kinga Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 salibinko, ciężko czyta się takie wieści. pomóc nie można, zwłaszcza jak się zawsze było tylko forumowym sekundantem. pewnych rzeczy nie przewidzi się nigdy, nie ma co rozważać adopcji Nemusia w kategoriach błędnej, bądź nie-, decyzji. nieodmiennie, tak jak przez tę całą historię, trzymam za was kciuki. Quote
salibinka Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Wiesz, Kingo, może tak właśnie jest, nie ma chyba sensu kategoryzować... Teraz jestem takim... sępem krążącym wokół nich, ale mam nadzieję, że to jednak coś da, że klucz się znajdzie. Ludzie będący na co dzień obok, twierdzą, że nadal logicznie myśli, że to musiał być wybuch złości osoby, która czuje się osaczona... boi się panicznie straty. Zbyt pochopne działanie - najpierw kontrola, potem ja... Poznałam rozsądną osobę z MOPSu, która - okazuje się, zna p. Marię, bo mieszka niedaleko, która obiecała delikatność (bo teraz tylko tak i powoli) i wszelką pomoc na miejscu - jeśli ją p. Maria dopuści. Poznałam też proboszcza jej parafii katolickiej - jest chyba w tej chwili jedyną osobą, z którą p. Maria - jest szansa porozmawia i zaufa. Obiecał pomoc. Nie chcę - nie mogę odbierać Nemusia, Wiem, że powinni być razem, bo ona go kocha i dba o niego, jak umie, ale p. Maria kojarzy mnie z kontrolą, warunkami, które stawiałam wcześniej (choć najdelikatniej jak potrafiłam), choć byłam pewna, że jest inaczej, widać przekaz dla niej był jednoznaczny :( i teraz mi nie ufa. Cała moja nadzieja w tym księdzu, że ją jakoś "otworzy". Z resztą sobie poradzimy. Tam są inne aspekty, nie związane z psem, które sprawiają, że ona czuje się osaczona i zaszczuta :(. To jest szerszy problem i chyba na tę chwilę bardziej nawet ludzki niż psi. Ech... długo by pisać. Do tego wszystkiego, jak zaczynasz rozmawiać z ludźmi wokół tej sprawy, natykasz się na kolejne problemy - "bo wie pani" - starsza kobieta z furą kotów, która traci wzrok i zmysły - nie ma na karmę, pies, którego właściciele wpuszczają do mieszkania, jak im się czasem przypomni... Samo życie... Quote
Isadora7 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Biedna i Pani i Pies dobrze żę czuwasz i masz oko na to Quote
Recommended Posts