Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 666
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No, może Bianeczka jeszcze nie akceptuje wszystkich psów, ale i tak widać u niej bardzo duża różnicę ;).
Kubraczek jest od... Birmy :evil_lol:. po jakiejś pół godzince stwierdziłam, że Bianka marznie [skóra nad noskiem zrobiła się ciemnoróżowa], więc jej ubrałam przyduży kubraczek :eviltong:. Btw. jest to kubraczek produkcji nieocenionej Taks :loveu:.

Jak wejdziecie w galerię Birmy [banerek w moim podpisie] to będzie jeszcze więcej zdjęć ze spotkania... jak będę miała trochę czasu, to je tutaj też wkleję ;)

Posted

Wybaczam, ja szelek też jeszcze nie wysłałam :lol:...

Dzisiaj wracając z mięsnego rozmawiałam ze znajomą... że ostatnio coś takiego w powietrzu, ze psy mało jedzą [suki też]. W tym momencie zaczęłam się głupio śmiać... bo w siatkach miałam mięso dla dziewczynek na 2 dni - zaledwie 4 kg :diabloti:. Bianeczce daje trochę więcej niż powinna dostawać, żeby w końcu utyła [czyli 1 szyję indyczą na dzień], a Birma zawsze jadła jak koń [czyli 2 szyje na dzień]... a że akurat spore te szyje były :evil_lol:. A w ogóle to wiecie co te wariatki zrobiły?Jak dostały 2 kilo jedzenia to... zjadły wszystko :roll:.

Posted

Ja opis Bianki mogę dać bardzo szybko - to psi anioł :eviltong:

A na poważnie Bianeczka uczy się powoli [głównie dlatego, ze boi się nowych rzeczy i tego już nie przeskoczę :roll:], ale jest bardzo inteligentna :p. Nie boi się innych psiaków, chętnie się z nimi witać [dzisiaj próbowała bawić się z dobkiem sąsiadów - niestety był na wolny i zanim on się pochylił do zabawy to ona już była 20 m dalej :lol:], powoli co raz bardziej przekonuje się do ludzie... w domu jest grzeczna i czyśniutka ;). Boi się tylko... jeść przy ludziach :crazyeye:

Posted

Z powodu braku czasu nie przeczytałam całego wątku. Czy moglibyście mi krótko napisać na temat tych rzeczy?:
1. Jak duża jest Bianca?
2. W jakim mieście teraz przebywa?
3. W jakim jest obecnie wieku?
4. Jak zachowuje się w stosunku do innych zwierząt?
5. Do jakiego domu ją polecacie? (dom/mieszkanie, właściciele itd.).

Pytam z ciekawości :D

Posted

Bianca jest wielkości suki border collie ;)
Przebywa teraz u mnie, w Gliwicach
Ma ok. roku :p
U mnie mieszka z 2 suką i z kotem... większości psów się nie boi, ale nie lubi jak jakiś za gwałtownie się zapoznaje [wtedy zaczyna się denerwować, jeżyć]
Zarówno w domu jak i w mieszkaniu będzie się dobrze czuła... jest aktywna, ale lubi spacery z człowiekiem. Jak ja stanę, to ona też nie biega [bo i po co?], no chyba że akurat gania się z Birmą... jedyne czego Bianka wymaga to cierpliwych ludzi - jest dość strachliwa, żeby ktoś mógł ją poznać potrzebny jest czas :roll:...

Posted

Dzisiaj się z Bianką znielubiłyśmy... najpierw ONA wytarzała się w gównie, później JA ją kąpałam... musiała wyszorować całego psa, łącznie z pyskiem i wewnętrzną częścią uszu [powiedzcie mi, JAK ONA TO ZROBIŁA :crazyeye:].... za to teraz Bianeczka mnie kocha i uparcie ryje się na kolanka :lol:

Posted

Malwaszka jakie fuuu? Toż ja matka polka jestem i mycie zasranego ciałka mam przynajmniej raz dziennie :evil_lol:... przyzwyczaiłam się :razz:. Raczej mi dokopało wycieranie całego mieszkania [wiecie ile wody Bianka potrafi "zamagazynować" w sierści :crazyeye::evil_lol:] niż kąpiel :diabloti:... tylko nadal nie mogę wyjść z podziwu nag gówienkiem w uszach - pobiła tym Smoka dokumentnie :diabloti:

Posted

zdecydowanie bardziej wolę (jaśli mozna to tak nazwać :evil_lol: ) mycie dziecięcej obs*anej dupki niz ką pać psa, który sie wytarzał w - zapewne - ludzkich niewiadomo czyich odchodach :-x chyba, że miałaś szczęście i były to "tylko" dzicze albo innej gadziny :lol:

Posted

Chyba faktycznie nie była ludzka, bo jakąś mało mi śmierdziało [Smoka wyczuwam z 2 końca pokoju :lol:]... Chociaż i tak najpierw była płukanie prysznicem, a dopiero później szorowanie. No i Bianeczka powróciła do pięknego, białego koloru - ostatnio łapeczki jej się jakieś szare zrobiły :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

hop hop a co u Was? czy Bianka ma jakies ogłoszenia oprócz moich starych? ja nie wyrabiam z ogłaszaniem psów u missieek a Bianka przeciez nie może w nieskończoność u Bonsai siedzieć?

Posted

Malwaszka jak tylko będę miała trochę czasu to się wezmę za ogłoszenia dla małej.

Bianka ma się dobrze, właśnie jest prze szczęśliwa, że wróciłam do domu [byłam w Krakowie na weekend]...Więcej pisać nie mam siły, bo mi się właśnie wszystko wali na głowę :placz:

Posted

Malwaszka ja po prostu ostatnio mam niesamowitego pecha :shake:... No do KTO mógł przewidzieć problemy z zębem u Kamila, tak że mu pół twarzy spuchnie [swoją drogą - pogotowie stomatologiczne nieczynne, bo coś im się popsuło :angryy:, Kamil własnie jedzie na zwykłe pogotowie po coś przeciwbólowego i przecież opuchliźnie]... KTO by się domyślił, że rower mi się rozpadnie w środku lasu [i to akurat jak się nie mogłam spóźnić po treningu :mad:]... KTO by zgadł, że akurat ja się zatnę w środku kibla w czasie ważnych zajęć :placz:? To tylko niektóre z ostatnich przypadków :roll:....

Dobrze chociaż, że Bianeczka kochana i grzeczna jak zwykle :eviltong:. Chociaż musiała tak pechowo na mnie skoczyć przy powitaniu, że mam podrapane plecy :placz:. Musiałam się akurat po małego schylić :roll: