Agnes Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Anza&Hacker napisał(a):Zawsze miło tutaj zajrzeć :loveu: zawsze mi milo jak komus jest milo:eviltong::multi::loveu::roll: Quote
Justa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Agnes napisał(a):to czemu nie ma zdjec koni u Ciebie?:mad: bez siodla to na tlustych polecam:eviltong:chociaz na tych latwo sie zeslizgnac, bo sa okragle ;) Bo nie mam szkła do robienia zdjęć koniom.. Tutaj stałka się nie sprawdza. Haha najwyraźniej wcześniej należy przetestować czy grzbiet jest dostatecznie otłuszczony :lol: A tam w stajni stoi taka biedna kobyłka, co jakieś 2 miesiące temu złamała nogę na padoku - leży bidula w gipsie :shake: a chuda jak patyk, wszystkie żebra można policzyć :shake: Za 3 tygodnie gips jej zdjemą i okaże się co dalej.. Quote
Agnes Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Justa napisał(a):Bo nie mam szkła do robienia zdjęć koniom.. Tutaj stałka się nie sprawdza. e tam trzeba sie zblizyc i bedzie git ;) ja przy tych zdjeciach np lezalam bardzo blisko konia przed nim na trawie:eviltong: Justa napisał(a): A tam w stajni stoi taka biedna kobyłka, co jakieś 2 miesiące temu złamała nogę na padoku - leży bidula w gipsie :shake: a chuda jak patyk, wszystkie żebra można policzyć :shake: Za 3 tygodnie gips jej zdjemą i okaże się co dalej.. to i tak dobrze ze zalozyli gips...widac sa szanse na wyleczenie generalnie kon z taka noga...nie ma szans na normalne zycie i najczesciej skraca mu sie cierpienie Quote
Marysia_i_gończy Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Agnes napisał(a):http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/1-7.jpg Śliczne :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Justa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Agnes napisał(a):e tam trzeba sie zblizyc i bedzie git ;) ja przy tych zdjeciach np lezalam bardzo blisko konia przed nim na trawie:eviltong: Teraz kończą ogradzać wybieg z trawą, to może uda mi sie na niej położyć, aczkolwiek nie zdziwiłabym sie, gdyby Nowa mnie zdeptała :eviltong: to i tak dobrze ze zalozyli gips...widac sa szanse na wyleczenie generalnie kon z taka noga...nie ma szans na normalne zycie i najczesciej skraca mu sie cierpienie Miejmy nadzieję. Chwytają się czego mogą, bo szkoda konia - to jeszcze młoda Kobyłka :-( Te sterczące żebra to da się pewnie zlikwidować (w tej chwili nie dostaje owsa) tylko żeby ta noga się zrosła.. Quote
Agnes Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Justa napisał(a):Teraz kończą ogradzać wybieg z trawą, to może uda mi sie na niej położyć, aczkolwiek nie zdziwiłabym sie, gdyby Nowa mnie zdeptała :eviltong: jak kon "normalny" to nic nie zrobi;) gorzej jak sie sploszy - wtedy szybka ewakuacja wskazana:eviltong: Justa napisał(a): Miejmy nadzieję. Chwytają się czego mogą, bo szkoda konia - to jeszcze młoda Kobyłka :-( Te sterczące żebra to da się pewnie zlikwidować (w tej chwili nie dostaje owsa) tylko żeby ta noga się zrosła.. to jest paskudna sytuacja i trzeba przede wszystkim myslec o tym na jakie zycie potem moze sobie pozwolic kon a schudl tez pewnie ze stresu Quote
Justa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Agnes napisał(a):jak kon "normalny" to nic nie zrobi;) gorzej jak sie sploszy - wtedy szybka ewakuacja wskazana:eviltong: Fajnie było jak się spłoszyła a ja akurat wsiadałam z płotu :evil_lol: to jest paskudna sytuacja i trzeba przede wszystkim myslec o tym na jakie zycie potem moze sobie pozwolic kon a schudl tez pewnie ze stresu Mam nadzieję, że weterynarz założył ten gips dlatego, że widzi szansę na wyleczenie. Z drugiej strony już na pewno nie będzie tak biegać jak kiedyś.. A dla konia to całe życie przecież.. Ciężkie decyzje. Quote
Agnes Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Justa napisał(a):Mam nadzieję, że weterynarz założył ten gips dlatego, że widzi szansę na wyleczenie. Z drugiej strony już na pewno nie będzie tak biegać jak kiedyś.. A dla konia to całe życie przecież.. Ciężkie decyzje. dobry weterynarz ocenilby zlamanie i na tej podstawie ocenil szanse na jako taki powrot do zdrowia wiem, ze gips sie nie zaklada za czesto, wiec miejmy nadzieje ze wie co robi kon to duze i ciezkie zwierze i musi meic sprawne nogi ale to roznie bywa Quote
LAZY Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Sobie pooglądałam fotki! Aza piekna, a konie...Rewelacja! Mam nadzieje, ze klacz wróci do zdrowia! Quote
Justa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Działkowy pies = szczęśliwy pies :loveu: :multi: Jak tam RTG? Quote
Agnes Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 Justa napisał(a):Działkowy pies = szczęśliwy pies :loveu: :multi: Jak tam RTG? nie robilam jeszcze zrobie pewnie jak bede szla na nastepna wizyte - za jakies miesiac, poltora Quote
Unbelievable Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/6-4.jpg też chcę psa któremu do gryzienia patyk wystarczy... :loveu: Quote
Agnes Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='Tinka:)']http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/6-4.jpg też chcę psa któremu do gryzienia patyk wystarczy... :loveu: a co ma jeszcze byc? ;) Quote
Unbelievable Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Agnes napisał(a):a co ma jeszcze byc? ;) buty, zabawki ale nie psa, gazety... :roll: Quote
Agnes Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 Tinka:) napisał(a):buty, zabawki ale nie psa, gazety... :roll: a - no jesli o to chodzi, to nie bylo to tak latwo i prosto ;) ona ma 4,5 roku i jest nauczona co jej wolno a co nie - ale samo nie przyszlo ;) Quote
Unbelievable Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Agnes napisał(a):a - no jesli o to chodzi, to nie bylo to tak latwo i prosto ;) ona ma 4,5 roku i jest nauczona co jej wolno a co nie - ale samo nie przyszlo ;) przecież wiem że samo nie przyjdzie : P mój szczur w ciągu dwóch lat nauczył się tylko, że trzeba puścić jak pani karze, drugie tyle pewnie nam zajmie to, żeby nic nie brał...:roll: Quote
Justa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Tinka:) napisał(a):przecież wiem że samo nie przyjdzie : P mój szczur w ciągu dwóch lat nauczył się tylko, że trzeba puścić jak pani karze, drugie tyle pewnie nam zajmie to, żeby nic nie brał...:roll: Cierpliwość cierpliwość cierpliwość. Może Gram widzi więcej korzyści w tym czego mu nie wolno? Staraj się przewartościować to co wolno, żeby myślał, że właśnie to się opłaca ;) Quote
Agnes Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 no i u nas dlugo wizyty na dzialce to bylo meczenie psa - zeby nie myslal o glupotach. Najczesciej kopala doly, wyrywala rosliny...a teraz? pobiega za patykiem czy pilka i jest szczesliwa ;) ale i starsza - to tez napewno ma wplyw Quote
Justa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [quote name='Agnes']no i u nas dlugo wizyty na dzialce to bylo meczenie psa - zeby nie myslal o glupotach. Najczesciej kopala doly, wyrywala rosliny...a teraz? pobiega za patykiem czy pilka i jest szczesliwa ;) ale i starsza - to tez napewno ma wplyw To akurat nie jest regułą - Galina na ten przykład wciaż ma głowę pełną głupich pomysłów (i coraz odważniejszych!) ale ja jestem wyczulona na jej wybryki i już wiem kiedy cos kombinuje :razz: Quote
Agnes Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 Justa napisał(a):To akurat nie jest regułą - Galina na ten przykład wciaż ma głowę pełną głupich pomysłów (i coraz odważniejszych!) ale ja jestem wyczulona na jej wybryki i już wiem kiedy cos kombinuje :razz: a ja nie mam sznaucera czy teriera a ogara - pewnie dlatego :eviltong: i u Galiny 5 lat to nie to samo co 4,5 dla Azy, male dluzej zyje itp itd ;) Quote
Unbelievable Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Justa napisał(a):Cierpliwość cierpliwość cierpliwość. Może Gram widzi więcej korzyści w tym czego mu nie wolno? Staraj się przewartościować to co wolno, żeby myślał, że właśnie to się opłaca ;) mam problem z cierpliwością, jestem nadpobudliwa ; ) on to robi żeby zwrócić na siebie uwagę, no i zwraca. Tu potrzebna cierpliwość, której nie mam:cool1: przewartościowałam teraz tak oddawanie, na początku po prostu nie wiedziałam co robić i jak mi coś oddał to po prostu krzyczałam i przestał to robić, w sensie oddawać. Sama jakoś doszłam do tego, że trzeba spokojnie. Nauczyłam go komendy pogłaskać- tak jakoś samo z siebie wyszło, i jak tak mówię to po prostu się nie rusza, ja podchodzę, głaszczę i zabieram. Agnes napisał(a):no i u nas dlugo wizyty na dzialce to bylo meczenie psa - zeby nie myslal o glupotach. Najczesciej kopala doly, wyrywala rosliny...a teraz? pobiega za patykiem czy pilka i jest szczesliwa ;) ale i starsza - to tez napewno ma wplyw męczenie owszem pomaga, tylko moim problemem jest totalny nawał zajęć pozalekcyjnych. Jak wrócę ze szkoły mam najczęściej jakieś 20min na zjedzenie obiadu i wyjście z psem, później jest tylko Martyna ucz się i nic nie mogę zrobić. Więc po ciuchu tylko ćwiczenia umysłowe, ale to dla szczurka za mało. W każdym bądź razie staram się jak mogę i jakoś mi to wychodzi, szczególnie że to mój pierwszy pies i, nie oszukujmy się, rasy trudnej do wychowania ;) kopać w ogródku nie kopie, wystarczyło jedno nie wolno:multi: Quote
Justa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Agnes napisał(a):a ja nie mam sznaucera czy teriera a ogara - pewnie dlatego :eviltong: i u Galiny 5 lat to nie to samo co 4,5 dla Azy, male dluzej zyje itp itd ;) Pewnie tak - popatrz u Poświaty - ona ma wszystkie 3 - Poświata na boku patrzy na 2 pozostałe (sznaucer + terier) jak na przygłupy ;) Quote
Agnes Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 Justa napisał(a):Pewnie tak - popatrz u Poświaty - ona ma wszystkie 3 - Poświata na boku patrzy na 2 pozostałe (sznaucer + terier) jak na przygłupy ;) no i wlasnie;) i to mi pasuje u ogara - bo w domu spokojne, ale i aktywne kiedy trzeba :) czyli jak spuszcze ze smyczy, to i pobiegac lubi, przy rowerze pobiega ale nie jest to wulkan...byl - przez 3 lata:eviltong: Quote
Justa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Agnes napisał(a):no i wlasnie;) i to mi pasuje u ogara - bo w domu spokojne, ale i aktywne kiedy trzeba :) czyli jak spuszcze ze smyczy, to i pobiegac lubi, przy rowerze pobiega ale nie jest to wulkan...byl - przez 3 lata:eviltong: Ja też nie mogę narzekać. Mała nic mi w domu nie zniszczyła, jest aniołem. Upust emocjom i energii daje na dworze - i własnie takiego psa chciałam :p Quote
Recommended Posts