Jump to content
Dogomania

Czarno, buro i wcale nie ponuro ;) - Mutinho i Birma, galeryjka.

Recommended Posts

Posted

A my dzisiaj z Birmą pojeździłyśmy troszkę samochodem :) I pies na początku zestresowany był strasznie, a do samochodu wejść nawet nie chciał. Potem ja zrobiłam glupote, bo pozwoliłam jej obserwować wszystko przez szybe i przez to chyba potem miałyśmy małą awarie ;) Choć Birma przez stres tak czy siak reaguje na samochód zawsze tak samo. Jak wracałyśmy, pies wybiegany, dalej bardzo się bała, ale tym razem położyła się w nogach i przysypiała, co bardzo mi się podobało :)

znajomi moi się dziwią, bo często mam z tym psem więcej zajęcia, przygód i nerwów niż z wyjątkowo kapryśnym dzieckiem :lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tina.Sara napisał(a):
ja mam więcej cierpliwości do psów niż do dzieci :evil_lol:

http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/DSC00141.jpg urocze :loveu:

dla mnie dzieci sa urocze, dopoki nie musze miec z nimi za dlugo do czynienia ;)

gops napisał(a):
ale te oczy Birmy :loveu:
koniki też fajne, ja sie boję koni :roll:

"grozne z przodu, grozne z tylu, bystre w srodku" :diabloti: ja konno jezdze od 5 lat, wiele razy juz spadlam, zostalam postraszona, ugryziona, przeciagnieta, ale jakos niespecjalnie sie boje, konie sa bardzo silne i cwane, ale jak sie z nimi obchodzi spokojnie i bez nerwow to nie usmiercaja raczej ;)

BBeta napisał(a):
:roflt:

Fajna tapeta[SIZE="1"] (?) :cool3:

juz mi sie znudzila i czas cos zmienic :cool3:

Birmut dostal dzisiaj nowe pomaranczkowe szeleczki, jako, ze stare zostaly zagryzione :lol: i czas sie przyzwyczaic do norwegow :)

a pies moj znow wygladac bedzie jak drogowka ;)

a na lepsze zdjecia na razie nie ma co liczyc, pogoda jest straszna...

Posted

Ej, mi się szelki bardzo podobają :diabloti::loveu: I Fifka jak do mnie przyjechała miała też obrożę pomarańczową i do tego z odblaskiem! Także drogówka jak nic. Potem jak tamta się zepsuła, kupiłam drugą taką samą, a teraz mam zamiar jakieś pomarańczowe szelki zakupić, ale już bez odblasku :cool3: Widzę, że myślimy podobnie:evil_lol:

Posted

Kashdog napisał(a):
Ej, mi się szelki bardzo podobają :diabloti::loveu: I Fifka jak do mnie przyjechała miała też obrożę pomarańczową i do tego z odblaskiem! Także drogówka jak nic. Potem jak tamta się zepsuła, kupiłam drugą taką samą, a teraz mam zamiar jakieś pomarańczowe szelki zakupić, ale już bez odblasku :cool3: Widzę, że myślimy podobnie:evil_lol:

Mi tez sie bardzo podobaja ;) Po prostu sie smieje, bo jak Birma miala swoja wczesniejsza pomaranczke to wszyscy mowili, ze drogowka i sie smiali. Na wakacjach moj kolega co chwile je sciagal, bo twierdzil, ze osmieszam psa :cool3: Ale ja je uwielbialam, niestety zostawilam je kiedys na podlodze i zostaly zagryzione przez oburzona wlascicielke, ktora widocznie chciala dac kres temu zenujacemu wysmiewaniu sie z jej biednej i skromnej 'osoby' :evil_lol:

No niestety bedzie musiala przezywac to po raz kolejny :lol:

Mamy full ogladalnosci, ale mi udalo sie zrobic dzis kolejne, w miare normalne (wszystkich jest ich moze z cztery, na tysiace zdjec, ktore zrobilam psom :lol:), zdjecie wspolne, na ktorym czarnuch prawie nie wyglada jak znudzone, krzywe, obrazone niewiadomoco, wiec pokaze :lol:

To na dole szczegolnie mi sie podoba i gdyby nie to wstretne przepalenie, chyba powiesilabym je sobie na scianie ;) tu w wersji wiekszej - http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/kochanieczki.jpg

btw tak wlasnie spedzamy zime :siara:

Posted

ale kudłacz ma dwu kolorowy nosek :lol:
słodko razem wyglądają ;)

a szelki świetne, ja tez mam takie pomarańczki tylko mniej rzucające sie w oczy , czarny podpalaniec w pomarańczu to jest to :lol:

Posted

w Jeleniej mamy chyba jakas Syberie, a wychodzac z domu czuje sie jak w filmie, wszystko pieknie zasypane :lol: jestem zalamana, no ale przynajmniej Birmut nie proznuje :cool3:

[SIZE="1"]przepraszam za zahaczona obroze, dopiero pozniej sie zorientowalam...

Posted

najezony i straszny pies dominant ;)

za to Muffi spedza zime w dalszym ciagu tak:

choc musze przyznac, ze zime to on tez chyba lubi i zdecydowanie daje rade na spacerach ;) kiedys, jak opiekowala sie nim jeszcze moja siostra, to trudno bylo go namowic do jakiekolwiek aktywnosci, a teraz, mimo faktu, ze jest juz nastolatkiem to na spacerach biega jak nienormalny, bawi sie i zachowuje jak szczeniak ;) milo mi sie na to patrzy :)

no, wrzucilam wszystko i juz nie mecze :lol:

• 2 weeks later...
Posted

a ja zastanawiam sie ostatnio nad jednym...

co sie stalo z uchem mojego psa? :hmmmm:

z tego co widze po zdjeciach to caly czas byly lekko klapniete do przodu, a teraz nagle wielka zmiana i ucho jest stojace... z tego co wiem to psie uszy ksztaltuja sie w wieku szczeniecy, no ale to widocznie kolejny dowod na to, ze Birmut normalny nie jest :stupid:

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

zobowiązałam się kiedyś tutaj pisać, więc może wspomnę, że 23 Maja czarnuch umownie skończył 6 lat i minęły również 3 lata od kiedy mieszka ona ze mną ;) miałam skleić z tej okazji w końcu jakiś sensowny filmik, ale niestety zabrakło sprzętu i programu....

ale Birmut jest, nadal wesoły, piękny i mordosiwy :)

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Widać od razu po fotach, że są inne, dla pewności zerknęłam jeszcze w exif, no i foty robione na przysłonie 2.8 :razz:.

W ogóle macie obróżkę, która mnie strasznie kusi od jakiegoś czasu :shake:. Bardzo ładnie wygląda na Birmie :).