Isadora7 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Iwonka ja nie wiem czy takie rozwiązanie jak sugeruje Renata (buda) nie jest dla biedaka jedyną szansą aby nie umierał na stalowym stole. Quote
Lionees Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Sati jest tez starowinką i bez szans na sterylkę,a nie chciałabym zostać "babcią". Quote
iwa77 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Renata5 napisał(a):Powiem Ci szczerze,że ja mam właśnie takie psy u siebie.Stare,chore,nie mające szans na życie w schronie,ani na adopcję.Nie wiem co będzie jak zaczną odchodzić,ale będę miała świadomość,że w tych ostatnich chwilach miały kogoś kto je kochał,kto tęskni i płacze za nimi.Ciężko mi będzie w takich chwilach,baardzo ciężko:-(:shake: I tym niżej chylę przed Tobą czoło Renatko ! Ja nie wiem czy dziadzio jest kastrowany - ale jak nie jest , to co wtedy będzie?W jego stanie kastracja nie wchodzi w grę ... tak samo jak u Sati. Poprosiłam Ulv która będzie dzisiaj w schronie i sprawdzi dziadka pod kątem "jajeczek " i będziemy wiedzieć na pewno. Quote
Lionees Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Niestety nie mogłabym odseparować psiaka i suki,bo Sati będzie chodziła luzem,a upilnować tez nie dam rady:shake: Quote
iwa77 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Poczekamy na ULV jak wróci ze schronu to będziemy wiedzieć czy dziadek jest "jajeczny" czy nie ! Quote
Lionees Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Iwonko,dogomaniaczka Drina(nie znam jej) oferuje dt płatny dla jednego psa.Może warto się zapytać?Psiak mieszkałby w domu,więc warunki wydaja się być idealne.Drina ogłasza się na domach tymczasowych.Zerknij tam. Quote
iwa77 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Przeczytałam - sama nie wiem ....pomyślimy ! Quote
Isadora7 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Renata5 napisał(a):Niestety nie mogłabym odseparować psiaka i suki,bo Sati będzie chodziła luzem,a upilnować tez nie dam rady:shake: Całą nadzieja w jajkach Antosia tzn w ich braku. Bo ja osobiście chętnie bym widziała go u Renaty. Quote
iwa77 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Chodź dziadziuniu Antosiu - pokażemy się tym którzy nas jeszcze nie widzieli.... Quote
Lionees Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 A może znajdzie się chętny domek dla staruszka? On jest taki biedniutki:placz: Quote
iwa77 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Dziadziusiu pokazujemy się po raz kolejny ! Quote
kikou Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 widze, że Magda jeszcze nie zajrzała... to ja zdradze, że dziadunio ma niestety jajeczka... jedno szczęście w nieszczęściu, że Madga go "zarezerwowała - że o nim myśli" więc w tej chwili jest bezpieczny na jakis czas.... a w boksach jest już od miesiąca dużo słomy...bo w lecie nie było....więc nnie jest aż tak zimno... Quote
iwa77 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Biedny Antoś .... cóż szukamy domku gdzie "jajeczka " nie będą przeszkadzać ..... Quote
Lionees Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 :placz:Baardzo mi go żal...kto może Przygarnąć psinę z jajeczkami,no kto?:modla: Quote
Isadora7 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Dobranoc Antoś, szukamy domu dla jajeczek. Quote
Greven Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ja nie jestem w temacie tej suczki, ale czy jeśli ona jest stara, to nadal ma cieczki? Nie można zblokować cieczki hormonalnie? Nie da się oddzielić od niej samczyka dwa razy do roku na kilka(naście) dni? Quote
Lionees Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Sunie podobno do końca swoich dni mają cieczkę.Co do hormonów,to pewnie opiekunka Sati nie zgodziłaby się,ponieważ Sati jest starowinką,prawdopodobnie z chorą wątrobą,więc nie wiem czy hormony byłyby wskazane w jej stanie.A może takie starsze samczyki nie pałają już taką wielką miłością do suń w cieczce?Nie wiem.Nie mam na razie kojca,więc ciężko byłoby mi oddzielić psiaki nawet na te kilkanaście dni,ponieważ Sati będzie chodziła luzem.Może znajdzie się jakiś domek? Quote
ulvhedinn Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 No, niestety psiaki potrafia być płodne i chętne do końca życia :roll: A dziadzio na razie niezagrożony bezpośrednio, ale domek potrzebny na "jaknajszybciej"- pogoda wstrętna, filc mu nasiąka wodą i błotem, jak mu padną stawy..... :shake: A myślę że jak go wystrzyc, wykąpac i uczesac, troche zadbać- to będzie naprawdę ślicznym psiakiem :cool3: Quote
Lionees Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 A byłaby możliwość chociażby wystrzyżenia tego filcu w schronie?Faktycznie,pogody teraz do doopy,wilgoć w powietrzu i taki mokry wiecznie filc,to nic dobrego:shake: Quote
ulvhedinn Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Tylko wtedy będzie goły po boksie latał... :shake: Quote
Lionees Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 No to nie tak całkiem na goło:cool3:.A najlepiej,żeby wreszcie ten domek się znalazł:roll: Quote
Recommended Posts