzamin w tym roku, bo to sie zmienia :) Moja promotorka jest w komisji ;) i nie przejmuj sie tych nazw roslin - nawet najgorsi daja sobie rade. Jest ciezko, jest tego bardzo duzo, a konczac studia i tak niewiele pamietasz i trzeba sie uczyc na nowo:eviltong: sa zdecydowanie gorsze rzeczy ;) najgorszy jest drugi i trzeci rok - bardzo duzo pracy, duzo rysowania, kreslenia, duzo nauki a jak masz fundusze to polecam wieczorowe - system studiow jest wygodny i calkiem inna atmosfera niz na dziennych. Na wieczorowych jest wiecej zyczliwych ludzi, sa bardziej pomocni, na dziennych - wyscig szczurow. Ale to sa koszty Kiedy bys zdawala? ja sie dostalam za drugim razem, wiec rok mialam w plecy ;) poleglam oczywiscie na rysunku :P Quote
Unbelievable Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Ja mam jeszcze 3 lata : P dopiero sie do liceum dostałam, spokojnie : P wolę teraz sie 55 razy zastanowić niż przed samymi egzaminami w stresie żyć czy aby dobrze wybrałam : P rysować umiem, ale nie tak na hop siup- dlatego właśnie pytam o te przygotowania:razz: a zdawać mogę w Białymstoku, Gdańsku i Warszawie, ale Białystok to tak awaryjnie ;) a te gorsze rzeczy o jakie? :evil_lol: Quote
Agnes Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Tinka:) napisał(a):Ja mam jeszcze 3 lata : P dopiero sie do liceum dostałam, spokojnie : P wolę teraz sie 55 razy zastanowić niż przed samymi egzaminami w stresie żyć czy aby dobrze wybrałam : P rysować umiem, ale nie tak na hop siup- dlatego właśnie pytam o te przygotowania:razz: a zdawać mogę w Białymstoku, Gdańsku i Warszawie, ale Białystok to tak awaryjnie ;) a te gorsze rzeczy o jakie? :evil_lol: kochana to pogadamy za 2 lata:evil_lol:zmieni Ci sie 5 razy, albo i nie;) rysowanie rysowaniem, tu musisz umiec rysowac krajobraz, przyrode, a nie ludzi zwierzeta itp natura przede wszystkim ;) te gorsze...oj duzo tego, jest duzo nauki to nie tak ze tylko rysujesz czy projektujesz. Sesja to zarowno egzaminy gdzie trzeba sie duzy uczyc jak i projekty, to sa calkiem inne studia. Inna praca, niestety niezbyt dobrze platna - chyba, ze sie dobrze zakreci Mamy tez fakultet z arch. wnetrz jeden semestr i dzieki temu wiem ze to mnie nie kreci tak do konca ;) Quote
Unbelievable Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 ja myślę że mi się nie zmieni ; P zajmowałam się już wszystkim jeśli chodzi o rysowanie i najmniej wychodzą mi ludzie : P właśnie najważniejsze jest żeby dobrze wszystko pozdawać i pamiętać, mieć umiejętności... mnie właśnie chyba bardziej wnętrza interesują, ale wszystko rozważam ;) i wielkie dzięki za pomoc :modla: Quote
Agnes Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Tinka:) napisał(a):ja myślę że mi się nie zmieni ; P zajmowałam się już wszystkim jeśli chodzi o rysowanie i najmniej wychodzą mi ludzie : P właśnie najważniejsze jest żeby dobrze wszystko pozdawać i pamiętać, mieć umiejętności... mnie właśnie chyba bardziej wnętrza interesują, ale wszystko rozważam ;) i wielkie dzięki za pomoc :modla: to sa calkiem dwa rozne zawody, rozne studia, przedmioty i pamietaj - wnetrza w wawie sa na ASP a to juz podnosi poprzeczke ale zawsze mozesz zrobic arch kraj i kurs z wnetrz - bo na odwrot sie nie da, a napewno nic dobrego z tego nie wyniknie. A na roku mialam kilka osob ktore pracowalu jako arch. wnetrz konczac arch. kraj :) Quote
Unbelievable Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Szczerze mówiąc mnie bardziej odpowiada historia sztuki niż biologia : P a rysunku się nie boję, to szczerze mówiąc jedna z niewielu moich mocnych stron ; ) moja siostra była na ASP, wiem o czym mówię :razz: Quote
Justa Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Agnes, jakbyś zdecydowała się na tego rogza i nigdzie go nie znalazła, to ja mogę Ci go kupić na warszawskiej wystawie (będę sobota, niedziela) oczywiście jak będzie ;) Potem jakoś się zgadamy i rozliczymy ;) sama będę chyba kupowała obrożę dla Galiny, więc żaden problem ;) Quote
Agnes Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 [quote name='Tinka:)']Szczerze mówiąc mnie bardziej odpowiada historia sztuki niż biologia : P a rysunku się nie boję, to szczerze mówiąc jedna z niewielu moich mocnych stron ; ) moja siostra była na ASP, wiem o czym mówię :razz: biologii u nas jest bardzo malo - fizjologia roslin na pierwszym roku i botanika tyle no i egzamin byl z biologii, ale mowie na wieczorowe nie Justa ale ta wystawa jest teraz w ten weekend? bo ja jeszcze nie zdecydowalam sie hmmm myslisz, ze nie bedzie roznicy cenowej jakies bardzo bardzo? bo przez net szkoda mi placic za przesylke... cd zdjec Quote
Justa Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/DSC_8214.jpg Łohooooo chyba troszkę jej się przybrało co? Ja wiem, że przez ten kręgosłup i przez Twoją obronę pewnie nie mogła mieć tyle ruchu co zwykle.. Nie, wystawa jest w ten weekend 12,13,14, czyli następny. Daj mi swój numer tel na PW, to napiszę Ci sms-a z ceną i zdecydujesz, mmm? ;) Quote
Agnes Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 [quote name='Justa']http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/DSC_8214.jpg Łohooooo chyba troszkę jej się przybrało co? Ja wiem, że przez ten kręgosłup i przez Twoją obronę pewnie nie mogła mieć tyle ruchu co zwykle.. wlasnie nie!:placz::placz::placz:ona jest na diecie! i biega wiecej przy rowerze! sic! a mialam nadzieje ze schudla:placz: [quote name='Justa'] Nie, wystawa jest w ten weekend 12,13,14, czyli następny. Daj mi swój numer tel na PW, to napiszę Ci sms-a z ceną i zdecydujesz, mmm? ;) kochana jestes:loveu: juz cie sle:multi: Quote
Justa Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='Agnes']wlasnie nie!:placz::placz::placz:ona jest na diecie! i biega wiecej przy rowerze! sic! a mialam nadzieje ze schudla:placz: może i schudła, ale ja pamiętam ją jakąś szczuplejszą.. kochana jestes:loveu: juz cie sle:multi: a tam kochana, zwykła dogomaniacka przysługa ;) Quote
Agnes Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Justa napisał(a):może i schudła, ale ja pamiętam ją jakąś szczuplejszą.. byla - ale to jakis czas temu jak nie nabrala masy zobaczymy jak bedzie po miesiacu rowerkowania, wiecej nie zrobie za pilka nie biega i nie bardzo moze bardziej glodzic nie bede:eviltong: Justa napisał(a): a tam kochana, zwykła dogomaniacka przysługa ;) ;) Quote
LAZY Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Widzisz Agnes jak to jest, wpadasz na forum z nadzieja ze sucz pięknie chudnie a tu prawdą po oczach:diabloti:Oczywiscie żartuję:) A co do masy Azulki to się nie wypowiadam, bo te zdjęcia zbyt mnie artystycznie pochłaniają:cool3: Quote
Agnes Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 [quote name='LAZY']Widzisz Agnes jak to jest, wpadasz na forum z nadzieja ze sucz pięknie chudnie a tu prawdą po oczach:diabloti:Oczywiscie żartuję:) A co do masy Azulki to się nie wypowiadam, bo te zdjęcia zbyt mnie artystycznie pochłaniają:cool3: wariatka:lol: szkoda ze rodzina ciagle mi suke dokarmia:angryy:to troche utrudnia odchudzanie:roll: zobaczymy ostatanio zdecydowanie nie byla w formie, zeby biegac na rowerze - ciagnelam ja za soba na smyczy, zero energii:roll:mam nadzieje, ze jej przejdzie Quote
Justa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 To pewnie przez te upały :roll: Poczekaj aż trochę sie ochłodzi, bo nawet wieczorami potworna duchota, jakby miało coś spaść z tego nieba, ale nie mogło :roll: A co do dokarmiania - u nas raz drugi ktoś dokarmił, pies zwrócił wszystko expresowo i im przeszło. Ale nikomu nie życze alergika w domu. Quote
Recommended Posts