Justa Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ja też nie mam najlepszych opinii jeśli chodzi o klinikę na SGGW.. Może teraz ścięgno nie jest aż tak uszkodzone, tzn jest naderwane w niewielkim stopniu? Mój tato miał naderwane ścięgno zginacza palca u ręki i lekarz kazał unieruchomić na 3 tygodnie - samo się zrosło. Ale wiadomo, że psa nie unieruchomisz zwłaszcza, że łapka jest wciąż obciążana przy chodzeniu. Ale może nie będzie tak źle, skoro lepiej to wygląda niż wtedy ;) Quote
Agnes Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 o tym myslalam, ze moze sciegno jest troche uszkodzone. Tylko wlasciwie nie wiem jak sie z nia "obchodzi", czy pozwalac biegac czy nie...Ona juz ma 3 tyg biegania w plecy:shake: Ciagle lazi na smyczy:-( Co do SGGW...bardzo mi pomogli z poprzednia suka nie raz nie dwa, sterylizacja tez tam byla przeprowadzona u Azy, nie narzekalam do pewnego momentu...Ale ja do nich mam 10 min samochodem co nie jest bez znaczenia (w takich sytuacjach) Quote
Asiaczek Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Agnes napisał(a): Aza ma prawdopodobnie uszkodzone sciegno w kolejnym palcu w kolejnej lapie, chodzi o przeciety palec na piatkowym spacerze. Nie mam pewnosci, bo to moja "diagnoza", ale to jak uklada sie palec i to, ze nie pracuje pazurem na to wskazuje:-( ) O, matko, wszystkie badziewia lgną do tej suczy... Agnes napisał(a):Mam go dosc, akwarium mam (nie to oczywiscie) od 10 lat i chce sobie zrobic przerwe. Za jakis czas zaloze malutkie krewetkarium, zupelnie inna bajka. Pewnie! Krewetki smaczniejsze od ryb;) pzdr. Quote
Agnes Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Same ciekawe rzeczy jak zwykle:evil_lol: Aza po malu wraca do formy, poki co interesuja ja nornice na polu niz bieganie za pilka, wiec jej nie mecze. Poczekam na podloze i zaczniemy smigac przy rowerze:lol: Quote
Asia&Kleo Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 U Was chociaż już tego śniegu nie ma... A u nas- chodniki jeszcze skute lodem;/ I kupa brudnego czarnego śniegu Quote
Agnes Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 U nas te "kupy" przy ulicy zbieraja, przynajmniej widzialam jak zbierali. Na polu juz sympatycznie, ale mnie to nie cieszy, wolalabym normalna zime i brak kleszczy na jakis czas... Quote
Asia&Kleo Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Taaa.... Chcesz Azie nowy kubraczek założyć i sprawdzić, jak działczy:evil_lol: Quote
Agnes Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Chce!:placz::placz::placz::diabloti: Quote
gops Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 ale Cie Asia szybko rozgryzla! :evil_lol::lol: Quote
Katerinas Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Agnes napisał(a):wolalabym normalna zime i brak kleszczy na jakis czas... oj tak... ja też. Cieszę się, że Aza wraca do formy :) Quote
Agnes Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Tak, coraz wiecej wpisow jest http://www.dogomania.pl/threads/105349-Alarm!!!-Kleszcze!!!/page52 z Warszawy. Zakroplilam dzis Aze fiprexem :) Quote
Agnes Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Chyba nie, skoro mamy +9...No chyba, ze jeszcze przyjda porzadne mrozy ale -5 to im niewiele zrobi... Quote
Asiaczek Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Jednak dobra, mroźna zima nie jest taka zła! Przynajmniej kleszcze wytępi... Pzdr. Quote
Asia&Kleo Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Helow;) Jak u Was z pogodą? U nas właśnie panuje śnieżyca:roll: I wczoraj też padało eh... Kleszczaki jeszcze się nie pojawiły i chyba się nie szykują na powrót:lol: Quote
Agnes Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Mi to teraz wszystko jedno:evil_lol: Sucz i tak zakroplona:diabloti: Sniegu troche mamy, ale bez szalu, wole biala otuline niz bloto i codziennie mycia psa po spacerze:lol: Nie chwalilam sie jeszcze publicznie, ale sucz wazy 39,5 kg czyli nie dosc ze nie przytyla to schudla:cool3: Zrzucila lacznie 5 kg odkad sie wzielam za jej wage:multi: I juz tak moze zostac:diabloti: Quote
Asia&Kleo Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Agnes napisał(a):Mi to teraz wszystko jedno:evil_lol: Sucz i tak zakroplona:diabloti: Sniegu troche mamy, ale bez szalu, wole biala otuline niz bloto i codziennie mycia psa po spacerze:lol: Nie chwalilam sie jeszcze publicznie, ale sucz wazy 39,5 kg czyli nie dosc ze nie przytyla to schudla:cool3: Zrzucila lacznie 5 kg odkad sie wzielam za jej wage:multi: I juz tak moze zostac:diabloti: Nonono... Gratulacje:crazyeye::loveu: Tak trzymać! Jeszcze parę kilo zrzuci w Wińcu;) A moja będzie wyglądać jak anorektyczka:roll: Quote
Agnes Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Nie, moja juz niech nie chudnie ;) Lepiej za chudy niz za gruby, wiec sie nie martw waga Cleo ;) Quote
Katerinas Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Gratulacje wagi :) :multi: Tak trzymać! Quote
zaba14 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 haloo, gdzie nowe świetne foty? ;) jak łapka Azy ?? Quote
Agnes Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Fot brak, checi brak, pogody brak (ale z tym czasami mozna sobie poradzic ;) ) Moge dac zalegle (mocno zalegle) zdjecia Dufflowo-spacerowe:lol: Lapka dobrze, wszystkie lapki dobrze, ale dwa palce sa walniete na 100%. Widze jak podnosi lape z przecietym ostatnio palcem i wbija mi wszystkie palce w reke oprocz tego jednego ktory jest prosto:shake: Wracamy z Azowa do aportow;) Juz jest lepiej, dwa ostatnie dni rewelacyjnie biegala, nakrecila sie i widac, ze sprawia jej to frajde. Na tyle na ile moze oczywiscie, nie mecze jej dlugo, bo zdaje sobie sprawe z tego ile ma lat i jakie ma problemy zdrowotne. Karma z serii senior chyba tez jej sluzy, bo wcina drugi worek i glownie dzieki temu waga dalej na odpowiednim "poziomie";) I tyle...ja nadal szukam pracy, mialam wstepna propozycje, jednak to kawal drogi i jeszcze nie wykonalam tego ostatecznego telefonu do nich:roll: Quote
zaba14 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 super fotki ;) ile Aza ma latek? że wcina seniora? ;) toż to młoda psica :) Quote
Agnes Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Mloda czy nie to kwestia "osobnicza" ;) Ma 7 lat, na tak duzego psa to juz nie jest "byleco" ;) Przede wszystkim po niej widac wiek. Ale wybor na seniora padl z zupelnie innego powodu. Adulty najczesciej sa zbyt tluste, lighty zbyt "jalowe" tzn nie maja w sobie prawie nic, seniory natomiast sa po srodku ;) Akurat Quote
Recommended Posts