bonsai_88 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Bianeczka wczoraj była na spotkaniu :cool3:. Zobaczyła Kirę... Kira chyba nawet nie była pewna, co to może nie jej, ale... Bianka ją obszczekała do tego stopnia, że Kira zwątpiła - takie pyskate to NIE jej :evil_lol:. Ogólnie było fajnie... wszyscy psiarze wybaczali mi szczekliwe zapędy Bianci [bo ona się bała obcych psiaków i na początku trzeba było je obszczekiwać... później się uspokoiła], a ona sama była na tyle grzeczna, że mogła biegać luzem :multi:. Co innego Birma... ponieważ Bianca się bała Lilu, to Birma... zaczęła się z Lili żreć :mad:. Efekt był tego taki, że Birma kolejne spotkanie miała na lince :roll:. A.. jeszcze jak Birma z Biancą się bawiły [w "mordujemy Bianeczkę" :evil_lol:] wszyscy się tak oglądali że mi aż głupio było.. raz nawet musiałam zatrzymać jednego chłopaka, bo już chciał bronić Biankę :diabloti:. A najlepsze jest to, że Bianca lubi się tak z Birmą bawić :lol:. Gdyby było inaczej to bym im na to nie pozwalała ;) EDIT Zapomniałam :lol: Ania&Gaja napisał(a):Birma i Biancia :cool3: EDIT 2: Właśnie znalazłam petsitterkę u mnie na osiedlu :cool3:. Jesteśmy umówione na 19.00 na spotkanie [dziewczyna ma też swoje psy, chcemy sprawdzić jak się będą razem zachowywać]. Cieszy mnie to, że... w razie czego byłabym 2 minutki pieszo od Biancki ;). Trzymajcie kciuki, żeby dziewczynka była grzeczna :razz: Quote
malawaszka Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 super fotka :loveu: trzymam :kciuki: za spotkanie! Quote
Ancyk Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Dobry wieczor, chcielismy wszystkim kibicujacym Biance, Perelce i Kirze zyczyc dobrych snow.. Dla nas dzien konczy sie o 23 i jak na grzecznego pieska przystalo, Gobi juz w pieleszach po calym dniu wariowania.... Bo jak sie nie wyspimy to wygladamy tak: [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4c713d862af47f9.html]DSC00709.JPG | | Fotki, Zdj Dobranoc Foty nie chca sie wklejac.. chusteczka...:mad: Quote
bonsai_88 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 No i Bianca sie doigrała.... dostała wpieprz :diabloti:. A mówiłam po dobroci - nie goń kotecka :razz:... Dzisiaj na wieczornym spacerku [dopiero co wróciłyśmy] dziewczyny biegały spuszczone za sznurem, kiedy zobaczył nas BZIK. Bzikuś swoim zwyczajem postanowił się do nas dołączyć... nagle nie wiadomo co odbiło Biance i postanowiła pogonić Bzikulca :mad:. Niestety - kot nie miał zamiaru uciec za to wczepił się w nią wszystkimi pazurami i nie dawał się zrzucić :evil_lol:. Odpuścił dopiero jak Birma ruszyła bronić wyjącą Biancę [myślałam, że przez tą sekundę całe osiedle postawi na nogi :evil_lol:]. Jak wróciłyśmy do domu to obejrzałam Biancę dokładnie - nie ma żadnego zadrapania - Bzik się chyba siłą woli trzymał :lol:. Za to Bianeczka traktuje teraz kota z pełnym szacunkiem :diabloti: Quote
Ancyk Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Tak sobie patrze na tego swojego psa.. i uświadamiam sobie, że on faktycznie wygląda na "meliniarza" :lol: Quote
NaamahsChild Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 :evil_lol: Jakbym widziałam minę Kleo, gdy rudaśny Ikar objął ją za szyję przednimi łapami i zaczął się ocierać:cool3: Mała nie wiedziała gdzie oczy podziać:p Quote
malawaszka Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 przydałoby się zmienić tytuł tylko nie wiem na jaki :hmmmm: Quote
Rybka_39 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Ancyk']Dobry wieczor, chcielismy wszystkim kibicujacym Biance, Perelce i Kirze zyczyc dobrych snow.. Dla nas dzien konczy sie o 23 i jak na grzecznego pieska przystalo, Gobi juz w pieleszach po calym dniu wariowania.... Bo jak sie nie wyspimy to wygladamy tak: [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4c713d862af47f9.html]DSC00709.JPG | | Fotki, Zdj Dobranoc Foty nie chca sie wklejac.. chusteczka...:mad: A Rex to co pies?:roll::evil_lol: Co prawda ma dom, ale też należy do rodziny. No i o Leszku zapomniałaś.;) Rex, Biancia, Leszek- rodzeństwo z jednego miotu.;) Biancia się uczy na błędach jak Kora- ona tez dostała od kota plaskacza tyle, że w ryj:evil_lol: Malawaszko weź zmień, że Biancia mix BC szuka DS Quote
bonsai_88 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Zapomniałam napisać ważną rzecz :cool3:... BINACA BAWI SIĘ NA CAŁEGO :multi: Przy wspólnym bieganiu podgryza mi nogi :mad:. Parę razy przez przypadek dostała kopniaka z tego powodu [nadziewa mi się na nogi jak biegnę :evil_lol:].. Po za tym wczoraj było nasze pierwsze szarpanie się sznurem :cool3: Quote
Ancyk Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 "A Rex to co pies?Co prawda ma dom, ale też należy do rodziny.No i o Leszku zapomniałaś.Rex, Biancia, Leszek- rodzeństwo z jednego miotu..."No dobrze, to żeby nie było, że jestem stronnicza, że sprzyjam tylko wybranym, nielicznym .. itp itd:) to dziś się poprawie i mimo, że jeszcze nie nadejszła :) odpowiednia godzina.. to wszystkim skoligaconym, spowinowaconym, dzieciom, bratom, córkom i synom a przede wszystkim CIOTKOM:) życze kolorowych nocy:) wszystkich:) Ps. Może jakiś rodzinny zjazd urządzimy??? :) Quote
malawaszka Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Gobi ma prawdziwego brata tylko jednego - Puszka, który nadal czeka na domek i jest niemal identyczny jak Gobi; a Bianka i Leszek (no i na upartego Rex :lol:) to przyrodnie rodzeństwo Gobiego bo raczej po innym ojcu :roll: ależ ta Kira się prowadziła... ;) Quote
Ancyk Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Przyrodnie, czy nie... rodzinny album mozna zakladac:) Malawaszko a masz jakies wiesci o Perelce?? No i Kira byla stala :razz: tylko "oni "sie zmieniali:diabloti: Pozdrawiam :) Quote
bonsai_88 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Byłam dzisiaj z kolejną wizytą u pani Aleksandry [nadal przyzwyczajamy Biankę do psiaków, na jutro też jesteśmy umówione]. Bianeczka zrobiła olbrzymie postępy do wczoraj - z 2 suńkami się bawiła :cool3:. Z największą [duża ONka, Gama] nawet się poniuchała parę razy. Już nie wpadała w panikę na dotknięcie Gamy. Po za tym ze względu na łagodność Gamy dzisiaj Bianca już biegała bez smyczy [wczoraj na wszelki wypadek była na smyczy] po domu :cool3:. Jak się bała to mogła swobodnie się odsuwać... potrafi się też równo odwarknąć jak coś jej się nie podoba :mad:. A... a nasz największy sukces dzisiaj to było... pogłaskanie Bianci przez panią Aleksandrę :loveu:. Bianeczka siedziała mi na kolanach więc się aż tak nie bała, ale nie była trzymana - jakby chciała to by mogła uciec :razz:. Było to pierwsze całkowicie dobrowolne pogłaskanie przez kogoś spoza rodziny odkąd Bianca jest u mnie :multi: Quote
bonsai_88 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Ludzie, powiedzcie mi CO ja wzięłam na DT? Do niedawna była pewna, że psa, ale... od dobrej godziny Bianka leży obok mnie i... mruczy :evil_lol:. Normalnie w pierwszej chwili myślałam, że Bzik przylazł :lol: Quote
Rybka_39 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 [quote name='bonsai_88']Ludzie, powiedzcie mi CO ja wzięłam na DT? Do niedawna była pewna, że psa, ale... od dobrej godziny Bianka leży obok mnie i... mruczy :evil_lol:. Normalnie w pierwszej chwili myślałam, że Bzik przylazł :lol: No to teraz już w 100% jestem pewna pokrewieństwa Bianki i Rexa.:cool1: Co do spólnego spacerku, Rex jeszcze nie umie jeździć autobusami:roll: Quote
malawaszka Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 bonsai_88 napisał(a):Ludzie, powiedzcie mi CO ja wzięłam na DT? Do niedawna była pewna, że psa, ale... od dobrej godziny Bianka leży obok mnie i... mruczy :evil_lol:. Normalnie w pierwszej chwili myślałam, że Bzik przylazł :lol: :lol::lol::lol: hahaha niesamowita jest! Ty lepiej układaj jakiś fajny opis Bianki i ruszamy z ogłoszeniami bo przydałoby się, żebyś Finkę wzięła też na tymczasik socjalizacyjny :loveu: Quote
bonsai_88 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Na razie mam już pomysła na tytuł "Bianca, córka border collie" :evil_lol:... bo u Bianki trzeba podkreślać jej pochodzenie. Dziewczynka ma typowo borderowe zachowania, co może być dla niej dużą zaletą. A.. no i są też fajne, niewystraszone zdjęcia do ogłoszenia ;). Więcej ode mnie będziecie mogli wymagać za tydzień, jak się rodzinki z karku pozbędę - jutro przyjeżdżają, więc nadal sprzątam mieszkanie :roll: Quote
bonsai_88 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Bianeczka jest już w hoteliku.... proszę was nieśmiało o pomoc - za ten tydzień będę musiała zapłacić za Biankę ponad 170 zł... ucieszyłabym się za pomoc w jakimś bazarku :oops: Quote
Rybka_39 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Rexowe sadzi obroty: YouTube - Rex- obroty Kora ma cieczkę, on głupieje, więc mu zajęcie znalazłam. Quote
malawaszka Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 [quote name='bonsai_88']Bianeczka jest już w hoteliku.... proszę was nieśmiało o pomoc - za ten tydzień będę musiała zapłacić za Biankę ponad 170 zł... ucieszyłabym się za pomoc w jakimś bazarku :oops: zrobię bazarek, w piątek najwcześniej dam radę - może być? Quote
bonsai_88 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Fajne obroty Rex robi :p Bianeczka jak się bardzo [ale to bardzo, a więc rzadko] rozszaleje to też mi tak świruje... ogólnie to sią psiaki spod znaku surykatki :evil_lol: Malwaszka oczywiście, że może być... i nawet będę bardzo wdzięczna za pomoc :loveu: Bianeczka powinna być u mnie już w piątek wieczorem... stęskniłam się za tym tchórzem :oops: Quote
malawaszka Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 a jakieś wieści o niej masz? jak się czuje? Quote
bonsai_88 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Przyznam się szczerze, że sama tam nie dzwonię, bo mam bardzo mało czasu [rodzinka nadal na karku :diabloti:]. Ale umawiałam się z panią Olą, ze w razie jakichkolwiek problemów do mnie dzwoni i od razu przychodzę [mieszkam 2 ulice dalej :lol:]... ponieważ nie dzwoni wychodzi na to, że wszystko w porządku. Jak wczoraj przechodziłam obok to ani rozpaczliwego wycia ani odgłosów zagryzania nie słyszałam :evil_lol:. Może nawet bym zajrzała, ale: 1. Byłam z Birmą, która nie zna żadnego z psów pani Oli i na 90% by je atakowała [3 małe ruchliwe pchły + 1 duża suka, spokojna ale sprowokowana będzie się bronić] :mad: 2. Godzina 23.00 to raczej pora średnio wizytowa :evil_lol: 3. Biance by to nie pomogło, jakbym ją odwiedziła i znowu zostawiła :roll: Ale pojutrze o tej porze Bianeczka będzie już u mnie :p Quote
Ancyk Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Dziewczyny pomocy:((((Mam 2 psy w domu:((http://www.dogomania.pl/forum/f28/normalnie-tragedia-130949/ Quote
Recommended Posts