Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 727
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jest - Nemo już w dt :loveu:.

Najważniejsze - zdrowie:

Kaszel - jest leczony objawowo, bo bez badań krwi nie da się ustalić czy jest to zwykła infekcja dróg oddechowych, czy kaszel kennelowy. Dostaje antybiotyk w zastrzykach, flegaminę + środki przeciwzapalne też w zastrzykach. Badania krwi - albo zostały wykonane powtórnie - i nie ma ich jeszcze w karcie (mam dzwonić jutro rano) - albo nie zostały wykonane i trzeba to zrobić - również ze względu na sprawdzenie stanu wątroby. Po sterylce przerwano podawanie leków na niewydolność i trzeba ustalić, dlaczego (wet się pogubił).
KOnieczne usunięcie główki kości udowej - za około miesiąc (czas potrzebny na wyleczenie z infekcji i następujące po tym szczepienie na wściekliznę). Operacja jest konieczna (stary uraz miednicy) - ze względu na ból :(. Nemo jest i będzie cały czas na środkach przeciwbólowych - aż do zabiegu.
Sterylka - ok. ładnie się goi.
Wydano nam leki.

Kontrole przed nami.

Nemo będzie zajadał na razie ryż z warzywami i gotowanym drobiem ze względu na wątrobę i okres adaptacyjny.

Spędziliśmy dzisiaj sporo czasu razem i ... okazuje się, że mamy do czynienia z łagodnym, czarującym i bardzo emocjonalnym stworzonkiem ;). No i ślicznym... bez dwóch zdań ;)

Nemo szalał przed wyjściem z nadmiaru wrażeń bardzo, a że trwało to dość długo, zasypiał potem w samochodzie na siedząco. Ha, sam wskoczył do auta i jechał wzorowo :). Było lizanie, merdanie, ciągnięcie, szczekanie - no, cały prawidłowy zestaw startowy ;).

Trzeba go wnosić na schody (na szczęście parter).

Dt zachwycony dzisiaj, Nemo niemal pękł z emocji, ja... cieszę się, że jest bezpieczny i... mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej i lepiej i najlepiej.

Domku Tymczasowy - dziękuję :loveu:

Fotki będą też ;) :roll:

Posted

Soema, niesamowity to jest Domek Tymczasowy i Irenka - Krakowski Psi Anioł ;)

Nemo ma przed sobą trzy poważne zadania - wyzdrowieć, znaleźć DS i... być szczęśliwy.
Uda się?:cool3: Musi się udać, co?

Posted

salibinka napisał(a):
Soema, niesamowity to jest Domek Tymczasowy i Irenka - Krakowski Psi Anioł ;)

Nemo ma przed sobą trzy poważne zadania - wyzdrowieć, znaleźć DS i... być szczęśliwy.
Uda się?:cool3: Musi się udać, co?

Ale nie zapominaj, że gdyby nie Ty to tamte Panie by się wykazać nie mogły :eviltong:
Pewnie, że się uda !! Tyle się udało to to teraz mały pikuś :lol:

Posted

Dzisiejsze wieści z azylu - nie było jednak powtórnych badań krwi. PO zakończeniu podawania antybiotyku trzeba będzie zatem powtórzyć.

Dzisiejsze wieści z dt: wszystko w porządku, Nemo sprawuje się dobrze ;), apetyt jest :). Nemcio ma jakieś brzydkie podrażnienie na nóżce (od wewętrznej strony uda), czego wczoraj, mimo oglądania blizny po sterylce nie zauważyłyśmy - domek się martwi i przy okazji wizyty w lecznicy - sprawdzi to. Zastrzyki są podskórne i dt będzie (za zgodą weta) robił je sam - ma doświadczenie.

Posted

Po wyleczeniu i szczepieniach, będzie konieczna operacja - usunięcie główki kości udowej :( Nemek jest teraz cały czas na lekach przeciwbólowych :(

Jeśli ktoś mógłby wspomóc finansowo ten cel, będziemy ogromnie wdzięczni. Każda najmniejsza nawet deklaracja będzie dla Nemo wielką pomocą.

Irenaka podarowała choruskowi specjalną karmę wspomagającą niewydolną wątrobę - Irenko, dziękuję :loveu:

Posted

Dziękuję, Margolka :roll:. Nemek jest cudny i umie zaczarować serce.
Ale... tak dużo przeszło to niewielkie, łaciate ciałko - samotność, zimno, głód, mnóstwo bólu, choroby, i ... Bóg wie, co jeszcze :-(.

Marzę o chwili, w której nie będzie już leków i bólu :(.

Posted

A wiadomo Salibinko ile to będzie kosztować?:roll: ja na razie poszalałam z wpłatami na bidy i muszę przystopować, ale dla Nemo postaram się coś znów odłożyć.. :oops:

Posted

Soema, ok. 300 - 400 zł - zależy od lecznicy.

Chciałabym to zrobić w krak-wecie - bo tę lecznicę znam, tam leczę moje psy - mam do niej zaufanie. Nie wiem, ile tam dokładnie - ale się dowiem.

Jest jeszcze trochę czasu, bo najpierw leczenie i szczepienie. Piszę już teraz, bo mam nadzieję, że grosz do grosza i uzbieramy jakoś na ten zabieg.

Postaram się też wystawić jakiś bazarek dla Nemka.

Dzięki, że chcesz pomóc - nie pierwszy raz zresztą :loveu:

Posted

[quote name='salibinka']Soema, ok. 300 - 400 zł - zależy od lecznicy.

Chciałabym to zrobić w krak-wecie - bo tę lecznicę znam, tam leczę moje psy - mam do niej zaufanie. Nie wiem, ile tam dokładnie - ale się dowiem.

Jest jeszcze trochę czasu, bo najpierw leczenie i szczepienie. Piszę już teraz, bo mam nadzieję, że grosz do grosza i uzbieramy jakoś na ten zabieg.

Postaram się też wystawić jakiś bazarek dla Nemka.

Dzięki, że chcesz pomóc - nie pierwszy raz zresztą :loveu:

Może tym razem będę mogła bardziej ;)
zrób sobie troszkę miejsca w skrzynce, bo pm Ci nie dochodzą :eviltong: