Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś rano, przejeżdżając ulicą Estrady, na przystanku autobusowym, znalazłam małego, przerażonego szczeniaczka. Malec skulony chował się za ławkę, usiłował podejść do ludzi i do stojącego autobusu :crazyeye: Oczywiście nikt, oprócz mnie, nie zwrócił na niego uwagi.....

Zatrzymałam się na środku ulicy, podniosłam malucha i wsadziłam do samochodu..co miałam robic ?? Glutek w samochodzie, na kolanach wydobywał z siebie pomruki jak mały niedżwiadek, a po chwili zasnął kamiennym snem.

Jest mały, pachnie mlekiem, może ma 2 miesiące, może nie. Chudy, brudny, na tylnych łapkach pazurki zdarte do krwi. Boi się psów, ludzi, hałasów ale jest ciekawski i po chwili zaczyna sam podchodzić i sprawdzać co się dzieje. Jedzenie pochłania tak, jak gdyby nie jadł przez miesiąc.

Płacze za mamą...lubi, gdy utula się go do snu. To takie małe, zagubione psie dziecko, które ktoś bez serca po prostu wyrzucił na ulicę...

Na kilka dni malec ma zapewniony płatny DT, póżniej nie wiem - może ktoś się w nim zakocha? Zapomniałam napisać, że DT jest dzięki ciotce Lulce, która akurat była "pod ręką" i pomogła. Dzięki, dobra kobieto :-)

Fotki słodziaka;

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dostalam smsa ze FIZIO spi smacznie przed kominkiem ;)

wsparcie baaaaardzo potrzebne :modla:
maly zostanie jutro odrobaczony, dzis go odpchlilam, potrzebna kaska na DT i na jedzonko i szczepienia....
a najlepszy bylby rzecz jasna DT bezplatny
i ogloszonka plissss

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Napiszcie w tytule, że Allegro potrzebne dla dzidziusia. Tomka już nie mam sumienia prosić, on już nie wyrabia, ale może Isadora?

Myślę że ciotka Isadora nie odmówi :loveu:. Wystarczy ściągnąć ją na wątek

Posted

Się melduję.
Allegro mogę zrobić, ale jutro. Dzisiaj nie dam rady, żebym się w chińskie osiem skręciła. Jak pasuje to poprosze o dane kontaktowe do podania w aukcji (telefon, mail)

Posted

dzwonilam do hoteliku
maly zarobaczony na maxa!!!
nawet wymiotowal robalami, ogromnymi glizdami :placz:

noc w miare spokojnie przespal w łozku z dziecmi ;)

domek potrzebny na juz!!!