Majaa Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 :multi::multi::multi: Extra A na ile urządzałby Was przyjazd psiaka we wtorek po południu (późno) lub nawet wieczorem do Ursusa? Bo taki raczej mogę zapewnić Iwanowi ! Quote
Eruane Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Wysłałam Ci na gg namiary na tą przyszłą właścicielkę Iwana. Na pewno jeśl iw tygodniu, to odbiór psiaka możliwy jest tylko popołudniu po jej pracy, czyli chyba dopiero po 16-tej. Da się tak zrobić? Quote
Majaa Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Eruane']Wysłałam Ci na gg namiary na tą przyszłą właścicielkę Iwana. Na pewno jeśl iw tygodniu, to odbiór psiaka możliwy jest tylko popołudniu po jej pracy, czyli chyba dopiero po 16-tej. Da się tak zrobić?[/quote] Jak spotkam się jutro, jak dotrę do Starachowic, ze znajomymi, którzy we wtorek mają wracać do Wa-wy będę wszystko wiedzieć i dam znać. Mam tylko nadzieję, że przyjechali już do Kielc i jutro się spotkamy w Starachowicach! Będę informować na bieżąco! Quote
MaJa 75 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='Eruane']Dodam, że Maja75 pojechała tam ze swoją Bubą, żeby sprawdzić, jak psy reagują na szczeniaka i rekacja była dokładnie taka, jak przewidywała wcześniej właścicielka psów - kłopotów nie było. Teraz pozostaje sprawa transportu maluszka. Maja mogłaby go dowieźć dopiero za tydzień w niedzielę.[/quote] Tzn. psy nie były zachwycone, suka trochę warczała, ale raczej z zazdrości niż z chęci zrobienia krzywdy. Po kilku dniach nie powinno być żadnych problemów. Z resztą ludzie odpowiedzialni i z doświadczeniem. Bardzo mi się ten domek spodobał, mały bedzie otoczony właściwą opieką i będzie kochany. Podwórko duże, ogrodzone( w przyszłym roku ogrodzenie będzie całkowicie wymieniane). W domu wyodrębnione 2 mieszkania - drzwi w drzwi. W jednym mieszkają rodzice p. Joli, w drugim p. Jola. Na spotkaniu była obecna jej mama, która wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Wszystkie psy są psami rodzinnymi i zajmują się nimi wszyscy. Psy zadbane, chodzą po obydwu mieszkaniach, mają nieograniczony dostęp do ogrodu. Quote
Eruane Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Właśnie miałam telefon od pewnej pani w sprawie szczeniorka, więc chciałam ją skierować do reszty naszych psiaków, szczególnie, że szukała suczki. NIestety, kiedy wspomniałam o sterylizacji, powiedziała, że absolutnie suczka nie może być sterylizowana, bo w przyszłości ma mieć szczenięta. :angryy:Jak to pani ujęła, w Opolu jest taki deficyt szczeniąt, że jej znajomi chcą brać szczeniaki od niej. Czyżby faktycznie było aż tak dobrze w Opolu? :angryy: Quote
AngelsDream Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Ja mam scysję na gronie - dla odmiany z rozmnażaczem szczurów, bo jego samiczka chce miec młode i ma 6 chętnych... Pomijam, że rodowodowe szuczry często nie mogą znaleźć domów, a całe stosy szczurów czekają na adopcję... Quote
Eruane Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Naprawdę irytujące... :angryy: A wracając do sprawy transportu Iwana - Majaa, wiadomo coś więcej? Quote
Majaa Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Eruane']Właśnie miałam telefon od pewnej pani w sprawie szczeniorka, więc chciałam ją skierować do reszty naszych psiaków, szczególnie, że szukała suczki. NIestety, kiedy wspomniałam o sterylizacji, powiedziała, że absolutnie suczka nie może być sterylizowana, bo w przyszłości ma mieć szczenięta. :angryy:Jak to pani ujęła, w Opolu jest taki deficyt szczeniąt, że jej znajomi chcą brać szczeniaki od niej. Czyżby faktycznie było aż tak dobrze w Opolu? :angryy:[/quote] Nic prostszego jak skonfrontować to "zapotrzebowanie" z ludźmi z Opola ! I potem prosić Panią o kontakt z tymi "chętnymi", bo ja w to "dobrze" w Opolu nie wierzę, ale ludzie też nie wiedzą jak szukać psiaka dla siebie, ale to inna sprawa! A co Iwanka - to raczej już napewno dojechał do nowych właścicieli! Czekam na wieści ! **************************** A ja za to mam 7 nowych szczeniaków do adopcji Może ktoś ma chętnego? :cool3: Quote
MaJa 75 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Majaa to czekamy na wieści. Mam jeszcze jakieś namiary na domki w Wawie, które ciągle dzwonią w sprawie moich tymczasów. Mogę podać namiary mailowe, nie zaszkodzi wysłać zdjęcia. Quote
Majaa Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='MaJa 75']Majaa to czekamy na wieści. [/quote] Iwan już w domku Wszystko jest OK. Z psiakami rezydentami nie było problemu żadnego. Psiak natomiast zakochał się w Mamie Pani i niewykluczone, że jak tak dalej pójdzie zamieszka w drugiej niż przewidywana części domu :evil_lol: Na razie dopomina się o jeść, bo Mu się trochę "wyrwało" podczas podróży i głodny jest chłopaszek. W przerwie podobno zwiedza kąty Wszystkie i dogłębnie ;) [quote name='MaJa 75']Mam jeszcze jakieś namiary na domki w Wawie, które ciągle dzwonią w sprawie moich tymczasów. Mogę podać namiary mailowe, nie zaszkodzi wysłać zdjęcia.[/quote] Bardzo chętnie skorzystam :loveu: Właśnie obrabiam zdjęcia psiaków i za moment założę im wątek - pozwolę sobie go tutaj skopiować Quote
AngelsDream Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Czyli bannerek w podpisie już niepotrzebny? Quote
Majaa Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='AngelsDream']Czyli bannerek w podpisie już niepotrzebny?[/quote] Sądzę, ze nie, ale tu nie ja jestem osobą deyzyjną Ja tu tylko sprzątam ;) A moje nowe szczenięce nabytki są tu [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/siedem-szczeniakow-matka-bytuja-na-niezamieszkalej-dzialce-pilnie-124681/#post11223369[/URL] Quote
Eruane Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Sądzę, że domek jest fajny, więc banerek już chyba niepotrzebny. Dostałam maila od właścicielki Iwana, że już rozrabia, kapcie i inne rzeczy poszły w ruch. ;) Quote
Eruane Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Dzisiaj Iwan musi zostać na troszkę sam w domu. Właścicielka ma nadzieję, że rozpozna mieszkanie po powrocie. ;) Wszystko jest ok, tylko maluch się drapie z niewiadomej przyczyny, choć skórka wygląda na zdrowiutką. No jest oczywiście jak zwykle bardzo absorbujący. ;) Quote
Linssi Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Moze to drapanko na tle nerwowym? Ja np. drapie sie jak jestem zdenerowana albo jak nie moge dlugo usnac :evil_lol:;) Quote
Eruane Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Linssi napisał(a):Moze to drapanko na tle nerwowym? Ja np. drapie sie jak jestem zdenerowana albo jak nie moge dlugo usnac :evil_lol:;) Może tak być (przy okazji - witaj w klubie ;)). Może to być też efekt alergii pokarmowej albo cosw tym stylu. Poczekamy, zobaczymy. NIe dostałam jeszcze informacji, w jakim stanie było mieszkanie po powrocie do domu właścicieli. Może jest właśnie w trakcie remontu. ;) Quote
Eruane Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Dostałam maila od właścicielki Iwana. Może zacytuję część, bo to dobrze opisuje tego małego bandziora. :evil_lol: "I dom i pies przeżyli chwilę samotności. Ale tego psa nie da się ignorować - daje o sobie znać szczekając i podgryzając nogi.:) Poza tym jak jest cicho to znaczy, że psoci.:) Jest bardzo absorbujący, ale strasznie kochany. Wszystko co sie mieści w pyszczku jest zjadane, a wczoraj najlepiej smakowaly spalone w ognisku gałęzie i liście orzecha. I uwielbia kopać doły w ogródku." To cały Iwan... :loveu::evil_lol: Quote
mrs.ka Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 ja też się bardzo cieszę,że Iwanek się odnalazł i mu się podoba w nowym domku, gorzej było ze mną:placz: on był tak absorbujący i tak go było pełno w domu,że pierwsza przespana noc bez pobudek na podrzucenie kilku zabawek coby reszta się nie pobudziła od jego odgłosów i pierwszy poranek bez Iwanka skaczącego po mojej głowie,bo ...jestem już głodny,okazały się nie ulgą a pustką,którą szybko musiłam zapełnić doprowadzeniem domu do wyglądu "z przed Iwanka".A swoją drogą to ciekawa jestem jakie mu dali imię?czy może został Iwan:evil_lol: co do drapania,to raczej się u mnie nie drapał,skóre i sierść miał w idealnym stanie,może to dieta.On jest straszny łakomczuch ale ja mu dawałam jakieś 5razy dziennie mięsko z kurczaka z ryżem,czasami jogurt i biały serek,na pewno nie karmiłam go gotową karmą,trzeba się dowiedzieć co dostaje,może mleko mu dają? Quote
Majaa Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 mrs.ka napisał(a):co do drapania,to raczej się u mnie nie drapał,skóre i sierść miał w idealnym stanie,może to dieta.On jest straszny łakomczuch ale ja mu dawałam jakieś 5razy dziennie mięsko z kurczaka z ryżem,czasami jogurt i biały serek,na pewno nie karmiłam go gotową karmą,trzeba się dowiedzieć co dostaje,może mleko mu dają? Ej! trochę się drapał na początku! Przecież sama mi kazałaś go obejrzeć. Ale bez przesady to nie było drapanie jakieś "opętańcze" Od czasu do czasu przysiadał i się drapał po jednym boku, ale skórkę faktycznie miał czyściutką, ani śladu po pchłach, żadnych zadrapań Mnie to wyglądało na tło nerwowe. Mam jeszcze jedną koncepcję, że robił to z nudów! Bo widziałam taką akcję raz w jego wydaniu kiedy 3 - 4 razy pod rząd się drapał, ale wówczas nie siedział u nikogo na kolankach, ale też nie było psów, bo wszystkie dorosłe domowe psy mrs.ka były na podwórku! Quote
mrs.ka Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 no fakt,ależ ONA ma pamięć:-oj przepraszam ,ale wyleciało mi z głowy że Iwanek się podrapał dwa tygodnie temu po lewym boku:evil_lol:ale Majaa ma rację to było chyba wtedy jak Delfin pojechał do DS i przez nanosekunde Iwanek siedział na podłodze i ...nikt się nim nie zajmował,ale to trwało naprawdę moment,bo...jak się podrapał to zaraz był na kolanach i sprawdzałyśmy dlaczego:evil_lol: Quote
Majaa Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 mrs.ka napisał(a):to było chyba wtedy jak Delfin pojechał do DS i przez nanosekunde Iwanek siedział na podłodze i ...nikt się nim nie zajmował,ale to trwało naprawdę moment,bo...jak się podrapał to zaraz był na kolanach i sprawdzałyśmy dlaczego:evil_lol: Dlatego też twierdzę, że to drapanie może być efektem nerwowym dla nuuuuudy :evil_lol: Quote
Recommended Posts