salibinka Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 Dziękujemy i pozdrawiamy - w piątek ;):lol: Quote
salibinka Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 Kolejna Aukcja dla Nemo z serii "Majkusiowych" - tym razem serwetki - zapraszam :) http://www.dogomania.pl/forum/f99/serwetki-z-klasa-na-leczenie-schorowanego-nemo-do-20-12-a-126993/#post11416906 Quote
irenaka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Przepraszam za zaśmiecanie wątku.:oops: Mam ogromną prośbę, jeżeli ktoś jest na Naszej Klasie, to potrzebujemy błyskawicznej pomocy w rozsyłaniu linka z cegiełkami dla Amorka który jest w potrzebie. Pies jest w ciężkim stanie:-(. Pomóżcie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=503621203 Quote
salibinka Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Próbujemy umawiać się na środę na rtg, a póki co, Nemeczek dostał od Ewelinki 8 metrową smycz :roll:. Quote
irenaka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 salibinka napisał(a):Próbujemy umawiać się na środę na rtg, a póki co, Nemeczek dostał od Ewelinki 8 metrową smycz :roll:. I ta wiadomość po moim koszmarnym dniu jest dla mnie jak miód. Dziękuję Aniu:loveu:!! Quote
salibinka Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Udało nam się jutro na 20.oo do dr Orła :roll: - dzięki uprzejmości dr Chwastowskiego z resztą, bo z terminami krucho bardzo, a tylko w środę Ewelinka może wieczorem. Denerwuję się bardzo i po cichu marzę, że może... jakimś cudem... da się nastawić łapkę i operacja nie będzie konieczna. Quote
Soema Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 No to trzymamy baaardzo mocno kciuki za udaną wizytę :) Quote
Toska Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 8 metrowa smycz :crazyeye: , no toż to szaleństwo na spacerach :evil_lol: -Nemuś czuje się chyba jak wolny psiak :lol: dobrze , że konsultacja już jutro , bo coś więcej będzie wiadomo -trzymam kciuki :kciuki: , żeby były same dobre wieści od pana doktora :lol: Quote
salibinka Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Nemeczek nie bardzo, mimo wypadku, umie ocenić zagrożenie, jakim jest samochód. Ewelinka dba o jego bezpieczeństwo. Stąd ta smyczka,bo poza tym jest bardzo posłuszny na spacerach. Do tego, ze względu na stan zdrowia, już wcześniej wet zalecał, żeby te spacerki nie były za długie i zbyt męczące. A ja się cieszę, że go jutro zobaczę, bo już troszkę tęsknię za tym naszym łaciatym choruskiem:roll: Quote
irenaka Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Jutro o 20.00 mocno zaciskam kciuki. Nie wiem, dlaczego wydaje mi się, że operacja nie będzie konieczna. Ale gdyby była taka konieczność to dr. Orzeł od razu oceni zdjęcie i wyrazi opinię. Gdyby był za operacją, to zróbcie Aniu badania krwi od razu przy tej wizycie ( jak się da). Pewnie Nemeczek dostanie głupiego jasia i wtedy nie będzie dodatkowej paniki przy pobieraniu krwi. Tylko pamiętajcie, że nie może jeść chyba osiem godzin przed ( do sprawdzenia). Chyba dzisiaj piszę posty jak królowa angielska, ale jestem padnięta i bez humoru. Ale i tak Was wszystkich całuję!:loveu: Quote
salibinka Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Dobrze, królowo angielska ;) - trzymaj się i nie dawaj kłopotom :calus:. W razie co, zrobimy badania krwi (jak sie da) i do tej pupy nieszczęsnej trzeba zajrzeć przy okazji, jak już Nemuś ma pospać. Jutro rano przypomnę jeszcze Ewelince, żeby przegłodziła pacjenta:roll:. Quote
majka50 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Razem z Tobcią trzymamy łapki za Nemusia. Musi być dobrze. I Nemeczek będzie sobie biegał :Dog_run:Aniu napisz szybko jak będziesz znała już opinię lekarza.A jak bedziesz się widziała z Ewelinką i Nemusiem to ucałuj ich mocno:buzi: Quote
tyciaNi Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 ja też czekam na wieści o chłopaku i ślę ucałowania na chłodny wieczór Quote
salibinka Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Będzie operacja - nie ma wyjścia. Kość jest wybita ze stawu i główka ociera się o miednicę - trzeba ją usunąć koniecznie. nie da się tego inaczej rozwiązać. Po zabiegu , po ok. dwóch miesiącach nie będzie śladu i Nemuś będzie normalnie się poruszał. Mam zdjęcie na płytce - jutro przegram i postaram się wstawić. Jelito już w porządku - krwawienie było efektem wypadku - stłuczone jelito już się pozrastało i nic się tu dziać nie będzie. Krew pobrana do badań - jutro będą wyniki. Nemuś wybudzony - bardzo dzielny maleńki. Zabieg planujemy zaraz po Nowym Roku. Quote
irenaka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Aniu! To w takim razie Nemeczka to boli:-( A taki dzielny chłopak z Niego. Jeżeli dzisiaj są wyniki, to mogę podlecieć do dr. Orła i zapytać jakie są. Terminu nię będę ustalać, musi Ewelince pasować. I dobrze by było zostawić Nemusia po operacji na szpitaliku na parę godzin. Zawsze lepiej jak lekarz przypilnuje psiaka. Co Wy na to? Quote
salibinka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Są już wyniki z krwi. Są ok, wygląda na to, że z wątrobą już dobrze:crazyeye::multi: (Wskaźnik enzymów (czy jako to się nazywa) - 39,4) Dr twierdzi, że należy odstawić już Heparegen i przejść na normalną karmę. Trochę zawyżony (jeśli dobrze zrozumiałam) mocznik ( 9,43) , ale nie powinno być problemu do zabiegu. Konsultowałam telefonicznie z dr. Motyką. Nie wiem, Irenko, można by dla pewności jeszcze porozmawiać z dr Orłem (i tak to zrobimy, jak będziemy umawiać operację po NR). Na ten moment istotna jest decyzja o odstawieniu heparegenu i karmy specjalistycznej. Co myślicie? Napęd mi się buntuje, wstawię zdjęcie wieczorem z komputera męża. Co do bólu - rzeczywiście ocierająca się o miednicę kość - co widać na zdjęciu rtg musi sprawiać ból, ale... Nemo jest radosny, podpiera się ta łapką. Ewelinka opowiadała o jego zabawach, mówi, że jest lepiej, że to widać po zachowaniu Nemeczka. Poza tym czuje sie już pewniej i zaczepia - łobuziak - inne psy:roll:. Quote
salibinka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 irenaka napisał(a):Aniu! To w takim razie Nemeczka to boli:-( A taki dzielny chłopak z Niego. Jeżeli dzisiaj są wyniki, to mogę podlecieć do dr. Orła i zapytać jakie są. Terminu nię będę ustalać, musi Ewelince pasować. I dobrze by było zostawić Nemusia po operacji na szpitaliku na parę godzin. Zawsze lepiej jak lekarz przypilnuje psiaka. Co Wy na to? Co do szpitaliku - na pewno zostanie tyle, ile będzie trzeba dla jego bezpieczeństwa. Generalnie ustaliłyśmy z dr Orłem termin zaraz po NR (doprecyzujemy telefonicznie) Ewelinka musi wyjechać do rodziców na okres świąteczny, więc cała rekonwalescencja byłaby niemożliwa. Zdaniem dr Orła termin poświąteczny jest ok. Dr Orzeł zrobił nam mini prezentację na kośćcu z tworzywa. Bez operacji - pomijając kwestię bólu nawet - Nemeczkowa główka kości udowej - ocierając się o ściankę miednicy - z czasem zniszczyłaby ją i nie byłoby już żadnej szansy na normalne poruszanie się. Teraz jest. Brak główki nie przeszkodzi w chodzeniu, bieganiu, Nemuś nie będzie utykał. Koszt operacji w krak- wecie to ok. 400 zł. Zrobię podsumowanie naszych finansów - będziemy wiedzieli jak skarbonka Nemeczka :) Quote
majka50 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 No to i tak lżej na sercu.Bo chociaż okazało się ,że operacja musi być to inne wyniki są dobre. I nie ma obrażeń wewnętrznych.:multi:Smutno mi tylko Aniu bo wygląda na to,że z bazarków jest mało pieniążków.Miałam nadzieję,że będzie lepiej.No ale cóż nikogo nie można zmusić do kupienia czegoś co się nie podoba.Po nowym roku prześlę Ci znowu parę groszy na leczenie psiczka.Całuję Was mocno.:loveu: Quote
irenaka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Aniu! Dr. Orzeł powinien być od 15 w lecznicy na Mistrzejowicach. Podejdę i pogadam albo zadzwonię jak będzie kolejka.\ Z tymi wynikami jest super. Często też jest tak, że jak jakiś lek jest OK na wątrobę to wpływa na mocznik. Ale to się poprawi po odstawieniu leków. Dobrze, że nasz Pan Doktorek zaproponował szpitalik, bo będę spokojniejsza i dziewczyny zamęczę telefonami jak Nemuś tam będzie. Już mnie znają. Upir.... jestem:evil_lol: Rób "rachunek sumienia" z kaską;) i czekamy na "wyrok";) Quote
salibinka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 majka50 napisał(a):No to i tak lżej na sercu.Bo chociaż okazało się ,że operacja musi być to inne wyniki są dobre. I nie ma obrażeń wewnętrznych.:multi:Smutno mi tylko Aniu bo wygląda na to,że z bazarków jest mało pieniążków.Miałam nadzieję,że będzie lepiej.No ale cóż nikogo nie można zmusić do kupienia czegoś co się nie podoba.Po nowym roku prześlę Ci znowu parę groszy na leczenie psiczka.Całuję Was mocno.:loveu: Marysiu, dzięki:loveu:. Nie smuć się aukcjami - grosz do grosza i zbieramy - poza tym przecież są jeszcze rzeczy na kolejne i wstawiam sukcesywnie po trochu, żeby się nie zaplątać;). Quote
salibinka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 irenaka napisał(a):Aniu! Dr. Orzeł powinien być od 15 w lecznicy na Mistrzejowicach. Podejdę i pogadam albo zadzwonię jak będzie kolejka.\ Z tymi wynikami jest super. Często też jest tak, że jak jakiś lek jest OK na wątrobę to wpływa na mocznik. Ale to się poprawi po odstawieniu leków. Dobrze, że nasz Pan Doktorek zaproponował szpitalik, bo będę spokojniejsza i dziewczyny zamęczę telefonami jak Nemuś tam będzie. Już mnie znają. Upir.... jestem:evil_lol: Rób "rachunek sumienia" z kaską;) i czekamy na "wyrok";) Ok, dziękuję, Irenko:loveu:. Dobrze że dr Orzeł jeszcze potwierdzi - żeby już tak na 100% powiedzieć Ewelince, że odstawiać. Quote
tyciaNi Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 to trzymam kciuki za operację... czy jest bardzo niebezpieczna i ryzykowna :oops: pewnie mały się już podświadomie denerwuje Quote
salibinka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Podsumowanie :): Wpłynęło: Irenaka - 150zł Majka50 - 100zł Moja aukcja filmowa - 50 zł Toska - 80zł Aukcja z naczynkami od Majki50 - na razie 26zł Moja prywatna zbiórka - 30zł Razem - 436zł Zakończona aukcja harlequinowa na 15zł Trwa aukcja serwetkowa Wydaliśmy z tego na leczenie w Krak-vecie: 1. Wizyta - 37zł 2. Wizyta - 36, 01zł 3. Wizyta - 69zł Razem - 142zł (Rachunki imienne są u mnie) Dysponujemy w tej chwili - 294zł Quote
Recommended Posts