Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jak to nie ON??? Aza na pewno ONa w rodowodzie!
No zobacz tutaj:
8)

A na poniższym wyraźnie widać, że wśród przodków Azy był również jamnik :lol:

[quote name='Agnes']

A dobcio może być taki masywny dlatego, że jest jeszcze młody. Dopiero później ich sylwetka robi się smukła. Dobcie szczeniaki i podrostki to zazwyczaj własnie takie fajne misiowate kluchy :D

Posted

Jak to nie ON??? Aza na pewno ONa w rodowodzie!
No zobacz tutaj:
A na poniższym wyraźnie widać, że wśród przodków Azy był również jamnik

prosze sobie jaj nie robic ;) to jest ograz z wyzlem i koniec! :)

co do dobcia - moglyb zostac taki wlasnie, bo zdecydowanie ladniejszy od dobciow tych smuklejszych - zapytam nastepnym razem czy z hodowli czy nie 8)

Posted

anetta to juz zglupialam...ta suka wyglada naprawde jak afgan - na zdjeciach moze tego nie widac, ale identyczna...tylko taka ciut za kolano wlasnie - niech no jakis spec od afganow sie odezwie ;)

Posted

Specem od Afganów to ja nie jestem, ale doczynienia z nimi miałam od njamłodszych lat :lol: .
Moim zdaniem ona jest mała i dziwnie ścięta jak na Afgana :roll: .
Przecież im tylko grzbiet się ścina krótko a nie aż tyle :roll:

Posted

Agnes napisał(a):
anetta to juz zglupialam...ta suka wyglada naprawde jak afgan - na zdjeciach moze tego nie widac, ale identyczna...tylko taka ciut za kolano wlasnie - niech no jakis spec od afganow sie odezwie ;)

agnes, a nie prosciej właścicieli suczki zapytać? :wink:

Posted

asher prosciej, ale wlasciciel przechodzi tylko przez pole - nie zatrzymuje sie to nie ma jak pogadac...
Marta - nie bardzo wiem o czym piszesz ;) jakie sciecie??

Posted

cha cha cha :)
No i wyszło że Aza to:
jamnik podobny do Ona z rodziców - wyżła i ograra ;)
Cha cha cha
genialnie po prostu :)

A next sesja - tajdzi robi ;)

Posted

anetta ja naprawde wiele razy widzialam afgany i dlugo sie nimi interesowalam, bo bardzo mi sie podobaly dlatego wg mnie to afgan jak nic...ten ogon to moze go zawialo czy cos i tak smiesznie wyszlo = ciezko na tych zdjeciach zobaczyc siersc tego psa dokladniej, bo nie potrafil ustac - no nic...jak spotkam to mam nadzieje, ze zrobie wiecej zdjec choc to bedzie trudne bo jak mowilam Pan zawsze ucieka odrazu z pola

Posted

hm...poniewaz temacik zaraz przeleci na druga strone galerii to juz w ogole nikt tu nie wejdzie, a zdjec Azy nowych nie mam to dam takie cosik...
w srode wreszcze pojechalam do swojej hm macierzystej stajni i taki byl efekt pobytu :)

tak mnie wykonczyli ze jeszcze dzisiaj wszystko czuje :)

to tak troszke niby nie tematycznie, ale...chyba nikt nie bedzie mial "ale" :fadein:

Posted

ni mo za baldzo wiecej :roll: natsepnym razem :) teraz w srode kumpela robila mi doslownie kilka zdjec z konia, bo naze treningi sie pokryly i ani ja nie moglam jej zrobic ani ona mi :)

Posted

debest Ty mnie tutaj nie nerwuj, bo kurka widzisz ze nie ma nie?:) jak beda to dam :lol:
a scyzoryki ostre oj ostre...ale wole takie niz mleczaki :roll:

Posted

[quote name='Agnes']i potem psy wariowaly

Fotki bombowe, psy jeszcze fajniejsze :D Ale jak tk patrzę na te psiarskie szaleństwa, w których biorą udział psy w kolczatkach, to zaraz mam czarne myśli :roll: Nie boisz się, że Aza może np. zaplątać łapę alb pysk pod kolczatkę kolegi?? :roll: (bo ona, jeśli dobrze widzę, ma tylko łańcuszek).
Ostatnio zostałam potraktowana kolczatką przez milusińskiego boksera - podkoczył z radości i wbił mi kolczatkę w rękę (założona kolcami na zewnątrz :evil: )
Jednak na takie psie szaleństwa kolczatka nie jest potrzebna i myślę, że można ją dla bezpieczeństwa zdjąć... :roll:

Posted

debest Ty to wymyslisz hahaha :lol:
Gosia boje sie, ale co mam zrobic? :( czasem jest tak, ze wlasciciel sam zdejmuje kolczatke na czas zabawy z Aza czy innymi psami, ale jak widac nie zawsze...przeciez nie moglam powiedziec chlopakowi, zeby zdjal kolczatke, bo sie boje o Azy - chyba... :roll:
Aza tez ma kolczatke - to nie lancuszek - ale taka najmniejsza z najmniejszych :) prawie jak lancuszek - nad kolczatka to ja sie ciagle zastanawiam...