Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Isadora, zróbmy wobec tego przerwę - do wyjaśnienia tych potencjalnych domków z programu. Jakby nic nie wyszło, poproszę Cię serdecznie o wznowienie. Proszę też napisz mi, ile kosztowały te emisje regionalne i czy nie zalegam z podstawowym allegro (mam wrażenie, że już tak). Dzięki ogromne.

• Replies 727
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

salibinka napisał(a):
Po wczorajszym programie byłt dwa telefony - jeden do wyjaśnienia, drugi - obiecujący - pani ma dzwonić dzisiaj, po ustaleniach z rodziną.

A Berlin niestety kwalifikuje się na CZK - Sama zadzwoniłam dwa dni temu sprawdzić, czy pani nie miała wypadku lub czegoś w tym rodzaju (mimo umówionych terminów, nagle dwa tygodnie milczenia). Odebrała i stwierdziła, że nie miała zamiaru już dzwonić, bo... zmieniła zdanie. Nemuś - wg niej - nie potrzebuje jednak JEJ pomocy, bo przecież "ma dom tymczasowy" i to ja "jestem BEZ SERCA", bo go chcę oddać zamiast "POROZMAWIAĆ Z PSAMI, ŻEBY SIĘ POKOCHAŁY, BO PSY, PANI ANNO, SĄ MĄDRE I MOŻNA IM WIELE WYTŁUMACZYĆ". Tak, pani Elżbieto, psom można, pani nie... Brawo, grunt to powaga i uczciwość. Ech...

Przykro mi Aniu że trafiłaś na taką nieodpowiedzialną osobę,która jak widzę zrobiła Ci jeszcze wykład na temat psychologii psów.Gratuluję Tej Pani mądrości i znajomości zachowań psów:klacz:Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Mam przeczucie że Nemuś w końcu trafił na odpowiednich ludzi i będzie miał dom a Ty nie będziesz się musiała martwić ,bo będziesz miała go na miejscu:loveu:

Posted

salibinka napisał(a):
Po wczorajszym programie byłt dwa telefony - jeden do wyjaśnienia, drugi - obiecujący - pani ma dzwonić dzisiaj, po ustaleniach z rodziną.

trzymam kciuki!!!!!!

A Berlin kwalifikuje się na CZK - co za durnota i chamstwo. brak slow.

kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki za Nemeczkowego!

Posted

Pierwszy dom odpada ewidentnie - pan sympatyczny - w żałobie po psie, którego zastrzelił mu sąsiad.

Za to drugi dom bardzo mi się, póki co, podoba:lol: - Kraków, mieszkanie bez innych zwierząt, pani przebywająca dużo w domu, pełne poparcie rodziny. Pani ciepła, ale konkretna i zdecydowana - Nemuś poruszył ją bardzo, bo jest kopią jej zmarłego pupila. Co z tego wyjdzie i czy rzeczywistość nie zawiedzie, zobaczymy jutro - jedziemy na wizytę.

Może zechcecie zajrzeć też tutaj, zapraszam:-(:
Niewidoma, chora, kilkunastoletnia martynka... - Dogomania Forum

Posted

salibinka napisał(a):
Nie jedziemy na wizytę. Właśnie okazało się, że pan domu, mimo że było "tak", zmienił zdanie, bo jednak tęskni za tym zmarłym zbyt mocno. Pani odwołała z płaczem.

W tym momencie pisałam post:shake:.
To dla mnie zupełnie niewiarygodne co w sprawie adopcji Nemusia się dzieje:-(.
Trzymam teraz również kciuki za Ciebie Aniu, bo ciężko Ci to wszystko wytrzymać. Nie jesteś ze stali:placz:.

Posted

salibinka napisał(a):
Nie jedziemy na wizytę. Właśnie okazało się, że pan domu, mimo że było "tak", zmienił zdanie, bo jednak tęskni za tym zmarłym zbyt mocno. Pani odwołała z płaczem.

Przykre to wszystko,widocznie to jeszcze nie był domek dla Nemusia.:shake:
Szkoda bo wydawał się dla Niego odpowiedni.Mam nadzieję że szybko znajdzie się jakiś inny.
Trzymam kciuki-powodzenia ;)

Posted

irenaka napisał(a):
W tym momencie pisałam post:shake:.
To dla mnie zupełnie niewiarygodne co w sprawie adopcji Nemusia się dzieje:-(.
Trzymam teraz również kciuki za Ciebie Aniu, bo ciężko Ci to wszystko wytrzymać. Nie jesteś ze stali:placz:.

Nie jestem (chociaż kto wie). Jeśli porównać do czegoś moją nadzieję teraz to najbliższa jest nadziei... Nemusia - kilka dni temu wykopał (swoim zwyczajem) dołek w ogródku i zasadził świńskie ucho, licząc pewnie, że wyrośnie mu wielkie drzewo z wędzonkami zamiast liści. Dzisiaj musiał zwątpić..., wykopał ucho i obnosi się z nim smętnie po kątach;).

Posted

salibinka napisał(a):
Nie jestem (chociaż kto wie). Jeśli porównać do czegoś moją nadzieję teraz to najbliższa jest nadziei... Nemusia - kilka dni temu wykopał (swoim zwyczajem) dołek w ogródku i zasadził świńskie ucho, licząc pewnie, że wyrośnie mu wielkie drzewo z wędzonkami zamiast liści. Dzisiaj musiał zwątpić..., wykopał ucho i obnosi się z nim smętnie po kątach;).

Nemcia pomysł z uchem - doskonały, szkoda, ze to co piszesz o nadziei jest troche beznadziejne... ale rzeczywiście, niefart takiego fajnego małego psiaka niesamowity trochę :shake:

Posted

jotpeg napisał(a):
Nemcia pomysł z uchem - doskonały, szkoda, ze to co piszesz o nadziei jest troche beznadziejne... ale rzeczywiście, niefart takiego fajnego małego psiaka niesamowity trochę :shake:

Ja muszę posiedzieć w ŁyKieNd:evil_lol: nad całkiem nową aukcją dla niego.

Posted

Dla mnie to również niesamowite:-(. Ostatnio p. Magda zasugerowała, żeby nie zdrabniać w tekstach, bo ludzie mogą odebrać to jako infantylizm - jest sobie piesio;) no to fajnie. Może znacie tu kogoś, kto mógłby mi pomóc w takim wyważonym, bardziej suchym tekście...?

Za ok. dwa tygodnie Nemuś będzie w DP - dziękuję Tamara:loveu: - może wtedy...

Myślałam też, żeby poprosić kogoś innego o zaprezentowanie Nemusia w Kundlu - bo może ja wysyłam jakiś podprogowy negatywny komunikat, już sama nie wiem... :huh:

Posted

[quote name='Isadora7']Ja muszę posiedzieć w ŁyKieNd:evil_lol: nad całkiem nową aukcją dla niego.

Dzięki, Isadora.

Takie jakieś, bo drzewo mi pomagało:roll: (dzisiaj przynajmniej nie pada), może się przydadzą.

Posted

Idziemy jutro na bardzo ważny spacer z sympatycznym człowiekiem, który planuje adopcję i - po obejrzeniu dwóch ostatnich programów - jest żywo zainteresowany poznaniem Nemeczka. Nie opiszę narazie szczegółów, ale kciuki zwyczajowo potrzebne :)

Posted

salibinka napisał(a):
Idziemy jutro na bardzo ważny spacer z sympatycznym człowiekiem, który planuje adopcję i - po obejrzeniu dwóch ostatnich programów - jest żywo zainteresowany poznaniem Nemeczka. Nie opiszę narazie szczegółów, ale kciuki zwyczajowo potrzebne :)

Nemeczek u mnie ma kciuki na stałe zaciśnięte do czasu gdy będzie OK.

Posted

salibinka napisał(a):

Aniu,
Jak udał się spacer,bo już mnie bolą kciuki od trzymania ???

Posted

Alu, trudno, że bolą, nie puszczaj ;).
Spacer odbyliśmy wokół Błoni - w mglistościach i mrzawkach - z parą ludzi, którzy od jakiegoś czasu planują adopcję. Mieszkają w niewielkim mieszkaniu w tamtych okolicach. Oboje pracują, w tym pani pracuje w domu. Nie mają innych zwierząt, za to doświadczenie tak, bo zwierzęta w domach rodzinnych zawsze były. Nemek ich urzekł. Spacerowali z nim dzielnie na zmianę mimo niejakich kłopotów z zacinającą się flexi. Wypytali o wszystko - od historii i leczenia po pozycję ogona w czasie kąpieli. Obopólne wrażenie bardzo dobre - jesteśmy umówieni jutro na telefon - to ma być przemyślana, wyważona decyzja -jeżeli z ich strony będzie na tak, pojedziemy z Nemusiem obejrzeć miejsce docelowe...

Posted

[quote name='salibinka']Alu, trudno, że bolą, nie puszczaj ;).
Spacer odbyliśmy wokół Błoni - w mglistościach i mrzawkach - z parą ludzi, którzy od jakiegoś czasu planują adopcję. Mieszkają w niewielkim mieszkaniu w tamtych okolicach. Oboje pracują, w tym pani pracuje w domu. Nie mają innych zwierząt, za to doświadczenie tak, bo zwierzęta w domach rodzinnych zawsze były. Nemek ich urzekł. Spacerowali z nim dzielnie na zmianę mimo niejakich kłopotów z zacinającą się flexi. Wypytali o wszystko - od historii i leczenia po pozycję ogona w czasie kąpieli. Obopólne wrażenie bardzo dobre - jesteśmy umówieni jutro na telefon - to ma być przemyślana, wyważona decyzja -jeżeli z ich strony będzie na tak, pojedziemy z Nemusiem obejrzeć miejsce docelowe...

W takim razie trzymam mocno
"" rel="external nofollow noopener">