Basia1968 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 TO Z CZYM STYKAMY SIĘ NA DOGOMANII TO BEZMIAR CIERPIENIA :placz::placz::placz: OTO KOLEJNY PRZYPADEK NIELUDZKIEGO POTRAKTOWANIA NIEWINNEJ BEZBRONNEJ ISTOTKI W środę 24 października 2008r. Straż Miejska w Tarnobrzegu została powiadomiona o psie przywiązanym do słupa. Widok był makabryczny - psinka z poderżniętym gardłem przywiązany sznurkiem do słupa i kilka zdjęć: AKTUALNIE Biedaczek jest już u Murki!!!!:loveu: (info w 2#) PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE NA HOTELIK Wpłat proszę dokonywać na konto Murki: Hotelik u Murki Katarzyna Mróz Krzemień Drugi 111 23-304 Dzwola PKO BP SA 20102032350000500200499137 banerki (dzięki JIM): Quote
Basia1968 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Homer jest ogłoszony na: Allegro Zwierzęta oferowane - Mammisia.pl - Ogłoszenia zwierzęta. Wszystkie zwierzęta. Oddam, sprzedam, kupię, zamienię! Dzia� og�osze� serwisu BONO POLSKA. Og�oszenia, kupi�, sprzedam, oddam, zaopiekuj� si� Homer z poderżniętym gardłem Psy Szczeniaki Kundelki Rzeszów Podkarpackie - Petsy Zwierzęta oferowane - Mammisia.pl - Ogłoszenia zwierzęta. Wszystkie zwierzęta. Oddam, sprzedam, kupię, zamienię! Homer z poderżniętym gardłem : Paulina_mickey : Oddam : Adopcja zwierząt, kupię, sprzedam, oddam, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj Homer z poder�ni�tym gard�em Og�oszenia: Gie�da Og�osze� :: drobne og�oszenia: motoryzacja :: darmowe og�oszenia: praca Homer z poder�ni�tym gard�em / Psy > Pozosta�e - Tarnobrzeg Na konto hoteliku wpłynęło już: 40 zł na Homera od Kamili-S 25 zł od Mimiś 5 zł od p. Kuby z Szubina 10 zł Justyna z Wrocławia 10 zł Monika z Czadrowa 5 zł Marek z Siedlec 20 zł axel152 30 zł Gudrun 10 30 zł Masza4 50 zł Elżbieta z Tarnobrzega 10 zł Sebamol 100 zł Luna123 50 zł Melania M 10 zł arus84 Mejsi 2 - 10 zł Alex Spike - 15 zł Tonks_18 - 5 zł Bogna1975 - 5 zł kamila_michalek - 10 zł mtfZalesie - 100 zł Marzena1963 - 20 zł Szprotka1988 - 5 zł Ranias - 50 zł Marta612 - 10 zł ASDP - 10 zł LEOPOLDTARKA - 8 zł Barbara M.O. (nie znam nicku) - 20 zł aringaros - 5 zł Wendel 20 zł Basia1968 207 zł ŁucjaM 50 zł Kalina1971 - 50 zł Karolina z Gdańska - 10 zł Magdalena z Dębicy 20 zł Mimiś - 25 zł Magdalena z Warszawy - 70 zł PIERWSZY DZIEŃ U MURKI: To bardzo sympatyczny i wesoły pies. Ma dość niesamowite oczy :loveu: Nie przejawia lęku wobec ludzi, a raczej wprost przeciwnie, garnie się i domaga głaskania ;-) Co ciekawe już na pierwszym spacerku zaraz na początku załatwił wszystkie swoje potrzeby, także pewnie będzie pięknie zachowywał czystość :cool3: Niestety okazało się, że Homer ma w uszach sporego grzybka. Będziemy to leczyć. Podobno też psiak nie był szczepiony na wściekliznę, więc zaszczepimy go przy najbliższej okazji. Został już odrobaczony i odpchlony profilaktycznie. Założyłam mu szeleczki, żeby obroża nie podrażniała rany (ładnie się goi). Na smyczy trochę ciągnie (silny jest jak lew ), ale myślę, że to nowa sytuacja go tak ekscytuje i szybko nauczy się chodzenia na smyczy. Homer to psiak niewielki, patrząc na fotki w pierwszym poście myślałam, że to pies wielkości wyżła. Tymczasem Homer sięga do kolana. Jego doba w hoteliku to koszt 10 zł. Co 30 dni będę robić całościowe rozliczenia. Oby było ich jak najmniej ;-) Musieliśmy niestety zrobić dwa kursy do Mielca bo mieliśmy awarię psiowozu i do zwykłego wszystkie, które mieliśmy wziąć się nie zmieściły. Skutkiem tego ustaliliśmy, że jeden wyjazd będzie sponsorowany przez psy ktore do Mielca wieźliśmy (stamtąd jechały do nowych domów), a drugi przez psy które do nas przyjechały. Czyli do kosztów Homera doliczam 1/4 kosztów transportu (4 psy przyjechały do Hoteliku), czyli 17,50 zł. Fotek na razie tylko kilka, na lepsze trzeba będzie poczekać aż się Homer nieco oswoi z nami i nowym miejscem, a my z nim ;-) Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x671, rozmiar 44KB. Quote
xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 SOS -DT dla cierpiacego psa:placz::placz::placz: Quote
Kamila_s Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 wlasnie gdzie jest teraz piesek??w jakim jest stanie??? moge pomoc porobic ogloszenia...potrzebowalabym tez wiecej zdjec:roll: Quote
Basia1968 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Piesek jest na razie w lecznicy. Ale na pewno nie będzie mógł pozostać tam długo. Na razie nie mamy zdjęć ale jak tylko będą to wkleję. Piesek żyje, ma się coraz lepiej ale jest przerażony. Piesek jest w tarnobrzegu. Quote
Kamila_s Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 zeby tego co to zrobil..szlag trafil:angryy::angryy: Basiu wyslij mi jak zrobisz zdjecia na adres: kamila_s@hotmail.it ogloszenia porobie bidulce... czy zbieracie pieniazki na jego leczenie??? jezeli tak to podajcie mi napriv rowniez numer konta... Quote
Masza4 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Podnoszę! Straszne co chodzi po tym świecie. Kreatura! Quote
agusiazet Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Biedak, w Tarnobrzegu działa stowarzyszenie św Franciszka z Asyżu, może oni go przyjmą, bo u Murki to spora kolejka!!! Quote
grzenka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Czytałam dzisiaj o tym w rzeszowskich"Super Nowościach" ....Gazeta sugeruje, że byc może został przywiązany w tym, a nie innym miejscu celowo-niedaleko domu kierowniczki Stowarzyszenia :shake: Co za bestialstwo, brak słów:angryy: Quote
Masza4 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Przynajmniej dobrze, że ten bydlak nie przywiązał go gdzieś w lesie :angryy: Quote
zwierzus Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Co się dzieje z ludźmi???? Boję się wchodzić na dogo bo za każdym razem znajduję kolejne okrucieństwo :shake:. Poderżnięte gardła, skatowane, zagłodzone... A prawo??? 2 lata w najlepszym przypadku i to pod warunkiem że sprawą zainteresują się media. Wstyd mi że jestem człowiekiem... Quote
Basia1968 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 agusiazet napisał(a):Biedak, w Tarnobrzegu działa stowarzyszenie św Franciszka z Asyżu, może oni go przyjmą, bo u Murki to spora kolejka!!! właśnie o to chodzi, że ja jestem członkiem tego Stowarzyszenia - my nie mamy w ogóle miejsc, nie mamy tymczasów, nie mamy przytuliska:placz::placz: Jest beznadziejnie - :placz: Quote
xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Basia-nie zalamuj sie :shake:na dogomanii jest duzo wspanialych osob ,wierze ,ze pomoga temu biedaczkowi skrzywdzonemu przez pseudo Homo Sapiens" Quote
zwierzus Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Basia, potrzebne są zdjęcia i więcej informacji o psie. Może allegro??? Quote
Basia1968 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 jutro będę wiedziała coś więcej na temat pieska. Koleżanka zrobi zdjęcia - tak właśnie jest w Tarnobrzegu - w sumie jest nas chyba 5 osób, które działają fizycznie - reszta to "papierowi" - szlag mnie trafia. Psinka póki c jest w lecznicy i z tego co wiem na razie płaci miasto wetowi za niego. Ale długo go nie będą trzymać zapewne. A zresztą cholera klatka to nie "mieszkanie" dla psa :placz::placz::placz: - tym bardziej tak skrzywdzonego. Widzieliście go na zdjęciu??? Serce rozpadło mi się na kawałeczki jak go zobaczyłam :placz::placz::-(:-( Będę informowała jutro o jego losach. Quote
Basia1968 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 zwierzus napisał(a):Basia, potrzebne są zdjęcia i więcej informacji o psie. Może allegro??? Napisałam do wolontariuszki Marlenki - ona to złoty dzieciak - wystawia psinki na allegro. My we dwie prowadzimy aukcje allegro. Jutro zdobędę więcej informacji o psiaku i napiszę - wkleję też zdjęcia. Quote
xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 DT na wczoraj dla rekowalescenta potrzebny!!!!!!!!!!! Quote
Basia1968 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 właśnie uzgodniłyśmy z Marlenką, że nasz biedulek będzie się zwał HOMER:loveu::loveu: Quote
Basia1968 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 On zawodził bardzo przy tym słupie - czyli "śpiewał" ślepo prosząc o litość - więc niejako nazwanie go HOMEREM pokrywa się w istocie z "prawdziwym" Homerem (ślepy wędrownym śpiewakiem) Quote
Marlena:) Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Melduję się ;) Allegro Homera: http://www.allegro.pl/item469861323_poderzneli_gardlo_i_przywiazali_do_slupa_sos.html Homer ma około 5 lat.Jest raczej spokojnym i łagodnym psem,ale trudno to stwierdzić do konca,kiedy siedzi w szpitaliku zamknięty w małej klatce zapewne napakowany jakimiś prochami przeciwbólowymi :roll:. Jest z nim dobrze.Za kilka dni szwy zostaną zdjęte. wtedy pies na gwałt będzie musiał gdzies trafić. Szukamy tymczasu. Stowarzyszenie ma problemy z tymczasami i finansami...w związku z tym nawet jeśli trafi do hoteliku zapewne potrzebna będzie pomoc w jego utrzymaniu :shake: Wszystko wygląda kiepsko...:shake: Quote
xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Moze dobitne zdjecia na plakcie pomoga zebrac pare zlotych? Quote
_ChiQuiTa_ Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Basia dobrze, ze założyłaś temat. Zdjęcia zapewne będą niedługo jak tylko dojdzie do siebie. To już drugi psiak w naszym Stowarzyszeniu z poderżniętym gardłem :shake: Co do protestu ze strony tego mordercy, możemy się zastanawiać, ale to w tym wypadku jest najmniej ważne. Dobrze, ze jest w dobrych rękach. Kasa jest potrzebna to fakt. Każdy kto chce nam pomóc może wpłacić kilka groszy tu: eKONTO: [SIZE=3]89 1140 2004 0000 3102 4821 4728 mBank Quote
_ChiQuiTa_ Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 xxxx52 napisał(a):Moze dobitne zdjecia na plakcie pomoga zebrac pare zlotych? Moim zdaniem tak. U nas w Tarnobrzegu ludzie starają się żyć z "dala" od tego co dzieje się dookoła. Wolą się nie mieszać, bo są ludzie co się tym zajmą, więc po co się niepotrzebnie pocić. Żeby do nich dotrzeć, to niestety właśnie takimi przykrymi historiami. :shake: Quote
Recommended Posts