Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Azutka super :) Chociaz staje sie chyba coraz bardziej psem "kanapowym" niz psem z ADHD:roll:Juz nie ma takich szalonych biegow niz z gruszki nie z pietruszki, owszem za ptakami pobiega, z psami sie pobawic, ale nie tak intensywnie jak kiedys:roll:Moja pannica dorosla?:lol:
Tutaj musialam sie mocno wysilic zeby pobiegla po ten patyk i przybiegla z nim

a tutaj za szybko przybiegla:lol:i sie nie zmiescila w kadrze ;)

"skarby" znalezione na polu...chyba komus sie spieszylo:roll:

i wczorajsze stajenne

Posted

a tutaj za szybko przybiegla:lol:i sie nie zmiescila w kadrze ;)

:loveu::loveu::loveu:Piękna-jak zawsze:loveu::loveu::loveu:

"skarby" znalezione na polu...chyba komus sie spieszylo:roll:

:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:Ja także zBigoskiem czasami znajduje takowe skarby:evil_lol:

Posted

Azutka odkąd pamiętam zawsze zbierała do domu "skarby"
A to plastikową butelkę, a to jakiegoś buta...
swoją drogą zawsze zastanawiał mnie fakt, jak można zgubić buta i niezauważyć? :niewiem:

Może jakieś nowe fotki sa?
:)

Posted

Obejrzałam zdjęcia ze skoków (bo absolutnie! nie można tego nazwać agility!) i jestem przerażona :eek:

W agility po pierwsze dobrze zaczynać od niskich przeszkód - skakanie od razu wysokich raz, że bardzo zwalnia psa, dwa - powoduje nieekonomiczną trajektorię lotu.
A dwa - w agility priorytetem jest BEZPIECZEŃSTWO psa. Dlatego poprzeczka, nad którą skacze pies, puknięta spada. Nie chcę sobie nawet próbować wyobrazić co może sobie zrobić pies jak wyrżnie w to, co widać na zdjęciach :roll:

A przeciąganie psa na kolczatce przez przeszkodę... :mdleje: ciągnięcie go na siłę... :snipersm:

Pozdrawiam
Marysia - zdruzgotana

Posted

Juz wszystko wyjasniam...
Po pierwsze:

To nie bylo przeciagnie - nigdy w zyciu bym tego nie zrobila! To byl jednorazowy wypad ktory niekoniecznie sie powtorzy i na zasadzie co Aza wymodzi. Aza stala z jednej ja z drugiej strony, smycz byla luzna moja reka rowniez, akurat tu na zdjeciach Aza zaczela sie cofac a ja zaraz smycz puscilam (po drugiej strony czekal smakolyk), ale stwierdzilysmy z tajdzi, ze Aza nie chce takich rzeczy przeskakiwac, widac strach i niechec w jej oczach i dalej nie probowalam.

To dlaczego te przeszkody tak wygladaja - odpowiedz jest bardzo prosta. To jest teren otwarty gdzie kazdy moze wejsc. Byla proba umieszczenia tam przeszkod jakis czas temu efekt? WSZYSTKO spalone!! Marysiu to jest Warszawa, tu nawet kosze na psie kupki zaraz znikaja. Nie sposob tego upilnowac, byla sprawa z Policja, nic nie dalo. Ale ja wole to niz nic. Bo co mam zrobic majac czas tylko w tygodniu i nie zawsze zeby gdzies dojechac? Wole jechac tam. Aza z wysokoscia tutaj nie miala w ogole problemow. Pozniej jak byla zmeczona podpierala sie podczas skokow. A przeszkody byly i wyzsze i nizsze. Nikt nie pisal ze jest to profesjonalne agillity:roll:
Tu po prostu nie moze byc nic co moznaby zniszczyc wyniesc, dlatego to wszystko wyglada kiepsko...ale mi nie o wyglad chodzi o bezpieczenstwo Azy sie nie balam...ma kondycje, jest duzym psem o dlugich nogach nie pomyslalam, ze moze zawadzic lapami.

Zdjec nie robilam ostatanio, bo wiele sie dzieje...Teraz cos dam a pozniej nie wiem kiedy. Dzisiaj wyrwalam sie do Lazienek porobic troszke zdjec.

Posted

To ja może dam coś z wystawy kociej? tak się powpycham z kotami w wątek ;)
Lonia nie brała udziału w wystawie, więc mogłam na spokojnie poszaleć z aparatem :)
(klik w ikonkę - powiększy)

Koty abisyńskie

Rosyjskie Niebieskie

Koty domowe

Posted

bigos nie rozumiem?

Dawno nas nie bylo, zlozylo sie na to troszke wydarzen.
Ale wracam...narazie ze starymi fotkami, bo albo nie bylo nastroju do focenia, albo pogody - jak dzisiaj. Jeszcze dzialeczkowe wrzesniowe zdjecia

Tutaj po kapieli

i szalenstwa z tym zwiazane (ta zielona mgielka to chyba wepchniety kwiatek przed obiektyw)

a to jeszcze starsze chyba sierpniowe zdjecie

a dzisiaj kupilam kliker:roll:zobaczymy co z tego wyjdzie

Posted

nie ja tam sie nie udzielam :) chociaz jestem oczywiscie tez na innych forach czy grupach dysk. niz dogo ;)
tak swoja droga nie wiem czemu ale zawsze myslalam ze Twoj Bigos jest labem a nie wyzlem:oops:jakos nie mialam hm okazji wejsc do Waszej galerii i tak mi sie wydawalo po zdjeciach w opisie

Posted

Agnes napisał(a):

tak swoja droga nie wiem czemu ale zawsze myslalam ze Twoj Bigos jest labem a nie wyzlem:oops:jakos nie mialam hm okazji wejsc do Waszej galerii i tak mi sie wydawalo po zdjeciach w opisie

Labek z krótkim ogonkiem:lying::megagrin::megagrin::megagrin:
W takim razie zapraszam serdecznie:loveu:

Posted

Patikujek_Zabrze witamy w naszej galerii :)

a teraz kilka dzisiejszych wariacji - niestety pod slonce bylo, inaczej sie nie dalo :(

ostry zakret:cool3:

i spokojna sucz po biegach