Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bigos dziekuje
Rauni wlasnie czytalam u Ciebie, ze tez masz remont, ale Ty chyba sie przeprowadzilas? Wszystkie remonty sie koncza a jaka satysfakcja jak widac efekty - u nas jeden pokoj skonczony, wyglada super :) Najgorzej jest z Aza, ktora musi siedziec zamknieta w jednym pokoju non stop :(

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

w zasadzie nic sie nie dzieje u nas, ale wypadaloby chyba odkopac watek:roll:
Wczorajsze zdjecia i collie kolezanki - Dakar

w biegu - pieny widok, mozna uchwycic piekna chwile, chociaz zmusic tego psa do biegu to nie lada sztuka

Posted

nie ma kondycji, to i nie ma sily biegac - czlapie tylko lapa za lapa po osiedlu, fakt najmlodszy tez nie jest, ale szkoda psa, na zdrowie takie tryb raczej nie wyjdzie:roll:i pewnie by byl szczesliwszy gdyby mogl pobiegac

Posted

Piękne jesienne kolorki w tle, ehh, jak ten czas leci
Azutka to pewnie przeganiała trochę koleżankę, co?:)
Przy Azie to każdy kondycji nabierze :)

A jak tam moja ulubienica?
Jak spacerki?

Posted

dbsst dzieki chociaz to chyba jedyna zdjecia ktore wyszly mi jako tako w ostatnim czasie:roll:

Anza&Hacker juz cos daje...

tajdzi kolezanke czy kolege? collie to kolega ;) ale kolega nie biega i nie biegal praktycznie, a Aza znalazla sobie inna zabawe przez ktora prawie dostalam zawalu:roll: jeszcze kilka takich numerow i sie nerwicy nabawie
a to podpowiedz - czemu mialam tak nerwowy spacerek z moja kochana Azutka?

A jak tam moja ulubienica?

dobrze :) ale ciotka moglaby sama sie przekonac ;)

Jak spacerki?

roznie biorac pod uwage ostatani wybryk, raz aniolek, raz diabel, raz sie slucha super, raz ma mnie w poszanowaniu...Wczoraj ambitnie podeszlam do sprawy, wzielam sucz na linke i cwiczylysmy - przynoszenie pileczki i komen dy, wykonywala wszystko super

Posted

[quote name='Agnes']

t a Aza znalazla sobie inna zabawe przez ktora prawie dostalam zawalu:roll: jeszcze kilka takich numerow i sie nerwicy nabawie
a to podpowiedz - czemu mialam tak nerwowy spacerek z moja kochana Azutka?

przepraszam, czy Aza poluje na samoloty? :lol:

Posted

PIKA wygrala Aze na weekend ;)
a na serio...Aza najpierw polowala i durniala doslownie na widok samolotu takiego sterowanego przez czlowieka, ja rozmawialam z wlascicielem samolotu, Pan sie bawil swoja zabawka, Aza biegala za samolotem. Wszyscy zadowoleni...OD jakiegos czasu bardzo nisko lataja samoloty bo jest jakis pas remonotwany czy cos a przez to lataja bardzo nisko nad naszym polem, bo niedaleko jest lotnisko. Aza biegala za samolotem zabawka po czym zobaczyla normalny samolot i pognala za nim. Przez chwile sie smialismy, ze pomylila samoloty, ale jak nie wracala to zbladlam. Wrocila, ale teraz mam pietra ja spuszczac przy samolotach:roll::lol:

Posted

Agnes napisał(a):
Wrocila, ale teraz mam pietra ja spuszczac przy samolotach:roll::lol:

A co, boisz się że Ci samolot do chaupy przyniesie? :lol:

Jesuu nie moge, :lol: se to wyobrażam i rycze ze śmiechu :roflt:

Tylko podziwiam ją, że ona się nie boi,:lol: one ryczą przestraszliwie :roll: (wiem cos o tym bo pracuje po przeciwnej stronie pasa ;)) i nie da się pomylić go z bzyczkiem zdalnie sterowanym :evil_lol:

Posted

A co, boisz się że Ci samolot do chaupy przyniesie?

naszczescie az tak nisko to one nie lataja ;)

Jesuu nie moge, se to wyobrażam i rycze ze śmiechu

no normalnie zlosliwa:angryy: :mad: ja tu przezywam a ta sie smieje:roll: ;)

jakos o innych odglosach samolotu nie pomyslalam, fakt rycza dosc glosno, ale ona jak wpada w faze tropienia i gonienia to nic nie slyszy - a juz napewno nie mnie ;)

Posted

[quote name='Agnes']
jakos o innych odglosach samolotu nie pomyslalam, fakt rycza dosc glosno, ale ona jak wpada w faze tropienia i gonienia to nic nie slyszy - a juz napewno nie mnie ;)

samolot Cie zaglusza :evil_lol:

Posted

ale nerwowe towarzystwo:roll::lol:juz daje :)
Wczorajsza Azutka, poki co statyczna - troszke latwiejsza do uchwycenia ;)
laczka nam slicznie na bialo zakwitla

Posted

Dziś odbyło się Azowe szkolenie agility :)
Ja jako fotograf (kompletnie do bani zresztą), śledziłam zmagania Azy z przeszkodami.
Generalnie zaczęło się gładko

potem Aza zobaczyła co ma robić...

No i jakoś poszło :)

Były też chwile niepewności...

Ale po krótkim przypomnieniu, wszystko wracało do normy

CDN (o ile się w ogóle podoba :shake: )

Posted

No generalnie Aza skakała, skakała i skakała ku naszej uciesze...
Choć czasem stwierdzała zdecydowanie:
"NIE, odczep sie, albo skacz sama " ;)

No a potem trzeba było odpocząć...

Posted

:loveu::loveu::loveu:jeszcze jeszcze jeszcze:multi::multi::multi:

Ja tylko dodam od siebie ze jestem strasznie z suki dumna - to byly jej pierwsze takie hopki! pozniej ja moglam juz spuscic bez smyczy pokazac palcem i bylo 'hop'! Czasami byly wylamania, ale pewnie tez ze zmeczenia. Byl te strach przed np kolem gdzie nie chciala wskoczyc, a wlasciwie przeskoczyc ;) Mysle ze Azie sie podobalo i wyzsze i nizsze przeszkody byly pokonywane, dla mnie to tez nowe doswiadczenie, bo pierwszy raz bawilismy sie w ten sposob :)
tajdzi dziekujemy slicznie za spotkanie i zdjecia :)