Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od soboty rzebywa u mnie młody chart - został wyciągnięty ze schroniska w bytomiu, przebywał tam 2 tygodnie.

Jest bardzo grzecznym psiakiem, ma około 2 latek, jest nauczony czystosci, chodzenia na smyczy, tolerancyjny w stos, do innych psów, typowy kanapowo pościelowy rodzaj charta:diabloti:

szukam mu cudownego domku, takiego aby nigdy już nie zaznał tułaczki, głodu i porzucenia!! czy wiecie gdzie jest taki dom?

W domku Rhodo jest bardzo grzeczny wpatrzony w człowieka, nie odstepuje mnie na krok. Ma pare ran, kawałek ucha wycięty nożyczkami, i pare kg niedowagi:-(

Psiak nie jest duży, sięga do kolana - ma 57 cm w kłębie.

Posted

Pokazywałam jego zdjecie w SCC na akcji. Byli jedni zainteresowani, nie wzbudzali mojego zainteresowania. Po informacji, ze domek bedzie sprawdzany przez ludzi z charciego forum, odeszli nie zapisując namiarów.

Posted

nie, nie ma tatuażu napewno pod wzgledem chipa raczej nie był sprawdzany ale tez nic niewyczułam,

jest taki potulny mądry i wogóle nie absorbujący, w nowym domu nie bedzie sprawiał żadnych problemów, no, może tylko że bedzie chciał się czesto przytulać do swojego nowego właścicila:cool3:

Posted

Ambra-nie wazne w jakim zakatku piesek zamieszka ,najwazniejsze ,zeby znalazl odpowiedni dom,odpowiedzialnych opiekunow.
Oczywiscie wierze ,ze najlepiej miec swoje pieski w zasiegu swojej reki,gdyz wysylajac daleko od siebie, powierzajac psiaka komus innemu,iles tam kilometrow psiak musi przejechac autem,to nalezy miec do osob adoptujacych pelne zaufanie.:lol:
Ambra znajc Ciebie ,napewno znjdziesz odpowiedni dom dla tej slicznosci,w naszym kraju:lol:

Posted

Przepiękny ten chart! Niesamowity kolor sierści ma. Trzymam kciuki,że znajdzie dom gdzie będę mógł wylegiwać się na kanapach i łóżkach tak jak na powyższych zdjęciach;)

Posted

XXX52 ale niestety zasoby wspaniałych niemieckich charcich domków się wyczerpują i tez pękają w szwach, wyjazd do Niemiec jest tez cięzki logistycznie, juz nie mówie o przygotowaniu psa do wyjazdu i kosztach z tym związanych ale o dograniu trasnportu.
Jak narazie z niemiec nie dostałam rzadnej propozycji, mam tam swoją kochaną charciare która dodaje mi sił w adopcjach chartów, ale nie mogę liczyc tylko a jej pomoc.:sadCyber:

Posted

xxxx52 napisał(a):
Ambra-jak sobie zyczysz,to przesle ten link dalej.

a dalej to oznacza - do jakisjs organizacji czy do znajomych?

założenie watku ma na celu znalezienie doku dla Rodo wiec proszę Cie bardzo:p

Posted

dziś 1szy raz pobiegał na podwórku z dobką, oj kondycji to chłopak nie ma hehe zaziając się chciał po paru przebiegnieciach za piłeczką :lol:
padły pysk w pysk

toś mnie ciotka wymęczyła, zoba jaki jęzor mam

Posted

Dużo chartów niestety się poniewiera, albo uciekają od kłusowników, albo ludzie wezmą bo piękny piesio, a potem nie potrafią się zająć, a rozmnażanie pracują.:mad:

Posted

no Rodek - smrodek jest u mnie narazie, z polski zera zainteresowanych, dodatkowo smrodek rodek pokazuje jak teskni za nami jak jest tylko sam z psami - i drapie w drzwi - drewniane ładnie by pewnie wyrzezbił - ja mam metalowe:mad:na szczescie.
a tak to tylko by sie przytulał bawił i biegał no i spał w łózeczku najchetniej

Posted

Wczoraj Roda oraz jeszcze jedną charcicę zawiozłąm na granice niemiecką do zgorzelca skąd pojechały z nowymi tymczasowymi opiekunami do Niemiec.
Sunia bedzie mieszkać z 2 ratlerkami (dt) a Rodo sam (dt), natomiast ds będzie dla nich poszukiwany.

oj, znowu będę tesknić, wczoraj już upiłam się na smutno:-(
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img522.imageshack.us/img522/8237/p1080857cb3.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://g.imageshack.us/img522/p1080857cb3.jpg/1/"][IMG]http://img522.imageshack.us/img522/p1080857cb3.jpg/1/w640.png[/IMG][/URL]