Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Salibinko , czekam jeszcze na jedną wpłatę i powinno być dla Nemusia jeszcze 82 zł z mojego bazarku :lol:

Ważne , że chłopak trochę już zdrówko podkurował :lol: , a po operacji będzie jak nowy :lol:
Nie martwcie się , na pewno wszystko pójdzie dobrze , tyle kciuków tu będzie zaciśniętych za Nemka .

• Replies 727
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TyciaNi - to jednak operacja - jest ryzyko - ale Nemuś będzie w dobrych rękach. Wierzę, że wszystko się uda i wyzdrowieje - już tak dużo udało nam się osiągnąć wspólnymi siłami:loveu:.

Toska:loveu::crazyeye:, wspaniale - wygląda na to, że z Twojej aukcji i z aukcji "Majkusiowych" uzbiera się reszta kwoty dla Nemusia na zabieg.

Ewelinka bardzo się wczoraj denerwowała. Miało być 20 min z wybudzeniem, troszkę sie przeciągnęło - opiekunka była gotowa drzwi wywarzać;) - na szczęście nie trzeba było.
Niesamowicie jest patrzeć jak się ze sobą związali.
Kiedy pojechaliśmy po nich, Nemek wskoczył od razu na przód i nie chciał się ruszyć:lol:. Ewelinka powiedziała, żebym się nacieszyła i sobie z przodu z nim usiadła - sama zajęła miejsce z tyłu. Gdzie tam:evil_lol: - jak tylko Nemek zobaczył, że to ja - liznął szast prast i "przejechał" po mnie do tyłu do Ewelinki dając mi do zrozumienia, że moje "nacieszanie" ma w psim nosku, bo kocha tylko Ewelinkę:lol::loveu:.
Nie może (mimo że Ewelinka bardzo, bardzo by chciała) zostać jednak u niej na stałe...

Posted

no to się cieszę że po operacji wszystko wraca do normy

ucałowania ode mnie dla Nemo, Was dziewczyny, walczące o szczęście psiej mordy pozdrawiam

może jednak Ewelina i Nemo...kto wie :rolleyes:

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z dr Orłem. Irenko - dzięki, że poradziłaś jeszcze jedną konsultację dla pewności. Posłucham dr Orła a jego zdanie jest inne. Wątroba rzeczywiście ok., heparegen odstawiamy, ale karma spec. ma zostać. Niestety z tym mocznikiem nie ma żartów - podwyższony o dwie jednostki - uniemożliwia zabieg - trzeba najpierw unormować:shake:. Jutro jedziemy po leki, które Nemuś będzie brał przez ok. dwa, trzy tygodnie. Potem znowu badanie krwi i jeśli wyniki będą ok - będzie zabieg.

Posted

Nemeczek zaopatrzony w Furosemid i Ipakitine (proszek - suplement diety:roll:)- żeby uspokoić ten mocznik.
Będzie brał przez ok. dwa tygodnie i... kolejne badanie krwi.

Moczniku, spadaj:angryy:.

Posted

[quote name='salibinka']Nemeczek zaopatrzony w Furosemid i Ipakitine (proszek - suplement diety:roll:)- żeby uspokoić ten mocznik.
Będzie brał przez ok. dwa tygodnie i... kolejne badanie krwi.

Moczniku, spadaj:angryy:.

Bardzo się cieszę, że tylko tyle.
Nemuś:loveu: wracaj do formy!

Posted

Salibinko :lol: , przelew na 82 zł z bazarku zrobiony -proszę o potwierdzenie jak dotrze do Ciebie :lol:

Zdrówka dla Nemusia :loveu: i oczywiście mnóstwo głasków -dzielny z niego chłopak !

Posted

Toska napisał(a):
Salibinko :lol: , przelew na 82 zł z bazarku zrobiony -proszę o potwierdzenie jak dotrze do Ciebie :lol:

Zdrówka dla Nemusia :loveu: i oczywiście mnóstwo głasków -dzielny z niego chłopak !

Toska:loveu:, dziękujemy - to dla Nemusia ogromna pomoc!
Nemeczek i Ewelinka wdychają teraz świąteczne zapachy u rodziców Ewelinki.
Prosili, żeby serdecznie pozdrowić Was tutaj, co też czynię z największą przyjemnością :loveu:

Posted

Nemuś wraca do Krakowa po szaleństwach sylwestrowych (mam nadzieję, że nie przeżyje ich tak strasznie jak moje psiaki - nie znosimy tego dnia). Co do obżarstwa - Nemuś, póki co, dietkę powinien trzymać:mad:;).

Dzwoniłam do Ewelinki - wszystko ok.

Toska, pieniążki z Twojej aukcji doszły :loveu: oczywiście.

Posted

dietę chłopakowi zafundowano ... i to w świateczne wszechpanujące obżarstwo :diabloti:

hi hi ale Cię opiekunki Nemo urządziły w te świeta :evil_lol: - mam nadzieję że udało Ci się wygarnąć parę kwestii w Wigilijny wieczór

Posted

Tak, tak - była rozmowa o północy (no, mogła być ;)):

E: Nemusiu, powiedz coś, no, jak to pies w Wigiliję
N: Hauu
E: Ale po ludzku powiedz
N: No dobra - hau
E: Już lepiej. Ale ja bym chciała, żebyś coś, no, konstruktywnego powiedział
N: Dom bym chciał mieć - STAŁY, wiesz?
E: To wiem, Nemusiu, wiem. Ale ja bym chciała, żebyś powiedział coś, czego nie wiem...
N: Że czas pomyśleć, jak ten DOM znaleźć?
E: Wiem
N: Że Cię kocham?
E: To też wiem
N: Że ciężkie życie miałem?
E: I to wiem, Nemeczku...
N: To chyba Ty wszystko już wiesz, Ewelinko
E: Chyba tak, pieseczku
N: To pomilczmy sobie razem
E: To pomilczmy

Posted

Pięknie napisane Aniu:loveu:!
Tylko Nemuś chyba nie wie, że ten domek u Ewelinki to na chwilę. A ta chwila jest coraz dłuższa a to oznacza, że będzie Nemusiowi strasznie ciężko się rozstać z Ewelinką:placz:

Posted

irenaka napisał(a):
Pięknie napisane Aniu:loveu:!
Tylko Nemuś chyba nie wie, że ten domek u Ewelinki to na chwilę. A ta chwila jest coraz dłuższa a to oznacza, że będzie Nemusiowi strasznie ciężko się rozstać z Ewelinką:placz:

Wiem, Irenko. Tylko dopóki jest ten czas przedoperacyjny, dopóki nóżka jest jednak znakiem zapytania, nie mogę się jakoś przemóc, żeby zacząć proces adopcyjny. Jeśli to błąd, napisz mi tu zaraz dosadnie;), bo sama nie wiem, czy jednak nie powinniśmy mimo wszytko już ruszać z ogłaszaniem:oops:.

A... i zapomniałam dodać, że na koniec rozmowy Nemuś szepnął jeszcze:
- "Dobra, dobra, ale te pierożki, których mi nie dałaś, długo Ci będę pamiętał".

Posted

Rozmawiałam z Ewelinką - też jest zdania i prosi, żeby już ogłaszać.

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu Nemeczka. Szukamy DS

Napiszę tekst, zrobię plakaty.
Przy innych formach ogłoszeń proszę o pomoc:oops::roll:

Posted

Tekst do Allegro:

NEMO - MARZY O DOMU NA ZAWSZE

Życie to najprostsza i najwyższa wartość:
Ciepłe, bezpieczne miejsce, kochający człowiek określający każdy dzień bliskością, troską, radosnym RAZEM na zawsze
- najprostsza i najwyższa forma wyrażenia wartości życia.
Forma jak marzenie...
*
Czy myślisz, że pies potrafi marzyć?
*
NEMO znaczy "Nikt" - śliczny, ośmioletni psi Anonim.
Bez domu.
Bez człowieka.
Sam.
*
Skromne, cudowne istnienie za szczyt marzeń uznało schody budki spożywczej i kawałek gołego chodnika do spania,
rzucony czasem kawałek zeschniętej kaszanki.
Samotność podzielona na godziny otwarcia sklepu, zimne noce na betonie i w końcu... drzewo - zwykłe drzewo w małomiasteczkowym centrum, pod którym, wśród setek obojętnych przechodniów,
Nemo umierał potrącony przez samochód.
Pięknie wyrażona przez ludzi wartość życia...
*
Czy myślisz, że marzenia się spełniają?
*
Nemo nie umarł. Jest. Biało-czarny, drobny Pies z ogromną wolą życia i sercem pełnym miłości.
Radosny, łagodny, zapatrzony w człowieka, lubiący dzieci - Pies.
*
Sponiewierane, uratowane przez krakowskich wolontariuszy życie - gotowe pokochać, zaufać, obdarzyć bliskością i wiernością.
*
Zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany, pod opieką weterynarzy, przekonał się, że można marzyć naprawdę
- o PRAWDZIWYM domu i PRAWDZIWYM człowieku.
*
Nemo marzy o Tobie.
*
Kontakt w sprawie adopcji:
psywpotrzebie@gmail.com

Tel.: 509 166 430

Zebrane info:
IMIĘ: NEMO:

SZCZEPIENIA: wirusówki - TAK, wścieklizna - po zabiegu

ZDROWIE: W trakcie leczenia - rokuje dobrze, będzie zdrowy i sprawny po operacji łapki

KASTRACJA: TAK

WIELKOŚĆ: Nieduży, ok 10 kg

MAŚĆ i WYGLĄD: Biały w czarne łatki o mięciutkiej sierści, jedno ucho sterczy uroczo, drugie finezyjnie załamane, prześliczne mądre oczy - iskierki pełne miłości i nadziei, precelkowy, radośnie merdający ogonek :) Cudo!

CHARAKTER: Kocha ludzi, łagodny, radosny, posłuszny, zachowuje czystość, ładnie jeździ samochodem i środkami komunikacji miejskiej.

STOSUNEK DO DZIECI: Łagodny, lubi

STOSUNEK DO INNYCH PSÓW - niektóre lubi, na niektóre szczeka

STOSUNEK DO KOTÓW - nie sprawdzony

Jutro zrobię plakat dla Nemeczka, napiszę do KUNDLA - przynajmniej o wstawienie zdjęcia (czekam na kontakt od Foksi)

Irenko, dziękuję za pomoc:loveu: i ... zapraszam też wszystkich chętnych do pomocy w ogłaszaniu Nemusia.

Aha, tekst - jeśli coś nie tak - proszę przerabiać do woli;), albo dać znać - poprawię:roll:, proszę również do woli korzystać ze zdjęć - jeśli będzie potrzeba w większej rozdzielczości - prześlę :)