Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Soema']No niestety.. Moi rodzice zawsze mi mówią, chcesz mieć sukę - nie będziesz mieć trawnika, chcesz mieć psa - pożegnaj się z krzewami..:diabloti:
Ale współczuję.. szkoda, że się nie dogadali.. Może by go Eden czegoś nauczył. A jak Nemo reaguje na młode psy?

A Nancy, 8 miesięcy, a co przeszła przez te 4 pierwsze, to chyba nie chcę wiedzieć..:roll: a Nemuś...:shake::-(

Ha, ha, gdybyś zobaczyła, jak potrafi siusiać moja Mila - tak się, bywa, stara, że potrafi i krzewik oblać jak pies :).

Co do młodych psów - ze szczeniakami do tej pory ok., starsze różnie.

No dobra, specjalnie na życzenie... Myszka nie jest adopcyjna niestety:evil_lol:, bo ona z tych, co Popiela zjadły i na widok których wrażliwe dusze wskakują na krzesło - dzika, agresywna i straszna Tralaliszka ;) w dwóch mrożących krew w żyłach ujęciach:

• Replies 727
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będę przytulać :loveu: Nancy też się zdarza łapkę podnosic.. A moja Nuka to przez kilka pierwszych miesięcy wychowywania się z Czarnym tak sikała..

Nemuś czego Ty domku nie masz?:roll:

Posted

Gdzie on harcuje ?
Raz na jakims szczycie , potem znowu zakopany w slomie :crazyeye:

A ogonek ma taki bielutki i wyglada jakby przyklejony do tej czarnej latki swojej:loveu:

Tralaliszka sama slodycz :loveu:
Dobrze ze ja obfocilas !

Posted

wellington, to takie spacerki przydomowe krakowskie są po prostu:lol:.

Co do ogonka - ma zdolność zwijania się niemal w ósemkę:roll:.

A poza tym wszystkim - adopcyjna głucha cisza:placz:.

Posted

swietne zdjecia, mordka szczesliwa i usmiechnieta! :loveu::loveu::loveu:
ale buszuje w zaroslach!!!
przeczytalam wlasnie, ze nieco >w typie< Nemo psiaczek Lucky (niedoszla ofiara na smalec) idzie do domu, wiec moze niespodziewanie i do Nemusia usmiechnie sie los...
myszka sliczna, ale pod wplywem kota patrze na gryzonie nieco inaczej...

co do zabawy, to nie odzywam sie, bo nie umiem doradzic - nasz Noras w ogole sie nie bawi, uwaza ze to glupie.
probowalismy na rozne sposoby - nic z tego.

Posted

majka50 napisał(a):
Dzień dobry Aniu. Nemuś cudo:loveu:Znajdzie dom napewno:loveu: Przesyłam ucałowania dla Ciebie i całej Twojej ferajny. Marysia z Tobcią:lol:

Od razu raźniej i buzia się uśmiecha na takie miłe powitanie:lol: - Dzień Dobry, Marysiu i Tobciu:loveu:

Posted

[quote name='jotpeg']
co do zabawy, to nie odzywam sie, bo nie umiem doradzic - nasz Noras w ogole sie nie bawi, uwaza ze to glupie.
probowalismy na rozne sposoby - nic z tego.

uwaza ze to glupie.
Intelektualista, co :hmmmm: ?
W takiem razie moze szachy ?
Albo brydz ?

Posted

Rany, jak mnie dawno tu nie było:oops: a to taki sympatyczny ten wątek.
Zapomniałam wkleić następne allegro Nemusia:loveu:.
Dobrze, że chociaż nie zapomniałam zrobić:mad:
Już wiemy, gdzie był Nemo! Przedsionek piekła? (588074766) - Aukcje internetowe Allegro

Aniu!:loveu:
Grzebię w moich przelewach bankowych i nie mogę znaleźć Twojego adresu. Zlituj się, podaj na pw i wyślę piłeczkę dla Przystojniaka.

A o myszkach mogę tylko słuchać jak widzę, to drżę;)

Posted

Dzięki ogromne:loveu:.

Nemusiowa łapka śmiga już nie gorzej niż pozostałe trzy. I byłoby cudnie, gdyby wszystkie cztery (łącznie z precelkowym ogonkiem i uwielbiającym wszelkie zakamarki noskiem) śmignęły do DS.
Nemuś - kochany jest bardzo i wszystko byłoby ok., tylko za punkt honoru postawił sobie zamordowanie Edena:roll:. Też mam swoje akty desperacji;), w których wyobrażam sobie, jak to smaruję Edenosa od stóp do głów pasztetem i jak to Nemuś zakochuje się w tym pasztetowym stworze bez pamięci i zamiast mordować, liże z miłością, i kocha, i liże... Ech, takie pasztetowe love story mi się śni...:evil_lol:.

Posted

Poprosiłam p. Magdę o miejsce w Kundlu dla Nemusia i... - za co serdecznie dziękuję - jutro znowu Nemeczek ma swoją szansę w programie:lol:.
Proszę, trzymajcie paluszki, żeby tym razem zadzwonił ten KTOŚ...

Posted

majka50 napisał(a):
Aniu dobrze ,że u Ciebie chociaż wszystko dobrze:loveu:Cieszę się bardzo,że Nemuś jest już zdrowy.Mizianka dka Nemusia a dla Ciebie ucałowania:lol:

Marysiu, dobrze o tyle, że jeszcze wszyscy żyjemy;).

Posted

salibinka napisał(a):
Poprosiłam p. Magdę o miejsce w Kundlu dla Nemusia i... - za co serdecznie dziękuję - jutro znowu Nemeczek ma swoją szansę w programie:lol:.
Proszę, trzymajcie paluszki, żeby tym razem zadzwonił ten KTOŚ...

Jakie paluszki:multi: Ja zawiązuje ręce i nogi w supły;).

Posted

Nemeczek zadziwił mnie dzisiaj grzecznością i wyczuciem chwili:lol:. Jestem z niego dumna - nie oblał studia (tak jak poprzednio), nie chciał zjeść sznaucera - ładnie się potem wąchał ze wszystkimi psiakami:loveu: i był cudny.
Nikt nie zadzwonił w jego sprawie bezpośrednio po. Może jutro - jak ludzie obejrzą w internecie...

Posted

Wygląda na to, że nikt :(. Cisza.

Brakuje mi pomysłów. Czas biegnie.

I boli mnie, że od początku, odkąd go znam, szastam tą jego wiarą w "na zawsze"... Daję mu czas, żeby pokochał - dużo czasu i... bach. Zmiana. Znowu będzie to samo. Chcę się pośpieszyć, ale nie wiem jak:-(

Posted

salibinka napisał(a):

I boli mnie, że od początku, odkąd go znam, szastam tą jego wiarą w "na zawsze"... Daję mu czas, żeby pokochał - dużo czasu i... bach. Zmiana. Znowu będzie to samo. Chcę się pośpieszyć, ale nie wiem jak:-(

Tak czasami jest. Czekamy, staramy się i myślimy, że coś zaniedbaliśmy.
Ale to "na zawsze" gdzieś czeka. Czasami bardzo blisko.
Po prostu odrobiny szczęścia nam brakuje, aby Nemuś tam trafił:-(.

Posted

Piękny Nemuś na tych zdjęciach :lol: , taka radosna mordeczka :loveu:
aż dziwne , że nikomu jeszcze nie wpadł w oko ....
Salibinko , dzięki , że mimo uciążliwości tak się nim opiekujesz :calus:

Głaski dla Nemeczka :loveu: , cały czas trzymam kciuki za domek dla niego !!!!

Posted

Toska napisał(a):
Piękny Nemuś na tych zdjęciach :lol: , taka radosna mordeczka :loveu:
aż dziwne , że nikomu jeszcze nie wpadł w oko ....
Salibinko , dzięki , że mimo uciążliwości tak się nim opiekujesz :calus:

Głaski dla Nemeczka :loveu: , cały czas trzymam kciuki za domek dla niego !!!!

Wstawię Go dzisiaj na cafe animal znowu (podobno dobrze to robić w niedzielę, żeby nie spadało na tydzień).
Tak myślę nad kolejną zmianą taktyki - jakby tak wszystko dać na wesoło po prostu:hmmmm:

Toska:loveu:, to ja dziękuję, że jesteście tutaj z nami i za wspólną pracę nad Nemeczkowym zdrowiem:loveu:.
Teraz, nawet po większej wyprawie, nie odciąża już łapki:multi:.

Posted

Aniu ,bardzo cie prosze przyslij mi jeszcze raz zdjecie i opis Nemusia ,wysle go jeszcze raz do gazety ,a co bys powiedzila jak bym sprobowala go wyslac z moim nr telefonu:loveu: ,czasem jednak do mnie ludzie dzwonia i czasem jednak udaje sie adoptowac pieska z tych ogloszen ,ostatnio poszedl Mily(z echa) i Tola (z krakowskiej )ze schroniska i Nikifor tez poszedl z krakowskiej bo pan zadzwonil o innego pieska ,a dostal Nikusia.:loveu:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Aniu ,bardzo cie prosze przyslij mi jeszcze raz zdjecie i opis Nemusia ,wysle go jeszcze raz do gazety ,a co bys powiedzila jak bym sprobowala go wyslac z moim nr telefonu:loveu: ,czasem jednak do mnie ludzie dzwonia i czasem jednak udaje sie adoptowac pieska z tych ogloszen ,ostatnio poszedl Mily(z echa) i Tola (z krakowskiej )ze schroniska i Nikifor tez poszedl z krakowskiej bo pan zadzwonil o innego pieska ,a dostal Nikusia.:loveu:

Czytałam o Nikiforze i bardzo się cieszę.

Beatko, już wysyłam - jak najbardziej, podaj swój numer - jest już w Krakowie renomowany:lol: i... dziękuję:Rose: