Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie aplikacja o tyle latwiej by poszla, ze pracuje juz w kancelarii a o ile sie dowiedzialam to ma duze znaczenie rowniez potem i koszty - koszty sa bardzo bardzo duze, egzaminy drogie, natomiast moi pracodawcy sa w stanie pojsc na uklad i finansowac badz pomagac.
Naroznik mega wygodny, nie jest do konca w moim stylu, ale jak usiadlam ;) Jasny to prawda, ale kiedy ja o takim marzylam hehe no i to skora jest - wiec inaczej troche z utrzymaniem czystosci.

Jak to juz mieszkanie?! Dopiero szukalas! Pisz co i jak. Nowe budownictwo? Skoro tak szybko to rozumiem, ze budynek juz stoi? Jaki metraz? Ile pokoi? Rewelacja! :)

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agnes']U mnie aplikacja o tyle latwiej by poszla, ze pracuje juz w kancelarii a o ile sie dowiedzialam to ma duze znaczenie rowniez potem i koszty - koszty sa bardzo bardzo duze, egzaminy drogie, natomiast moi pracodawcy sa w stanie pojsc na uklad i finansowac badz pomagac.
Naroznik mega wygodny, nie jest do konca w moim stylu, ale jak usiadlam ;) Jasny to prawda, ale kiedy ja o takim marzylam hehe no i to skora jest - wiec inaczej troche z utrzymaniem czystosci.
AHA, TO FAKTYCZNIE MASZ O WIELE LEPSZĄ SYTUACJE, BO MIEJSCE APLIKACJI JUŻ MASZ, NO I DOFINANSOWANIE, TO TEŻ DOBRZE .... TO MOŻE WARTO ROZWAŻYĆ DALSZĄ EDUKACJĘ ;-)

Jak to juz mieszkanie?! Dopiero szukalas! Pisz co i jak. Nowe budownictwo? Skoro tak szybko to rozumiem, ze budynek juz stoi? Jaki metraz? Ile pokoi? Rewelacja! :)

to tzw. szybki zwrot akcji :-D Ja rozważałam tylko gotowe mieszkania, większośc, które u nas budują to nie na moją kieszeń, ew. w okolicy gdzie nie chciałabym mieszkać. Ja kupiłam w kamienicy w centrum miasta, ale blisko mam duży park, a z drugiej strony takie trawniki nad rzeczką - gdzie można smyczowe spacery uskuteczniać. Rozważałam różne opcje, i wybrałam to akurat, do podjęcia decyzji skłoniło mnie też dofinansowanie Rodzina na Swoim, bo z tym mieszkaniem się na nie łapie. Mieszkanie jest po remoncie, musze tylko wycyklinowac stare podłogi. Ma 40m2, dwa pokoje i osobna kuchnia. To tez dla mnie ważne, bo nie chciałam aneksu. Może nie jest idealne, ale na idealne mnie nie stać ;-) Ważne, że będzie moje :-)

Posted

Kajusza bylam pewna, ze juz nie ma rodziny na swoim, opaca sie? Roznie o tym mowia.

FredziaFredzia
mam juz przygotowane koce, ktore bede kladla na naroznik :) Aza zrobila sie wygodna na starosc, stawy nie te, tylek ciezki a ta wiartka wchodzi na kanapy, a wie ze jej nie wolno!

Posted

O, a czym się zajmujesz w kancelarii? Ja właśnie skłaniam się do poszukiwań pracy, trochę sytuacja mnie przycisnęła... Z tym, że raczej mam małe szanse na znalezienie pracy w tym, co mnie interesuje... czyli prawo własności intelektualnej, a najlepiej prawo autorskie. ;)
Studia faktycznie dość wymagające... Na 3 roku miałam ich trochę dość. Teraz już jest lepiej. ;) Zaczyna do mnie docierać, że już się kończą...

Posted

Jestem referentem, czyli - wszystkim ;) Ja akurat rejestruje sprawy, ktore do nas wplywaja (bardzo odpowiedzialne stanowisko) i robie pierwsze pisma. Czasami robie tez inne pisma, do sadu etc. A teraz doszlo mi uczenie innych z rejestracji...
Bonsai jakbys chciala w kancelarii komorniczej to moze by sie cos znalazlo, tylko nie wiem czy w tym momencie.

Posted

[quote name='Agnes']Kajusza bylam pewna, ze juz nie ma rodziny na swoim, opaca sie? Roznie o tym mowia.

Po nowym roku mają to jakoś zmienić, i trudniej będzie dostac to dofinansowanie,ja korzystam z opcji "dla singli" ;-) i to mają zlikwidować. Z tego co ja się orientuje, jest to korzystne dla osób takich jak ja - bez TZ, biorących relatywnie niski kredyt, nie szukających wypasionego mieszkania. Ja w walucie raczej nie dostałabym kredytu, to dla mnie to się opłaca. A wygląda to tak, że przez 8 lat dostaje dofinansowanie od rządu, w wysokości połowy odsetek, z tego co się orientuje.

Posted

fajna kanapa, na starym mieszkaniu mieliśmy już bardzo stary komplet wypoczynkowy z skóry i uwierz , nic a nic się z nim nie działo, tyle ludzi co się przewinęło, pies, kot... a on prawie jak nowy...:O

Posted

Agnes napisał(a):

FredziaFredzia mam juz przygotowane koce, ktore bede kladla na naroznik :) Aza zrobila sie wygodna na starosc, stawy nie te, tylek ciezki a ta wiartka wchodzi na kanapy, a wie ze jej nie wolno!

Koce - jak koce. A pod koc kładź podkłady higieniczne...

Pzdr.

Posted

W mieszkaniu swoim to pewnie bede kladla cos co jej uniemozliwi wchodzenie, bo jak naleje mi to mam po kanapie. Tu kladziemy krzesla skladane, ale az tyle ich nie mamy ;) A trzeba "chronic" wszystkie meble w mieszkaniu.

Posted

Agnes mam do Ciebie prośbę, i do osób odwiedzających Twoją galerię też ta prosba jest skierowana:

zagłosuj na fotkę nr 15 (czyli wegetkę), jak coś wygram to kasa pójdzie na gorzowskiej bulowate - konkretnie dla Hermesa, na wykastrowanie go i usunięcie naddziąślaków...... tu głosujemy: http://www.dogomania.pl/threads/2175...-03.12-g-23.00

A na bazarku z psimi gadżetami dodałam nowe fanty, serdecznie zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/2181...-do-30.11.2011 dla Azy mogę zaproponować szarpaki i preparaty na stawy :-)

dziękuję serdecznie za pomoc :-)

Posted

Kajusza napisał(a):
Agnes mam do Ciebie prośbę, i do osób odwiedzających Twoją galerię też ta prosba jest skierowana:

zagłosuj na fotkę nr 15 (czyli wegetkę), jak coś wygram to kasa pójdzie na gorzowskiej bulowate - konkretnie dla Hermesa, na wykastrowanie go i usunięcie naddziąślaków...... tu głosujemy: http://www.dogomania.pl/threads/2175...-03.12-g-23.00

A na bazarku z psimi gadżetami dodałam nowe fanty, serdecznie zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/2181...-do-30.11.2011 dla Azy mogę zaproponować szarpaki i preparaty na stawy :-)

dziękuję serdecznie za pomoc :-)

O no patrz, a ja przyszłam z podobnym interesem - prosząc o głosy na zdjęcie nr 2, kaska poszłaby na Kostka z mojego podpisu, który już rawie 4 lata siedzi w schronisku. ;)

Posted

Agnes napisał(a):
Ten dziala (zaglosowalam - kto pierwszy ten lepszy, padlo na Wegete :) )

drugi link nie dziala! ;)

dziękuję bardzo :-) ..... niewiem co ja namotałam, że linki nie działają .... teraz powinien działać http://www.dogomania.pl/threads/218148-DODAŁAM-PREPARAT-NA-STAWY-Wszystko-dla-psa..na-gorzowskie-TTB-do-30.11.2011

a tak poza tym, to dogo mnie dziś wykończy, wątki mi sie otwierają wieczność :-(

Posted

Agnes napisał(a):
czekam w takim razie na poprawiony link ;)

dogo dziala masakrycznie, to prawda

tu wstawiłam link .... chyba działa?

Kajusza napisał(a):
dziękuję bardzo :-) ..... niewiem co ja namotałam, że linki nie działają .... teraz powinien działać http://www.dogomania.pl/threads/218148-DODAŁAM-PREPARAT-NA-STAWY-Wszystko-dla-psa..na-gorzowskie-TTB-do-30.11.2011

a tak poza tym, to dogo mnie dziś wykończy, wątki mi sie otwierają wieczność :-(

Posted

Hello :) Jak milo, ze czasami ktos odkurzy galerie:multi:

U nas nic nowego, Azowa spi, ew spi a jak nic innego nie robi to...spi:evil_lol:
Troche mialysmy problemy z sikaniem, zlala sie na kanape rodzicow, podnioslam dawke propalinu i mam nadzieje, ze pomoze

Pracy nadal mam tyle, ze wracam padnieta i jeszcze 1,5 mca tej meczarni przedemna, a najgorsze sie dopiero zacznie...