Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 727
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

salibinka napisał(a):
Znowu się zapchała :crazyeye::oops: - już czyszczę :roll:

teraz znów nie masz miejsca :diabloti: Jak tylko będę mogła to wpłacę pieniądze.
Trzeba psiakowi szybko pomóc zapomnieć o bólu..

Posted

Przed Nemkiem ostatni antybiotyk i jutro czekamy na wieści z lecznicy.

Nemek musiał kiedyś mieszkać w domu. Zachowuje czystość, ładnie reaguje na spacerki i ponoć na niektóre komendy. Nie niszczy. Jest żwawy i uroczy.

Posted

Nemo po wizycie. Leki, które dostawał są ok poza zastrzykami przeciwbólowymi, których absolutnie nie wolno podawać przy chorej wątrobie:crazyeye:. Na szczęście dt nie podawał więc nic się nie stało. Niestety w badaniu osłuchowym wyszedł duży problem z SERCEM! :(. Może to być wynik uderzenia przez samochód, choroby albo jeszcze czegoś.
Jest źle :-( - z takim sercem operacja jest ryzykowna - z drugiej strony nóżka boli - rana na udzie jest wynikiem tego, że Nemo wylizuje bolesne miejsce i będzie to robił mimo leków, które nie eliminują bólu do końca :(.
Po zakończeniu obecnego leczenia, trzeba będzie zrobić EKG i zdjęcie płuc, żeby zobaczyć, czy jest w ogóle taka możliwość i podjąć trudną decyzję co do operacji :(.
Antybiotyk skończony - infekcja się leczy - Nemo dostaje jeszcze flegaminę.
:(

Posted

Biedne psisko..:-( ile nieszczęść może spaść na takie cudowne stworzenie :placz:
Trzymam kciuki żeby jednak wszystko się poukładało, przecież Nemo musi być szczęśliwy ! Czekam na dalsze wieści..:roll:

Posted

Aniu!
A dlaczego czekać z EKG i prześwietleniem do zakończenia leczenia?
Może zrobić teraz? Leczyć i wątrobę i serduszko?
Na wątrobę powinien brać jeszcze heparegen. Ewelinka była u mnie po karmę i miała załatwić receptę na ten lek, jak nie to będę dzisiaj u weta i załatwię.

Posted

Irenko, nie wiem, możesz mieć rację, ale z drugiej strony - wet powiedział ponoć, tak zrozumiałam, że na pracę serca może mieć wpływ obecna infekcja. Stąd może sugestia weta, żeby najpierw zakończyć obecne leczenie i zrobić EKG przed ew. operacją
Do tego, żeby zrobić prześwietlenie, potrzebna jest narkoza (?) - to też ryzyko :( - tym bardziej, że już było robione niedawno. O heparegenie w tym momencie jeszcze nic nie wiem, co to za lek, czy można go podawać z obecnymi, czy z kolei nie obciąża serca. Dowiem się jak najszybciej - też jutro będę u weta z Tulą - zapytam.

Sama nie wiem, jak to wszystko najlepiej poukładać :(, dlatego piszę :shake:

Posted

Aniu!
Rozmawiałam na temat Nemo z dr. Orłem ( Krakvet).
Najpierw trzeba zrobić prześwietlenie ( nazywa się chyba AP i boczne) a później dopiero w miarę potrzeby EKG. Zrobi to bez usypiania psiaka.
Może wtedy zrobić też prześwietlenie nóżki jak się uda.
Prześwietlenia robią tylko na Sanockiej i trzeba zarezerwować miejsce do dr. Orła. Może umów jakoś Ewelinkę bo nie można jechać w ciemno.
A heparegen jest na wątrobę i Nemo dostał to w schronisku więc musi to mieć, tylko nie wiem, czy Ewelinka ma teraz receptę czy załatwiać?

Posted

Dzięki Irenko Niesamowita :).

Rzeczywiście, nie skojarzyłam tego heparegenu ze schronu:oops:. Ewelinka mówi, że starczy jeszcze na ok. tydzień, więc ok.

Nemek jest już umówiony do dr Orła na środę (to najszybciej jak się dało) - zrobimy prześwietlenie i załatwimy kolejną porcję leku na wątrobę.

Bardzo się cieszę, że obejdzie się bez usypiania, chociaż Nemo to podobno straszny panikarz, więc...

Posted

irenaka napisał(a):
Podrzucę Ewelince mojego Marcepanka:evil_lol:
Wtedy pewnie dojdzie do wniosku, że Nemuś to pies ideał:loveu: a nie panikarz;).

To "podobno panikarz" to ze schronu - Ewelinka niezmiennie oczarowana Nemeczkiem ;)

Posted

Dziewczyny chciałabym pomóc Wam jakoś w leczeniu Nemka ale musicie podać mi jakieś namiary to prześlę parę groszy . Mam także trochę rzeczy na bazarki. Więc proszę o kontakt. Można pisać na pw.:lol:

Posted

majka50 napisał(a):
Dziewczyny chciałabym pomóc Wam jakoś w leczeniu Nemka ale musicie podać mi jakieś namiary to prześlę parę groszy . Mam także trochę rzeczy na bazarki. Więc proszę o kontakt. Można pisać na pw.:lol:

Jakby powiedział mój TZ: pokaż dziewczynko co tam masz w koszyczku:evil_lol:
A tak poważnie Majka, jeżeli masz jakieś romansidła to szybko je dawaj na bazarek, bo gazet nie czytam to chociaż się rozczulę nad jakimś.;)

Posted

salibinka napisał(a):
Majka50, z całego serca dziękujemy:loveu: Napiszę pw.

Widzę, że Dobry Duszek działa i niczym się nie zniechęca :roll:

Dobrym Duszkiem nie jestem, bliżej mi do diablicy:evil_lol:
Ale to prawda, że ciężko mnie zniechęcić.

Posted

irenaka napisał(a):
Dobrym Duszkiem nie jestem, bliżej mi do diablicy:evil_lol:
Ale to prawda, że ciężko mnie zniechęcić.

Diablica?:smhair2::smhair2::smhair2: No to ładnie :evil_lol:.