Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jego historia prawdopodobnie byla taka (wniosek po sledzeniu przez nasza koleżanke ogloszen trojmiejskich).Włascicielka,ktora miala Gasto przez 6 lat,szukala dla niego miejsca.Wtedy ogloszenie o czarnym,dojrzałym dogu pojawilo sie na trojmiejskich po raz pierwszy.Znikneło.Po miesiacu pojawilo sie znowu,tym razem z Sopotu.Pewnie juz zniknelo....nie,nie znalazl domu,po prostu ludzie kilka dni temu odstawili psa do schroniska.A prawowita wlascicielka odtrzepała z zadowoleniem raczki,przeciez ona sie go pozbyła....

A sam pies-wspaniały,dostojny,ogromny i chudziutki.Widac,ze jego odchowywanie odbywalo sie małym nakladem kosztow-pies ma krzywe łapska :shake:
Za duzo ruchu nie mial-przerosniete pazury.W boksie ledwo sie miesci.Do tego jest problem,bo drapie krate,gdy widzi ludzi,zahacza pazurami i kaleczy .
No dramat.
W ciagu dnia idzie na wybieg koło biura,ale wiadomo,ze to delikatny pies i zamieszkac na stałe tam nie moze.

Kocha ludzi,ładnie wita sie z kazda obca osoba,chetnie wskoczyłby w ramiona.Podaje łapke.Ma pogodne,łagodne usposobienie wbec ludzi.
Chodzenie na smyczy nawet w miare (do schroniska zostal przyprowadzony w kolczatce z chyba pieciocentymetrowymi kolcami),ale do czasu,az zobaczy innego psa.Trzeba uwazac-bo jest mocno zdetermionowany,chetnie wykorzysta swoja siłe,aby przeciagnac osobe na drugim końcu smyczy.Widac nikt go nigdy nie nauczyl akceptacji wobec innych zwierzat :shake:
Wiec domu szukamy...z ogrodem.Bo psow mnostwo naokolo,a jednak Doga nikt nie utrzyma.
Fajny jest,cierpi z powodu ludzi,ktorzy staneli na jego drodze.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fundacja pokryje koszty benzyny. Błagam popytajcie kto by go mógł zawieźć do Olsztyna już od dziś jest dla niego dom.
W Sopocie w schronie ma codzień poranione łapy od całonocnego drapania w zardzewiałe i wyszczerbione kraty boksu...
Cały boks rano jest we krwi...
Proszę o kontakt ze mną albo z brazowa...
Please to bardzo pilne!!! Uratujmy go zanim....

Posted

tez podnoszę, o rany jaka to dla niego szansa!!!!!!!!!!!!
Ale auto jakieśspecjalne musi chyba być. Jak przewozi się dogi?

Może na molosach o transport poprosić?

Posted

Właśnie załatwiam mu hotel.... wiecej info jutro, bo na święta może nie byc miejsca..... jesli wszystko sie ułoży to w środę OSOBIŚCIE mogę po niego jechac. Tak ustaliłam z Kasią z Rottki (byc może jej mąż podwiezie go do mnie kawałek)

Posted

To ja tez mocno trzymam!!!!!!!!!!!!!!!! :multi:
Wiola, a co, boisz się, że Saga mogłaby się zakochać w takim przystojniaku?
A wiesz, że ta zjawiskowa sunia, która na dogo Masza4, bedzie od grudnia mieszkanką Trójmiasta?

Posted

akucha napisał(a):
To ja tez mocno trzymam!!!!!!!!!!!!!!!! :multi:
Wiola, a co, boisz się, że Saga mogłaby się zakochać w takim przystojniaku?
A wiesz, że ta zjawiskowa sunia, która na dogo Masza4, bedzie od grudnia mieszkanką Trójmiasta?

mila zjawiskowa,nieduza suczka-bardzo prosze,ale gigantyczny dog,pozerajacy wszystkie czworonogi na swojej drodze-NIE!Boje sie,ze ktos go nie utrzyma.