malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Sunia matka jest wielkości border collie - ja myślę że to może być nawet border collie z jakiejś pseudohodowli... 7 miesięczne psiaki są jej wielkości - około 46 cm w kłębie, a maluszki wyrosną na większe chyba, teraz mają jakieś 20 cm, sunia mała na łańcuchu ma około 30-35 cm Quote
xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Nie znajda sie zadne organizacje co przejelyby te psiaki?Tyle jest roznych organizacji ,rosna jak"grzyby po deszczu" i zadna nie wezmie w opieke tych psiakow? Quote
żuraw Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 a czy te maleństwa muszą jeszcze być z mamą czy już można je rozdzielać 7 tyg to jeszcze chyba malutko?:shake: Quote
bellatriks Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Zrobiłam tak na szybko bannerki. Może nie są powalające, ale zawsze jakieś;) Wszystkie podlinkowane, wystarczy ctrl+C i ctrl+V do podpisu. Quote
Atkaaaa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Boże co to się dzieje?!:shake::angryy: Biedne maluchy,sunia borderkowa przepięna.. itaka biedna :( Ta malutka na łańcuchy już w ogóle Quote
anetek100 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 matko kochana gdyby bylo gdzie je zabrac i babka nie robila by problemow chetnie pomoge w ogloszeniach,tekstach itp:(:(biedactwa ale ten swiat jest podly Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 żuraw napisał(a):a czy te maleństwa muszą jeszcze być z mamą czy już można je rozdzielać 7 tyg to jeszcze chyba malutko?:shake: małe już są samodzielne - z hodowli też sprzedają psiaki w tym wieku, jedzą tą breję same już, matka je goni od siebie bo ją gryzą a ona biedna na tym łańcuchu nie ma wiele możliwości ucieczki przed nimi xxxx52 organizacje? no właśnie - rosną jak grzyby po deszczu a potem tylko między sobą walczą... :roll: Quote
KaRa_ Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Na borderowym forum jest dłuże zainteresowanie pomocy suni w jaki sposób nie wiem ale ludzie się pytają;) Quote
xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 malawaszka-wlasnie wyjelas mnie z ust;)to spostrzezenie bardzo bardzo bardzo jest to smutne i przykre ,:-( Quote
malawaszka Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 no to oby się udało ją zabrać jak najszybciej - ona jest nieufna do obcych, no i jak byłyśmy tam to baba mówiła, że odda ją też, a co będzie jak przyjdzie do konkretów - życie pokaże bo wiadomo jak to jest z takimi ludźmi :roll: jakby ktoś był zainteresowany to sunie przebywa w okolicach Olkusza w Małopolsce Quote
KaRa_ Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Cytuje z forum borderów: Pieniądze się znajdą, bardziej potrzebne są osoby na miejscu chętne do pomocy- bez tego nic się nie da zrobić. Jeżeli będzie wiadomo coś więcej (czyli kto się tą sprawą na miejscu zajął) to proszę tu napisać, albo mi dać znać na pw. Pozdrawiam!Malawaszka zalogujesz się na forum borderkowe? Ty najlepiej jesteś w tym obeznana;) a jak widać chęci pomocy są. bordercollie. f o r a . pl Quote
iwonamaj Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Nie mogę przestać myśleć o nich....a zwłaszcza o maliżnie na łańcuchu :placz::placz: Quote
xxxx52 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Bosze jakie slicznosci,te oczy same mowia za siebie "wez mnie ,uratuj mnie":-( Quote
malawaszka Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 emilia2280 napisał(a):Nie dajcie sié babie szantazowac, bo to czego ona chce nie ma pomóc psom, tylko jej samej. To zadne rozwiázanie. Musi sié zgodzic na sterylizacjé psów które majá u niej zostac, czy to collie czy kolejny pies którego zakuje na lancuch, pod tym warunkiem tylko mozna zabierac kluski, zeby to w ogóle mialo sens. ale ona się zgodzi na sterylizacje, tylko nie da pieniędzy - nawet jak proponowałyśmy na raty, a my mamy za dużo psów i kotów pod opieką, żeby zrobić to a własne pieniądze bo ich po prostu nie mamy już :placz: jakby był sponsor sterylek to my to możemy zrobić, ale same już nie damy rady tego sfinansować :shake: a trzeba wysterylizować trzy suki - bordekę, Biankę i malutką z łańcucha - to koszt ok 450 zł nie wiem czemu wczoraj nie widziałam wszystkich postów :roll: Quote
jmw Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 O kurczę :-( Ta borderkowa sunia jest śliczna, jej dzieci też... Jak ta baba może tak postępować, to ja nie wiem! :-( :shake: Mogę zrobić bannerki, bo mam czas. Sprawa bardzo ważna... A ta baba jest gorzej niż OKROPNA! :angryy: Quote
Kama2 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Malawaszko, masz wiadomosc na priv ;)Co Ty na moja propozycje ???:p Quote
emilia2280 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Borderowe oferuje kasé, nie wiem ile, ale co z opieká po sterylkach? Ktos musialby je przetrzymac i oddac babie po paru dniach chyba? Quote
malawaszka Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 mamy od sterylek takich super wetów, którzy robią wewnętrzne szwy i u missieek wszystkie suki tak są sterylizowane - bez problemu mogą wrócić po zabiegu do domu, nie wymagają szczególnej opieki Kama2 wielkie dzięki!!! odpisałam Quote
Kama2 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Niestety , nic nie dostalam :shake: Juz mam ;) to jestesmy umowione. Mozecie dogrywac szczegoly :lol: i po swietach sterylki. Quote
malawaszka Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 :oops:przepraszam - jestem padnięta - napisałam wiadomość, a nie kliknęłam wyślij :lol: teraz już masz Quote
Recommended Posts