Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Renata5 napisał(a):
Powiem Ci szczerze,że ja mam właśnie takie psy u siebie.Stare,chore,nie mające szans na życie w schronie,ani na adopcję.Nie wiem co będzie jak zaczną odchodzić,ale będę miała świadomość,że w tych ostatnich chwilach miały kogoś kto je kochał,kto tęskni i płacze za nimi.Ciężko mi będzie w takich chwilach,baardzo ciężko:-(:shake:

I tym niżej chylę przed Tobą czoło Renatko !

Ja nie wiem czy dziadzio jest kastrowany - ale jak nie jest , to co wtedy będzie?W jego stanie kastracja nie wchodzi w grę ... tak samo jak u Sati.
Poprosiłam Ulv która będzie dzisiaj w schronie i sprawdzi dziadka pod kątem "jajeczek " i będziemy wiedzieć na pewno.

Posted

Iwonko,dogomaniaczka Drina(nie znam jej) oferuje dt płatny dla jednego psa.Może warto się zapytać?Psiak mieszkałby w domu,więc warunki wydaja się być idealne.Drina ogłasza się na domach tymczasowych.Zerknij tam.

Posted

Renata5 napisał(a):
Niestety nie mogłabym odseparować psiaka i suki,bo Sati będzie chodziła luzem,a upilnować tez nie dam rady:shake:

Całą nadzieja w jajkach Antosia tzn w ich braku. Bo ja osobiście chętnie bym widziała go u Renaty.

Posted

widze, że Magda jeszcze nie zajrzała... to ja zdradze, że dziadunio ma niestety jajeczka...

jedno szczęście w nieszczęściu, że Madga go "zarezerwowała - że o nim myśli" więc w tej chwili jest bezpieczny na jakis czas....

a w boksach jest już od miesiąca dużo słomy...bo w lecie nie było....więc nnie jest aż tak zimno...

Posted

Ja nie jestem w temacie tej suczki, ale czy jeśli ona jest stara, to nadal ma cieczki? Nie można zblokować cieczki hormonalnie? Nie da się oddzielić od niej samczyka dwa razy do roku na kilka(naście) dni?

Posted

Sunie podobno do końca swoich dni mają cieczkę.Co do hormonów,to pewnie opiekunka Sati nie zgodziłaby się,ponieważ Sati jest starowinką,prawdopodobnie z chorą wątrobą,więc nie wiem czy hormony byłyby wskazane w jej stanie.A może takie starsze samczyki nie pałają już taką wielką miłością do suń w cieczce?Nie wiem.Nie mam na razie kojca,więc ciężko byłoby mi oddzielić psiaki nawet na te kilkanaście dni,ponieważ Sati będzie chodziła luzem.Może znajdzie się jakiś domek?

Posted

No, niestety psiaki potrafia być płodne i chętne do końca życia :roll:

A dziadzio na razie niezagrożony bezpośrednio, ale domek potrzebny na "jaknajszybciej"- pogoda wstrętna, filc mu nasiąka wodą i błotem, jak mu padną stawy..... :shake: A myślę że jak go wystrzyc, wykąpac i uczesac, troche zadbać- to będzie naprawdę ślicznym psiakiem :cool3:

Posted

A byłaby możliwość chociażby wystrzyżenia tego filcu w schronie?Faktycznie,pogody teraz do doopy,wilgoć w powietrzu i taki mokry wiecznie filc,to nic dobrego:shake: