Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malwaszka bo ja tutaj tylko część rzeczy wypisałam :evil_lol:...

Bianeczka się na mnie obraziła [na jakieś 5 minut]. Poszłam na spacer i ją spuściłam, a Birma byłą na smyczy [później miałyśmy trening przy rowerze i nie spuszczam Birmy przed treningiem].... no i jak się miałam Bianeczka bawić? Próbowała Birmie zębami obroże ściągnąć :diabloti:. A teraz niech mi ktoś powie, że ona nie lubi się z Birmą mordować :evil_lol:...

• Replies 666
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wniosek taki, że pechowy ten poniedziałek chyba.. moja mendzina przeżuła mi dziś obcasy w kozakach.. mądry pies. uznał, że zima się kończy. i że pańci buty na obcasie są zbędne bo kto to widział z pieskiem na obcasach za piłką po błocie ganiać.. czy ktos zna jakis sposób na zamykanie rozsuwanej szafy?? bo jeszcze pare par butów do obgryzienia by się znalazło w niej. A otwierać ją już umiemy. Oj umiemy..
POzdrawiam.

Posted

Tylko u mnie pechowy był piątek, sobota, niedziela, poniedziałek.... co będzie jutro zobaczę :evil_lol:...

Co zrobić z rozsuwaną szafą to nie wiem... sama mam ten problem, bo mi moje własne dziecko kradnie staniki [są w szafie z przesuwanymi drzwiami] :mad:

Posted

Ja tam się bardzo cieszę :loveu:... na poważnie to już zaczynałam się martwić, czy mały nie ma jakiś problemów z równowagą i w tym tygodniu [dokładniej - jutro] miałam z nim iść po skierowanie na badania.
Po za tym po domu to on już biegał z takim wielkim samochodem, którego się psy bały... przynajmniej Bianka już nie będzie się tak bała swojego ukochanego Smoka :eviltong:.

Posted

Z okolic poznania :cool3:...
Rodzice pewnej dogomaniaczki, aktywni ludzi, którzy się pozbyli dzieci i im pusto w domu :eviltong:.
Będą przyjeżdżać do Gliwic, żeby poznać Bianeczkę osobiście :p.

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Z okolic poznania :cool3:...
Rodzice pewnej dogomaniaczki, aktywni ludzi, którzy się pozbyli dzieci i im pusto w domu :eviltong:.
Będą przyjeżdżać do Gliwic, żeby poznać Bianeczkę osobiście :p.

Trzymamy kciuki, takze za zapoznanie z Biancia ;)

Posted

Zgadnijcie co dzisiaj Bianeczka robiła :razz:....

Biegła przy rowerze :multi:.
Na początku bała się wyjść z domu, bo w przedpokoju stał rower... później prowadziłam ją obok roweru, aż się uspokoiła... wyluzowała się do tego stopnia, że mogłam z nią nawet trochę pojeździć. Bardzo jej się podobało [aż na moment postawiła uchole :loveu:] i dość ładnie kojarzy, ze ma biec kłusem. Na moje upominanie reaguje i wchodzi w kłus, na słowo "uważaj" też ślicznie reaguje [jak chcę skręcić w prawo albo jak za bardzo się do koła zbliżą]... chociaż tutaj pomogło jedno "przejechanie" psa :diabloti:. Wskoczyła mi prosto pod koło :mad:. Dobrze, że na razie bardzo wolniutko z nią jeżdżę [bo szybko w galop wchodzi] - średnio 7-8 km/h, więc nic jej nie zrobiłam ;). Nawet samochód minęłyśmy ładnie, nawet 2 obce, ciekawe pieski :cool3:...

Gorzej tylko, że jak już wracałyśmy jakiemuś chłopakowi nie chciało sie pilnować psa i Biankę wystarszył [skoczył na nią nagle]. Bianka walnęła mi w koło o mało mnie nie wywalając i to tak, że przez chwilę kuśtykała :angryy:. Chłopaka opieprzyłam i obiecałam mu, że jeśli do jutra Bianeczkę będzie cokolwiek bolec noga to funduje nam wizytę u weta... to młodszy brat mojego kumpla, więc doskonale wiem gdzie mieszka :diabloti:. Na szczeście po paru krokach Bianeczka już szła ładnie :multi:

Posted

Bianeczka się wycwaniła :diabloti:...

Od jakiegoś czasu Bianka rozpaczała - dziewczyny dostały długi sznurek do przeciągania się. Niestety po chwili Birma wygrywała i uciekała z łupem, nie dając Biance dość do zabawki [kładła się na niej :evil_lol:]. Dzisiaj Bianeczka wykombinowała jak można odzyska sznur :diabloti:. Otóż przychodzi do mnie i się demonstracyjnie łasi :cool3:. Jak Birma to widzi to pędzi gnana zazdrością i ryje mi się na kolana... w tym czasie Bianeczka już szczęśliwa obgryza sznurek :diabloti:.... Prawda, że Bianeczka jest inteligentna :cool3:... szkoda, że Birma jej w tym nie dorównuje :evil_lol:.

A.. i Bianeczka była dzisiaj na rowerze :cool3:. Tak jej się spodobało, że aż momentami oba uszyska stawiała do góry :loveu:... przy okazji poznała nowego psiaka - przepięknego ONa, Rexa. Zrobiła mu porządną awanturę - najpierw myślałam, że się boi, ale nie... ogon rozmerdany [ona ma bardzo wymowny ogon], uszy z radości postwaione do góry... najwyraźnie bardzo jej się podobało objeżdżanie 30 kg psa :diabloti:. Sama za nim latała powkurzać go jeszcze trochę :evil_lol:. Awanturowali się tak przez dobrą godzinę, a najdziwniejsze, że oba psy były przeszczęśliwe. Ot, sobie zabawę wymyśliły :mad:. Po godzinie Rexowi się znudziło, więc poaportowali trochę razem - Bianka była szybsza :evil_lol:.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Właśnie miałam telefon w sprawie Bianki :cool3:...
Jeśli dobrze pójdzie to po 10 maja będę jechała na wizytę razem z Bianeczką... Wizyta byłaby wcześniej gdyby nie to, że w domu będą mieli teraz komunię = tłumy ludzi... a Bianeczka obcych nadal nie lubi.
Uczciwie uprzedziłam jaka jest Bianka - boi się nowych ludzi, nie da się dotknąć na dzień-dobry, przez pierwszy tydzień pewnie będzie się wciskać w każdą szczelinę w domu ze strachu, ma problemy z jedzeniem [anorektyczka się znalazła :mad:]... ale z drugiej strony jest to naprawdę wdzięczny pies, niesamowity przytulak, nie niszczy w domu, nie załatwia się, lubi dzieci [swoje, obce to tacy mali ludzie więc trzeba się bać]... Moim zdaniem to Bianeczka nawet mimo swojego strachu przed ludźmi jest złotym psem i nadaje sie nawet dla osoby nie mającej nigdy psa :loveu:...