*Monia* Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Mi się to ujęcie podoba, nie wiem dlaczego ale mi wpadło w oko ;) i pędząca Aza :loveu: http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Winiec/DSC_9661.jpg wcięcie ma ;) Quote
Agnes Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 Wciecie to wbrew pozorom zawsze miala ;) Ale teraz schudla w szyi i klacie - po dziurce w szelkach i obrozy. Widze, ze foto z gopsowej galerii ;) Oba fajne zdjecia, pilka wieksza od psa ;) Quote
Agnes Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Bylam wczoraj w odwiedzinach z aparatem u znajomych - obcykalam maluchy, po tatusiu Norweski Lesny i mamusi...emmm na kotach sie nie znam:roll::evil_lol: Bylo juz dosc ciemno, foty sa jakie sa Quote
Feigned Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 nie przepadam za kotami, ale 1 i 4 zdjęcia strasznie mi się podobają :) Quote
Justa Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Ale maluchy :loveu: Ja się zakochałam w kotach przez praktyki. A wszystkie mają już domki? Quote
Agnes Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Jeden chyba nie :) I rodzice tez beda do oddania Quote
Justa Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Sama bym chętnie wzięła, szkoda że nie mieszkam sama.. Ale takie śliczne są, że na pewno znajdą szybko domki :) Quote
Agnes Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Tak juz wiem, ze jeden kociak jeszcze szuka domu no i rodzice :) ale to tez mlode koty sa Quote
Justa Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 A który maluch? I jakiej płci? A rodziców fociszki masz? Bo ten czarno biały to tatuś? Quote
Agnes Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Maluch ten http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Koty/DSC_0078.jpg a plci jeszcze nie znam ;) Zobacze przy okazji, chyba chlopak. Czarno bialy kot to mamusia ;) Tatus jest szaro-bialy z niebieskimi oczami jak te dwa jasne maluchy tego typu http://kotonland.w.interia.pl/lillu/lillu_3_sesja.jpg Jak zrobie zdjecie to wstawie. Obecnie rodzice troche stracili futra, ale odrosna i beda rownie piekni ;) Quote
*Monia* Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Ostatnio po reakcji Shiny na kota nabrałam ochoty na miauczące stworzenie :mdleje:. Na szczęście Hexa kotów nie lubi i dopiero za parę lat jakaś mrucząca panienka się u nas pojawi. http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Koty/DSC_0090.jpg - cudo :loveu::loveu: Quote
Agnes Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Moja jak w stajni kiedys dorwala kociaka, wziela go miedzy lapy i lizala...lizala...lizala, az kociak byl caaaly mokry i uratowalam biedaka:evil_lol: To byl pierwszy taki przypadek Quote
Agnes Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Wspominalam juz o kotach do adopcji, tutaj wiecej informacji i fotki http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=115924 Quote
Agnes Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 To jeszcze kilka zdjec kociakow:loveu: Prawie caly gang:diabloti: KOMU KOTECKA?:loveu::loveu::loveu: Quote
Justa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Takie pięknie - jak rasowe na pewno znajdą szybko domki.. A my mamy w lecznicy tyle bidulek dachowców :( Teraz taki 3-tygodniowy, sierotka przyjechał - mam nadzieje, że damy radę go odkarmić.. Quote
Agnes Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 ech wszyscy pisza, ze znajda znajda a kolezanka ma ich 7 na glowie :( i nie z wyboru...wazne zeby faktycznie znalazly :( o maluchu czytalam u Ciebie, zdrowka duzo przesylamy Quote
Justa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Teraz wakacje, to trudniej o nowych opiekunów, chociaż ostatnio kocia rodzinka - 3 maluchy jakoś poznajdywały nowe domki. Z tym, że my oddajemy koty też na wieś.. Quote
Unbelievable Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Justa napisał(a):Teraz wakacje, to trudniej o nowych opiekunów, chociaż ostatnio kocia rodzinka - 3 maluchy jakoś poznajdywały nowe domki. Z tym, że my oddajemy koty też na wieś.. aby miały co jeść, i ręce do głaskania ;) Ja byłam ostatnio na wsi u rodziny- miłe zaskoczenie, zwierzęta traktowane na równi, kilka kotów i dwa psy- wszystkie zwierzaki podają łapy :evil_lol: przychodzą jak się je woła ;) kocury wykastrowane. Zwierzęta gospodarskie czyste, zadbane, psy nawet zabezpieczone przeciwko kleszczom. Quote
Agnes Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Na wies to nie jestem taka pewna, czy oddadza ;) Koty ida przede wszystkim przez umowy adopcyjne, to sa rasowce i trzeba jednak byc ostroznym. Chociaz na dzien dzisiejszy kolezanka ma tak je dosc, ze moze byc roznie z ta wsia:evil_lol: Quote
Justa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Te koty do adopcji często są z odłowów, więc są przyzwyczajone do wolności - czasem szkoda takiego mruczka do bloku z brakiem możliwości kontaktu ze światem. Ale najważniejsze żeby miały domki - tak jak Martyna mówi, jeść pić i ręce do głaskania. I z tego co wiem to nie ma tu umów adopcyjnych, więc ludzie mniej są odstraszeni formalnościami. Jak koty są starsze to na koszt gminy kastracja/sterylizacja. Ja się nie dziwię, że ma dość - teraz mając na codzień do czynienia z kotami (szczególnie tymi małymi) też mnie coś strzela pod koniec dyżuru :diabloti: Quote
Recommended Posts