brazowa1 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Jego historia prawdopodobnie byla taka (wniosek po sledzeniu przez nasza koleżanke ogloszen trojmiejskich).Włascicielka,ktora miala Gasto przez 6 lat,szukala dla niego miejsca.Wtedy ogloszenie o czarnym,dojrzałym dogu pojawilo sie na trojmiejskich po raz pierwszy.Znikneło.Po miesiacu pojawilo sie znowu,tym razem z Sopotu.Pewnie juz zniknelo....nie,nie znalazl domu,po prostu ludzie kilka dni temu odstawili psa do schroniska.A prawowita wlascicielka odtrzepała z zadowoleniem raczki,przeciez ona sie go pozbyła.... A sam pies-wspaniały,dostojny,ogromny i chudziutki.Widac,ze jego odchowywanie odbywalo sie małym nakladem kosztow-pies ma krzywe łapska :shake: Za duzo ruchu nie mial-przerosniete pazury.W boksie ledwo sie miesci.Do tego jest problem,bo drapie krate,gdy widzi ludzi,zahacza pazurami i kaleczy . No dramat. W ciagu dnia idzie na wybieg koło biura,ale wiadomo,ze to delikatny pies i zamieszkac na stałe tam nie moze. Kocha ludzi,ładnie wita sie z kazda obca osoba,chetnie wskoczyłby w ramiona.Podaje łapke.Ma pogodne,łagodne usposobienie wbec ludzi. Chodzenie na smyczy nawet w miare (do schroniska zostal przyprowadzony w kolczatce z chyba pieciocentymetrowymi kolcami),ale do czasu,az zobaczy innego psa.Trzeba uwazac-bo jest mocno zdetermionowany,chetnie wykorzysta swoja siłe,aby przeciagnac osobe na drugim końcu smyczy.Widac nikt go nigdy nie nauczyl akceptacji wobec innych zwierzat :shake: Wiec domu szukamy...z ogrodem.Bo psow mnostwo naokolo,a jednak Doga nikt nie utrzyma. Fajny jest,cierpi z powodu ludzi,ktorzy staneli na jego drodze. Quote
brazowa1 Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 czlowiek sie czuje kruszyna przy Gasto. Quote
salomeaa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Fundacja pokryje koszty benzyny. Błagam popytajcie kto by go mógł zawieźć do Olsztyna już od dziś jest dla niego dom. W Sopocie w schronie ma codzień poranione łapy od całonocnego drapania w zardzewiałe i wyszczerbione kraty boksu... Cały boks rano jest we krwi... Proszę o kontakt ze mną albo z brazowa... Please to bardzo pilne!!! Uratujmy go zanim.... Quote
akucha Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 tez podnoszę, o rany jaka to dla niego szansa!!!!!!!!!!!! Ale auto jakieśspecjalne musi chyba być. Jak przewozi się dogi? Może na molosach o transport poprosić? Quote
halbina Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 na górę, bo domek jest, wiec trzeba psiaka zawieźć jak najszybciej! Quote
brazowa1 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 gdzie tylko mozecie,wspomnijcie o transporcie.Prosze.W jego wypadku odpada podroz srodkami lokomocji i samochod nie moze byc wersja mini :shake: Quote
RESSEL Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Właśnie załatwiam mu hotel.... wiecej info jutro, bo na święta może nie byc miejsca..... jesli wszystko sie ułoży to w środę OSOBIŚCIE mogę po niego jechac. Tak ustaliłam z Kasią z Rottki (byc może jej mąż podwiezie go do mnie kawałek) Quote
brazowa1 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Ressel byloby wspaniale...zanim sobie pazury pozdziera do krwi. Quote
Betbet Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 szkoda, że to taka wielka krowa, bo ja bym go pociągiem mogła zawieźć za zwrotem kosztów:( jest cudny, dog to moje marzenie;( jak mogli mu to zrobić... Quote
Vidge Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Pojechał, czy jeszcze transport poszukiwany? Quote
brazowa1 Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 musimy poczekac na pojawienie sie RESSEL lub salomeaa,mnie w schronisku nie było.Tez chce wiedziec,czy sie udało... Quote
salomeaa Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Gasto po wyjściu ze schroniska zostaje w 3mieście, ma gdzie iść ale utknął jeszcze do jutra najpóźniej do pojutrze w schronie. Dam znać co i jak po akcji. Quote
brazowa1 Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 to ja z calej siły trzymam kciuki.Niech wychodzi i nie wraca!!!!!! i plissssssss,niech on tylko nie idzie w moje spacerowe okolice :evil_lol: Quote
akucha Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 To ja tez mocno trzymam!!!!!!!!!!!!!!!! :multi: Wiola, a co, boisz się, że Saga mogłaby się zakochać w takim przystojniaku? A wiesz, że ta zjawiskowa sunia, która na dogo Masza4, bedzie od grudnia mieszkanką Trójmiasta? Quote
brazowa1 Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 akucha napisał(a):To ja tez mocno trzymam!!!!!!!!!!!!!!!! :multi: Wiola, a co, boisz się, że Saga mogłaby się zakochać w takim przystojniaku? A wiesz, że ta zjawiskowa sunia, która na dogo Masza4, bedzie od grudnia mieszkanką Trójmiasta? mila zjawiskowa,nieduza suczka-bardzo prosze,ale gigantyczny dog,pozerajacy wszystkie czworonogi na swojej drodze-NIE!Boje sie,ze ktos go nie utrzyma. Quote
akucha Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Czyli co, z domu w trójmieście nic nie wyszło? Quote
szuwar Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 O rany! Jaki gustowny psiak! Się zakochałam... Ja tam nie wierzę w jego mordercze zamiary. Quote
brazowa1 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Do ludzi jest przekochany,a do psow jest straszny.Moze to być męczące. Quote
szuwar Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 No ale co w końcu z tymi domami? Ma chłopak jakieś perspektywy? Pytać o ten transport do Olsztyna, czy to już nie aktualne? Quote
szuwar Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 I jak tam? Pojechał? Czy dalej zapycha całym sobą boks? Quote
Recommended Posts