Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaaga napisał(a):
Właśnie zadzwoniła do mnie p. doktor, ze siostra tych Państwa, którzy wzięli Zgrozię rezerwuje Myszę z obory :multi:. Muszę ją wysterylizować i za dwa tygodnie pojedzie do nowej Pani.

Twój mąż chyba przyniósł tyle szczęścia tym suczkom :)najeździł sie tyle...:)
Wy to macie ręke :)

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaga napisał(a):
Właśnie zadzwoniła do mnie p. doktor, ze siostra tych Państwa, którzy wzięli Zgrozię rezerwuje Myszę z obory :multi:. Muszę ją wysterylizować i za dwa tygodnie pojedzie do nowej Pani.

TO JEST PEŁNIA SZCZĘSCIA!
Super, supeeeeer!
A oni widzieli Myszę? Mysza to sunia z chorym oczkiem, prawda?

Posted

Myszy nie widzieli, tylko Łaciatkę, ale siostra pani od Zgrozi szuka spokojnej, kilkuletniej, małej suczki, wiec weźmie ją, bo Łaciatka jest zywiołowa i młodsza.
Dlatego chcę zrobić porządek z jej zębami i sterylkę, żeby spokojnie mogła za 2 tyg. jechac do domu. Jej adopcji najbardziej sie bałam, a tutaj niespodzianka, najbardziej nieadopcyjne psy znalazły domy.

Jeszcze Cassie została. Z nią jest gorzej, bo wszyscy szukają malutkich suczek, a ona jest sredniej wielkości.

Posted

Mój następny tymczasowicz. Wstawie tutaj jego fotkę, bo może kogoś ujmie jego słodziutki pysio :loveu:. Wyrzucony pod schroniskiem i cudem uratowany z pomiędzy pędzących aut. 6-mies. średni chłopczyk.

Posted

Bardzo dziękuję za kolejny bazarek.
Dziś Mysza jedzie na sterylizację.
Justyna, jeśli możesz, to dopisz do wydatków jeszcze rachunek za leki do oka Myszy 18 zł i 40 zł za pełną szczepionkę na młodego, zgarnietego z drogi, bo wczoraj dałam go zaszczepić.

Dobra wiadomość. Młody dziś chyba jedzie do nowego domu do Warszawy :multi:.

Nie wiem czemu miałam przepisaną dla Zgrozi Nivalinę 10 ampułek, a miałam dawać po 1/2 amp. przez 10 dni, więc zostało ich 5. Może ktoś potrzebuje dla jakiegoś powypadkowego psa? Jakbyście słyszeli, to dajcie znać, przesłałabym ją.

Rachunek za oczne leki 18 zł (bez Isomilu, bo to sojowe mleko dla córci)

Posted

Właśnie miałam telefon od p. doktor, która operuje Myszę.

Oceniła ją na 12 lat. Mysza ma już wyciętą macicę, ale miała dwa nowotworowe guzy każdy wielkości małego jabłka. jeden na jajniku, drugi w jamie brzusznej, do tego ma chorą wątrobę i trudności z krzepnięciem krwi. Już wczesniej kiedyś była operowana, tylko teraz trudno stwierdzić z jakiego powodu. Może też miała usuwany jakiś guz?
Nie wiadomo, czy nie wystąpia komplikacje po operacji i czy będzie żyła.

Mimo wszystko, jesli przeżyje, to ta pani, która była na nią chętna, weźmie ją. To jedyna dobra wiadomość w tej sytuacji :roll:.

Posted

Asia, ja też się wzruszyłam i ucieszyłam, bo już pomyślałam, że ona z nami zostanie do końca zycia. Jednak szczerze mówiąc, po tych wszystkich ostatnich akcjach, jestem całkowicie wykończona psychicznie :shake:. Wczorajszy przyjazd suczki z małymi, ich odjazd z powodu agresji matki wywołanej stresem oraz z powodu ich koszmarnej biegunki, całkiem mnie zdołował.
Do tego dziś młody miał jechać do nowego domu, ale pani napisała, ze na razie sie wstrzymuje, no i młody zostaje.
Teraz już po tych tymczasowiczach daję sobie na wstrzymanie, bo całkiem wysiądę.
Łaciatka ma problemy z siusianiem. Chyba sie przeziebiła. Pije i leje co 15 min., oczywiście w domu, bo nawet nie zdąży dobiec do drzwi, antybiotyk nie pomaga.

Posted

Jaaga - jak będę na emeryturze wprowadzam sie do ciebie na stryszek i będę ci pomagać - tylko, że ja wtedy będę naprawdę stara :lol!: - i czy dam radę zejść z tego stryszku :confused:

Posted

Trzeba o tym pomyśleć pozytywnie. Myszka wcale nie jest biedna, jest wielką szczęściarą. Biedna to by ona była gdyby nie trafiła do Jaagi i została tam skąd przyjechała - aż mnie dreszcze przeszły jak sobie wyobraziłam :angryy: