Agnes Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Migori powiedz kiedy wyjechac po Ciebie na centralny:loveu::loveu: Monia noo to parapetowe mozna juz robic:multi::evil_lol: developer sie postaral i parapety dal nam w gratisie, nawet calkiem niezle:p Z wyborem idzie mi calkiem niezle (o dziwo) tylko nie moge nigdzie znalezc glazury/terakoty ktora wpadnie mi w oko i nie kosztuje majatku ;) Quote
Agnes Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 No to parapetowa bedzie w lutym:flaming:Nie odebralam mieszkania, wg fachowca lepiej sie wstrzymac, a to oznacza ze kolejny odbior 6 stycznia:shake: Bylo kilka usterek wiekszych mniejszych, teoretycznie noza na gardle nie mam i moge poczekac oprocz tego ze naroznik juz kupiony:diabloti: Do pokoju bede go musiala wcisnac:p Masakra, dzien mam do konca zwalony, urlop wzielam, zeby wszystko zalawic, prad, do sklepu pojechac cos kupic...NIC Z TEGO... Quote
Asiaczek Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Wytrzymaj! Musisz! Za to potem bedzie juz z górki:) pzdr. Quote
*Monia* Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 No to niefajnie :shake:. Ale zdążysz więcej zaoszczędzić do tego czasu i masz więcej czasu na planowanie, rozmieszczanie, zbieranie mebli i takie tam ;). Będzie dobrze :) Quote
Kajusza Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Jak ja ci zazdroszę, że masz już swoje mieszkanie .... ja jestem na etapie poszukiwań, i już zaczynam wierzyć, że chyba nigdy się nie zdecyduje na żadne, a to idealne, które kiedys oglądałam jest dla mnie za drogie :-( a na te które mnie stać ... to nie mogę patrzeć :-( Agnes pozwolisz, że zaproszę na bazarek - tym razem perfumeryjny :-) na rzecz gorzowskich psów - Dony i Gandzi :-) Quote
Agnes Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 echh gdyby to bylo takie proste:shake: w grudniu sypna promocjami, ja nie bede mogla skorzystac:-( no bo skad mam miec pewnosc, ze ten drugi termin bedzie ostatecznym? ja czulam ze tak bedzie:-( Monia, wszyscy mnie tak pocieszaja, cos w tym jest, ale nie jest mi lepiej niestety:-( Kajusza bazarkuj ile chcesz! Odwiedzam dziewczyny w galeriach regularnie;) I wiesz co? Podobnie myslalam, jak szukalam mieszkania. Widzialam w zasadzie jedno przed tym, tak to ogladalam plany tylko (rzuty). Widzialam tez 55m z 40m2 tarasem, bajka, ale na wprost stacji benzynowej. To moje mi sie podoba, idealne nie jest, wolalabym np wiekszy balkon, ale jest calkiem fajne ;) Glowa do gory! Ja tez dlugo szukalam :) Swoja droga teraz tyle pracuje, ze moze lepiej dla Azy kiedy posiedzi jeszcze z rodzicami. Nie pamietam kiedy wyszlam po 8h:roll: Quote
Kajusza Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Mam nadzieje, że w końcu znajde jakies mieszkanie .... mnie bardzo ogranicza Wega - ma swoje problemy, i przez to na żadnym duzym osiedlu nie chce mieszkać i użerać się z mnóstwem psów w okolicy .... tak samo jak w 10piętrowcach, dziś oglądałam fajne, ale na 3 piętrze :-( I zawsze coś :-( A nie sza gdzie ew. mebli przetrzymać jak termin oddania kluczy się przeciąbgnie znowu? Quote
Agnes Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Nie mam gdzie, juz mam problem bo za 2 tyg odbieram naroznik, ktory kupilam okazynie i bede upychac u siebie. No ja szukalam mieszkanie glownie pod katem psa. Musiala byc winda, balkon i miejsca do spacerow. Aza potulnym barankiem nie jest, ale nie mam zamiaru sie kryc po katach, na osiedlu sie tak nie da ;) Bede ja uczyc odpowiednich zachowac i tyle ;) Tego sie akurat nie obawiam, no chyba ze obok nas bedzie mieszkac mordercza suka 60 kg:diabloti: Quote
Kajusza Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ja też nie chce mieszkać na odludziu nie chce, ale tez np. mieszkając w 10 piętrowcu to bym chyba zatłukła psa .... ona w takich zamkniętych przestrzeniach ma mega stresa, wszystkich chce atakować, szczeka itp. Pracuje nad tym, żeby to zmienić ale pewnie to jeszcze lata nam zajmie :-( Wystarczy mi jak jestem z nią u znajomych... na codzień nie chciałabym tak sie stresować. Dla mnie miejsce spacerowe to tez priorytet ... własnie to moje idealne, bylo idealne bo dosłownie kawałek za domem miałam łąki nadwarciańskie ... ale cóz ludzi nie chcą opuścić ceny do tej którą mogę zapłacic :-( i szukamy dalej :-) Quote
Agnes Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Nie no ja bym w wiezowcu nie dala rady. Moje osiedle ma max 4 kondygnacje. Znajdziesz :) Quote
Asiaczek Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Myslę, że ciężko znaleźć takie IDEALNE mieszkanie. Ja nie poszukiwałammieszkania do kupienia, ale dostałam z pracy. Ale i tak 2 mieszkania odrzuciłam.... z różnych podowód. Na przykład w jednym z okna; widziałam olbrzymi gmach.... kościoła... A w drugim - kuchnię miałam w przedpokoju i siedząc na kibelku mogłam mieszać w garnkach. Nienienie... Teraz mam 2 pokoje, 40 m kw. ale też mogłabym cosik zmienić w planie mieszkania... Pzdr. Quote
Kajusza Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 hahahah............ ja chyba takie oglądałam jak ty Asiaczku .... tylko w jednym zamiast widoku na kościół .... miałam mur - dosłwnie 3m od okna, a kiblo-kuchnio-przedpokoje tez nie są mi obce ;-) .... dlatego szukam nadal :-) Quote
Agnes Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 No to ja chyba na prawde niezle trafilam:eviltong: Ale Wilanow ma to do siebie ze nie wszystkie osiedla sa grodzone, jest troche zieleni, sa pola naokolo i las blisko, zabudowa niska. To sprawia, ze jest tam naprawde przyjemnie. Tak porownujac do innych nowych osiedli. No oczywiscie obok jest Swiatynia, na dole na podworku mam miec przedszkole prywatne, ale w ciagu dnia i tak mnie nie ma w domu;) Minusy tez sa:diabloti: I mam fajna lecznice w Wilanowie, Lux Vet. Wczoraj znowu pracowalam 11h:roll: Oni mnie wykoncza, jak nic:roll: Tak wiec przez te 3 dni bede korzystac z wolnego na calego:diabloti: Quote
Bonsai Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Agnes napisał(a): No oczywiscie obok jest Swiatynia, Ciiicho, ja kibicuję mocno, by tej świątyni nigdy nie skończyli. :evil_lol: Szanse jakieś są, z tego co widzę. :evil_lol: Quote
Agnes Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Skonczyc skoncza na bank:eviltong: A co z dzwonem? Bo nie wiem na jakim to jest etapie Quote
Bonsai Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Agnes napisał(a):Skonczyc skoncza na bank:eviltong: A co z dzwonem? Bo nie wiem na jakim to jest etapie Nie interesuję się tym żywo, ale wygląda, jakby wszystkie prace stały w miejscu. Swoją drogą, takie kosztowne świątynie to chyba jakiś żart. :shake: Z resztą, ładne to-to też nie jest. Quote
Agnes Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Kazdy Kosciol to kupa kasy, co do samej swiatyni sie nie wypowiem sa zwolennicy i przeciwnicy ;) Ja sie troche smieje, bo widzialam co i gdzie kupuje wiec nie mam zamiaru tutaj narzekac. Quote
Bonsai Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Agnes napisał(a):Kazdy Kosciol to kupa kasy, co do samej swiatyni sie nie wypowiem sa zwolennicy i przeciwnicy ;) Ja sie troche smieje, bo widzialam co i gdzie kupuje wiec nie mam zamiaru tutaj narzekac. Nie no, chodzi mi o kościoły ogólnie. Miejscówkę uważam za naprawdę fajną, dziś znów przechodziliśmy obok i wzdychaliśmy. ;) Quote
Agnes Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Tez dzisiaj tam bylam i tez wzdychalam:eviltong: a tu jeszcze kilka mcy:shake: Bonsai Wy mieszkacie na Ursynowie tak? przy skarpie gdzies? Quote
Bonsai Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Agnes napisał(a):Tez dzisiaj tam bylam i tez wzdychalam:eviltong: a tu jeszcze kilka mcy:shake: Bonsai Wy mieszkacie na Ursynowie tak? przy skarpie gdzies? Tak, mieszkamy przy metrze imielin - ul. Kulczyńskiego. Do skarpy mamy jakieś 5-7 min. Quote
Agnes Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 O Kulczynskiego znam, bylam tam kilka razy w lecznicy 24h prowadzili moja Betke z padaczka. Quote
Asiaczek Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Kajusza napisał(a):hahahah............ ja chyba takie oglądałam jak ty Asiaczku .... tylko w jednym zamiast widoku na kościół .... miałam mur - dosłwnie 3m od okna, a kiblo-kuchnio-przedpokoje tez nie są mi obce ;-) .... dlatego szukam nadal :-) Zaciskam za owocne poszukiwania:) Agnes napisał(a):No to ja chyba na prawde niezle trafilam:eviltong: Ale Wilanow ma to do siebie ze nie wszystkie osiedla sa grodzone, jest troche zieleni, sa pola naokolo i las blisko, zabudowa niska. To sprawia, ze jest tam naprawde przyjemnie. Tak porownujac do innych nowych osiedli. No oczywiscie obok jest Swiatynia, na dole na podworku mam miec przedszkole prywatne, ale w ciagu dnia i tak mnie nie ma w domu;) Minusy tez sa:diabloti: I mam fajna lecznice w Wilanowie, Lux Vet. Wczoraj znowu pracowalam 11h:roll: Oni mnie wykoncza, jak nic:roll: Tak wiec przez te 3 dni bede korzystac z wolnego na calego:diabloti: Korzystaj, wykorzystuj, upajaj sie itp. Jednym słowem - wypoczywaj! pzdr. Quote
Agnes Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Kolejne godziny w sklepach:roll: znalazlam jednak meble lazienkowe, wreszcie:multi: Wezme z tego zestawu, szafke pod umywalke i slupek wysoki po lewej stroni Nie wiem jeszcze czy wenge czy biale lakierowane:roll: Quote
Kajusza Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 zależy jaą masz łazienkę ... jak z oknem to wenge, jak niedużą to chyba lepsza biała Quote
Recommended Posts