Ambra Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Od soboty rzebywa u mnie młody chart - został wyciągnięty ze schroniska w bytomiu, przebywał tam 2 tygodnie. Jest bardzo grzecznym psiakiem, ma około 2 latek, jest nauczony czystosci, chodzenia na smyczy, tolerancyjny w stos, do innych psów, typowy kanapowo pościelowy rodzaj charta:diabloti: szukam mu cudownego domku, takiego aby nigdy już nie zaznał tułaczki, głodu i porzucenia!! czy wiecie gdzie jest taki dom? W domku Rhodo jest bardzo grzeczny wpatrzony w człowieka, nie odstepuje mnie na krok. Ma pare ran, kawałek ucha wycięty nożyczkami, i pare kg niedowagi:-( Psiak nie jest duży, sięga do kolana - ma 57 cm w kłębie. Quote
jotka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Pokazywałam jego zdjecie w SCC na akcji. Byli jedni zainteresowani, nie wzbudzali mojego zainteresowania. Po informacji, ze domek bedzie sprawdzany przez ludzi z charciego forum, odeszli nie zapisując namiarów. Quote
Witokret Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Matko :shake: to już i takie psiaki trafiają do schronu :-o niewiarygodne... Z całych sił trzymamy kciuki za psiura !!! A on nie ma ani tatuażu ani chipa ??? Quote
Ambra Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 nie, nie ma tatuażu napewno pod wzgledem chipa raczej nie był sprawdzany ale tez nic niewyczułam, jest taki potulny mądry i wogóle nie absorbujący, w nowym domu nie bedzie sprawiał żadnych problemów, no, może tylko że bedzie chciał się czesto przytulać do swojego nowego właścicila:cool3: Quote
Witokret Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 No po prostu PIEKNY MADRY CHART :loveu: Quote
xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 ten sliczny piesek pasuje nawet do wystroju mieszkania;) Quote
Ambra Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 ale czy nowego mieszkanka kolejny chart bedzie musiał szukać w niemczech? czy w Polsce nie ma miejsca dla niego?:roll: Quote
xxxx52 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ambra-nie wazne w jakim zakatku piesek zamieszka ,najwazniejsze ,zeby znalazl odpowiedni dom,odpowiedzialnych opiekunow. Oczywiscie wierze ,ze najlepiej miec swoje pieski w zasiegu swojej reki,gdyz wysylajac daleko od siebie, powierzajac psiaka komus innemu,iles tam kilometrow psiak musi przejechac autem,to nalezy miec do osob adoptujacych pelne zaufanie.:lol: Ambra znajc Ciebie ,napewno znjdziesz odpowiedni dom dla tej slicznosci,w naszym kraju:lol: Quote
KaRa_ Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Przepiękny ten chart! Niesamowity kolor sierści ma. Trzymam kciuki,że znajdzie dom gdzie będę mógł wylegiwać się na kanapach i łóżkach tak jak na powyższych zdjęciach;) Quote
Ambra Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 XXX52 ale niestety zasoby wspaniałych niemieckich charcich domków się wyczerpują i tez pękają w szwach, wyjazd do Niemiec jest tez cięzki logistycznie, juz nie mówie o przygotowaniu psa do wyjazdu i kosztach z tym związanych ale o dograniu trasnportu. Jak narazie z niemiec nie dostałam rzadnej propozycji, mam tam swoją kochaną charciare która dodaje mi sił w adopcjach chartów, ale nie mogę liczyc tylko a jej pomoc.:sadCyber: Quote
xxxx52 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ambra-jak sobie zyczysz,to przesle ten link dalej. Quote
Ambra Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 xxxx52 napisał(a):Ambra-jak sobie zyczysz,to przesle ten link dalej. a dalej to oznacza - do jakisjs organizacji czy do znajomych? założenie watku ma na celu znalezienie doku dla Rodo wiec proszę Cie bardzo:p Quote
Ambra Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 dziś 1szy raz pobiegał na podwórku z dobką, oj kondycji to chłopak nie ma hehe zaziając się chciał po paru przebiegnieciach za piłeczką :lol: padły pysk w pysk toś mnie ciotka wymęczyła, zoba jaki jęzor mam Quote
lena_zet Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 kurde, piękny on jest, aż wierzyc sie nie chce, że jeszcze nie ma kolejki domków po niego... :roll: Quote
jotka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Dużo chartów niestety się poniewiera, albo uciekają od kłusowników, albo ludzie wezmą bo piękny piesio, a potem nie potrafią się zająć, a rozmnażanie pracują.:mad: Quote
Ambra Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 charcik jednak zamieszka w niemczech w wlk.. krainie chartomaniaków!:razz: Quote
Witokret Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ambra napisał(a):charcik jednak zamieszka w niemczech w wlk.. krainie chartomaniaków!:razz: No i bardzo dobrze. Widocznie Polacy nie zasluguja na takie szlachetne psy. Quote
yoszko Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 I co z psiakiem? Sa zainteresowane domki? Swoja drogą Ambra-charcicho pieknie sie komponuje w twoim mieszkaniu:eviltong: Quote
Ambra Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 no Rodek - smrodek jest u mnie narazie, z polski zera zainteresowanych, dodatkowo smrodek rodek pokazuje jak teskni za nami jak jest tylko sam z psami - i drapie w drzwi - drewniane ładnie by pewnie wyrzezbił - ja mam metalowe:mad:na szczescie. a tak to tylko by sie przytulał bawił i biegał no i spał w łózeczku najchetniej Quote
Ambra Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 w niedzielę opuszczam polskie progi skoro nikt mnie tu nie chce:-( Quote
Paola06 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 A tak się pięknie komponował...:):):) Ale super że znalazł domek:) Ambra-masz fartowną rękę do adopcji:calus: Quote
Ambra Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Wczoraj Roda oraz jeszcze jedną charcicę zawiozłąm na granice niemiecką do zgorzelca skąd pojechały z nowymi tymczasowymi opiekunami do Niemiec. Sunia bedzie mieszkać z 2 ratlerkami (dt) a Rodo sam (dt), natomiast ds będzie dla nich poszukiwany. oj, znowu będę tesknić, wczoraj już upiłam się na smutno:-( [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img522.imageshack.us/img522/8237/p1080857cb3.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://g.imageshack.us/img522/p1080857cb3.jpg/1/"][IMG]http://img522.imageshack.us/img522/p1080857cb3.jpg/1/w640.png[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts