Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ze zdrówkiem to jest tak ze w sumie jestesmy na dobrej drodze . Brzuszek sie pięknie zagoił, wciąz jestesmy na diecie i raczej małych posiłkach a częstych.
Jestesmy umowienie na wizyte kontrolna i powtorzenie badań. Na razie wciąz kuleje mu wątroba ale to wynik zakazenia organizmu. Dostaje leki i ma je brac jeszcze około 3 tygodni. Pozniej powtorka badania i zobacztymy co dalej.
Bywa , ze jest mu nadal niedobrze, ze zwroci posiłek ale tak moze byc po takich operacjach.
Biega i skacze jak nigdy. teraz dopiero widac w nim pudla. Myslałam ze on taki spokojny, wyciszony a on po prostu był chory.
teraz to mała czarna torpeda. Skacze bawi się a apetyt to ma za trzech. Wazy juz 4 kilo :loveu:

Posted

Przykro mi że takie coś spotkało Twojego Smarta. :-(
Strasznie mi przykro że spotyka się aż tak nieodpowiedzialnych hodowców:shake: sama powoli przymierzam się do posiadania pudla rodowodowego, chciałabym jeździć z nim na wystawy itp, ale jak czytam o hodowlach czy oglądam chociażby zdjecia na str internetowych to naprawde odnoszę wrażenie że zakup zdrowego psa to jak chybił-trafił.
Z trudem przeczytałam Twój opis zdarzeń, łzy cisnęły mi sie do oczu bo od razu sobie wyobraziłam że takie coś mnie też może spotkać mojego przyszłego psa. :-(
Trzymam kciuki żeby nie było jakiś powikłań, żeby wątroba wróciła do normy i bardzo się cieszę że Smart odzyskuje forme.

Posted

IraKa napisał(a):
Pati a udało Ci się dogadać w końcu z hodowcą czy nie?

niedawno hodowca się ze mna skontaktował i zwrócił mi koszty leczenia Smartuli.

Posted

troche fotek mojego drania :p

zarosnięty

gzie głowa z gdzie tyłek?? :eviltong:

po rozpakowaniu prezentu

pozdrawiamy jak tylko przyjdzie mi czytnik kart(zjedzony przez psy) wstawie wiecej fotek

Posted

Hej Pati
Fajniutki ten Twój Smarcik, śliczny pyszczek i "psotne spojrzenie":loveu:
Jego kolega też fajniutki:lol:
Ile masz psiaczków w domu?
Jak zdrówko malucha?
Pozdrawiam

Posted

ze zdwoiem smtcika juz wszystk ok dalej jest dieta i kontrolujemy wątrobe.
Ja mam 3 psy Smarta i dwa dalmatynczyki Zeta i Zoje.

A psiakow u mnie to roznie zalezy od tygodnia. Mam hotel dla psów takze czasem jest ich troche.
Jestem też domem tymczasowym dla psow bezdomnych jak np ta jamnisia ze zdjęcia :p

Posted

Czyli masz "swoich" tyle co ja:lol:
A to, że masz duże serducho i pomagasz psiakom to wiem:loveu:
Jamnisia jakoś mi na chłopaka wyglądała:evil_lol:
Dobrze, że Smarcik czuje się ok:multi: pozdrawiam

Posted

o prosze jaki post BRAWO :p
zjedzinie zabawki nie jest umyslnym otruciem psa szczeniaki juz to maja do siebie , ze czesto cos zjadają ot to tylko pies. Ale do błedu tzreba sie umiec moja droga Pani przyznac oa nie zrzucać wine na kogo innego.
no jak to powiedziałas jestem w takim razie MENDĄ a hodowca moze i renome ma ale dobrze zdaje sobie sprawe z tego ze pies zjadł zabawke u niego. A ze nie chce sie do tego przyznać nie mój problem. kazdy ma swoje normy i standary jakimi sie w życiu kieruje. Ja mam inne hodowca Smarta inne. Nie mi naprawiac tok myslenia ludzi.
prosze pzreczytac relacje z choroby Smarta a potem wyciągnąc wnioski.

Pozdrawiam panią i pani sumienie :p

ach zapomniaąłm o najważniejszym wszakże to mi zalezało na tym aby wydać kupe kasy na psa a potem go otruć i zabić!!!!

a namieszac moja droga to jakbym chciała mogłabym bo takich for jak tu jest w europie dużo i kazdy mogłby sie tam diwoedziec jak potraktował mnie szanowany hodowca.
ja domagam sie jedyie SPRAWIEDLIWOŚCI

Posted

To może przeczytaj jeszcze raz mojego poprzedniego posta ZE ZROZUMIENIEM. I może odniesie do faktu, że szczeniak pudel to nie dorosły bernardyn i nie jest w stanie nosić elementów gumowych w przewodzie pokarmowym i jednocześnie normalnie funkcjonować. Ja wiem, że zaraz tutaj się podniosą gromkie oklaski dla wszystkich Twoich postów (jaKie by to one nie były) ale sama się zderz z prawdą i zrozum, że nie można innych obwiniać za swoje niechlujstwo.

P.S. Jak się domagasz sprawiedliwości to trzeba było iść do sądu a nie gadać bzdury na forum.

Posted

BRAWO :lol::lol::lol:

A kim ty jestes, ze twierdzisz ze pies był zdrowy? w stosunkach damsko meskich mowi się - nie wiem łózkiem nie byłam...a ty ze Smartem 24h na dobe przebywałas ? rozumiem ze jestes przyjaciółka pani Matławskiej ....ale twoja wielka przyjazn nie zmieni faktow ze pies MIAŁ w sobie czesc zabawki ktorych Pani Beta miała więcej ..a ja tylko jedna i od niej ją dostałam.... jest do tej pory w całosci.
Piszesz o umyslnym otruciu...nie sadze..poprostu psa nie dopilnowano i zjadł kawałek. wierze ze to był wypadek....ale wydarzył sie u niej. sądze ze jest to oczywiste...jezeli tego nie zrozumiesz to jestes dla mnie tak zwany "beton". czyli taki człowiek ktorego nic nigdy nie przekona...bo został dotkniety np. członek rodziny, przyjaciel, znajomy. I choc bys widziała jak zjada to na własne oczy...to beton i tak to sobie wytłumaczy ze to przewidzenie lub dopisze sobie inna legende. Dlatego tez nie bede dyskutowała z kimś, kto posługuje sie epitetami typu "menda" okreslajac tymsamym swoj niski poziom.

Posted

Calineczko - kogo jak kogo , ale osobę która lepiej i bardziej bezinteresownie promuje psy i pudle niż Pati trudno znaleźć !
I robi to o wiele lepiej niż najbardziej renomowane Hodowle !
Bo dla większości bardziej znaczące nie jest promowanie rasy poprzez posiadane tytuły zwierzaków, ale przez to co sie dla nich robi !
Zanim osądzisz osobę to ją poznaj - wylicz mi ilu psom w potrzebie dałaś dom tak jak to od dawna robi Pati ? Nie na poklask, po prostu - robi to dla zwierząt. Daje im domy tymczasowe, czasem stałe , leczy, opiekuje sie w ostatnich momentach gdy okazuje sie że walka z ostatecznym jest przegrana.
Nie nazywaj kogoś kto ratuje psy które inni beztrosko porzucają wyłudzaczką !!!
I trzeba umieć przyznać się do błędów - chociażby to była najlepsza hodowla, wady i błędy się zdarzają. ktoś kto twierdzi inaczej jest po prostu kłamcą ! To normalne.
Pati nigdzie nie napisała, że Hodowca wcisnął jej specjalnie psa z problemem
Dlatego BRAWA dla Pani Beaty że w końcu niezamierzony przecież błąd uznała .

Posted

Calineczka napisał(a):
szczeniak pudel to nie dorosły bernardyn i nie jest w stanie nosić elementów gumowych w przewodzie pokarmowym i jednocześnie normalnie funkcjonować.

Bo bernardyny sa znane z tego, ze takowe elementy moga nosic i jednoczesnie normalnie funkcjonowac :evil_lol:

Posted

:shake::shake::shake:
Ciekawe skąd Calineczko wiesz, że Smart zachowywał się normalnie i był zdrowy? Byłaś tam?:shake:
Z tego co wiem, nie tylko z relacji Pati na forum, ale też osób które go w tym czasie widziały to jednak nie:shake:
Szczeniak był przed zabraniem przez Pati chory i leczony i prawdopodobnie leki i dieta kleikowa złagodziły objawy na tyle, że hodowca myślał, że jest już zdrowy. Być może bardziej stałe pokarmy spowodowały, że fragment gumowej, więc raczej miękkiej zabawki, przesuwał się coraz bardziej i w końcu stało się to co wszyscy wiemy. To nie był twardy przedmiot typu plastik, metal tylko guma, więc do pewnego stopnia ulegała odkształceniom i prawdopodobnie dlatego mogła być tak długo w przewodzie pokarmowym malucha.
Szkoda tylko, że nie była na tyle miękka i mała, żeby wyjść naturalną drogą i musiał się nacierpieć Smarcik, a namartwić Pati, osoba z tak dużym sercem dla psiaków, czego nie byłaś Calineczko łaskawa zauważyć:shake:

Posted

Pati nie przejmuj się postami Calineczki , bo według mnie nie warto przejmowac sie anonimową osoba , która nie potrafi i chyba nie chce się przedstawić , tylko potrafi pluć jadem .

Doskonale wszyscy zainteresowani wiedza ,że Smarcik przed kupnem przez Ciebie mial problemy ze zdrowiem . Nawet był ten temat poruszany na wystawie w Budapeszcie , że Smarcik chorował .
Najwidoczniej wydobrzał na tyle ,że można go bylo bez obaw sprzedać ,ale sytuacja rozwinęła się w innym niestety kierunku .
I dzieki Tobie i Twojej czujności smarcik zyje i wraca do zdrowia .

Calineczko albo sie przedstaw i powiedz kim jestes i dlaczego z taką zażyłością bronisz hodowczynię ,albo delikatnie mówiąc zamknij sie !!

Pati nie chodzilo o to żeby kogoś oczernic ,bo renoma tej hodowli jest ogromna i ja sama mam super suczke z tej hodowli , tylko chodzilo o to że wypadki się zdarzaja nawet w takiej hodowli .