Agnes Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 to na obrone :p chociaz dziekuje bardzo za ocene. To jest aparat gdzie mozna robic praktycznie tylko na auto i tak robilam. Aparat prosta lustrzanka gdzie nic sie nie ustawia, ale zdjecia potrafi robic ladne. Tutaj w ogole sa ciut zepsute przez lab - oddalam klisze do zeskanowania na plyte. I zdjecia wychodza dziwne. Napewno odbitki bylyby lepsze. Fakt pierwszy i drugi kadr moglby byc ciut lepszy. Ale ostatni wlasnie taki chcialam :) Mam troche wiecej z tej kliszy fot... Quote
tajdzi Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 ostatni jest ciekawy ale ale nie pokazuje że chodzi własnie o tego konika z tyłu. Oba są na tym samym planie właściwie Przez ustawienie głębi wydobyłabyś to cudnie i ta ziarnistość... Mniam... Chodzi mi mniej więcej o coś takiego. Niedokładnie i w ogóle, ale o zamysł: Quote
Agnes Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 tajdzi o to mi wlasnie chodzilo - i to czemu tak nie wyszlo moze przez wlasnie klisze? Ona byla stara, potem dlugo lezala niewywolana - rok - potem znowu lezala zanim oddalam do zeskanowania. Chodzilo mi o rozmycie pierwszego konia przez co wyszedl by drugi kon - i pierwszy jest troche nieostry ale nie tak jak byc powinno. Napewno aparatem brata wyszlo by to zdejcie lepiej ;) Ale to bylo 2 lata temu i nie pamietam czemu jest tak a nie inaczej i jakie ustawienia w aparacie dalam ;) Quote
Agnes Posted January 19, 2006 Author Posted January 19, 2006 hop hoooooop ;) we wtorek i wczoraj porobilam zdjecia w dwoch roznych stajniach - takie zimowe sesje ;) Mam i konikow sporo i piekna zime (drzewa, snieg, mroz) tylko nie wiem czy sa chetni na ogladanie:roll: i nie wiem od czego zaczac ;) Quote
tajdzi Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 A czy ty czytasz w ogóle moje posty? :shake: Kto się dopominał? I kto został ZIGNOROWANY? :angryy: Quote
Agnes Posted January 19, 2006 Author Posted January 19, 2006 paulina nie zostalas zignorowana tylko nie mialam kiedy dodac. A pytam, bo tobie zawsze moge na maila wyslac zdjecia :) Jestem ciekawa czy ktos jeszcze chce zobaczyc ;) Quote
tajdzi Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 zajrzyj na zakoconych :) Tam też są moje nowe dzieła A swoje wstawiaj, wstawiaj!!! Quote
tajdzi Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Portret łady w sensie kadru Trochę za mocno tło przepalone, ale to dałoby się pieknie przerobić na czarno-białe i chyba kontrast lekko za duży? i wąsinek z lewej strony taki słodziutki się przyciął ;) ładne Quote
Agnes Posted January 19, 2006 Author Posted January 19, 2006 na plfoto tyz dostalam dobre opinie :) Ja wlasnie nie wiem jak to jest z tlem - tu jest to mocno zachmurzone niebo, typowo zimowe bez slonca i jak co wtedy? to kolejny portet tego samego konika z innym tlem :) Quote
tajdzi Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Tu ładny kontrast, kolorki mięciutkie, ale nie podoba mi się kadr ... ucięty w połowie i na srodeczku :( a piękny koniczynek Quote
Agnes Posted January 19, 2006 Author Posted January 19, 2006 powinnam uciac kawaleczek z dolu jeszcze, bo chcialam bez nog...skupic sie na pysku i szyi. No ale takie zdjecia to ulamki sekund trzeba miec ciagle nastawiony aparat na konia, zeby zrobic cos ciekawego :) Quote
Agnes Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 nikt nie wchodzi nikt nie patrzy nikt nie komentuje - tzn nikt oprocz tajdzi :) Kolejne zdjecia z poprzedneij sesyjki... Quote
tajdzi Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 1. Trochę zabrakło ostrości i nie bardzo rozumiem ujęcie? 2. :megagrin: ale fajnie zarośnięty :lol: ładne 3. co chciałaś pokazać? :) 4. :lol: fajne ujęcie (szkoda, że centralne) i dziebeńko bym rozjasniła, bo nie widać właściwie konia, tylko zarys 5. fajne, usunąć drągal i będzie super gites :) Aha i oceniam SUROWO, proszę się nie nerwować, ale Agnes jako początkujący fotograf chyba chce takich ocen, co Agnes?:) Quote
Agnes Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 pewnie ze chce :P Tylko w pierwszym ostrosc uciekla przez program - na duzej focie jest ok, jak zmniejszam do bani. Ale to juz pisalam. Ujecie, nie wiem mi sie takie podoba. Szukam po prostu roznych kadrow innych jakis, zeby nie bylo zawsze tak samo, monotnonnie. W 3 focie, chodzilo mi po prostu o zapatrzonego konia i pokazane to przez te grzbiety - ze jakby on jest centralnie pokazany kon z glowa podniesiona. Fajniej by bylo gdyby grzbiety byly rozmazane, a tylko kon ostry. Prze tarzajacym sie koniu troche aparat mi polecial w bok :P ale to chyba przez temperature hehe i moje rece:p Poki co bede wstawiac te zdjecia z koniuchami, zeby cokolwiek wstawiac ;) Bo przy takiej obecnej temperaturze aparatu nie wolno wystawiac na zew brrr tajdzi dziekuje za komentarze :) Quote
asher Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 tajdzi napisał(a):1. Trochę zabrakło ostrości i nie bardzo rozumiem ujęcie?A dla mnie ujęcie jest rewelacyjne :cool1: :lol: Quote
tajdzi Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 ja nie mówię, że nie jest fajne ;) tylko pytam się co Agnes chciała uzyskać ;) Bo mnie trochę ta derka przeszkadza w całości i tyle :) Mnie się zdjęcia podobają Agnes, a chcesz zobaczyć moje wypociny nowym aparatem? ;) (nie mam galerii tu na dogo, a nie chcę ci oczywiście wątku zaśmiecać, ale chętnie bym się pochwaliła :razz: ) Quote
Magda Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Ale sliczne konie! A zdjecia super! Czyje te pieknosci?:loveu::loveu: Quote
asher Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 tajdzi napisał(a):Bo mnie trochę ta derka przeszkadza w całości i tyle :)A fakt, mnie też. Bez tego kaftanika byłoby dużo lepiej ;) Natomiast, jak ma być surowo, to zdjęcie nr 3 nie podoba mi się wcale, wygląda po prostu jak przypadkowy zupełnie kadr, własciwie nie pokazuje nic oprcz kawałka końskiego grzbietu na tle lasu ;) Dla mnie bez sensu ;) Quote
tajdzi Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 asher napisał(a):A fakt, mnie też. Bez tego kaftanika byłoby dużo lepiej ;) Natomiast, jak ma być surowo, to zdjęcie nr 3 nie podoba mi się wcale, wygląda po prostu jak przypadkowy zupełnie kadr, własciwie nie pokazuje nic oprcz kawałka końskiego grzbietu na tle lasu ;) Dla mnie bez sensu ;) Asher, misku kochany, ty mnie nie przedrzeźniasz, co? :mad: ;) Quote
asher Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 tajdzi napisał(a):Asher, misku kochany, ty mnie nie przedrzeźniasz, co? :mad: ;)O rany, a to tak zabrzmiało? :lol: Nie, nie przedrzeźniam cię ;) Quote
Agnes Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 ale mi sie dostalo;) ale dobrze dobrze :) Niestety derki zdjac nie moglam, gdybym jednak dala tylko kawalek szyi i leb byloby za malo i wtedy by raczej glupio wyszlo. A koniska ze stajni Chojnow - jedna z najbardziej snobistycznych stajni wokol Warszawy. Nauka jazdy kosztuje bagatela 100 zl, a pensjonat 1400 zl. Dla porownania - jazda u naprawde dobrego instruktora w innym miejscu to koszt 50 zl, a pensjonat bardzo fajny mozna znalezc juz za 1000 zl. A tak wyglada wjazd do Chojnowa od strony Warszawa-Góra Kalwaria. Quote
Recommended Posts