Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:-?

Jest tak.

Piechu idzie spać na swoim miejscu, zawsze parę minut przekopuje je, układa się i zasypia.

Rano gdy budzimy się leży w nogach lub gdy zmarznie to jak dżdżownica wślizguje się pod kołdrę ( no i oczywiście niemiłosiernie rozpycha.)

Co z tym fantem można zrobić?

Nie jest zbyt wielki, miły w dotyku no ale pies raczej nie powinien sypiać z ludźmi.

Zdrówko

Posted

No to wyglada na to, ze albo:

1/sie dogadasz z zona

2/rozwod na horyzoncie

3/kupisz dodatkowe lozko

4/bedziecie ciagnac losy, czyje zdanie przewazy

:wink: :lol:

Posted
:-?

(...) no ale pies raczej nie powinien sypiać z ludźmi.

Zdrówko

Moj przyjaciel powiedzial mi kiedys, ze pieski tak krotko zyja i tak szybko odchodzą, ze dlaczego by nie pozwolic im na te radosc spania u boku swojego pana, one dla nas robia duzo wiecej :D

oczywiscie z zachowaniem kolejnosci wchodzenia na lozko :wink:

Posted

Ja z moim śpię, kwestia przyzwyczajenia i względów hiegienicznych jak kto uważa.

Raczej zamykanie psa np. w łazience nie wchodzi w rachubę. Pozostaje więc odsyłanie psa na miejsce, ale jak można w nocy kontrolować jego zachowanie. Możesz też spać na krańcu łóżka tak, by pies nie mógł na nie wejść. Kolejnym rozwiązaniem, trochę śmiesznym jest zrobienie jakiejś balustrady, by sie nie przedostał ;) Tak czy inaczej nawet, gdy kupicie mu najwygodniejsze posłanie to i tak jak poznał smak spania w ciepłym łóżku z właścicielami to prędko z tego nie zrezygnuje.

Posted

Oczywiscie, ze mozesz psa odzwyczaic. Najwazniejsza jest konsekwencja, nawet jesli bedziesz musial 100 razy powtarzac to samo. Ale musisz byc przekonany, ze naprawde chcesz psa 'zrzucic'. :P Twoja pewnosc siebie i konsekwencja sprawi, ze pies zrozumie, iz nie ma innego wyjscia jak zejsc. No ale bedziesz musial nie reagowac na jego blagalne spojrzenia, a to wymaga wielkiej sily ducha. 8)

Posted

Basenji!

Jeśli dojdziesz do porozumienia z żoną i wspólnie postnowicie, że pies śpi poza łóżkiem to możecie go oduczyć w ciągu kilku dni, o ile będziecie konsekwentni i czujni w nocy. :wink:

(Moja suka mnie przechytrzyła, odkąd zaczęłam wstawać o 6 do pracy- śpię jak zabita i nie wiem kiedy włazi do łózka.. 8) )

Jeśli będziecie niezdecydowani, a co gorsza w czasie Twojej ewentualnej nieobecności żona będzie pieska dopieszczać... wiadomo, będzie zawsze się wciskał, bo a nuż się uda...

Posted

Dzięki za rady.

Faktem jest, że ładniejsz połowa nie jest konsekwentna.

Wieczorem jedno mówi a potem piechowi pozwala włazić.

Ech, te kobiety

:changes:

Zdrówko