Eruane Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Leżały na ulicy przy krawężniku w Pińczowie. Może ktoś wyrzucił je z samochodu. Było im zimno, więc zagrzebały się w liściach, przez co o mały włos nie zostały rozjechane. Znalazły je dwie dziewczyny, jedna z nich to moja kuzynka. Wiedzą, co znaczy dla takich maluchów znaleźć się w schronisku kieleckim. Dlatego nie mierząc sił na zamiary moja kuzynka zabrała szczenięta do siebie. Bywa nie raz, że człowiek bogaty nie ma ochoty pomóc, choć może. W tym wypadku dziewczyna, mając 100 zł w kieszeni na przeżcie na najbliższe dni, mając świadomość, że za 2 dni ma być w Kielcach na uczelni, zdecydowała się wziąc te szczenięta póki nie znajdzie się inny tymczas, żeby tylko przeżyły. Obecnie sytuacja jest taka, że nie może nigdzie wyjść z domu, bo nie zostawi piszczących szczeniąt z obawy, że sąsiadka narobi jej kłopotów. W Kielcach musi być jutro... NIe ma choćby minimalnych warunków do przechowywania szczeniąt, ani pieniędzy. Nie ma nikogo do pomocy. Jej rodzice są za granicą, ale nalegają na oddanie szczeniąt do schroniska. Błagam o pomoc. :help1: :help1: :help1: Maluchy są piękne, obydwaj chłopcy. Większy biały-kremowy "goldenek" domaga się towarzystwa i jedzonka przez cały czas. Drugi biały "niedźwiadek polarkowy" jest słodki, nieśmiały i mniejszy od braciszka. Ma małe uszka, możliwe, że w przyszłości będą stojące. Maluszki mają domki w Warszawie!:) Szczenieta odrobaczone, odpchlone, w nowym DT. Będądocelowo maksymalnie średnie. Zdjecia nie oddaja tego, ale nie są duże. Aktualnie ważą 1,45 i 1,90kg. Quote
AngelsDream Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 :multi: Edycja. Kurcze dziwnie ten 'code' działa na tym forum. :/ Quote
Eruane Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Dzięki! :loveu: Widzę, że nie tylko ja nie mogę dziś spać. :roll: Możliwe, że maluszki jutro będą na innym tymczasie.:cool3: A oto biały miś (względnie owieczka;)) polarkowy nieśmiały kolankowy: A to braciszek bardziej mocarny miś goldenek: Nie widziałam maluchów jeszcze na żywo, ale wydaje mi się, że nie będą tak duże, jak myślałam początkowo. Quote
oktawia6 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 one na pewno będą średnie-takie około 20 kg-już widac po łapach-ten biały wygląda jak typowe szcznię Podchalana nawet ale sytuacja poważna-potrzebna pomoc!:Help_2::Help_2: Quote
beka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [wczoraj zrobiłam im ogłoszenia na 4lapy, ojej.pl, tresura.pl i kupiepsa.pl Quote
saskia Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ale Słodkości :loveu::loveu::loveu: Udało się z innym tymczasem? Quote
lolka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 do góry pluszaki ................ DT potrzebny na gwałt :modla: Quote
Kara. Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Puchate śliczności:loveu: Coś wiadomo z nowym DT? Quote
eliza_sk Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Allegro na 5 województw: TRAGEDIA- 2 BISZKOPCIKI-cudem uniknęły ŚMIERCI (464709272) - Aukcje internetowe Allegro zobacz czy trzeba coś zmienić. Quote
żuraw Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 jeśli taki dramat to mogę im zaoferować DT . Mieszkam w W-wie, jest dom, ogród i 2 pokojowe psiaki. Gdzie trzeba podjechać do Kielc? Quote
lolka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 żuraw napisał(a):jeśli taki dramat to mogę im zaoferować DT . Mieszkam w W-wie, jest dom, ogród i 2 pokojowe psiaki. Gdzie trzeba podjechać do Kielc? ANIOŁ !!!!:loveu::loveu: ktoś ma bliższy kontakt z Eruane, żeby ja jak najszybciej ją poinformować o tej cudnej wieści ??? Quote
kika22 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='żuraw']jeśli taki dramat to mogę im zaoferować DT . Mieszkam w W-wie, jest dom, ogród i 2 pokojowe psiaki. Gdzie trzeba podjechać do Kielc? Skontaktuj się z Eurane [FONT=Verdana]694175796 ;)[/FONT] Quote
Lionees Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 lolka napisał(a):DT potrzebny na gwałt :modla: :hmmmm:hmmm,ciekawa propozycja...:evil_lol::diabloti: Quote
żuraw Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 ale mam nadzieję że dogomaniacy pomogą w szukaniu domków zanim my się do nich na zabój zakochamy i przyzwyczaimy;) Quote
kika22 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 żuraw napisał(a):ale mam nadzieję że dogomaniacy pomogą w szukaniu domków zanim my się do nich na zabój zakochamy i przyzwyczaimy;) Maluchy juz sa ogłaszane;) Quote
AngelsDream Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Oj jak one będą w Warszawie, to ja wymiękam ;) Quote
lolka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 żuraw napisał(a):ale mam nadzieję że dogomaniacy pomogą w szukaniu domków zanim my się do nich na zabój zakochamy i przyzwyczaimy;) nie obawiaj się Zuraw..........kluseczki na pewno błyskawicznie znajdą domki, są zbyt piękne myślę, ba jestem pewna że nikt cie nie zostawi samej sobie...........ja mimo, że mieszkam daleko deklaruje swoja pomoc w szukaniu domków, jak nie u mnie to porobię niuniom ogłoszenia w necie, niestety oprócz allegro a jak będą potrzebne jakieś fundusze to również wyskrobię jakiś grosik:cool3: Quote
AngelsDream Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 My w miarę sił też postaramy się pomóc. Quote
kika22 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Eurane zostawiałm Ci wiadomość na gg;) W sprawie psiaków:oops: Quote
sacred PIRANHA Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 kika22 napisał(a):Eurane zostawiałm Ci wiadomość na gg;) W sprawie psiaków:oops: sliczne kluseczki....przynajmniej podniose watek...:oops: Quote
Recommended Posts