salibinka Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Znowu się zapchała :crazyeye::oops: - już czyszczę :roll: Quote
Soema Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 salibinka napisał(a):Znowu się zapchała :crazyeye::oops: - już czyszczę :roll: teraz znów nie masz miejsca :diabloti: Jak tylko będę mogła to wpłacę pieniądze. Trzeba psiakowi szybko pomóc zapomnieć o bólu.. Quote
salibinka Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Przed Nemkiem ostatni antybiotyk i jutro czekamy na wieści z lecznicy. Nemek musiał kiedyś mieszkać w domu. Zachowuje czystość, ładnie reaguje na spacerki i ponoć na niektóre komendy. Nie niszczy. Jest żwawy i uroczy. Quote
salibinka Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Nemo po wizycie. Leki, które dostawał są ok poza zastrzykami przeciwbólowymi, których absolutnie nie wolno podawać przy chorej wątrobie:crazyeye:. Na szczęście dt nie podawał więc nic się nie stało. Niestety w badaniu osłuchowym wyszedł duży problem z SERCEM! :(. Może to być wynik uderzenia przez samochód, choroby albo jeszcze czegoś. Jest źle :-( - z takim sercem operacja jest ryzykowna - z drugiej strony nóżka boli - rana na udzie jest wynikiem tego, że Nemo wylizuje bolesne miejsce i będzie to robił mimo leków, które nie eliminują bólu do końca :(. Po zakończeniu obecnego leczenia, trzeba będzie zrobić EKG i zdjęcie płuc, żeby zobaczyć, czy jest w ogóle taka możliwość i podjąć trudną decyzję co do operacji :(. Antybiotyk skończony - infekcja się leczy - Nemo dostaje jeszcze flegaminę. :( Quote
Soema Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Biedne psisko..:-( ile nieszczęść może spaść na takie cudowne stworzenie :placz: Trzymam kciuki żeby jednak wszystko się poukładało, przecież Nemo musi być szczęśliwy ! Czekam na dalsze wieści..:roll: Quote
irenaka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Aniu! A dlaczego czekać z EKG i prześwietleniem do zakończenia leczenia? Może zrobić teraz? Leczyć i wątrobę i serduszko? Na wątrobę powinien brać jeszcze heparegen. Ewelinka była u mnie po karmę i miała załatwić receptę na ten lek, jak nie to będę dzisiaj u weta i załatwię. Quote
salibinka Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Irenko, nie wiem, możesz mieć rację, ale z drugiej strony - wet powiedział ponoć, tak zrozumiałam, że na pracę serca może mieć wpływ obecna infekcja. Stąd może sugestia weta, żeby najpierw zakończyć obecne leczenie i zrobić EKG przed ew. operacją Do tego, żeby zrobić prześwietlenie, potrzebna jest narkoza (?) - to też ryzyko :( - tym bardziej, że już było robione niedawno. O heparegenie w tym momencie jeszcze nic nie wiem, co to za lek, czy można go podawać z obecnymi, czy z kolei nie obciąża serca. Dowiem się jak najszybciej - też jutro będę u weta z Tulą - zapytam. Sama nie wiem, jak to wszystko najlepiej poukładać :(, dlatego piszę :shake: Quote
irenaka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Aniu! Rozmawiałam na temat Nemo z dr. Orłem ( Krakvet). Najpierw trzeba zrobić prześwietlenie ( nazywa się chyba AP i boczne) a później dopiero w miarę potrzeby EKG. Zrobi to bez usypiania psiaka. Może wtedy zrobić też prześwietlenie nóżki jak się uda. Prześwietlenia robią tylko na Sanockiej i trzeba zarezerwować miejsce do dr. Orła. Może umów jakoś Ewelinkę bo nie można jechać w ciemno. A heparegen jest na wątrobę i Nemo dostał to w schronisku więc musi to mieć, tylko nie wiem, czy Ewelinka ma teraz receptę czy załatwiać? Quote
salibinka Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Dzięki Irenko Niesamowita :). Rzeczywiście, nie skojarzyłam tego heparegenu ze schronu:oops:. Ewelinka mówi, że starczy jeszcze na ok. tydzień, więc ok. Nemek jest już umówiony do dr Orła na środę (to najszybciej jak się dało) - zrobimy prześwietlenie i załatwimy kolejną porcję leku na wątrobę. Bardzo się cieszę, że obejdzie się bez usypiania, chociaż Nemo to podobno straszny panikarz, więc... Quote
irenaka Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Podrzucę Ewelince mojego Marcepanka:evil_lol: Wtedy pewnie dojdzie do wniosku, że Nemuś to pies ideał:loveu: a nie panikarz;). Quote
salibinka Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Irenko, Ewelinka była u Ciebie sama, czy poznałaś Nemka? :lol: Quote
salibinka Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 irenaka napisał(a):Podrzucę Ewelince mojego Marcepanka:evil_lol: Wtedy pewnie dojdzie do wniosku, że Nemuś to pies ideał:loveu: a nie panikarz;). To "podobno panikarz" to ze schronu - Ewelinka niezmiennie oczarowana Nemeczkiem ;) Quote
irenaka Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Ewelinka była sama. Ale ja wybiorę się do Nemusia w najbliższym czasie. Nie wiesz, czy udało się namówić przystojniaka na chrupanie dietki? Quote
salibinka Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Oj, nie wiem jeszcze:oops:, ale z gotowanego na suche może nie być tak łatwo ;) Irenko, napiszesz mi, co to za karma? Quote
irenaka Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 salibinka napisał(a):Oj, nie wiem jeszcze:oops:, ale z gotowanego na suche może nie być tak łatwo ;) Irenko, napiszesz mi, co to za karma? To jest dieta Hills i/d. Quote
salibinka Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Dziękuję, Irenko, że mimo tylu finansowych psich potrzeb, którym starasz się podołać, pomagasz i tu, że chcesz finansować środowe badania Nemka. Te badania to początek drogi Nemka do zdrowia. Dlatego zapraszam na bazarek, który choć trochę wspomoże kolejne kroki: http://www.dogomania.pl/forum/f99/piekne-filmy-na-leczenie-bardzo-chorego-nemo-125580/ Quote
Margolka Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Trzymamy mocno kciuki za Nemo:multi: Quote
Soema Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Hoop Nemo ! Po zdrowie i domek :) jeszcze nie zdążyłam wpłacic pieniędzy :oops: postaram się jak najszybciej..:oops: Quote
majka50 Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Dziewczyny chciałabym pomóc Wam jakoś w leczeniu Nemka ale musicie podać mi jakieś namiary to prześlę parę groszy . Mam także trochę rzeczy na bazarki. Więc proszę o kontakt. Można pisać na pw.:lol: Quote
salibinka Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 Majka50, z całego serca dziękujemy:loveu: Napiszę pw. Widzę, że Dobry Duszek działa i niczym się nie zniechęca :roll: Quote
irenaka Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 majka50 napisał(a):Dziewczyny chciałabym pomóc Wam jakoś w leczeniu Nemka ale musicie podać mi jakieś namiary to prześlę parę groszy . Mam także trochę rzeczy na bazarki. Więc proszę o kontakt. Można pisać na pw.:lol: Jakby powiedział mój TZ: pokaż dziewczynko co tam masz w koszyczku:evil_lol: A tak poważnie Majka, jeżeli masz jakieś romansidła to szybko je dawaj na bazarek, bo gazet nie czytam to chociaż się rozczulę nad jakimś.;) Quote
irenaka Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 salibinka napisał(a):Majka50, z całego serca dziękujemy:loveu: Napiszę pw. Widzę, że Dobry Duszek działa i niczym się nie zniechęca :roll: Dobrym Duszkiem nie jestem, bliżej mi do diablicy:evil_lol: Ale to prawda, że ciężko mnie zniechęcić. Quote
salibinka Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 irenaka napisał(a):Dobrym Duszkiem nie jestem, bliżej mi do diablicy:evil_lol: Ale to prawda, że ciężko mnie zniechęcić. Diablica?:smhair2::smhair2::smhair2: No to ładnie :evil_lol:. Quote
Margolka Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Diablice też mają czułe serduszka:evil_lol::diabloti: Quote
Recommended Posts