Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja sie musze znajomych czechow wypytac na temat sedziego bo czecha na sznauce wlasnie przypisali i zobaczymy :roll:

swoja droga przez pare lat w austrii byli sedziowie tylko z tego kraju a od tego roku to wegrzy to wlosi to czesi SZOK ! moze ludziom sie w koncu znudzili ci sami sedziowie w kolko :evil_lol:

Posted

Zakładałam , że skończymy championat w Grazu.

Ale niestety. Tegoroczny Graz był dzień wcześniej niż w 2009 ... i d..pa blada. Nie ma roku i 1 dnia

Posted

musia napisał(a):
Zakładałam , że skończymy championat w Grazu.

Ale niestety. Tegoroczny Graz był dzień wcześniej niż w 2009 ... i d..pa blada. Nie ma roku i 1 dnia

....to kiepsko:shake:

Posted

Dopytałam się u Gerda Weisza (odpowiedzialnego za Graz) mogę kończyć championat dzień wcześniej tj. 7 marca.

Hurra. Czyli zgłaszam do championów.

Czy ktoś wie , gdzie na austriackiej stronie są zasady przyznania championatu?

Posted

musia napisał(a):
Dopytałam się u Gerda Weisza (odpowiedzialnego za Graz) mogę kończyć championat dzień wcześniej tj. 7 marca.

Hurra. Czyli zgłaszam do championów.

dobra wiadomość, powodzenia :lol:

Posted

Elitesse napisał(a):
w kazdym austriackim katalogu masz zasady przyznawania championatu, nie moge znalezc tego na ich stronie bo ja tylko anglojezyczna :roll:

i tu jest problem

w kat. z Graz 08 - podają dla psów z certyfikatem użytkowości - 2 x kl.uż. +1 CAC z poś, otw.

w kat. z Salzburg 08 - CAC z 1 dosk z klas poś, otw, użyt, champ.

Weisz mi napisał , że mogę mieć 3 z użytk.

jak widać 3 różne informacje. A główny adres mailowy austriackiego związku zwraca mi maile , jak błędne.

Posted

musia napisał(a):

w kat. z Salzburg 08 - CAC z 1 dosk z klas poś, otw, użyt, champ.

.

Taka info jest jeszcze w kilku innych katalogach : wiec pewno poprawne. Ciesze sie, ze jedziesz! Trzymam dla Ciebie miejsce :multi:

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

karenina napisał(a):
Taka info jest jeszcze w kilku innych katalogach : wiec pewno poprawne. Ciesze sie, ze jedziesz! Trzymam dla Ciebie miejsce :multi:

Niestety często w katalogach nie ma zaznaczone ze trzeba miec uzytek ( mowie o psach ktore taki uzyskuja)
Wiem z pewnego źródła że w Austri wyżły na 100% muszą mieć certyfikat.
A tak przy okazji czy ktoś się wybiera w na sobote i szuka transportu??
Planuje wyjazd w piatek, nocleg na miejscu i powrot po wystawie.
Biore 1 lub 2 psy, wiec dwie osoby z malymi lub średnimi psami sie spokojnie zmieszcza:).

Posted

dowiedziałam się że w Austri jest coś takiego jak Alpen Champion wie ktoś coś o tym ? podobno dają ten tytuł wygrane w tym roku na cacib Insbruck i Graz jak ktoś ma jakieś wiadomości na ten temat to bardzo proszę o wieści:lol:

Posted

Szkoda tylko że wcześniej człek o tym nie wiedział - do Innsbrucka by pojechał ;)
W dalszym ciągu czekam na info czy ktoś mialby możliwość zabrani amnie z psi :cool3:

Posted

Bardotka napisał(a):
Szkoda tylko że wcześniej człek o tym nie wiedział - do Innsbrucka by pojechał ;)
W dalszym ciągu czekam na info czy ktoś mialby możliwość zabrani amnie z psi :cool3:

no właśnie ja dowiedziałam się o tym w Insbrucku a ponieważ wygraliśmy tam to ciekawi mnie czy to prawda bo wybieram się do Graz jak ktoś jest niemiecko języczny to poproszę o pomoc w znalezieniu tej informacji bo my tylko po angielsku;)

• 2 weeks later...
Posted

Elitesse napisał(a):
az dziwne ze statystyk jeszcze nie ma - zawsze pojawialy sie po zakonczeniu 1 terminu zgloszen :roll:

....no właśnie :cool1: