Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Agnes napisał(a):
Justa Azie bardzo pasuje taka zabawa - widac ze to lubi :) Szkoda tylko, ze nie mozemy sie szkolic w ten sposob - obie...bo ja ja ucze na slepo troche, nie bardzo wiedzac jak to wyglada, pewnie popelniam mase bledow. Chociaz...do zawodow sie nie przygotowujemy ;)

No więc właśnie. Jeżeli Azie się to podoba, to czemu miałybyście się stresować? :loveu:
Zresztą co stoi na przeszkodzie poglądac sobie szkoleniowe filmiki? Popodpatrywać?:cool3:
A właśnie to jest najfajniejsze - i Ty sie uczysz i pies :)

Posted

odJuki Aza zdrowa, nie mowiac moze o sikaniu:roll: A na pole nie chodzimy, bo ja mam praktyki do 14 codziennie i jak wracam to najczesciej nie mam czasu dotrzec na pole :( Ale niedlugo koncze to wszystko :)
Justa a skad moglabym zdobyc takie filmiki?? To by bylo nie glupie :)
W ogole musze sie porozgladac za kursami - czy sa - w wakacje. I szkoleniowymi i agillity. Ale najczesciej w wakacje robia przerwy i nic nie prowadza :(

jeszcze kilka hopkow

:):):)

zeby ktos nie pomyslal zle ;) tego z tylu nie skakalysmy ;)

Posted

Marysiu juz pisalam kiedys - nie moge, nie mam jak, nie mam kiedy:shake:
Azie naprawde nic zlego sie nie dzieje na tych pzeszkodach - nawet lapami nie dotyka. My nie biegamy po calym torze i nie skaczemy z przedkoscia swiatla jak to sie dzieje w agility - skaczemy najczesciej pojedyncze przeszkody, ew dwie max. Nie dotyka lapami...

Posted

Agnes napisał(a):
Nie dotyka lapami...

Agnes - oto doświadczony agilitowy zawodnik. Źle wyliczony skok, tyczka wzięta między łapy:

Widziałam sporo takich sytuacji. Moja Una zrobiła coś podobnego na ostatnich zawodach. I dlatego mnie skręca jak widzę przez co skaczecie i na jakich wysokościach. Oczywiście przy pojedynczym skoku ryzyko złego wyliczenia go jest mniejsze, ale...
Zresztą sama widzisz, że Twoja sucz miałaby frajdę z agility :razz:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Marysiu ja jednak z prawdziwych przeszkod korzystac nie moge, moge jezdzic tylko tu i wejsc o kazdej porze dnia i nocy - nie znam takiego miejsca w Warszawie. Niestety, a szkoda...
Aza mialaby frajde, tak samo jak ma frajde z jazdy na rowerze - swoja droga tez slyszalam, ze mozna zrobic wiecej zlego niz dobrego. Chodze z suka na pole pod lasem, gdzie sa doly, znam przypadek psa ktory wpadl lapa w dol i ja zlamal. Ale czy mam zabronic biegac Azie? To jest jedyne takie miejsce w mojej okolicy - albo tu albo nigdzie. Nie mam wyjscia. Moge jeszcze psa zapiac na smycz i tak chodzic na spacery...po lesie.
Moze zle robie, moze nie powinnam - widze radosc w niej zarowno w skakaniu, w bieganiu przy rowerze jak i w zabawach z psami na polu. Nie umiem tego zabronic.

• 2 weeks later...
Posted

po bardzo dlugiej przerwie dotarlysmy na pole...z aparatem :) zdjec porobilam tylko kilka w zasadzie nic specjalnego, ale zeby pokazac ze zyjemy i mamy sie dobrze to wystarczy :)

jeszcze sie pochwale, ze kupilam wczoraj nowe szkielko:loveu:Nikkor 50 mm f/1.8:multi::multi:

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Widzę, że całkiem ładnie żyjecie :loveu: :loveu:

oj taaaak:loveu:na polu jest cudownie - baaardzo fotogenicznie:loveu::loveu:mialam zamiar porobic zdjecia gonczym, ale ekhm to bylo zbyt trudne:eviltong:moze nastepnym razem ;)

I gratuluję szkiełka! :multi: :multi:

dziekuje:multi::eviltong::lol:
mam zamiar na dniach kupic jeszcze filtr UV na 70-300 i na tym narazie zakoncze zakupy foto:eviltong:

Posted

Ja tak nieśmiało przyszłaś się przywitać:cool3: ,wpadam tutaj czasami popodziwiać piękne fotki:loveu: :loveu: ale mogło by ich być troszkę więcej:cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Nic na to nie poradzę :cool3: ale Azowy portret podoba mi się najbardziej z tych zdjęć :lol: :loveu:

fajnie ze sie podoba ;) kwiotki to taka sobie zabawa ;)

jaszczur blisko Cię musiał dopuścić, skoro masz 50mm :-o :lol:

do jaszczura sie musialam bardzo blisko skradac, bo maly byl niestety - no i kadrowanie pozniej troszke pomoglo ;)

Posted

UWAGA
[SIZE=2]
info od tajdzi:

Szukałyśmy domku dla 7 wyrzuconych kociaków
Mamy ich aż 13
Potrzebujemy pomocy:
- domki czasowe - na już (odkarmienie kociaków), na za kilka dni (podrośnięte kociaki i szukanie im domków)
- pomoc w opiece nad maluchami (opanować 13 kociąt to nielada wyczyn)
- pomoc finansową w leczeniu.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Każda pomoc przyda się. Te maluchy jeszcze nie widzą, a świat je bardzo skrzywdził."

[SIZE=2]bardzo prosze moda o wyrozumialosc:oops:

• 3 weeks later...
Posted

odkopuje...ktos to jeszcze zaglada?

sesja zakonczona, z calkiem niezlym wynikiem, teraz mam wakacje, wiec wreszcie bede mogla porobic zdjecia
teraz daje jeszcze jakies stare zdjecia dzialkowe - pamietacie naszego psiego sasiada? psy sie uwielbiaja :)

Posted

ooo jak milo:loveu:a juz myslalam ze wszyscy uciekli z dogo:roll::eviltong:

Justa z kociakami to nie wiem - ja tylko dalam ogloszenie, z dogo odzewu nie mialam. Sprawa zajmuje sie dokladniej tajdzi :)

anetta no bo nie mialam jak robic zdjecia przez...eee od marca - odkad zaczelam praktyki, potem sesja odrazu i aparat w tym czasie mialam w reku moze ze 2 razy. Teraz bede nadrabiac;) Chociaz to ile zrobilam zdjec troszke mnie stopuje ;)

Posted

odJuki napisał(a):
Gratulacje z okazji zakończenia sesji!!!

:eviltong::eviltong::eviltong:

odJuki napisał(a):
Wróciłaś, więc z radością czekam na nowe zdjęcia Azy i może spotkanie na łące...?

baaardzo chetnie - potrzebne nam to - i mi i Azie:multi::multi::multi:
powiedz tylko kiedy:cool3:moze wreszcie spotkanie zrobimy dluzsze niz 15 min na samej lace?:cool3:tzn mysle o spacerku do lasu:cool3:jesli przyjmiecie ogarowatego psa do swojej sfory:eviltong: