Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aniu zaglądamy, tylko co pisać jak nie mogę nic pomóc. Mogę tylko życzyć Tobie wytrwałości ,a Nemeczkowi dobrego ludzia.Trzymajcie sie kochani:loveu::loveu:

• Replies 727
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotka Irena tylko czyta:oops:
Zabrałam się za kolejną turę ogłoszeń ( oczywiście Nemusia też).
Nemuś ma jednego obserwatora na allegro.
Denerwują mnie ludzie, na co czekają?
Idę popracować.

Posted

irenaka napisał(a):
Ciotka Irena tylko czyta:oops:
Zabrałam się za kolejną turę ogłoszeń ( oczywiście Nemusia też).
Nemuś ma jednego obserwatora na allegro.
Denerwują mnie ludzie, na co czekają?
Idę popracować.

Dziękuję, Irenko:loveu: - pracusiu kochany!

Posted

jotpeg napisał(a):
jak tu pomoc??
moze akcja plakatowa? :roll:

Odkopię mój plakat i jeszcze raz wstawię tutaj i na pierwszą stronę też. Jeśli ktoś będzie mógł... wydrukować i powiesić w swojej okolicy - bardzo proszę :loveu:

Posted

irenaka napisał(a):
Wujek Romek :loveu: śledzi mnie na dogo, to grzecznie proszę o wydrukowanie Nemusia na laserze.

Ano wujek śledzi i już plakacik sobie skopiował i podrukujemy :eviltong:

Posted

salibinka napisał(a):
Agent śledczy i agentka od zadań specjalnych - piękny duet:loveu:

Jesteśmy jak Tequila i Bonetti....ja węsze jak Tequila a Irenka to Bonetti (tylko w damskim wykonaniu) :cool1:

Posted

Nooo, Tequila & Bonetti w wersji light czyli kobiecej ;) - musicie sobie kiedyś fotę wspólną zrobić i wstawić w podpisy :evil_lol:, żeby było jasne, jake to jednostki (a raczej duety) specjalne na dogo działają :lol:

Majka, jotpeg - wspaniały kawaler z Nemusia - to fakt - rezolutny, wygadany, uczuciowy i piękny - ktoś to wreszcie doceni, wierzę :roll:

Posted

wyslalam maila do blizszych i dalszych znajomych ze zdjeciami Nemusia i opisem, liczac, ze pojdzie info dalej, ale - jak na razie - zadnego odzewu :roll: co ja mam za znajomych, mysle sobie :roll:

Posted

Irenko:crazyeye::loveu: - dzięki ogromne za masę ogłoszeń!

jotpeg:loveu: - ważne, że Nemuś "krąży" - w końcu Ktoś odpowiedni go dostrzeże (wierzę) - dzięki!

Posted

Może mi doradzicie, jak przekonać Nemeczka do rozrywek "intelektualno - sportowych"? :roll: - smuto mi, bo widzę, że nie miał chyba w życiu do czynienia z piłeczką itp. Jak jesteśmy sami, w ogóle go to nie rusza, jak jesteśmy z Milą, to leci za Milą (nie za piłką) z rabanem i ją odgania. Próbowałam kilka razy niby kongo - czyli ażurową piłeczkę z mięskiem w środku - moje psy mają z tego frajdę i ciekawe zajęcie - Nemuś poturla ją troszkę i daje spokój.
Nie nadaje się do zabaw typu - przewalanki (uwielbiam to z moim Edenem:evil_lol:) - raz ze względu na nóżkę, dwa - Nemuś jest zbyt emocjonalny i rozkręca się maksymalnie.

Pytam, bo mam wrażenie, że mi się Nemek nudzi za często i gdyby umiał, chetnie by się bawił w ten czy inny sposób:roll:. Co tu można wymyślić dla niego?

Posted

Myślę sobie dzisiaj : wejdę na wątek Nemusia i paskiem kogoś pociągnę za brak wpisów na wątku a tu okazuje się, że znowu się dogo buntuje i nie mam po prostu powiadomień na mail.
Dlaczego nie jestem zdziwiona?:diabloti:
A co do zabaw Nemusia, to myślę, że jeżeli kongo nie pomaga to może jakaś zabawka sznurkowa? Mizianie po nosku i podgryzanie może to będzie to?
Jestem zdziwiona, że kongo nie działa, bo nawet krzyczkowe psiaki lubią się nią bawić. Na początku tylko trzeba pilnować, żeby karmy był dostatek a później już sama piłka jest atrakcją.
Mam Aniu w domu taką. Może Ci wyślę?

Posted

Widzisz Irenko, z tą piłeczką "kongo" to jest tak, że Nemek bardzo szybko się zniechęca - a wydaje mi się, że ona jest łatwiejsza niż normalne kongo, bo jest baaardzo ażurowa i łatwiej ją rozpracować. Moglibyśmy spróbować z tą, którą masz, jeśli to coś innego :).
Nemek bardzo lubi takie zaczepianko - gryzanko z nim, ale trzeba uważać, żeby nie wybuchł z emocji:roll:.

Dzisiaj wypuszczam dziką myszkę o wdzięcznym imieniu Tralaliszka:roll: i zamykam dt dla myszek - jak to dobrze, że już wiosna!

Posted

A zdjęć myszki, Aniu nie masz?:razz:

Moja Nancy też nie umiała się bawić, gryźć.. jedynie skakać.. Teraz się gania, już wie że gryźć w zabawie może. Jak byłyśmy w moim domu, to w salonie sama się bawiła, rzucała piłkę.. tu w Krk w mieszkaniu - nie chcę :roll:
smutne to trochę, że takie cudowne psiaki miały takie życie, że nawet zabaw w nim nie było...

Posted

Soema napisał(a):
A zdjęć myszki, Aniu nie masz?:razz:

Moja Nancy też nie umiała się bawić, gryźć.. jedynie skakać.. Teraz się gania, już wie że gryźć w zabawie może. Jak byłyśmy w moim domu, to w salonie sama się bawiła, rzucała piłkę.. tu w Krk w mieszkaniu - nie chcę :roll:
smutne to trochę, że takie cudowne psiaki miały takie życie, że nawet zabaw w nim nie było...

No nie mam :lol:. Ale jak bardzo chcesz, to mogę mieć:lol:.

Cieszę się, że Nancy robi postępy i... czytałam, że głośno myślisz o tym i owym:evil_lol: - byłoby cudownie.
Nancy to szczeniorek a Nemuś ma swoje latka. Ale może coś zaskoczy z piłeczką:roll:. Bardzo bym chciała, żeby jakoś fajnie wykorzystywał swoją energię.

Szkoda, że nie możemy być wszyscy razem. Eden Nemusia ignoruje (a przynajmniej się stara) a Nemuś Edena nie znosi i to z pasją. Czuje jego obecność (chociaż nie mają bezpośredniego kontaktu) i stresuje go to dodatkowo. Przed wejściem mam taką choinkę - była kupiona na BN, tak się cieszyłam, bo przeżyła i wylądowała w ogródku.
Przetrwała donicę ale rywalzacji Nemka i Edena już nie przetrwa:evil_lol::shake: - leją na nią bez opamiętania (chociaż Eden tego nie robił wcześniej).

Posted

No niestety.. Moi rodzice zawsze mi mówią, chcesz mieć sukę - nie będziesz mieć trawnika, chcesz mieć psa - pożegnaj się z krzewami..:diabloti:
Ale współczuję.. szkoda, że się nie dogadali.. Może by go Eden czegoś nauczył. A jak Nemo reaguje na młode psy?

A Nancy, 8 miesięcy, a co przeszła przez te 4 pierwsze, to chyba nie chcę wiedzieć..:roll: a Nemuś...:shake::-(