irenaka Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Aniu!:loveu: Ja mam nadzieję, że jakoś przetrwasz:shake:. Znając Cię, nie dziwię się, że podjęłaś taką decyzję. Mam nadzieję, że domek w końcu rozsądny się odezwie. Quote
jotpeg Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 to trudna sytuacja, i na dluzsza mete Salibinka sie zameczy :shake: moze wiec jednak rozwazyc propozycje basigk (post 963): http://www.dogomania.pl/forum/f28/prosimy-o-pomoc-w-zahotelowaniu-majkiego-zbieramy-fundusze-na-kastracje-128989/index97.html Quote
salibinka Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Jesteśmy po wczorajszej aukcji w M1. Prężyliśmy się z Nemusiem od 10 do 17 i... nic. P. Magda nagrała nas i obiecała wyemitować w Kundlu znowu, więc może... tym razem... jotpeg, dzięki za link. Rozumiem, że pomyślałaś o Nemusiu na to miejsce. Tylko że Nemuś to mentalnie szczeniak - żywy, energiczny, emocjonalny i... waży ponad 11kg teraz, więc raczej nie jest kieszonkowy. We wtorek rano zdejmujemy szwy :). Nemuś już troszkę zaczyna się łapką podpierać czasem. Dzielnie sobie radzi. Żyjemy jeszcze wszyscy - posegregowani na pomieszczenia, więc da się... żyć. Jakoś. Póki co. Na zmianę i w skupieniu Rozłożyło mnie dzisiaj totalnie, więc siedzę w łóżku z Edenem i Milą w zamkniętej sypialni:evil_lol:. Krzyś się wszystkim zajmuje (jak dobrze, że dziś niedziela :) - jak niedobrze, że jutro poniedziałek :(). Nemuś jest z nim. Zasypało nas i jest jak w bajce - puchato, biało i pięknie. Quote
irenaka Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 [quote name='jotpeg']to trudna sytuacja, i na dluzsza mete Salibinka sie zameczy :shake: moze wiec jednak rozwazyc propozycje basigk (post 963): http://www.dogomania.pl/forum/f28/prosimy-o-pomoc-w-zahotelowaniu-majkiego-zbieramy-fundusze-na-kastracje-128989/index97.html To niestety nie dom dla Nemusia. Rozmawiałam z Basią na temat tego domku. Nemuś jest zbyt duży i za "stary" ;) dla tych ludzi. Rozmawiałam z córką tych ludzi po wizycie Basi u nich i nawet Nemusia proponowałam ale nie da się :placz: Aniu!:loveu: Fatalnie, że jeszcze na dodatek leżysz ( pewnie byłabyś zadowolona, ale w innej sytuacji z tego "lenistwa";)). Zdrowiej i dobre myśli przesyłam. Quote
salibinka Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Dzięki, Irenko - temperatura ma ten plus, że człowiek przestaje się stresować:lol:. Tylko jak ja mam wytłumaczyć Mili, że postawienie w sypialni miseczki z chrupkami nie oznacza wcale, że musi mi je znosić do łóżka i zakopywać w kołdrze:evil_lol:. Jutro spróbuję z nią i z Nemeczkiem - jeździły już wcześniej w jednym aucie, więc trochę się znają. Tu nie powinno być większego problemu. Zrobiłam Nemusiowi ogłoszenie na CafeAnimal - może dadzą go do Metra. Był już raz jakiś czas temu - dodawała Soema:loveu: Rozśmieszył mnie ten portal - od razu bigielka Zula i króliczek truptuś przesyłają dobre energie i proszą o odwzajemnienie gestu przyjaźni:evil_lol: - i co ty na to, Nemeczku? Quote
Soema Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Powiedz Nemeczku, że jak mają tyle energii to niech pomogą nam szukac domków :eviltong: bo mnie nie słuchają...:shake: podziwiam Aniu :loveu: i Twego TŻ również :) Quote
wellington Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 [quote name='jotpeg']to trudna sytuacja, i na dluzsza mete Salibinka sie zameczy :shake: moze wiec jednak rozwazyc propozycje basigk (post 963): http://www.dogomania.pl/forum/f28/prosimy-o-pomoc-w-zahotelowaniu-majkiego-zbieramy-fundusze-na-kastracje-128989/index97.html Tak, tak, hotelowanie Nemusia to Salibince juz dawno sugerowalam, ale u pani Bozenki chyba pelno, a nigdzie indziej bym go nie dala. Kto zbiera fundusze ? Mam odlozone troche dla niego , wlasciwie bylo pomyslane na hotelik, ale na ciachniecie tez sie przyda. Quote
salibinka Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 wellington, jeśli o Nemusia chodzi ;), to został już wykastrowany. Po leczeniu zostało grubo ponad 100 zł (czeka nas jeszcze zdjęcie szwów - to akurat bezpłatnie oraz szczepienie przeciw wściekliźnie, bo ze względu na cały ciąg leczenia wet wstrzymywał do tej pory), więc Nemuś jest zabezpieczony. Reszta zostanie na wszelki wypadek na cele wet. Jeśli nie będą później potrzebne (a mam nadzieję, że nie), po adopcji Nemcia pójdą dla innego psiaka - za zgodą darczyńców oczywiście :) Quote
wellington Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Narazie trzymam to, co sobie od ust odjelam:evil_lol:, dla Nemusia, a jak juz bedzie wyekspediowany do nowego domku to zawsze mozemy jeszcze te pieniazki przeznaczyc komus innemu. Quote
irenaka Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 salibinka napisał(a):Dzięki, Irenko - temperatura ma ten plus, że człowiek przestaje się stresować:lol:. Tylko jak ja mam wytłumaczyć Mili, że postawienie w sypialni miseczki z chrupkami nie oznacza wcale, że musi mi je znosić do łóżka i zakopywać w kołdrze:evil_lol:. Aneczko!:loveu: Ty nic nie rozumiesz!! Przecież te chrupeczki są dla Ciebie!:evil_lol: Nie chcesz jeść, brak apetytu? Poproś Mili - pokarmi pańcię ;) A tak naprawdę, martwię się:shake: Quote
jotpeg Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 irenaka napisał(a):A tak naprawdę, martwię się:shake: właśnie... skąd wziąc dobry dom dla Nemusia?... Quote
salibinka Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Tak się zastanawiam, może przeredagować tekst do ogłoszeń? Może poprosić Majqę - ona tworzy takie bardzo obrazowe, emocjonalne treści... Może to pomoże Nemusiowi...:hmmmm: Quote
salibinka Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Nemeczek na sobotniej aukcji :(: Quote
wellington Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Jaki on ma snieznobialy kark :loveu: ! Quote
salibinka Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 wellington napisał(a):Jaki on ma snieznobialy kark :loveu: ! Śnieżnobiały kark i śnieżnobiałe psie serduszko, które widać w oczach... Do kompletu łapka, która uwielbia się podawać na wszelki wypadek (szczególnie, gdy nie wiadomo, o co chodzi) :roll:... Zamiast ogonka precelek oraz dłuugi różowy jęzorek bardzo lizawkolubny. Czarnokrucze łatki - temperament i emocjonalność... Quote
irenaka Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Aniu!:loveu: Wystawię kolejne allegro dla Nemusia ze starym tekstem. Pisać do Majqi:loveu: o nowy tekst czy Ty to zrobisz? Pewnie ten nasz Anioł:loveu: się zgodzi, tylko nie wiem, czy Ciebie w to angażować? Quote
jotpeg Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 ta aukcja to w M1 była? aleście się namęczyli, tam jest taki hałas i ruch :shake: Quote
salibinka Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Irenko, dziękuję:loveu:. Napisałam do Majqi w tej sprawie. Jeśli się zgodzi, Nemuś dostanie lepszą oprawę literacką w ogłoszeniach i, co za tym idzie, lepszą szansę. Dzisiaj zdejmujemy szwy (nie zdążyliśmy rano do lecznicy, dlatego zrobimy to wieczorem) Jest jeszcze jedna opcja, którą poważnie rozważam - po zdjęciu szwów i konsultacji z wetem o stanie nóżki i zaleceniach. Rozmawiałam w sobotę z tamb - utrzymuje cztery psy "u p. Tomka"(?). To nie są kojce (co w przypadku Nemusia uważam za niemożliwe) a ogrzewane pomieszczenia wewnątrz domu. Pieski są osobno, mają spacery. Dla wolontariuszy to podobno koszt 450 zł na miesiąc. Okolice Krakowa. Czy ktoś słyszał o tym miejscu i może mi doradzić? Czy to ma sens? Quote
majqa Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 irenaka napisał(a):(...) Pisać do Majqi:loveu: o nowy tekst czy Ty to zrobisz? (...) To już wiem, komu wtłuc!!! Irenuś, strzeż się, nasyłam na Ciebie stado szarańczy! :evil_lol: Quote
majqa Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Ha, ha...Irenuś :loveu: wie, że może sobie ze mną pogrywać więc bezpieczniej jest zwalać na nią, hihihi!!! :evil_lol: Obiecuję sprężyć się Salibinko. Dziękuję za ciepłe słowa. :loveu: Quote
salibinka Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Oszczędź Irenkę;) - to był mój (jako pełnego uznania podczytywacza Twoich tekstów) pomysł:roll: Dziękuję serdecznie, że się zgodziłaś:loveu: Quote
wellington Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Rozmawiałam w sobotę z tamb - utrzymuje cztery psy "u p. Tomka"(?). To nie są kojce (co w przypadku Nemusia uważam za niemożliwe) a ogrzewane pomieszczenia wewnątrz domu. Pieski są osobno, mają spacery. Dla wolontariuszy to podobno koszt 450 zł na miesiąc. Okolice Krakowa. Czy ktoś słyszał o tym miejscu i może mi doradzić? Czy to ma sens? __________________ Salibinko, mysle ze wszyscy wolontariusze krakowscy znaja warunki u pana Tomka i wiedza ze pieski tam maja b. dobrze. Niemniejjednak w wypadku Nemusia dalej uwazam ze u pani Bozenki byloby mu lepiej ze wzgledu na to ze mialby tam blizszy kontakt z czlowiekiem, tymbardziej ze poszedlby bezposrednio z domu, a nie z ulicy czy ze schroniska.. Przy najlepszych checiach pan Tomek nie jest w stanie przy takiej ilosci pieskow kazdemu poswiecic codziennie godzine albo wiecej zeby sie nim pobawic, zeby sie z nim indywidualnie zajac, itd. Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 wellington napisał(a):Salibinko, mysle ze wszyscy wolontariusze krakowscy znaja warunki u pana Tomka i wiedza ze pieski tam maja b. dobrze. Niemniejjednak w wypadku Nemusia dalej uwazam ze u pani Bozenki byloby mu lepiej ze wzgledu na to ze mialby tam blizszy kontakt z czlowiekiem, tymbardziej ze poszedlby bezposrednio z domu, a nie z ulicy czy ze schroniska.. Przy najlepszych checiach pan Tomek nie jest w stanie przy takiej ilosci pieskow kazdemu poswiecic codziennie godzine albo wiecej zeby sie nim pobawic, zeby sie z nim indywidualnie zajac, itd. Salabinko Nemus mialby oczywiscie dobrze u pana Tomka ale tylko na tych boksach ocieplanych ,a w tej chwili wolnych tam nie ma bo sa ferie ,musiala bys sie umowic wczesniej na ten boks i najlepiej zebys wlasnie porozmawiala z tamb ,ona napewno ci pomoze zaltwic taki boksik.I tamarka napewno sie nim zajmie jak bedzie w hotelu. U Bozenki niestety miejsc nie ma , boksy sa zamowione ,jak by sie zwolnilo to chetnie cos zarezerwujemy ale pomysl ze Nemus jest krotkowlosy ,a mrozy nie wiadomo jak dlugo beda ,a niestety to tez sa boksy na zewnatrz. Moze Nemusia w czwrtek ktos wypatrzy w czwartek z programu;) Quote
majqa Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Salibinko, wysłałam Ci PW z dwoma pytaniami pod kątem tekstu. Jeśli zdołasz, odpisz, czekam. Quote
salibinka Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 No tak, to jednak w tej chwili bez sensu - boksy zewnętrzne nie wchodzą w grę. A Nemuś potrzebuje człowieka bardzo. Pat. Majqa, napisałam pw z info. Dziękuję. Też liczę na czwartkowego Kundla. Z Milą będzie ok (chociaż ich dyskusje słychać pod Wawelem:evil_lol:). Z Edenem nic z tego. Quote
Recommended Posts