lavinia Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Dziś rano, przejeżdżając ulicą Estrady, na przystanku autobusowym, znalazłam małego, przerażonego szczeniaczka. Malec skulony chował się za ławkę, usiłował podejść do ludzi i do stojącego autobusu :crazyeye: Oczywiście nikt, oprócz mnie, nie zwrócił na niego uwagi..... Zatrzymałam się na środku ulicy, podniosłam malucha i wsadziłam do samochodu..co miałam robic ?? Glutek w samochodzie, na kolanach wydobywał z siebie pomruki jak mały niedżwiadek, a po chwili zasnął kamiennym snem. Jest mały, pachnie mlekiem, może ma 2 miesiące, może nie. Chudy, brudny, na tylnych łapkach pazurki zdarte do krwi. Boi się psów, ludzi, hałasów ale jest ciekawski i po chwili zaczyna sam podchodzić i sprawdzać co się dzieje. Jedzenie pochłania tak, jak gdyby nie jadł przez miesiąc. Płacze za mamą...lubi, gdy utula się go do snu. To takie małe, zagubione psie dziecko, które ktoś bez serca po prostu wyrzucił na ulicę... Na kilka dni malec ma zapewniony płatny DT, póżniej nie wiem - może ktoś się w nim zakocha? Zapomniałam napisać, że DT jest dzięki ciotce Lulce, która akurat była "pod ręką" i pomogła. Dzięki, dobra kobieto :-) Fotki słodziaka; Quote
Tosia2 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 ....ale miał szczęscie biedaczek....czy moze biedaczka? Quote
Lulka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 to jest chlopak, strasznie biedny, zapchlony :placz: kto moze go przygarnąc na troche??? Quote
auraa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 buldożka to on w niczym nie przypomina;). Biedny maluch trafił na dobrą ciotkę!!!! Quote
basia0607 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Lawinia, dobra kobieto , dziekuję !!! Quote
lavinia Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 a jak pięknie śpi w samochodzie :loveu: on nie bedzie bardzo duży, myślę, że tak do pół łydki maksymalnie... Quote
Lulka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 dostalam smsa ze FIZIO spi smacznie przed kominkiem ;) wsparcie baaaaardzo potrzebne :modla: maly zostanie jutro odrobaczony, dzis go odpchlilam, potrzebna kaska na DT i na jedzonko i szczepienia.... a najlepszy bylby rzecz jasna DT bezplatny i ogloszonka plissss Quote
Tigraa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Napiszcie w tytule, że Allegro potrzebne dla dzidziusia. Tomka już nie mam sumienia prosić, on już nie wyrabia, ale może Isadora? Quote
zwierzus Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ania-tygrysiczka napisał(a):Napiszcie w tytule, że Allegro potrzebne dla dzidziusia. Tomka już nie mam sumienia prosić, on już nie wyrabia, ale może Isadora? Myślę że ciotka Isadora nie odmówi :loveu:. Wystarczy ściągnąć ją na wątek Quote
anndzia Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Biedny szczeniorek! Dobrze trafił, bo mogło się to skończyć o wiele gorzej :shake: Quote
agata-air Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Piękny psiur :) mam nadzieje, że szybko znajdzie swoich ludzi :cool3: Quote
Isadora7 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Się melduję. Allegro mogę zrobić, ale jutro. Dzisiaj nie dam rady, żebym się w chińskie osiem skręciła. Jak pasuje to poprosze o dane kontaktowe do podania w aukcji (telefon, mail) Quote
lavinia Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Isadora, będę Ci bardzo wdzięczna :loveu: mail ; layla@onet.pl telefon ; 0.889 509 903 Dorota a maluch jest słodki, wyglądał tak strasznie biednie na tym przystanku, jak kupka nieszczęścia.. ludzie są podli Quote
lavinia Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Lulka, Lulka i jak maluch ?? płakał w nocy ?? Quote
Isadora7 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Na razie podlinkowany banerek dla psiaka: :loveu: Quote
lavinia Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 dzięki wielkie, teraz jeszcze muszę wykombinować, jak sobie wkleic to cudo :evil_lol: Quote
Lulka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 dzwonilam do hoteliku maly zarobaczony na maxa!!! nawet wymiotowal robalami, ogromnymi glizdami :placz: noc w miare spokojnie przespal w łozku z dziecmi ;) domek potrzebny na juz!!! Quote
zwierzus Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ciotka Isadora niezawodna jak zwykle :lol: Quote
Recommended Posts