Eruane Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Sprawdzałam - Delfin, teraz Lucky też się drapie. Nie ma tragedii, ale obydwaj mają podobnie. Może to szampon? Sądze, że to alergia od czegoś. Z alergią na szampon wystarczy użyć teraz innego, ale z pokarmową trzeba zmienić dietę i odczekać kilka tygodni, żeby drapanie ustało. Tak więc zobaczymy. Przy alergii stres czasem wzmaga świąd, tak więc może dlatego teraz zaczął się drapać intensywniej. W takiej sytuacji lepiej przerzucić psiaka na bardzo dobrą karmę, bo jest przygotowana z myślą o takich właśnie sytuacjach. Mam psy z alergiami w domu, to jakoś sobie poardzimy. ;) Dowiem się, czy coś się teraz zmieniło o maluszków. Póki co Iwan zwany jest Iwanem. Ale nie wiem, czy to imię docelowe. Zapytam. :p Quote
mrs.ka Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 ja wykąpałam maluchy w szamponie dla szczeniąt "dr.Seidla" ale alergia faktycznie może być od wszystkiego,u mnie np.nie ma żadnych dywanów(ja też jestem alergikiem)w całym domu tylko panele,więc jeśli turlają;) sie teraz po dywanach to może kurz???? Quote
Eruane Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Większość alergii u psów to jednak pokarmowe, na określone białko, na konserwanty, na wiele, wiele rzeczy. Na ten szampon alergii nie powinny mieć. Sądzę, że jeśli to alergia to pokarmowa jednak. Zobaczymy. Mały Iwan zwie się teraz Cezar z racji niepodzielnego rządzenia w domu. ;) Wczoraj wysadził palmę z doniczki, kopie jak szalony doły na podwórku i z radością sika na szmatki. A jak się nim nikt nie zajmuje gryzie po piętach. Tak więc po prostu aniołek. ;) Quote
Eruane Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Właścicielki obydwu maluszków szykują spotkanie dla braciszków. :cool3: Mam nadzieję, żę zrobią fajne zdjęcia. Quote
MaJa 75 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Oto Lucky - czyli niedźwiadek mniejszy:loveu: Quote
Recommended Posts